PSK Kevätseminaari 2013 Risto Koivunen 18.4.2013.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Talouden tunnusluvut.
Advertisements

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeet Tuija Laukkanen
PROFIMILL Oy Tuotannon hallintaan liittyvät ohjelmistot ja konsultointipalvelut. Yritys.
Verkko-opetuksen laatutyöpaja Vopla-seminaari
Lievestuoreen päiväkoti - Projektin johtopalvelun arviointi -
© 1999 Stakes / Hannele Hyppönen TKK sivu 1 (9) Esteettömyys teknologian kehittämisessä ja hyödyntämisessä Hannele Hyppönen Stakes.
Riski = todennäköisyys x riskien laajuus tai vakavuus
Hyvä Hallintotapa Kiinteistöalan muutos Yhteiset toimintatavat
4. Vaatimusten hallinta Ohjelmistotuotantoprosessin tavoitteena
Laatu LAATU EI TARKOITA SITÄ, ETTÄ TUOTE TAI PALVELU ON ABSOLUUTTISESTI HYVÄ VAAN SITÄ ETTÄ SEN TEKEMISEEN KÄYTETTÄVÄT MENETELMÄT JA TOIMINNOT ON DOKUMENTOITU.
E-kirjojen lukulaitteet ja sähköiset aineistot
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Ari Tiainen Optimointiopin seminaari - Kevät 2005 / 1 Käänteisoptimointiin perustuvat huutokaupat.
Laaja-alaista ja systemaattista vaarojen tunnistamista ja niiden aiheuttamien riskien suuruuden sekä merkityksen arvioimista. Ennakoivaa työsuojelua -
AS Automaatio- ja systeemitekniikan projektityöt Projektityö 18: Rakenteiden kunnonvalvonta langattomilla kiihtyvyysantureilla Loppuraportti
Akselimoduulin ohjain peltorobottiin
Pasi Helasuo Työn valvoja Professori Jukka Manner
Tilannekatsaus mediatekniikka 2007 Alustava projektisuunnitelma valmis Ulkoasun muutoksia, käynnistysvaiheen tuntien päivitykset.
Riskien hallinta ketterissä prosesseissa ja Jämien laatuyhteenveto Team Jämät.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Asiantuntijaryhmät UKJ- suunnittelussa ja toteutuksessa Minna Kivinen, tietojärjestelmäasiantuntija AMKIT-Linnea2.
UKJ Työpakettien tilanne TukityöpaketitResurssitSisältöAikatauluHuom (Seuraava sivu) TP 1 Projektin hallinnointi OK, 1) TP 2 Resurssinhallinta.
Marja Toivonen gsm Tuumasta toimeen – seminaarin päätös Aktiivi
Etäpalvelun pilotointi: mitä, miksi ja miten? Etäpalvelupilottien päätösseminaari Finanssineuvos Teemu Eriksson.
T Personal SE assignment Project progress tracking and control.
Kauppakeskusturvallisuus - käyttäjät
Prosessin kehittäminen
1 PALOILMOITINLIIKKEEN MAHDOLLISUUDET ERHEELLISTEN PALOILMOITUSTEN EHKÄISEMISESSÄ KOULUTUSPÄIVÄ PELASTUSLAITOSTEN NIMEÄMILLE YHTEISTYÖHENKILÖILLE
UKJ Työpakettien tilanne TukityöpaketitResurssitSisältöAikatauluHuom (Seuraava sivu) TP 1 Projektin hallinnointi OK, 1) TP 2 Resurssinhallinta.
Tilannekatsaus mediatekniikka 2007 Alustava projektisuunnitelma valmis Ulkoasun muutoksia, käynnistysvaiheen tuntien päivitykset.
Jatkuvan parantamisen Jp-taulu
INFOTILAISUUS HY – Aalto - TaY OTM projekti käynnistyy Niina Jokela / Kansainvälisen vaihdon palvelut1.
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
Tilannekatsaus mediatekniikka 2007 Alustava projektisuunnitelma valmis Ulkoasun muutoksia, käynnistysvaiheen tuntien päivitykset.
Aitoja tekoja joka päivä Energiansäästöviikko 2012.
Tavoitteet Aikataulu Työmäärä Vaatimukset Tasapuolisuus.
