”Yrityskauppa myyjän ja ostajan näkökulmasta!”

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vihreän liiton kesäpäivät 2006 Panu Laturi
Advertisements

Tervetuloa eLiiketoiminnan tietoiskuun 1. / / /
Arvonlisävero kirjanpidossa
Naakan oppilaskunta Tervetuloa! Kasvu yrittäjyyteen -hanke - 2 Projekti Idea projektista syntyy kun: –tarvitaan jotain, jotain puuttuu (rahaa.
Korjaa lauseet. Alex on myyjä
Pelisilmää asiakaskohtaamisiin Mikko Ojanen. Kauraa • Valitsin kirjan hiljattain pidetyillä myyntipäivillä buukattuja tapaamisia varten. • Asiakastapaamisia.
Kiinteistönkauppa sähköisesti
Oikean osaamisen merkitys yritykselle Työelämän kehittämisstrategian seminaari
Työ- ja elinkeinokeskus HÄMEEN TE-KESKUS APUNA YRITYKSESI OMISTAJANVAIHDOKSESSA Loppi Hannele Heikkinen Sukupolvenvaihdosten edistäminen ja.
1 Mistä löydän jatkajan? tai mistä ja miten jatkaja löytää sinut? OMISTAJANVAIHDOKSESTA POTKUA YRITTÄMISEEN Imatra Asko Virén Suomen Yrityskaupat.
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
Paikkatiedon näkymiä Kuluttajasektorin kehitys Navigointituotteiden läpimurto alkoi 2006 •Navicore, TomTom jne. Kuluttajille suunnattuja.
Tutkimustuloksia asunnonvaihtoprosessista ja Igglon ensimmäisistä kuukausista Jaana Wikström.
HEINOLA RESORT Hankekokonaisuus vuosille SIVUSTO, VIESTINTÄ JA MARKKINOINTI.
PERHEYRITTÄJYYDEN TIETOTALO
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Uudelle maatalousyrittäjälle
eikä yrityksen perustaminen
Sinikka Hiidenmaa KHT Mikkelin Tilitoimisto Oy
HARMAA TALOUS YRITTÄJÄN NÄKÖKULMASTA.  Kun hintahaitari eri tarjoajien välillä on yli 40 % voi kysyä pelaako kaikki samoilla pelisäännöillä ?  Pelisäännöthän.
Painotuotteiden ja kotisivutoimintojen välityspalvelu Hankintaprosessi
Yrityksen arvonmääritys
Ennakkomaksut Saadut ennakkomaksut Maksetut ennakkomaksut Muut ennakot
Henkilökohtainen tavoitepohja
Asiakkuudet luovalla alalla
Integraalilaskenta MA 10
LIIKUTTAVAN HYVÄ HENKILÖKUNTA Hämeenlinna
おぼえていますか。 En puhu kiinaa ollenkaan. Saisinko kahvia.
YRITYKSEN PERUSTAMINEN
Vipu 2014 Sovelluksen esittely
- Vuokra-asunto: - Asunnon voi vuokrata yksityiseltä tai julkiselta taholta esim. kunnalta (yleensä edullisempia) - Ei tarvita suuria pääomia, pääsee helposti.
Preppaus ENA 4.
Vektorit MA 05 Mihin lukiolainen tarvitsee matematiikkaa
Ellit - keskustelut “news-groups” räätälöityjä palveluja
Kaisa Tuomisto TU08S1E  Tutkimuksen tavoitteet  Käytetyt hakusanat ja osumat  Linux  Tietolähteiden vertailua  Yhteenveto  Viitteet.
TYÖPAIKALLA OPPIMINEN YRITYKSISSÄ Yrityksessä on ollut viimeisen vuoden aikana työpaikalla oppija tai oppijoita Lähde: PK-yritysbarometri,
Norssi ja Varis juttusilla
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
VARHAINEN PUUTTUMINEN
Luottamushenkilötoiminta Näkökulmia Saija Karnisto
Näyttely ja Kansio Pirjo Moilanen.
Jotain siitä -seminaari Kehitysvammaisten Tukiliiton Kaveri-projekti Projektipäällikkö Kati Ruotsalainen.
1 Raha-asioiden suunnitteleminen ja nykyinen rahatilanne Senioritutkimus 2011.
Hoitoonpääsy erikoissairaanhoidossa Tilanne Pirjo Häkkinen Lähde: THL, Hoitoonpääsy erikoissairaanhoidossa -tilasto ( tiedonkeruu)
KVV-maisteriohjelman HOPS-työskentely Miksi? Miten? Kuinka monelle?
Työkykyjohtaminen Serviisissä
Missä menee suomalaisten ruokakulttuuri?
Diges ry – Kehittää luovien alojen liiketoimintaa.
Järjestön logo tähän Olla vertainen Vertaistoiminta yhteisöllisyytenä, osallisuuden tukena ja paikkalähtöisenä toimintana Mona Särkelä-Kukko.
T e e m u a h o Herää yrittäjäksi Maanantaina Arto Nykänen Visma Services Teemuaho Oy Osuvaa tuuraamassa ”Yrittäjäksi ostamalla toimiva liikeidea”
TILASTOKUVIO kuvio on voimakkain tapa esittää tietoa
Palvelun muotoilu, Workshop
Hyvinvointialan yrittäjyyden kasvuohjelma HYRRÄ Ohjelmajohtaja Jarmo Kauppinen Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö JOSEK Oy Alueet ja hyvinvointi.
ELEKTRA - kotimaisia tieteellisiä artikkeleita sähköisessä muodossa Alustus Vapaa pääsy tieteelliseen tietoon -seminaarissa Jyrki Ilva
Opiskelijoiden rooleja STARA dominoi opetustilannetta omilla kommenteillaan, besserwisser, paljon äänessä vaikkei aina oikeassa. EVVK istuu mielenosoituksellisesti.
Liikeidean esittelyohje
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Mistä saa hyvää aineistoa? Gradunteon eväät -infotilaisuus
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Pirkanmaan koulutus- ja työmarkkinoiden tulevaisuus Tulevaisuus Pirkanmaalla -ennakointikoulutus Jari Järvinen Foredata Oy
Arvonlisäverotus Verohallinto. Sisältö Mikä on arvonlisävero Kuka on arvonlisäverovelvollinen Mistä toiminnasta arvonlisäveroa maksetaan Paljonko arvonlisäveroa.
Paperitukkuri – Varainhankintaa helposti myytävillä tuotteille Paperitukkuri on auttanut vuodesta 2009 urheiluseuroja, kouluja sekä erilaisia yhdistyksiä.
18 Yrittäminen alkaa ideasta s
21 Kansantalous on koko Suomen talous s
JOSEKin palvelut.
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
Kaveritaidot.
Esityksen transkriptio:

”Yrityskauppa myyjän ja ostajan näkökulmasta!” Tapani Hirvonen Josek Oy, Joensuu 3.4.2017

YRITYSKAUPAT LEIPÄTYÖNÄ: Josek OY on Pohjois-Karjalassa vastaava organisaatio kuin Imatran Seudun Kehitysyhtiö tällä alueella! OSUVA-pörssin (www.josek.fi/osuva) kautta tehdään n. 50 yrityskauppaa/vuosi Tapaukset entistä monimutkaisempia ja pitkäaikaisia ja vaativat neuvojan ”kaitsemista”. Myyjän kommentti: ”Löysässä hirressä roikkumista…” Varustauduttava siihen että yrityksestä kysytään uudestaan ja uudestaan ”Mitäs me sitten tehdään?” Yhteydenottojen määrä lisääntynyt vuosi vuodelta! (sivuilla käyntejä n. 30.000 kpl/vuosi) Useimmissa tapauksissa myynnin syynä on ikääntyminen. Alkukontaktin saaminen tehty mahdollisimman helpoksi ja nopeaksi. Järjestelmä kysyy salassapitosopimusta ja jos sellaista ei ole, niin lähettää allekirjoitettavaksi Kaikki aineisto sähköisessä muodossa siinä laajuudessa mikä on saatu myyjältä 3.4.2017

MYYJÄ OSTAJA Useimmissa tapauksissa yrityskauppa on molemmille osapuolille täysin uusi ja outo asia! Ei ymmärretä yrityskauppaa prosessina vaan sirpaleisena ennestään tuntemattomien asioiden rykelmänä. Perusneuvonta samanlaisena molemmille osapuolille (eri aikaan…) Aloitettava ihan alkeista ja valmistauduttava siihen että apu on pitkäaikaista . Maksuttomien yrityspörssien vaihtoehtona kaupalliset yrityskauppiaat! Ostajalla on aina vaihtoehtona uuden yrityksen perustaminen EU:n tutkimuksen mukaan toimivan yrityksen ostaminen on kolme kertaa turvallisempaa kuin kokonaan uuden perustaminen! Uusyrityskeskuksetkin tarjoavat uusperustannan vaihtoehtona toimivan yrityksen ostamista! Molemmat osapuolet haluavat konkretiaa heti alussa! Paljonko maksaa, mistä hinta muodostuu, paljonko menee veroja yms... 3.4.2017

MYYJÄ MIETTII… Miten pystyisin minimoimaan veroseuraamukset? Mikä on eläkkeeni suuruus? (pienuus…) Miten yritykselleni käy yrityskaupan jälkeen? Säilyvätkö työpaikat? Onkohan ostaja tosissaan vai ”renkaanpotkija”? Miten pitkään minun pitää vielä olla ostajan tukena? Miten saan aikani kulumaan kun ei ole firmaa enää pyöritettävänä? Mitähän kaverit/yhteistyökumppanit/perhe ovat mieltä yrityksen myymisestä? Onko ostajasta elämäntyöni jatkajaksi? Löytyisikö jatkaja kuitenkin omasta perheestä? 3.4.2017

OSTAJA MIETTII… Perustanko uuden vai ostanko toimivan? Saanko tarpeeksi tietoa kohteesta päätöksenteon tueksi? Onkohan myyjä jättänyt jotain tärkeää kertomatta? Saanko myyjältä täyden tuen kaupan jälkeen? Miten pärjään henkilökunnan kanssa? Onnistuuko yrityskaupan rahoitus? Kuka auttaa minua tarvittavien laskelmien teossa? Ostanko osakkeita vai liiketoimintaa? Olisiko jossakin vielä parempi kohde ostettavaksi? Paljonko maksaa ja mistä hinta muodostuu? 3.4.2017

Korkea- ja matalasuhdanteet tulevat ja menevät Korkea- ja matalasuhdanteet tulevat ja menevät! Älä jää liikaa miettimään milloin on hyvä hetki ostaa tai myydä! 3.4.2017

3.4.2017