1.9.2010 - 31.8.2013 16-29-vuotiaiden nuorten työllistymisen ja työmarkkinoilla pysymisen edistäminen sekä syrjäytymisen ehkäiseminen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Monikulttuurinen järjestötyö
Advertisements

Puun alla Ei elämä aina hymyile, ei näytä kauniita kasvojaan. Toisinaan pilvilinnat pirstoutuvat, rojahtavat korkeuksistaan kovalla kolinalla. Vaan hetken.
Työhönvalmennuksella työelämään
KELPO projekti Tuija Ikäläinen, koordinaattori
ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella Projektin ajoitus 2003–2005.
Lähihoitajaksi kouluttautuminen
ILO ELÄÄ JÄRJESTÖISSÄ – Pohjois-Karjalan järjestöpäivät , Kitee PALAUTTEEN PURKU Hanna Kääriäinen 2013.
Hapen BSC joulukuuAsiakasvaikuttavuusProsessitHenkilöstöResurssit PAINO- PISTEET JA TOIMEN- PITEET 1.Nuorisojärjestöjen ja nuorten toimintaryhmien toimintaedellytysten.
Lähipalveluhanke / Hämeenlinna (erityisesti Kalvola) Juva, Joroinen, Rantasalmi = JJR Porin yhteistoiminta-alue (Luvia,
Nuorten työpajatoiminnan kehittäminen osana palveluverkostoja
Joensuu EQUAL Aktivoivan ja sosiaalisen työllistymisen malli 1 Joensuu EQUAL Aktivoivan ja sosiaalisen työllistymisen malli.
NITOJA – Nivelvaihe, toiminta ja jatko työelämään – Projektityöntekijät: Marja Riitta Lygdman, projektipäällikkö, p Päivi.
Sosiaalisen median hyödyntäminen nuorten parissa tehtävässä työssä
KOULUTUSTAKUU.
Valmis-hanke – Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Varsinais-Suomessa
Vapaaehtoistoiminnan teematyöryhmä Hanna Kääriäinen
Aino Manninen, Nal Tiina Saarinen, Riinu ry Asumisneuvontakoulutus Nuorten tarpeet asumisneuvonnassa.
1/17 NIVELVAIHEEN TOIMINTAMALLI Luonnos
Pohjois-Savon kuntien välinen muuttoliike iän ja muuton suunnan mukaan v sekä siirtolaisuus v Pohjois-Savon liitto 2013.
Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta Kuinka rajata ja määritellä TKI-opintopisteet? Kaisu Piiroinen.
Kodin ulkopuolinen väkivaltatyö ja verkostoitumisen merkitys Oulun seudulla VIA VIS –VÄKIVALTATYÖN HANKKEEN PÄÄTÖSSEMINAARI – Miten väkivallan tekijää.
Nuorten ohjautuminen Starttivalmennusverkoston tapaaminen Joensuu.
Yhteisvoimin kotona – ikääntyneiden kotiin annettavien palveluiden ja kuntoutuksen kehittäminen Satakunnan vanhusneuvosto
Kuntapajaseminaari Kuntarajat ylittävä yhteistyö, case Jyväskylä – Muurame - Jämsä -Harri Halttunen, hankepäällikkö-
VAMMAISJÄRJESTÖT TYÖLLISTYMISTÄ TUKEMASSA TYÖ KUULUU KAIKILLE
TRAPPAN Portaittain töihin välityömarkkinoiden kautta Projektipäällikkö Johanna Torppa Projektikoordinaattori Merja Virkkala.
Nuorisotoimi Nuorten työpajatoiminta Lapissa 2009.
OPEDA (OPH:n rahoittama EU-hanke) Opiskelijoiden erityisyyden huomiointi ja pedagogisen johtajuuden kehittäminen Peruskoulun lopettaneiden tukeminen jatko-opintoihin.
Opetushallituksen rahoittama ESR-hanke Manner- Suomen ESR-ohjelma Anki Sundqvist, projektijohtaja.
Työpajojen tehtävä nuorten ohjaus- ja palveluverkoston kehittämisessä Lapin lääninhallitus
Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå Miten nuorisopalvelut selviää palikkaleikkien myllerryksessä?
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
