NEO-ACT OY Kierrätysalan sosiaalisen yrityksen toimintamalli

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osuustoiminta osana hallituksen elinkeinopolitiikkaa YK:n kansainvälinen osuustoimintavuosi 2012 Suomen pääjuhla Työmarkkinaneuvos Jarmo Palm.
Advertisements

Uuden ulottuvuuden sohvat ympäristöystävällisesti jätemuovista.
Welcome Office Slussen Neuvontakeskus? Matalan kynnyksen palvelua maahanmuuttajille Pia Hägglund |
BOJANALA PLATINUM- LAHTI -HO Jätehuoltoyhteistyö.
XX RESPONSE KEHITTÄMISKUMPPANUUS RESPONSE-KEHITTÄMISKUMPPANUUS
Maaseutukehitys. Leader Älä anna ideasi olla pelkkä ajatus -toteuta se!
Liikuntakulttuurin kolme kulmaa Suomen Liikunta ja Urheilu SLU ry Osuuskunta Osakeyhtiö Yhteiskunnallinen yritys ALV:illinen toiminta Palkattu henkilöstö.
Palveluketjujen kehittäminen ja laadullisen vaikuttavuuden mittaaminen Sosiaalisen vahvistamisen kehittämistoiminta 2012–2014 Reetta Pietikäinen, kehityspäällikkö.
Lähipalveluhanke / Hämeenlinna (erityisesti Kalvola) Juva, Joroinen, Rantasalmi = JJR Porin yhteistoiminta-alue (Luvia,
Tuella palkatun siirtäminen muun työnjärjestäjän tehtäviin
Warkop Oy Hengitysliitto Heli ry Varkauden kaupunki Työtä KoulutustaKuntoutusta.
Espoon matkailustrategia v Julkinen
Alue, johon voidaan motivaatiolla vaikuttaa
Vaasan Ammattikorkeakoulu
Edelläkävijämarkkinaohjelma Fiksu kysyntä luo uutta ohjelmavalmistelu Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
Julkisen sektorin tukemisen merkitys kehityspolitiikassa Sanna Vesikansa YK:n väestörahasto/ Etiopia
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Verkostoitumisen iloja Anu Perttunen Oulun RYSÄ
Hitech Business Breakfast Perjantai Kimmo Paajanen.
Helatalo KajaaninLukko Oy Timo Peussa. KAINUU ON KUTEN SUOMI TARVITSEMME VIENTITEOLLISUUTTA TUOMAAN MEILLE RAHAA KAINUUN ULKOPUOLELTA OLTAVA LÄHES OMAVARAINEN.
KUNTOUTUSKESKUS MENTAL OY SOSIAALINEN YRITYS. SOSIAALINEN YRITYS VAI YRITYS ? MENTAL OY ON PIRKANMAAN ENSIMMÄINEN REKISTERÖITY SOSIAALINEN YRITYS. TARKOITUKSENA.
Yritysvastuu sosiaalialalla Perustietoa yritysvastuusta | Aino Närkki 1.
Päivi Luoma - VIRTA -hanke VIRTA = Virtuaaliset Alueresurssit Virta vie kohti virtuaalimaailmaa.
Miten energiankulutus käännetään laskuun? Seminaari Sirkka Vilkamo Työ- ja elinkeinoministeriö.
Aikuistyön yksikkö aikuistyön päällikkö Antti Hytti.
PANK – seminaari Tekninen valiokunta Tekninen valiokunta Pitkän tähtäyksen tavoite Luodaan ja parannetaan edellytyksiä asfalttiteknologian ja.
Mika Väyrynen tuottaja
Espoo-strategia, toimeenpano ja toteutuminen vuonna tarkastuslautakunta kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.
Yrittäjyys ja kilpailukyky
Protomo Uusi suomalainen innovaatioapparaatti Petri Räsänen Hermia Oy.
Suomi-koulujen opettajat suomenopettajina
Kunta, osallistuva kuntalainen ja osuuskunta Elinvoimaseminaari Kuntatalo Ritva Pihlaja Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmä, kansalaisjärjestöteemaryhmä.
T A M P E R E E N K A U P U N K I Liikuntayhtiöt ja kunnan liikuntapolitiikka Pekka P. Paavola liikuntatoimenjohtaja
Ympäristövastuu: Havainnointitehtävän ohjeistus
