Urheilutoimitus ja -seurat

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
DRAMATURGIAN PERUSKÄSITTEISTÖÄ
Advertisements

Vihreän liiton kesäpäivät 2006 Panu Laturi
Median kohtaaminen EuroSkills-kilpailijana edustatte:
YLÄKOULUTOIMINTA JA KOUVOLAN URHEILUAKATEMIA
Taustaa ja tarkoitus • Suomessa valtavasti palloilulajien harrastajia ja penkkiurheilijoita – Esim. Suomessa jalkapallonkasvu on jatkunut tasaisena viime.
Havaintoja Liikunnan tasa-arvon näkökulmasta.  urheilu-uutisia 13, kaksi naisurheilu-uutista: naisten SM-liigassa 14-vuotias pelaaja ja aitajuoksija.
1. Presentation • Kanarian saarille muuttanut eläkeläinen punnitsee itsensä kylpyvaa´alla. Vaaka näyttää hänen painonsa a)Lisääntyneen hieman b)Vähentyneen.
Good Karma = Hyviä Seurauksia
Noormarkun yhteiskoulun vanhempainyhdistys pitää 7-9 luokkalaisille nuorille kahvilaa Keskusmarkun kiinteistön nuorisotilassa perjantai- ja lauantai-iltaisin.
ETELÄ-POHJANMAANURHEILUAKATEMIAYLÄKOULUTYÖPAJA JYVÄSKYLÄ Maarit Laitinen.
Sukunimi Etunimi Osoite PostinumeroPostitoimipaikka Syntymävuosipoikatyttö Paidan koko SM Koulu Ruoka-allergiat/sairaudet Urheilukoulu
Kesän kisat •Kaikkiin kilpailuihin ilmoittaudutaan omatoimisesti kautta (pois lukien viestit ja seuraottelut)
2. Terveyteen vaikuttavat tekijät
Seura- ja lajiliittoyhteistyö koulun näkökulmasta
POHJOIS-SAVO
10 vinkkiä voimaantumiseen
Mä mistä löytäisin sen aiheen?
AJANKÄYTÖN SUUNNITTELU
 JYMYN URHEILUKOULU TÄSTÄ PÄIVÄSTÄ ETEENPÄIN TARKOITTAA MONIPUOLISTA LIIKUNTAA 1-2 KERTAA VIIKOSSA (maanantai, keskiviikko)  URHEILUKOULUN MAKSU x €
Thorleif Johansson Suomen Lions-liitto ry Viestintäjohtaja
Hannu Keränen & Tiitus Lahti
Kunnon kulttuuriympäristöt Euroopan rakennusperintöpäivien 2012 oppimateriaali: Motivointi Teema: liikunta- ja urheiluympäristöt Diasarja 3: Olympialaiset.
Kilpailuihin valmentautuminen EuroSkills tekninen delegaatti Tapio Kattainen, Skills Finland ry.
Urheiluopetus – urheilukasvatus Miskolcin kaupungissa Miskolcin Urheilukoulun (MISI) esittäytyminen Fuhrmann Géza rehtori, Miskolcin urheilukoulu.
PERUSASTE VARSINAIS-SUOMESSA
"Mitä sitä turhaan rehkimään" - Miten saamme nuoret osallistumaan ja liikkumaan? Nuoren Suomen työseminaari Pauli Miettinen.
Vektorit MA 05 Mihin lukiolainen tarvitsee matematiikkaa
Kriisiviestintä Thorleif Johansson Viestintäjohtaja.
Nuorten ohjaajien palaveri Muuramen Yritys ry Jalkapallojaosto
Yhteiskuntaoppi kunnialla läpi!
2. Terveyteen vaikuttavat tekijät
Työrauha ja haastavat tilanteet
TASAPAINON RAKENTAMINEN
 Kysely avoinna sivuilla www.pesis.fi  Kyselyyn saatiin 93 vastausta  Kysely oli osin yhtenevä SLU:n keväällä 2012 järjestämään.
