Keski-Suomen ruokakulttuuri – nyt!

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Gourmet herkkuja ravintola- ja kotikeittiöihin
Advertisements

N ǐ h ǎ o, Zh ō ngguó! Terve, Kiina!. Maailman ykköskieli! •Kiina on maailman puhutuin äidinkieli – yli miljardi puhujaa! •Se on yksi YK:n virallisista.
POLTTOKENNOSTA SAA S Ä HK Ö VIRTAA Kenno muuttaa kaasupullosta saatavan vedyn tavalliseksi s ä hk ö ksi. Turvallisesti, ää nett ö m ä sti ja saasteettomasti.
Toimintaohjeet opelle
Laatujärjestelmä marjatiloilla/jatkojalostajalla
”P.O.R.K – 100 % omaleimaisia ilmakuivattuja lihatuotteita
Koukussa järvikalaan Esox lucius. Järvikalan käytön lisäämisen tavoitteena on  suomalaisen ruokakulttuurin syventäminen  kotimaisen kalan arvostuksen.
Lähiruoan merkitys viljelijöiden ja alueen taloudelle Paikallistalous-hanke: Lähiruokaa ja lähienergiaa Keskisen Uudenmaan kehittämisyhdistys, Kehu ry.
Pääkaupunkiseudun sosiaalialan osaamiskeskus Muutossosiaality ö n k ä sityksi ä tiedosta, tiet ä misest ä ja todellisuuden luonteesta poststrukturalismi.
Mitoitus yhteistyönä OPS-työ ja mitoitus Oulu Katariina Alha/W5W.
Katsaus ota kantaa -kyselyn tuloksiin - mitä tulevaisuudessa
Euran lukion hevoskurssit (RT1) Hevosen kanssa – peruskurssi Sis ä lt ö ja tavoitteet: Ruokinnan perusteet (teoria 2 x 2h koululla + k ä.
Mitä uutta kierrätetystä lasista voi tehdä?
Missä menee suomalaisten ruokakulttuuri?
RUUAN TURVALLISUUS SUOMALAISESSA RUOKAKETJUSSA
Ruokaketjun kehittämisellä hyvinvointia koko maakuntaan Pro Ruokakulttuuri päätösjuhla , Ulla Mehto-Hämäläinen.
SOVATEK-SÄÄTIÖ Ty ö valmennuss ää ti ö Tekev ä ja Jyv ä skyl ä n Seudun P ä ihdepalvelus ää ti ö sulautuivat alkaen uudeksi SOVATEK -S ÄÄ TI.
1 Työhyvinvointi ja johtaminen kilpailutekijäksi Työvoimapula 2012 ? Kaikkien kyvyt käyttöön -seminaari Joni Hautojärvi Norilsk Nickel Harjavalta.
Makupaloja Suomesta. Tilaisuuden nimi Päivämäärä Esittäjän nimi Organisaatio.
PAIKALLINEN HYVINVOINTI
Suolakalasta sushiin Kala suomalaisessa ruokakulttuurissa Jaakko Nuutila Ruokakulttuuriasiamies, ETM, CMC.
Onko Suomessa tehty paljon vai vähän? Voitaisiinko tehdä enemmän? Mitä ja miten? Mediastudio ( ) tutkimus, koulutus, kehittämispalvelut erikoistuminen.
PAAVO-OHJELMAN TUETUN ASUMISEN SEURANTAKYSELY Tietoja tuettuun asumiseen tulevista ja poismuuttavista asukkaista sekä tukiasunnoista 2012 – 2015.
Change Day on työkalu kohti parempia palveluita Change Day tuo asiakkaan äänen kuuluville henkilöstön kautta. Change Day on työkalu henkilöstölle oman.
Pienten järjestöjen viestit - Kyselyn tulokset Pienten järjestöjen tapaaminen Anne Ilvonen, OK-opintokeskus & Riitta Kittilä, SOSTE.
Millaisia vastuullisuuskysymyksiä elintarviketuotantoon liittyy ympäristövaikutusten lisäksi ja miten niitä voidaan määrittää? Tiedotustilaisuus ”Miten.
Historical view to school and children’s well-being. Kyösti Kurtakko, Professor, University of Lapland.
HEINÄVESI asukkaan kunta ( ) Itä-Suomen läänissä Etelä-Savon maakunnassa. Kunnan pinta-ala km², josta vesialueita 20%. Kunnan perustamisvuosi.
Joensuun Mahdollisuuksien tori Taitokorttelissa.
Tarvitaanko Suomeen lakia ruokahävikistä Ranskan mallin mukaan?
Matkailukalastuksen haasteet -haastettelutuloksia
UUSIA TUULIA JA MAKUJA MAAILMALTA
Teemu Kemppainen Post-doc–tutkija Helsingin & Turun yliopisto
Kieliteknologian verkosto (KIT)
Tuhat uutta työpaikkaa Pohjois-Karjalan Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu Pohjois-Karjalan ELY-keskus.
PUSU Uutta ja vanhaa kasvisten käytössä.
Tavoitteena poistaa työelämän hukkia (työelämän hukkaa)
Tutustutaan PaikkaOppiin
LAINA JA KORKO.
A B C D E F G A B C D E F G A B C D E F G A B C D E F G
Mikä Change Day? Change Day on työkalu kohti parempia palveluita
Ikäteknologian käyttöönotto on sosiaalinen prosessi!
Vanhemmuus Raskaus on prosessi, jonka aikana on mahdollisuus alkaa matka vanhemmuuteen (vanhemmuuteen kasvua kuvataan myös kriisiperiodiksi, jonka raskaus.
Hauska tutustua!.
Pori Marko Jori.
Verkostotapaaminen Tampere
Sosiaalisen sekoittamisen mielekkyydestä
Pelastusturvallisuuden vuositilasto 2017, Lappi
Energiavuosi 2017 Kaukolämpö
Pelastusturvallisuuden vuositilasto 2017, Turku
Monetra-konserni, luonnos (sisältää omistusprosentit per osakas)
Ulkomaalaiset Lapissa
Sosiaalisen kuntoutuksen valtakunnallinen kehittämishanke SOSKU
Suoramyynnissä mahdollisuus
Itä-Suomen yliopisto – monialainen, kansainvälinen tiedeyliopisto
Raskaan liikenteen käyttäjäkokemukset valtatiellä 9
Sosiaalihuollon ammattihenkilöiden valvontaa 1. 3
Maakuntakirjastokokous
Jyväskylän yliopisto, työelämäpalvelut
Pelastusturvallisuuden vuositilasto 2017, Espoo
Pelastusturvallisuuden vuositilasto 2017
Osatyökykyisille tie työelämään
Syksyn 2016 vanhempainiltoihin
MINÄ JA VASTUULLISET RUOKAVALINNAT
Nimesi | Opettajasi | Luokkasi
LVI-suunnittelu pientalohankkeessa Jesse Avikainen 2019
Jarmo Paloniemi kuntayhtymän johtaja
KESKI-SUOMEN MAAKUNNAN SOSIAALIPÄIVYSTYKSET 2008
Ravitsemussitoumus-toimintamallin julkistamistilaisuus
Espoo/Esbo Forssa Hamina Helsinki/Helsingfors Hollola Hyvinkää
Esityksen transkriptio:

Keski-Suomen ruokakulttuuri – nyt! Juha Virkki, Comida Communication Oy

Keski-Suomi ruoka-Suomen kartalla Viisi Tähteä Suomen parhaat: missä Keski-Suomi? keskisuomalaisen ruoan näyteikkuna: Jyväskylä vertailukohdat: Tampere, Kuopio, Joensuu, Oulu miten vertailla? Ravintolat, tori, kauppahalli, erikoisliikkeet => päätelmät? handicapit: kärkituotteet puuttuvat, kartanokulttuuria ei, keskukset?

Ruokakulttuuri mistä puhumme, kun puhumme kulttuurista? kulttuuri prosessina ja toimintana ruokakulttuurin kolme tasoa: parhaat ravintolat ja erikoisherkut – korkeakulttuuri arkiruoka – kansankulttuuri pikaruoka yms. – massakulttuuri ruokakulttuuri ei välttämättä yksin "parasta sanottua ja tehtyä" arkikulttuuri – kotiruoka, kouluruoka? keskisuomalainen ruokaidentiteetti: keskellä kaikkea

Mitä meillä on jo? • raaka-aineet: järvet, pellot, metsät • sesongit • tuottajat ja osaajat, missä kalastus? • heikot signaalit: kojukauppa markettien edustalla, ruokapiirit

Mitkä ovat haasteet? ketju tuottajilta kuluttajien pöytään profiilituotteet ja näkyvyys Jyväskylästä näyteikkuna maakunnan ruoalle haaste vähittäiskaupoille ja ravintoloille ruoan ja sen tekijöiden tekeminen uudelleen tutuksi kuluttajille kuluttajien viettely maulla, turvallisuudella ja laadulla, sesonkien opettaminen ennakkoluulottomuus, perinteen jatkuva uudistaminen ”Ranskan malli”