Osuustoiminnan opetusverkosto uuden ajan innovaatio Ruralia-instituutti / Pekka Hytinkoski / Osuustoiminnan opetusverkosto.
Huippuostajat Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
Lahti Katse rakenteisiin palvelut ja kunnat rakenteiden murroksessa Rakenteet muuttuvat - toimivatko markkinat ? Kehittämispäällikkö.
Sosiaalialan Työnantajat ry Sosiaalialan Työnantajat ry on yksityisen sosiaalialan etujärjestö työmarkkina- ja elinkeinoasioissa. Liiton jäsenenä on 1.
KULTTURIENVÄLINEN VIESTINTÄ
Miten laatutyöhön sitoutetaan?
Mentoreiden verkostoitumisiltapäivä klo
pk Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö Järjestö Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö palveluntuottaja päivittäin yli 600 kuntoutus- ja hoitopaikkaa.
Tiedosta hyvinvointia Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus 1 Sosiaalisten yritysten toimintaedellytykset – ajankohtaista lainsäädännöstä.
SalesPeople Finland Oy: Suunnitelmallinen myyntityö
Missio - Suomen Yrittäjien tehtävä Parantaa yrittäjien asemaa, yrittämisen edellytyksiä sekä rakentaa Suomesta yrittäjyyden yhteiskunta.
Kestävä kehitys & kierrätys
Kolmas lähde Euroopan sosiaalirahaston kehittämisohjelma : Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoalojen kolmas sektori hyvinvointipalvelujen tarjoajana.
On – toteutettava ESR-projekti, jonka tavoitteena on vähentää vuotiaiden nuorten sosiaalista, taloudellista ja työmarkkinallista.
Sidosryhmät.
CEE:n TEHTÄVÄ ON LUODA INNOVAATIOSTA LIIKETOIMINTAA! Tuomalla yhteen tutkimuspartnerit, yritykset sekä rahoittajat ja nyt myös innovaatioenkeleitä Uusien.
MAHDOLLISUUKSIEN MARKKINAT IHMISARVOFOORUMI 2010 KANAVATYÖSKENTELY klo Ihan sama ihmisarvo?
Osmos-loppupuheenvuoro Riitta Vartio. mitä kuulin tänään?
JJ RAY Avustusosasto1 MITEN RAY:N UUSI AVUSTUSSTRATEGIA HUOMIOI ERITYISRYHMÄT? Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Naantali Janne Juvakka.
Yhteiskunnan uudet haasteet, koulun mahdollisuudet ja UNESCO- koulun kv-toiminta UNESCO-ASPNET-KOULUJEN SEMINAARI OPETUSHALLITUS TIINA SARISALMI.
Vertaisryhmät vanhemmuuden tukena Kotipuu. VÄESTÖLIITON KOTIPUU TAVOITE Maahanmuuttajataustaisten perheiden psykososiaalinen hyvinvointi KOHDERYHMÄ -Julkisen.
Kaupunkiakatemia Helsingin yliopisto, Aalto-yliopisto ja Helsingin kaupunki KATUTILA JA KATUJEN KULTTUURIT Case Helsingin kaupungintalon "Lab”
www.yhteisokeskus.fi Järjestöjen ja kuntien välinen yhteistyö Milja Karjalainen Satakunnan yhteisökeskus Sirpa Kynäslahti Porin kaupunki.
Vastuullisuus ja Kestävä kehitys Aalto-yliopisto työryhmä
Kuraattorit ja psykologit toisella asteella
Smart Tampere Tero Blomqvist © SRV/Studio Libeskind.
Hyvän hallinnon ja kyvykkyyksien tärkeydestä digitalisaatiossa
Epiqus Oy  Vaikuttavuusinvestoinneilla vauhtia tulosperusteisiin hankintoihin.
Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden kehittäminen
Yritykset ja yhteiskunta
Yritystuet ja yritysten kansainvälinen kilpailukyky
Eettinen palvelu ja liiketoiminta
Osuustoiminnan opetusverkosto uuden ajan innovaatio
Tiekartta hyviin lähiöihin
Osallisuuden toimintamalli
Osallisuuden toimintamalli
Osallisuuden toimintamalli
Esityksen transkriptio:

NEO-ACT OY Kierrätysalan sosiaalisen yrityksen toimintamalli Harri Niukkanen Neo-Act Oy 8.11.2006

Toimintamallin taustaa Sosiaalinen osakeyhtiö, ei esim. osuuskunta Työ & Toiminta ry:n perustama ja omistama Avoin yhteistyö omistajan kanssa Strateginen kumppanuus ”Yhteistyö ja avunantosopimus”

Resurssit 5,5 työntekijää, joista 2 vajaakuntoista 2,5 pitkäaikaistyötöntä 1 ilman erikoisominaisuuksia Kuorma-auto Käsityökaluja ja markkinointivälineitä

Yritys pähkinänkuoressa Neo-Act Oy on sosiaalinen yritys, joka tekee ”bisnestä” saavuttaakseen yhteiskunnallisia tai yhteisöllisiä tavoitteita Vrt. ns. Tampereen malli Suomessa voitonjakoa ei ole lainsäädännössä rajoitettu, mutta me olemme halunneet sen itsellemme tehdä Mahdollinen voitto oman toiminnan kehittämiseen

KAHDEN MISSION YRITYS Action plans Strategies Strategies Action plans Procedures Procedures Vision Vision Results/ outcomes Results/ outcomes Mission Mission Values Values Work Work Projects Processes Principals of action Principals of action Projects/ processes

Kestävä kehitys/yhteiskuntavastuu Jätehierarkia Ennaltaehkäisy Uudelleen käyttö Materiaali- kierrätys Energiana hyödyntäminen Kaatopaikka/ ongelmajätelaitos

Toimintalohkot SER -kierrätyspalvelun myynti ja markkinointityöt Kuljetuspalvelut Purku- ja kokoonpanotyöt ATK – huolto, korjaus ja tuki Rakennustarvikkeiden ja -materiaalien kierrätys

MEIDÄN ARVOT KOROSTAVAT OSALLISTUMISTA Osallistumista ovat toiminnallisuus, rakentaminen itselle tai palkkatyö Neo-Act Oy yrittää keskittyä työn järjestämiseen. Se on yksinkertaisin tapa osallistua yhteiskuntaan ja elää omassa kaupungissa Erityisenä ilona maahanmuuttajat – heillä on vielä unelmia, haaste ovat suomalaiset pitkäaikaistyöttömät, jotka ovat jo saaneet tarpeeksi turpaan

PAIKALLISEN KESTÄVÄN KEHITYKSEN PLUSSAT Meidän romut antavat meille itsellemme työtä Maahanmuuttajat oppivat Suomen kieltä ja kotoutuvat pääkaupunkiseudulle Me natiivit opimme ymmärtämään ja kunnioittamaan vieraita kulttuureja Elämänhallinta ja omanarvontunto kohderyhmässä kohenee Käsinpurku on halvempaa ja eroteltu materiaali parempi laatuista Ympäristötietoisuus lisääntyy (ennaltaehkäisy)

Tavoitteemme on luoda toimiva yhteiskuntavastuuta toteuttava kumppanuusverkosto Kolmas sektori (toiminnan arvot) Yksityinen sektori (yhteiskuntavastuu) Sosiaalinen NEO-ACT OY yritys Julkinen sektori (julkiset hankinnat kestävä kehitys)