Huvitamme itsemme hengiltä Otavan Opisto 14.9.2007 Jari Sarja "Ja he olivat molemmat alasti, mies ja hänen vaimonsa, eivätkä he tunteneet häpeää. [...]

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Filosofian Praktikum 2008 Moraali Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin neljäs praktikum-kokoontuminen.
Advertisements

Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Perusevankeliumia tähän päivään
PALAPELIN PALAT PAIKOILLEEN
Kun Jumala loi naisen hän oli tullut 6. päivän ylitöihin.
”Kutsu seuraamaan” Kun he olivat syöneet, Jeesus sanoi Simon Pietarille: "Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä toiset?" "Rakastan,
Korjaa lauseet. Alex on myyjä
OLISIKO SINUSTA JOHTAJAKSI?. Johtajaksi kasvetaan, ei synnytä.
Pikkupoika kysyi isältään...
Onpa outoa, miten asiat etenevät…
LUJAA LAATUA??.
:09:11 Luukas 22: Kuvitus Henry Martin Toteutus Marko Oikarinen.
RUKOILEMME YHDESSÄ.
Totuus.
Kysy kysymys parilta. Vastaus on tekstissä s
Jumalan kanssa.
Tarinat kerätty osoitteesta:
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
Ilon kautta tavoitteisiin Eveliina Pöllänen
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
Mies kysyi ”Kokeilisimmeko uusia asentoja tänä iltana?"
Arkki Varustamo Raamattukoulu
Ehkä Jumala haluaa, että meidän tulee tavata joitakin meille vääriä ihmisiä ennenkuin tapaamme sen oikean, jotta olisimme tietoisia siitä kuinka kiitollisia.
Ajatuksia elämästä..
RETHINKING WORK - Mistä työssä on kysymys?. RETHINKING WORK Näin tulivat valmiiksi taivas ja maa ja kaikki mitä niissä on. Jumala oli saanut työnsä päätökseen,
JALANJÄLJET HIEKASSA - käännös englanninkielisestä tekstistä
Viikon ohjelma: MA: Miksi Jeesus-nimessä on voimaa. Rukouksen suhde Jumalan kolminaisuuteen TI: Jeesuksen nimi kääntyessämme Isän puoleen KE: Jeesuksen.
Mikä on paremmin kun hanke päättyy 2016? Mikä on muuttunut 2018 kun hankkeen päättymisestä on kulunut vuosi? Missä partneriryhmän ulkopuolella tuotteet.
MALLI: Osoite: Minulla on uusi … -> Minulla on uusi osoite. Jeg har en ny adresse. Osoite: Tiedätkö Liisan …?
”Sähköposti Mikolle”, s. 43 Minkämaalainen Mikko on. Missä Mikko asuu
DOKUMENTAATIO JA TIEDONMUODOSTUS
Paavalin kirje Filemonille
Rukous - hengellinen keino, jolla voimme vaikuttaa hengelliseen sokeuteen 2 Kor. 10:3-5 Vaikka me vaellammekin lihassa, emme kuitenkaan lihan.
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
Preppaus ENA 4.
ELÄMÄN VARRELLE On hyvä säilyttää luottamus siihen,
”Niille, jotka olivat tätä kuulemassa, Jeesus esitti vielä vertauksen, koska hän oli jo lähellä Jerusalemia ja monet luulivat Jumalan valtakunnan ilmestyvän.
A ja O Ilm.1:8. "Minä olen A ja O", sanoo Herra Jumala, joka on ja joka oli ja joka tuleva on, Kaikkivaltias.
Puhu parin kanssa. Millainen sinun perhe on. - Minulla on pieni perhe
Kuka määrää, Sinä tai pomo?.
Nainen Koraanissa Islam ei tee kerrassaan mitään eroa naisten ja miesten välillä heidän suhteessaan Allahiin (swt). Molemmille luvataan sama palkkio hyvästä.
Naisen ainoa vika.
Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?
NAISEN ITSETUNTO.
Tule sellaisena kuin olet 2. Aitous ja epäilys
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
Nykyaikainen satu Kuningas sammakko Nainen oli pelaamassa golfia, ja hänen golfpallonsa lensi pusikon taakse. Hän lähestyi pusikkoa, ja näki sammakon.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Tulikonferenssi- koulutus osa 1. Merihädässä Jollemme ymmärrä tai edes halua ymmärtää kadotettuna olemisen epätoivoa ja vakavuutta, meillä ei tule koskaan.
JEESUS EI SÄÄSTELE SANOJA… Matt 11: JEESUS EI SÄÄSTELE SANOJA… 1. VOIKO IHMINEN ITSE TEHDÄ PARANNUKSEN JA USKOA? 2. LAKI JA EVANKELIUMI.
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
Yhdessä vahvemmaksi kasvaminen
Hepr. 8:1-2 Arvoisa Sisärengaslainen, Kahdeksannessa luvussa kirjeen kirjoittaja vertaa vanhaa ja uutta liittoa, niiden temppeleitä ja uhripalvelusta toisiinsa,
Suotuisan oppimistarinan rakentaminen ET- koulutus/T3/ Tapio Malinen.
Perusevankeliumia tähän päivään Opetussarja. Jeesus parantaa sairaita Matt. 8: Reino Saarelma.
Mitä asenne tarkoittaa?
Kysy parilta. Muista päiväys. Mikä päivä eilen oli
Tule sellaisena kuin olet Katso ja maista!
Viikon ohjelma: MA: Miksi Jeesus-nimessä on voimaa. Rukouksen suhde Jumalan kolminaisuuteen TI: Jeesuksen nimi kääntyessämme Isän puoleen KE: Jeesuksen.
Ryhmätehtävät 2.2 Onnellinen Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Valoa idästä Reino Saarelma Matt. 2: Matteus 2:1-12 – Valoa idästä 1. Kun Jeesus oli syntynyt Juudean Betlehemissä kuningas Herodeksen aikana,
Pikkupoika kysyi isältään...
Tapahtukoon sinun tahtosi
Puhu parin kanssa! Mitä sinä teit viikonloppuna?
JEESUKSEN LAPSUUS.
Professional ethics in context – Institutions, images and empathy Tuukka Kivioja.
Neitsyt Maria.
Kirkkohistoria Kirkon syntyhetkestä tähän päivään
PYHÄ KOLMINAISUUS Stefan Holm: Kirkon jäsenenä – Oppikirja 9. luokalle. Kappale 7. Kuvat:
Esityksen transkriptio:

Huvitamme itsemme hengiltä Otavan Opisto Jari Sarja "Ja he olivat molemmat alasti, mies ja hänen vaimonsa, eivätkä he tunteneet häpeää. [...] Hän otti siitä hedelmän ja söi ja antoi myös miehelleen, joka oli hänen kanssaan, ja mieskin söi. Silloin heidän silmänsä avautuivat, ja he huomasivat olevansa alasti. [...] Kun iltapäivä viileni, he kuulivat Jumalan kävelevän puutarhassa. Silloin mies ja nainen menivät Jumalaa piiloon puutarhan puiden sekaan. Herra Jumala huusi miestä ja kysyi: "Missä sinä olet?" Mies vastasi: "Minä kuulin sinun askeleesi puutarhassa. Minua pelotti, koska olen alasti, ja siksi piilouduin." Herra Jumala kysyi: "Kuka sinulle kertoi, että olet alasti?"

Orwell ja Huxley -Orwell pelkäsi, että kirjat kiellettäisiin Huxley pelkäsi, ettei ketään enää kiinnostaisi lukeminen -Orwell varoitti heistä, jotka riistäisivät informaation meiltä Huxley varoitti meitä heistä, jotka hukuttaisivat meidät informaatioon -Kuinka voimme kapinoida kulttuuria vastaan, joka tukehduttaa meidät nauruun?

Proffalla on huumorintajua - jotain jää mieleen? -Mutta mitä jää mieleen? -Mitä hyötyä mieleen jäämisestä on ?

Huxleyn varoitus -Rappeutuminen johtuu todennäköisemmin vihollisesta, jonka kasvot ovat hymyssä kuin vihollisesta, jonka kasvoilta uhkuu vihaa -Isoveli ei katsele meitä vaan me katselemme isoveljeä omasta tahdostamme -Kun ihmisistä tulee yleisö ja heidän julkisista asioistaan varietee-show, silloin kansakunta on varassa

Tylsistymisen pelko -Peter Englund ”Vaikka viihteen pyörät pyörivät entistä kovemmin, lisääntyy meidän pelkomme ikävyyttä ja tysyyttä” - Haluamme aina vaan lisää viihdettä ja tulemme siitä aina vaan enemmän ja enemmän riippuvaisiksi ja siksi meidän on yhä vaikeampi käsitellä elämäntilanteitä, jotka eivät ole viihdyttäviä.

Tarpeeton tieto -sanaristikoista tuli Amerikassa suosittua ajanvietettä juuri silloin kun lennätin ja valokuva olivat onnistuneet muuttamaan toiminnallisen informaation tilanneyhteyksistään irrotetuiksi faktoiksi -ennen ihmiset etsivät informaatiota hallitakseen elämäänsä, mutta nyt heidän piti keksiä konteksteja joissa he saattoivat käyttää hyödytöntä informaatiota. Sanaristikko oli mainio tällainen näennäiskonteksti. (Postman 1987, 81.) -Näennäiskonteksti on keksitty rakenne, jonka tarkoitus on luoda pirstoutuneelle ja asiattomalle tiedolle jotakin näennäistä käyttöä. 1) Trivial Pursuit peli (seuraleikki) 2) TV:ssä (Haluatko miljonääriksi, Heikoin lenkki, Uutisvuoto, Se on siinä, Leikin varjolla, Ring a Lin).

Mikä oli tarinan opetus? Poika: Isä mikä on Etelä-Afrikan pääkaupunki? Isä: En tiedä. Poika: Isä missä maassa sijaitsee Salzburg? Isä: ää en oikein tiedä. Poika: Isä kuka evenkeliumin kirjoittajista oli Jeesuksen opetuslapsena? Isä: äh liian vaikea kysymys. Poika: Isä miksi me vietämme ruotsalaisuuden päivää? Isä: hmm mistä minä tiedän. Poika: Isä häiritsevätkö nämä kysymykset sinua? Isä: Ei ollenkaan poikani kysy vaan ethän sinä muuten mitään opi: