Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

AJANKÄYTÖN SUUNNITTELU

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "AJANKÄYTÖN SUUNNITTELU"— Esityksen transkriptio:

1 AJANKÄYTÖN SUUNNITTELU
Opiskelu vie aikansa… …ja jos sitä ei ole, sitä on järjestettävä.

2 SUUNNITTELUN TYÖKALUT
Tarkenna päätavoitteesi opiskelussa ja suhteuta ne muihin tavoitteisiin elämässäsi. Osita päätavoitteesi välitavoitteiksi. Rakenna yleinen aikataulu välitavoitteillesi ottamalla huomioon elämäntilanteesi ja yksilölliset opiskeluedellytyksesi. Tee yksityiskohtainen viikoittainen ja päivittäinen lukujärjestys, joka on vaihteleva ja joustava.

3 SUUNNITTELUN TYÖKALUT
jatkoa… Pidä kiinni lukujärjestyksestäsi ja käytä varaamasi opiskeluaika todella vain opiskeluun. Arvioi ja erittele aika ajoin, miltä osin olet onnistunut ja miltä osin epäonnistunut opiskelussasi. Tarvittaessa muuta suunnitelmaasi ja aikatauluasi, mutta pidä silti kiinni päätavoitteestasi. Lähde: Silven, M., Kinnunen, R. & Keskinen, S Kohti itseohjautuvaa opiskelutaitoa.

4 Miten laadit aikataulun?
Aikataulun voi laatia pitkälle aikavälille (esim. vuodeksi), kuukausi-, viikko- tai päiväsuunnitelmaksi. Ajankäyttöä voi suunnitella käyttämällä apuna tavallista almanakkaa tai tyhjää lukujärjestyspohjaa, johon on merkitty kaikki menemiset ja tulemiset: opiskelu matkoineen loma-ajat harrastukset ystävien ja sukulaisten vierailut ruokailut ja lepo.

5 Miten laadit aikataulun?
jatkoa… Tärkeää on löytää myös aikaa itse oppimisprosessille - ajatteluun, omien käsitysten muodostamiseen ja niiden jäsentämiseen. Aikaa tarvitaan myös oppimistehtävien tekemiseen - lukemiseen, ajatteluun, vastausten rakentamiseen ja kirjoittamiseen. Merkitse lukujärjestykseen myös:  itsenäiset oppimistehtävät tehtävien palautuspäivät tenttipäivät joustovaraa yllätyksille.

6 Pitkän aikavälin suunnitelma: · koulussa ma-pe
8-16 · säännölliset harrastukset kaksi kertaa viikossa (kuntosali ja tennis) · 40 ov:n perusopintojen suorittaminen · kesä-, talvi- ja joululomat omistettu itselle, ystäville ja perheelle Viikkosuunnitelma · maanantaina kuntosali · tiistaina itsenäistä opiskelua · keskiviikkona kirjastoon · torstaina tennistunnit · perjantaihin mennessä kirjalliset tehtävät tehtynä · lauantaina itsenäistä opiskelua 2-3h · sunnuntaina vapaapäivä Päiväsuunnitelma (tiistai) Koulussa Kotimatka pyöräillen Ruokailu + lepoa Itsenäistä opiskelua Kertaa luentomuistiinpanot, täydennä ja kommentoi alkaen uutiset ja rentoutumista television äärellä Nukkumaan

7 AJANKÄYTÖN HALLINTA Jäsennä ajankäyttöäsi heti alusta alkaen:
nyt syön/nyt en nyt opiskelen tenttiin nyt lepään nyt harrastan liikuntaa nyt harrastan opiskelijaelämää. Tee selviä aikarajoja itsellesi. Ajoita tehtävät oman vireyskäyräsi mukaan. Aseta tavoitteita. Hukkaa vähemmän aikaa turhuuteen.

8 AJANKÄYTÖN HALLINTA Nuku paremmin ja riittävästi.
jatkoa… Nuku paremmin ja riittävästi. Älä kangistu kaavoihisi: vastaanota uusia ideoita avoimella mielellä aseta luovuus kunniaan harjoita oikeaa aivopuoliskoa palkitse itsesi saavutettuasi tavoitteesi. Lähde: Härkönen, P Opiskelijatutoroinnin käsikirja.


Lataa ppt "AJANKÄYTÖN SUUNNITTELU"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google