OSAAVAT KUNNAT-projekti Elinkaarikustannusten mallinnus: case Riihimäki.
Itä-Suomen ESR- ohjelman toteutus TE-keskuksien näkökulmasta Itä-Suomen ESR- päivät Kirsi Vainikainen Pohjois-Savon TE-keskus.
ELINIKÄISEN OHJAUKSEN ALUEELLINEN KOORDINAATIO ELOa Pohjois-Savon ELY-keskuksessa Lisää viraston nimi, tekijän nimi ja osasto.
T YÖNETSINTÄ JA TYÖNANTAJAPAKETIT Paltamon Työtä Kaikille –hankkeen loppuseminaari Paltamossa.
ONNISTUVAT OPIT – YHTEISTÄ VASTUUTA NUORTEN PALVELUIHIN Sosiaali- ja terveysministeriön tilaama Onnistuvat opit -juurruttamishanke on kahden vuoden ajan.
Yhteenveto palveluketjuseminaarisarjan keskeisestä sisällöstä Minna Anttila TtT, Projektitutkija Turun yliopisto hoitotieteen laitos
Nuoria hyödyttävät Euroopan sosiaalirahastosta (ESR) rahoitetut hankkeet Timo Ollila, Pohjois-Savon ELY-keskus.
On – toteutettava ESR-projekti, jonka tavoitteena on vähentää vuotiaiden nuorten sosiaalista, taloudellista ja työmarkkinallista.
OPEDA (OPH:n rahoittama EU-hanke) Opiskelijoiden erityisyyden huomiointi ja pedagogisen johtajuuden kehittäminen Peruskoulun lopettaneiden tukeminen jatko-opintoihin.
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
1Kehittämiskeskus Tyynelä Kokemuksia kolmikantayhteistyöstä Lähipalveluseminaari, RAY-talo Seppo Sulkko.
Osmos-loppupuheenvuoro Riitta Vartio. mitä kuulin tänään?
Manner-Suomen ESR-ohjelma-asiakirjaesitys 2007 –
NUORTEN PAJA Anu Lounatvuori Johto Perhe- ja sosiaalipalvelut Perhepalvelut Aikuisten psykososiaaliset palvelut Mielenterveys- ja päihdepalvelujen.
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
JOOP- projekti joustavat oppimisympäristöt –
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
Sosiaalisen median hyödyntäminen ja kehittäminen nuorille suunnatuissa sosiaalipalveluissa Case: nuorten Facebook-palveluohjaus Oulussa Saila Lähteenmäki,
Pidämme huolta työ- ja toimintakyvystämme sekä tulevaisuudestamme Kainuun tilasoinnin hyödyntäminen käytännössä Respekti väliseminaari.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Pohjois-Suomen Lasten Kaste - hankekokonaisuus  Neljä osakokonaisuutta: Lappi, Kainuu, Oulun eteläinen.
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
VISIO Ohjaamojen tavoitteena on nuorten työllistymisen, koulutuksen ja osallisuuden edistäminen tarjoamalla tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluita. Ohjaamot.
Nuorisolain uudistaminen
ELÄMÄNI SANKARI RY.
Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö
Avoimen hallinnon toimintaohjelma Avoimuuden edistämisen käytäntöjä Imatran kaupungilla
Anne-Maria Karjalainen, diakoniajohtaja
– Kolmen sairaanhoitopiirin (ESSHP, PKSSK, PSSHP) ja alueiden kuntien yhteishanke.
Opinnoista töihin KP OTE Hyvinvointitiimi
Lasten ja nuorten asiantuntijaryhmän näkökulma
HUS-HYTE verkoston kehittämispäivä työryhmien tuotokset
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
YHDESSÄ HYVÄ OTE Etelä-Karjala ja Kymenlaakso
Osatyökykyisille tie työelämään
Osatyökykyisille tie työelämään
Etsivä nuorisotyö Lapissa vuonna 2017
Inspiraatioita ja voimavaroja kansalaistoiminnasta nuorille aikuisille
Itsenäistymistä tukemassa asumisen haasteet
Esityksen transkriptio:

1.9.2010 - 31.8.2013 16-29-vuotiaiden nuorten työllistymisen ja työmarkkinoilla pysymisen edistäminen sekä syrjäytymisen ehkäiseminen

TAVOITE vähentää 16-29 -vuotiaiden nuorten sosiaalista, taloudellista ja työmarkkinallista syrjäytymistä Nuoret ja nuorten huoltajien perheet, joilla syrjäytymisuhka mielenterveys- tai päihdeongelmia peli- tai muuta riippuvuutta vajaakuntoisuutta tai heikkolahjaisuutta pitkittynyt toimeentulotuen tarve tai asunnottomuutta nuoret huoltajat perusopetuksen päättävät (riskiryhmä) toisen asteen opinnot keskeyttäneet vankilassa olevat tai sieltä juuri vapautumassa olevat nuoret Kuntatoimijat Hankealueen sosiaali- ja terveysalan toimijat soveltuvin osin Hankealueen muuta kunnallista henkilöstöä soveltuvin osin laaja hallintokunta-yhteistyö sosiaali- ja terveystoimen, sivistystoimen, nuorisotoimen ja vapaa-aikatoimen kanssa Kolmannen sektorin työntekijät ja vapaaehtoistoimijat päihde- ja mielenterveys-järjestöt seurakunnat muita nuorisotyötä tekeviä järjestöjä Elinkeinoelämä alueen työnantajia yrittäjäjärjestöjä palveluntuottajat, joiden kanssa kuntatoimijoilla on palvelusopimuksia Muut yhteistyötahot paikalliset työvoimaviranomaiset (Te- toimistot) KELA Poliisi muut tahot KOHDERYHMÄ

Alueelliset kehittämisryhmät HANKEALUE Iisalmi Kiuruvesi Kuopio Lapinlahti Maaninka Nilsiä Siilinjärvi Sonkajärvi Tuusniemi Vieremä Alueelliset kehittämisryhmät Kehittämistoiminnan käytännön toteutus - Ylä-Savon sote Lapinlahti Siiliset Kuopio ja Tuusniemi

HANKEALUEEN PILOTIT Palveluohjaus ja toimijoiden roolit Toimijakartta ja koulutussarjat Palveluohjaus ja toimijoiden roolit Yhteiskuntavastuu ja yhteisöllisyys YRITTÄJIEN HAASTAMINEN JÄRJESTÖJEN &KUNTALAISTEN HAASTAMINEN Nuorten aktivointitoimen-piteet ja osallistaminen toimintaan Hankkeiden välinen yhteistyö Starttipaja-toiminnan kehittäminen Leirivalmennukset Cämppi-työryhmät Sosiaalisen median hyödyntäminen Facebook: Lähde – hanke, YAB & yllatetaankotikunta Twitter: #lahdehanke Nuoret ”selviytyjät” Lähde/Tarja Tapaninen 20.8.2012

Hankkeen väliarviointi Arvosana toiminnoille/Nuoret Nuoret mainitsevat tuntevansa hankkeesta ne toiminnot, joihin ovat myös osallistuneet. Missä seuraavista toiminnoista olet itse ollut mukana? Anna sille myös arvosana asteikolla 1...5 (Asteikko: 1 = erittäin huono, 2 = melko huono, 3 = ei hyvä eikä huono, 4 = melko hyvä, 5 = erittäin hyvä )

” joissain määrissä nuoria kuullaan mutta nuorten ymmärtäminen on toisella tolalla.”

TIEDOSTA MENESTYS YLEISET Kehittämistarpeet nuorten syrjäytymistä ehkäisevässä toiminnassa/sidosryhmät TOIMISTOISTA KENTÄLLE TEKEMÄÄN KONKREETTISTA TYÖTÄ Tällä hetkellä haluttomuus puuttua asiaan – ”ei tämä minulle kuulu” –mentaliteetti Kaikkien mukanaolo tärkeää NUORTEN ELÄMÄN TUKEMINEN JA VARHAINEN PUUTTUMINEN Nivelvaiheet -> karkuun pääsemisen ehkäiseminen Yleinen kiinnostavuus nuorista Kohtaamiseen panostaminen Nuorten löytäminen, esim. ne jotka eivät ole löytäneet koulutukseen/työelämään Houkuttavuuden lisääminen nuorten näkökulmasta Tuen saamisen helpottaminen Osallistumisen kustannusten alentaminen Nuorten (ts. asiakkaan) tarpeiden lähtökohdista RESURSSIEN LISÄÄMINEN ERI TAHOJEN YHTEISTYÖN TEHOSTAMINEN JA HYVIEN KÄYTÄNTÖJEN SELVITTÄMINEN TYÖPAIKKOJEN LISÄÄMINEN JA TÖIHIN PÄÄSYN KYNNYKSEN MADALTAMINEN

