Alkoholi ja huumeet.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Terveystieto Alkoholi Terveystieto
Advertisements

KANSANTERVEYS TERVEYSTIETO 2011.
SISÄLTÖ Kannabis Amfetamiinit Ekstaasi Kokaiini Khat Opiaatit
Suomen Kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys - SKY ry 10-vuotisjuhlaseminaari Jukka Koskelo
Aleksi Ranki Krapula.
Alkoholiteollisuuden ja järjestöjen vastakkainasettelu alkoholimainonnassa Toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi.
Elimelliset (orgaaniset) häiriöt
Tules - Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
Onko pakkauskoolla, mainonnalla vaikutusta terveyteen?
Mitä nuuska sisältää? Ruotsalainen kostea nuuska sisältää noin kemiallista ainetta, kuten * Nikotiinia 0,5–1,0% * Syöpävaarallisia aineita, esim.
RIIPPUVUUS eli ADDIKTIO
Vaikuttavat suuresti väestön terveyteen s
YLIOPISTOJEN 26. TYÖSUOJELUPÄIVÄT Päihteet puheeksi ja
Terveystieto 7.
Sensorinen integraatio
TYÖTERVEYSLÄÄKÄRIN NÄKÖKULMA
Päihdeongelmien torjunta - kaikkien yhteinen asia
Silja Runsten, vs ayl TYKS Addiktiopoliklinikka 723
Alkoholi.
ALKOHOLIJUOMIEN MÄÄRITELMÄT JA ANNISKELUANNOKSET
Silja Runsten, vs ayl TYKS Addiktiopoliklinikka 723
Sydän- ja verisuonitaudit
Mielenterveys Mielenterveys Pinja ja Iiris H 1c.
Masennus eli Depressio.
ADDIKTIO ELI RIIPPUVUUS
TOSITIETOA Alkoholi. Yleistä alkoholista Valmistetaan luonnontuotteista (mm. viljat ja hedelmät) käyttämällä tai tislaamalla Vaikuttavana aineena kaikissa.
Lääkkeen vaiheet ja vaikutukset elimistössä
Päihteet ja Mielenterveys. Pohdittavaksi Miten suhtaudut nuorten tupakointiin? Miten koulussasi ehkäistään tupakointia? Miksi tupakoinnin lopettaminen.
Alkoholi. Alkoholi Suomen yleisin päihde Etanoli on alkoholi juoman päihdyttävä aine Alkoholia pidetään keskivahvana päihteenä Alkoholi pitoisuus ilmaistaan.
By: Jarno ja Arttu (On n00b)
Tupakka, alkoholi ja huumeet Kappaleet 10,11,12. Oikein vai väärin? Tupakka sisältää noin 4000 eri kemikaalia, joista noin 60 aiheuttaa syöpää. OIKEIN.
Väittämiä PÄIHDEHUOLTO/SANNA KUUSSAARI On jokaisen oma asia käyttääkö päihteitä vai ei  Perheen hyvinvointi  Alkoholin liikakäyttö on työikäisten.
FYKE6 Arkista kemiaa. 9. Kemiaa keittiössä Hiiva Hiiva sieni, pilkkoo taikinan sokerin hiilidioksidiksi ja vedeksi, kohottaa taikinan sieni, pilkkoo taikinan.
Päivitetty laki Käsittää alkoholin lisäksi nikotiinituotteet, huumausaineet sekä rahapelaamisen haitat THL koordinoi tueksi toimintaohjelman joka linjaa.
9 Mielihyvä ja riippuvuudet
Sairaudet ja niiden ehkäisy Yleisesti kansanterveydestä.
Alkoholi, huumeet, liuottimet. Hermostoa lamaannuttava aine Vaikutus eri osiin eri aikana Aivokuori, kontrolli, moraali, nousuhumala Pikkuaivot, liikkeet.
Humehista… Jarkko Riikonen Itä-Suomen poliisilaitos erityisnuorisotyöntekijä.
Muistisairaudet dementia ja Alzheimer. Miten syntyy ja mitkä tekijät vaikuttavat? Dementian yleisin syy on alzheimerin tauti (yli 50%) tai vaskulaarinen.
Navigaattori Kunpa uni tulisi. Navigaattori 3 Unettomuus Aivojen ”unikeskus” ei pysty voittamaan ”valvekeskuksen” liian suurta aktiivisuutta.
Koealue: s  Mielihyvän tavoittelu on luontaista, sitä tavoitellaan monin eri keinoin esim. urheilemalla, ruoalla, internetillä, peleillä 
Muistihäiriöt Hilla ja Kati. Muistihäiriöt Muistihäiriöt voivat olla hetkellisiä ja lieviä muistivaikeuksia tai vaikeita ja pitkäkestoisia häiriöitä.
H UUMEET Hurtig Päihdeilmiö. Joka laittomasti valmistaa tai yrittää valmistaa huumausainetta tai viljelee oopiumiunikkoa, kokapensasta tai hamppua.
Hanna, Ada ja Siiri M.  Fyysinen riippuvuus on tyypillinen ihmisille, jotka käyttävät lääkkeitä ja päihteitä.  Käyttäjän elimistö on tottunut aineeseen,
ALKOHOLI Hurtig
Huumeet Hurtig Päihdeilmiö.
Terveyden määritelmät
Alkoholista asiallisesti
KAPPALE 24 ALKOHOLISTA ASIALLISESTI
TIETOISUUS Sensorisen deprivaation koe - alkuperainen Split brain
Tupakan haittavaikutukset
Alkoholin haittavaikutukset
Alkoholiriippuvuuden kehittyminen ja hoito
Alkoholi.
Syövän riskitekijät.
Huumeet.
Tupakan terveydelliset haittavaikutukset
Tules - Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
Nuuska
10 Stressi uhkaa psyykkistä hyvinvointia
Yleisimpiä tarkasteltavia näkökulmia (1/3):
Huumeet: pelottava terveysvaara
Yleistä suomen alkoholipolitiikasta
Huumeet.
8 Riippuvuus.
Alkoholi JUOMINEN Liiallisen juomisen jälkiseuraus on krapula, joka on psyykkisesti ja fyysisesti pahaa oloa. Pahimmissa tapauksessa juominen voi johtaa.
Tupakka, alkoholi ja huumeet
Silja Runsten, vs ayl TYKS Addiktiopoliklinikka 723
Päihdevalistuskonsertti 2018
Tor –selain (logoja) Pikaviestisovelluksia Signal Wicker
Esityksen transkriptio:

Alkoholi ja huumeet

Alkoholi Nautintoaineena käytetty alkoholi = etyylialkoholi = etanoli Vaikuttaa keskushermostoon Imeytyy suun limakalvoilta, mahalaukusta ja ohutsuolesta  humaltuminen Humalatilaan vaikuttaa: Juoman alkoholipitoisuus Juotu määrä Juomiseen käytetty aika Syöty ruoka Juojan koko, ikä ja sukupuoli

Haitat Liiallisen käytön akuutit haitat: Fyysiset: pahoinvointi, reaktiokyvyn ja liikkeiden hallinnan hidastuminen, krapula Psyykkiset: arvostelukyvyn, havaintokyvyn ja muistin heikentyminen, estojen vähentyminen Sosiaaliset: riidat, tappelut, virkavallan ja läheisten kanssa + tapaturmat , liikenneonnettomuudet Krooniset haitat: Alkoholismi Sydän- ja verenkiertoelimistön sairaudet Syövät Maksasairaudet Nuoret: Muutoksia aivoihin Mielenterveyshäiriöt Syrjäytyminen Raskaudenaikainen alkoholinkäyttö: FAS = aivojen toiminnan häiriö, pienikokoinen, laiha, oppimisen vaikeudet

Alkoholilain kehitys 1919: kieltolaki = alkoholin valmistus, keljetus, myynti ja varastointi kiellettiin 1932: Kieltolaki kumottiin, Alko 5.4.1932 1943: viinakortti 1969: keskiolut elintarvikeliikkeisiin, ikärajat 1971: viinakortti poistui 1977: alkoholimainonta kiellettiin 1995: Suomi EU:n jäseneksi, yli 4,7 prosentin juomat Alkon yksinoikeudeksi, mietojen alkoholien mainonta sallitaan 2004: EU:n matkustajatuontia koskevat säännökset, alkoholijuomaverotus alennettiin, kansallinen alkoholiohjelma

Huumeet Kasviperäiset: kokapensaasta kokaiini, oopiumunikosta opiaatit (heroiini), hampusta hasis ja marihuana Synteettiset: amfetamiini, ekstaasi, lääkkeet