TEAM työsuojeluviikko
Liikuntakaupunki Tampere Tampere - Fit for Competition.
Minun ystäväni 8. luokka tekijä – L. Pupulainen.
Harrasteliikuntatuote Poweraction Nuorten liikuttamista vuodesta 2003 Liikuntapalvelukeskus Blomberginaukio 4, Turku Lasten ja nuorten.
Kansallispelimme pesäpallon kouluvierailut Pesäpallon juhlavuosi 2012 Pesäpallo täyttää 90-vuotta 2012 (pesis.fi ja superpesis.fi) - Juhlavuoden.
Mitä lukijalle tarjotaan? Sisällönanalyysi lehtiuudistusten tukena ja mittarina TOIMI-hanke, päätösseminaari Merja Helle ja Aurora Airaskorpi.
Ystävyytesi on: arvokas aarre....
Jatkuvan parantamisen Jp-taulu
Jukka Läärä puheenjohtaja
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
Miten tapahtumani on uutinen?
Lasten päivähoito Kuntakyselyn osaraportti / Salla Säkkinen1 Lasten päivähoito 2013 Kuntakyselyn osaraportti Salla Säkkinen.
Journalistiikan ja mediatutkimuksen perusteet ma 19. ja 26.9.: 12-14, F416; ti 20: 12-14, Kurtén ti 27.9: 12-14, Nissi viikko 38 ma-ti.
FC HONKA - XX Toimintasuunnitelma Kausi FC HONKA - XX Toimintasuunnitelma 1.Pelaajat Pelaajaluettelo 2.Valmentajat Valmentajat/Yhteystiedot 3.Joukkueenjohtaja.
Tupakoinnin aloittaminen ja käyttö
Kilpailijan starttikurssi
OSAAVA PÄRJÄÄ HSAK:n ja sen jäsenliittojen valtakunnallinen projekti osana Nostetta Htehtävänä –tiedottaa Noste-ohjelmasta –aktivoida työyhteisöjä kouluttautumiseen.
Proosatekstin erittelyä tekstitaitokokeessa
SPORTTA =SporttiTauko. TOIMINTAOHJEET LUOKISSA JA LIIKUNTASALISSA ULKOVAATTEET, KENGÄT JA HATUT POIS VÄLKYT OHJAA/TUOMAROI/VALVOO TOIMINTAA, HEITÄ ON.
Tekstien moniäänisyys
Lähdekritiikki SÄRMÄ S Lähde - alkuperäinen ammennuspaikka.
Miten viestiä medialle partiosta? Laura Aimola Miten viestiä medialle partiosta? / Lippukuntapäivä
Viestintäkoulutus PDG Maija-Liisa Heikkilä.
 Uutinen kertoo tuoreesta tapahtumasta tai jonkin asian uudesta käänteestä.  Joskus on tärkeää, että lukija johdatetaan syvemmälle aiheeseen. Silloin.
Ihmisen vuoksi Tapio Korjus valtion liikuntaneuvoston puheenjohtaja.
Schildtin lukio/Voionmaa Urheilulukio Opiskelun ja urheilun yhdistäminen naQ&feature=youtu.be.
”ompeluseurat” kouluissa 2017
Taustatietoa Kysely avoinna sivuilla
KIINNOSTAAKO VETERAANITOIMINTA?
Sadusta uutiseksi Kirsi Hautamäki.
Tänään tutkimme mediakriittisyyttä
VMTK:n varapuheenjohtaja panssarijääkäri Miikka Puoskari
-kiertue Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ry.
VLK, JPR ROI SYKSY 2015 HEINÄKUU-JOULUKUU.
Turun toverit ry.
Vuosikertakamaa – Asiaa & viihdettä jo vuodesta 1938!
Esityksen transkriptio:

Urheilutoimitus ja -seurat Ilman keskinäistä kommunikointia tuhat ja yksi hyvää tarinaa jää kertomatta

Savon Sanomien urheilutoimitus Viisi vakituista toimittajaa: Kari Haavisto (esimies), Jouni Huttunen, Wesa Koistinen, Tomi T. Turunen ja Tapio Hartikainen. Kumppanilehdet: Keskisuomalainen (5), Karjalainen (5) ja Etelä-Suomen Sanomat (4) Avustajat: Omalla levikkialueella (Kuopio-Siilinjärvi, Iisalmi, Varkaus) ja eri puolilla maata

Urheilu elää iltaisin Urheilutoimitus työskentelee arkisin kahdessa vuorossa (8.30 – 16.30 ja 16 – 23.30). Vapaat, loma-ajat, sairastumiset jne. vaikuttavat enimmäkseen niin, että päivävuoro putoaa pois. Lehti tehdään illalla. Viikonloppuisin vain iltoja ellei ennakkoon tiedossa olevien tapahtumien vuoksi tarvita päivällä. Urheilutoimittaja ei ole aina töissä, vaikka onkin urheilusta aina kiinnostunut.

Jos toimittaja ei tiedä, lehti ei kerro Edelleenkin on harhaluulo, että tiedot tapahtumista ja uutisista ilmestyvät itsestään. Ilman ennakkotietoa, juttuun on vaikea varata sen enempää tilaa lehdestä kuin tekijääkään. Urheilun pirstaloituessa toimitus tarvitsee apua myös lajien ymmärtämisessä.

Urheilun yhteystiedot sport@savonsanomat.fi Puhelin (017) 303 350 Urheilun viikko suunnitellaan maanantaisin Arki-iltaisin töissä on yksi urheilutoimittaja ellei hyvissä ajoin aiemmin (3 viikkoa) ole tiedossa menoja. Lauantaina ja sunnuntaina töissä 2-3, taittamista ja pikkujuttuja enemmän.

Yhteyttä sähköpostilla Mitä? Missä? Milloin? Miksi paikalle kannattaisi tulla? Keneltä lisätietoa? Asiat sähköpostin tekstikenttään. Ei liitteitä. Tapahtumista ennakkovaroitus mahdollisimman hyvissä ajoin Lähempänä tapahtumaa, muistutus

SS-urheilun julkaisuperiaatteita Mistä emme tee juttuja: Alle 14-vuotiaista kilpaurheilun näkökulmasta, tuloksia julkaisemme seitsenvuotiaista ylöspäin Veteraaniurheilusta kilpaurheiluna Ammattialojen, työpaikkojen tms. kilpailuista Lajeista, joita pidämme keinotekoisina.

Suuret vs. pienet lajit Uutiskynnys elää. Yleensä julkaisukynnys korkein sunnuntain lehteen ja matalin maanantaihin. Pienestä lajista pitää löytää yleisemmin kiinnostava näkökulma Uutuus, yllätyksellisyys, putket, ilmiö…

Suuret lajit Painotukset elävät menestyksen ja yleisön kiinnostuksen mukaan Jääkiekko, jalkapallo, maastohiihto, yleisurheilu… Suuria lajeja seurataan aktiivisesti. Savon Sanomien alueella mäkihyppy ja lentopallo ovat suurempia lajeja kuin muualla. Vastaavasti maailmalla suurista lajeista esim. koripallo, käsipallo ja uinti ovat meille pieniä.

Jalostetaan ideoita yhdessä Kiinnostavia aiheita on paljon, on vain löydettävä sopiva lähestymiskulma. Se ei ole uutinen, että harjoituksissa käy 20 tyttöä, mutta siitä tulee uutinen, jos kymmenen heistä nimi on Anni tai yhden koululuokan kaikilla oppilailla on sama harrastus.

Mutta ilman yhteydenottoa Ottakaa yhteyttä Osaamme sanoa myös Ei Mutta ilman yhteydenottoa Emme pääse sanomaan Kyllä