TIEDOSTA MENESTYS JULKISEN SEKTORIN TOIMINTAMALLIEN Kehittämistarpeet nuorten syrjäytymistä ehkäisevässä toiminnassa ENNALTAEHKÄISEMINEN Varhaisiästä alkava systemaattinen työ Nivelvaiheiden kehittäminen, tukeminen ja madaltaminen Erityisesti peruskoulussa ja sieltä eteenpäin siirryttäessä Neuvolatoiminnan vahvistaminen Etsivän nuorisotyön juurruttaminen HUOM. Nyt työtä tehdään vasta ongelmien selvitessä, jolloin on liian myöhäistä TOIMINTOJEN SELKEYTTÄMINEN Yhteistyön lisääminen ja tiedonsiirto eri toimijoiden kesken (myös koulujen) Palvelujen kynnyksen madaltaminen Lisää resursseja (esim. peruskoulun päättävien nuorten tukitoimiin) Palvelujen ja toimintojen keskittäminen VANHEMPIEN TUKEMINEN Perhetyöhön jalkautuminen Kodinhoitoapua ja kotikäyntejä

parhaimmat keinot nuorten syrjäytymistä ehkäisevässä toiminnassa TIEDOSTA MENESTYS parhaimmat keinot nuorten syrjäytymistä ehkäisevässä toiminnassa ETSIVÄ NUORISOTYÖ TYÖPAJATOIMINTA JALKAUTUMINEN NUOREN ELÄMÄNPIIRIIN JA KOHTAAMINEN Kouluun, kotiin, virastoihin Opiskelun tukeminen Nuorison aktivointi Tekemisen ja ajankulun aikaansaaminen ERI TOIMIJOIDEN YHTEISTYÖ JA VERKOSTOITUMINEN Resurssien vahvistaminen PROJEKTIT JA TAPAHTUMAT TYÖLLISTÄMINEN JA TYÖKOKEMUKSEN TARJOAMINEN

TIEDOSTA MENESTYS Hankkeen suurimmat onnistumiset ja ASIAT, JOTKA oltaisiin voitu TEHDÄ PAREMMIN Erityisesti hanke on onnistunut: VERKOSTOITUMISESSA JA VERKOSTOJEN YLLÄPITÄMISESSÄ Keskustelun herättäminen SYRJÄYTYMISVAARASSA OLEVIEN NUORTEN AKTIVOIMISESSA Tapahtumat (esim. leirit, kurssit, työpajat) Nuorten etsiminen ja löytyminen Mallien luominen ja pilottihankkeet/projektit Nuorten työllistyminen Asiat, joita hanke olisi voinut tehdä paremmin: KONKREETTISTA TOIMINTAA Nyt paljon jahkailua eikä suunnitelmallista toimintaa Byrokratian vähentäminen (paljon turhaa porukkaa) Jalkautuminen ja ”kentän näkeminen” ERI TOIMIJOIDEN YHTEISTYÖN TEHOSTAMINEN TOIMIJOIDEN KUUNTELEMINEN JA KOKEMUKSEN HYÖDYNTÄMINEN ENEMMÄN NÄKYVYYTTÄ JA TIEDOTTAMISTA TOIMINNAN ALKUVAIHEEN TOTEUTTAMINEN NUORIEN OSALLISTAMINEN Tällä hetkellä ei tavoita kohderyhmää

Projektipäällikkö Tarja Tapaninen Kiitos! Projektipäällikkö Tarja Tapaninen 044 740 1167, tarja.tapaninen@siilinjarvi.fi www.lahdehanke.fi