Tilannekatsaus mediatekniikka 2007 Alustava projektisuunnitelma valmis Ulkoasun muutoksia, käynnistysvaiheen tuntien päivitykset.
Tavoitteet Aikataulu Työmäärä Vaatimukset Tasapuolisuus.
TALOUSARVION NOUDATTAMINEN JA TULOKSELLISUUDEN JOHTAMINEN Ajankohtainen viesti – Hyvän hallinnon periaatteet ja toimiva sisäinen valvonta Ylijohtaja Marjatta.
NEUVOTTELUUN VALMISTAUTUMINEN
Palvelutalo Männikön asukastyytyväisyys 2014 Asukas- ja omaistyytyväisyysmittaus tehtiin kyselytutkimuksella vuoden 2014 lopussa. Kyselyssä oli 33 kysymystä.
Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Työkirja.
Terveysvaikutusarviointi kaikessa päätöksenteossa Jouni Tuomisto, Mikko Pohjola YMAL.
T Personal SE assignment Static Methods Jaakko Nyrölä, ryhmä TeTe
Betonimestarit Oulainen oy Centria tutkimus ja kehitys |
Organisational justice and health of employees: prospective cohort study M Kivimäki, M Elovainio, J Vahtera, J E Ferrie (2002)
Suunnittelun laadunvarmistus
Mentortapaaminen Agenda Tilannekatsaus Vastuualueet Tulevaa Riskejä ja ongelmia Menetelmäharjoitukset Esitys: Kommunikaatio- ja kokouskäytännöt.
Tilannekatsaus mediatekniikka 2007 Alustava projektisuunnitelma valmis Ulkoasun muutoksia, käynnistysvaiheen tuntien päivitykset.
Jarmo Toivanen ja Erkki Rämö
Investointi strategisena päätöksenä. ”PÖYTÄKIRJAOTE” Investointi on kannattava, Ei vaaranna yrityksen maksuvalmiutta ja Tukee yrityksen valitsemaa strategiaa.
Tutkimusprojektin hallinta Miten projektia johdetaan? Tutkimus- ja innovaatiopalvelut/Kirsi Murtosaari.
Yksityistieprojektin kilpailuttaminen LÄHTÖKOHTA: Tienpidon hankinnat on syytä kilpailuttaa aina. Yksityistien perusparantamiset, kunnossapidon, materiaalihankinnat.
Innovatiiviset julkiset hankinnat – yritysten mahdollisuudet uuteen liiketoimintaan Tuomas Lehtinen HSY Älykäs Vesi
Parsi-projekti Parsi-projektin tilakatsaus.
Projektityöskentely Projekti käsitteenä Projektin vaiheet Projektin asettaminen Projektin suunnittelu Projektin käynnistäminen ja toteuttaminen Projektin.
Tiptop - tilannekatsaus Mats Lindstedt. 1. Tilannekatsaus Aikataulu Kustannukset Resurssit Laatu Riskit Kansallinen palvelumalli Liikennevalot.
MIKÄ ON PROJEKTI / HANKE?. Projekti  …. On joukko ihmisiä ja muita resursseja, jotka on tilapäisesti koottu yhteen suorittamaan tiettyä tehtävää,
PRE-EVALUAATIO POTILAILLE JA LÄHEISILLE Niina Luomala Riikka Ovaska
Kokemuksia maatilan pellettilämmittämisestä – Saunala, Valtimo
Yrityksen projektisuunnitelma
Jarmo Toivanen ja Erkki Rämö
Onnistuneen tietovarastoprojektin edellytykset
THL - Eurykleia Henkilöstö- ja talousasioiden suunnittelu- ja raportointijärjestelmän määrittely TP 4 agenda Toiminnallisuuden läpikäynti I (Henkilöstöhallinto)
Projektinhallinta ja opiskelu
<Hankkeen nimi>
Tietomallinnus rinnakkaisen suunnittelun ja toteutuksen hankkeissa
Maakuntien ICT-muutosten tehtäväkartat ja tehtäväverkot
Hallitulla designillä laadukas ja turvallinen raitiotie
Production line simulation model
PSK Kevätseminaari 2013 Risto Koivunen
Video 4: Avoimen ja yhteisen rajapinnan hallintasuunnitelma
Esityksen transkriptio:

PSK Kevätseminaari 2013 Risto Koivunen

Miksi projekti epäonnistui taloudellisesti ? Yhteenveto kevätseminaarin 2012 kyselyn tuloksista

Takuuarvoja ei saavuteta  Hyötysuhde  Suorituskyky (kapasiteetti)  Apuhyödykkeiden kulutus  Käytettävyys  Kunnossapitokustannukset Imagon menetys  Tuleva kauppa menetetään  Asiakas menetetään  Riitely oikeudessa Näin epäonnistuminen näkyy projektin taloudellisessa tuloksessa Paljon lisä- ja muutostöitä  Tehdään kahteen kertaan  Lisätyö yleensä kalliimpaa Aikataulu ei pidä  Tuotannon aloitus viivästyy

Suhdannevaihtelu:  Myyntiennusteet epäonnistuivat  Projektin ajoitus talouden suhdanteeseen ei toiminut  Mitä tapahtui markkinaympäristössä, joka muutti talouden  Asiakkaan heikko talous- /markkina-asema  Markkina-analyysi ja herkkyysanalyysi tehty huonosti Arviointi- ja ennustusongelmat Hankkeen laajuus:  Työmäärä ja laajuus arvioitu virheellisesti  Kaikkia hankkeeseen liittyviä tekijöitä ei tunnettu/tunnistettu  Projekti laajeni tavoitteiden selkiintyessä  Kesken projektin siihen tehtiin laajennuksia, jotka oli pakko tehdä  Räätälöinnin aiheuttama kustannus oli aliarvioitu  Perustekniikka oli kunnossa, mutta kaikkia asioita ei ole kuitenkaan osattu huomioida  Uuden teknisen ratkaisun vaikutusta ei osattu arvioida

Tekniset perusteet:  Esisuunnittelussa valittu väärä teknologia  Esisuunnittelu epätarkka, laajuus muuttuu kesken projektin  Riskien arviointi puutteellinen, yllättäviä hidastuksia toteutuksessa  Olosuhteita, joissa rakentaminen tehtiin, ei oltu riittävästi ennakkoon huomioitu  Aikataulu oli epärealistinen  Yllättävät viranomaiskustannukset  Study – Feasibility study – FEED – EPCM > projektivaiheiden ohitus aiheutti puutteellisen lähtötietojen määrittelyn Suunitteluongelmat Suunnittelun laatu:  Suunnitelmat ovat heikot, joudutaan paikkaamaan asennuksissa  Projektin taloudelliseen suunnitteluun ei panostettu riittävästi  Suunnittelu keskeneräinen, lisätyöt

Toteutusvaiheen ongelmat  Kustannusarvio hyväksytty riisuttuna, mutta ”herkut” haluttiin silti toteutuksessa  Laajuus liukui pois alkuperäisestä tavoitteistaan puuttuvan muutosten hallinnan takia, lukuisa määrä sinällään pieniä muutoksia tekniikkaan, laatuun, aikatauluun, laajuuteen jne.  Toimitusajat venyvät, tavarat eivät ole ajoissa asennettavissa  Ostettu kalliimpia laitteita kuin olisi tarvinnut

Johtamisongelmat  Projektin vetohenkilöiden osaamattomuus johtamisessa  Hankintojen kilpailuttaminen epäonnistui suunnittelusta, aikatauluista, osaamisesta, yllättävistä muutoksista yms. Johtuen  Viivyttely päätöksenteossa, joudutaan tekemään ylitöitä  Projektin tavoitteita ei määritysvaiheessa ”lukittu”  Alihankintaketju oli huonosti hallinnassa  Partnereiden välinen roolitus/yhteistyö takkuili  Loppuasiakkaan ääntä/tarvetta ei kuunnella  Liian kova kiire, liian pienet resurssit  Muutosten hallinta pettää

Sopimusongelmat  Epäselvät sopimukset

 Itse sopimukseen ei tullut juurikaan kommentteja, liitteisiin sitäkin enemmän  Käytetään siis PSK:n malli- sopimuksia  Johtamisen puutteet nousi selkeästi esille Yhteenveto

Risto Koivunen Kiitos mielenkiinnosta !