Lataa esitys
Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota
JulkaistuMikael Juusonen Muutettu yli 6 vuotta sitten
1
Tarvitaanko Suomeen lakia ruokahävikistä Ranskan mallin mukaan?
Hävikkiseminaari Taina Nikula, YSO, YM
2
Esitys Ruokahävikki on agendalla Suomen tilanne Ohjauskeinot ?
3
Ruokahävikki on agendalla
4
YK:n Kestävän kehityksen tavoitteet (SDGt)
Ruoka- hävikki tulee puolittaa vähittäiskaupassa ja kotitalouksissa v. 2030 mennessä (12.3.)
5
Ketjun ruokahävikki noin 450 miljoonaa kiloa vuodessa – noin 10 - 15 % kulutetusta ruoasta
Lähteet: MTT Foodspill I ja II (ei julkaistu)
6
Ohjauskeinot tällä hetkellä
Alkutuotanto (12 %) Elintarviketeollisuus (20 %) Biohajoavan jätteen kaatopaikkakielto Ravintolat (20 %) ”Suositus vähentää järjestelmällisesti ruokahävikkiä” (VNP Kestävien ympäristö- ja energiaratkaisujen edistäminen julkisissa hankinnoissa). Ruokahävikin seuranta osana omavalvontaa. Vähittäiskauppa (18 %) Sopimus ? Kotitaloudet (30 %)
Samankaltaiset esitykset
© 2024 SlidePlayer.fi Inc.
All rights reserved.