Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Production line simulation model

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Production line simulation model"— Esityksen transkriptio:

1 Production line simulation model
AS Automaatio- ja systeemitekniikan projektityöt Production line simulation model using Matlab Stateflow toolbox Joona & Jarkko Tuovinen

2 Tavoitteena on arvioida miten Matlab Stateflow toolbox soveltuu kappaletavarajärjestelmien simulointiin. 2

3

4 A. Hissin malli. Sisällytetään sama IO, kuin oikeassa labran hississä. 
A.1 Mallin suunnittelu. A.2 Toteutus ja testaus stateflow toolboxilla. B. Lisähihnan malli. Lisähihna tulee voida liittää hissin malliin modulaarisesti.  B.1 Lisähihnan moduulin suunnittelu B.2 Lisähihnan moduulin toteutus ja testaus stateflow toolboxilla. B.3 Moduulien välisen kommunikoinnin suunnittelu B.4 Moduulien välisen komminikoinnin  mukaiset muutokset moduuleihin ja mallin testaus. C. Ohjauslogiikka. C.1 Ohjauslogiikan suunnittelu C.2 Toteutus ja testaus stateflow toolboxilla. D. Useamman paletin järjestelmä D.1 Toteutuksen suunnittelu D.2 Muutosten toteutus ja testaus. E. Mallin jatko kehitys ja loppu testaus. Parannetaan uudelleen käytettävyyttä ja yritetään saada vastaamaan todellisuutta. F. Projektiraportti.

5 Tehtävä Minimi (min) Todennäköisin (tn) Maksimi (max) Odotusarvo (M) Hajonta (S) Varianssi (S^2) A1 5 10 15 10,00 1,67 2,78 A2 20 25 20,00 B1 B2 30 3,33 11,11 B3 B4 C1 2 7 4,83 0,83 0,69 C2 D1 50 30,00 6,67 44,44 D2 45 5,00 25,00 E 40 F 12 9,50 1,17 1,36 Kriittisen polun odotusarvo:  169,50 Varianssi: 104,14  Kriittisen polun hajonta: 10,20

6 Projektin tehtäväverkko

7 Projektin janakaavio Olettaen, että viikossa tyskennellään n. 20h

8 Kriittisen polun keston jakauma

9 Tunnistettu riski: Stateflow toolbox:in epäsopivuus Kuvaus: On mahdollista, että Simulinkin stateflow toolbox ei sovellu riittävän hyvin kappaletavarajärjestelmien simulointiin. Vaikutus: Riskin toteutimisella on suuri vaikutus projektin etenemisen kannalta. On hyvä kuitenkin huomioida, että riskin toteutuminen ei johda projektin epäonnistumiseen, sillä projektin tavoitteena on nimenomaan arvioida miten toolbox soveltuu simulointiin. Todennäköisyys: Todennäköisyys riskin toteutumiselle projektin alkaessa on arvioitu keskinkertaiseksi. Todennäköisyys tarkentuu kuitenkin melko nopeasti projektin edetessä. Ennaltaehkäisy: Riskin seurauksia pienennetään selvittämällä riskin toteutuminen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Tämä tapahtuu kiinnittämällä erityistä huomiota toolbox:in soveltuvuuteen projektin edetessä sekä tutkimalla etukäteen mahdollisia simulointimalleja, joissa toolbox:ia on jo sovellettu tai yritetty soveltaa. Näin voidaan heti siirtää projektin paino riskin toteutuessa määritettyihin tehtäviin. Riskin toteutuessa: Jos Stateflow toolbox ei sovellukaan kappaletavarajärjes- telmien simulointiin, niin silloin projektin paino siirtyy. Tällöin pyritään keskittymään siihen, miksi toolbox ei sovellu kappaletavarajärjestelmien simulointiin.

10 Tunnistettu riski: Sairastuminen Kuvaus: Projekti henkilöstöä sairastuu niin pahasti, ettei kykene ollenkaan työskentelemään. Vaikutus: Riskin toteutimisella olisi keskinkertainen vaikutus projektin etenemisen kannalta. Todennäköisyys: Todennäköisyys riskin toteutumiselle on pieni. Ennaltaehkäisy: Varmistetaan, että yhden henkilön sairastuessa toinen on valmis tekemään ylitöitä. Riskin toteutuessa: Jos pahasti sairahtunut työntekijä on ollut suorittamassa kriittisellä polulla olevaa tehtävää siiretään mahdollisesti muissa tehtävistä (B3 tai E1) oleva henkilö suorittamaan sairastuneen tehtävää, jotta projekti ei viivästy. Myös viikko työmäärä tulisi silti pitää 20 tunnissa.

11 Tunnistettu riski: Tiedostojen korruptoituminen ja häviäminen Kuvaus: Tiedostoja voi hukkua tai korruptoitua esimerkiksi tietokoneen kaatuessa tai hajotessa. Vaikutus: Riskin toteutimisella olisi suuri vaikutus projektin etenemisen kannalta. Todennäköisyys: Todennäköisyys riskin toteutumiselle on pieni. Ennaltaehkäisy: Tiedostoista otetaan säännöllisin väliajoin varmuuskopioita, joita säilytetään eri laitteilla. Riskin toteutuessa: Jos menetettyjä tiedostoja ei saada kaivettua täytyy hukattu työ suorittaa uudelleen.


Lataa ppt "Production line simulation model"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google