31.1.2011 Jyväskylä Keski-Suomen aamu- ja iltapäivätoiminnan ja koulun kerhotoiminnan kehittämisverkoston kokoontuminen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Aamu- ja iltapäivätoiminta Tervetuloa!
Advertisements

Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
Aamu- ja iltapäivätoiminnan toiminnansuunnittelu Suolahti
TEHDÄÄN HYVÄ PÄIVÄ YHDESSÄ
Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta Kuopio
SAFE AND ACTIVE SCHOOLDAY Well-Being Partnership Turun yhteistapaaminen Vanha Viinatehdas, kello 12-16
Ajankohtaista näyttötutkinnoista Miksi tutkinnon perustetta uudistetaan? Minna Bálint
SUOMEN KULTTUURIRAHASTON KIRJATALKOOT SKR. Kirjatalkoot -Suomen Kulttuurirahaston kaikkien aikojen suurin tukihanke, johon Svenska litteratursällskapet.
Ammatillisen koulutuksen monet muodot 1.Ammatillinen peruskoulutus (53 perustutkintoa) Koko ikäluokka ja ennakoidut työelämän tarpeet huomioon. 2.Ammatillinen.
Perinataalitilasto − synnyttäjät, synnytykset ja vastasyntyneet
Osaamisen ja sivistyksen asialla POP – perusopetus paremmaksi Kehittämiskokonaisuudet 2008 Leena Nissilä Opetusneuvos, asiantuntijayksikön päällikkö.
Aamu- ja iltapäivätoiminnan ja koulun yhteistyön vahvistaminen
Osaamisen ja sivistyksen asialla EVÄSTYSTÄ KEHITTÄMISTYÖHÖN Leena Nissilä Opetusneuvos, asiantuntijayksikön päällikkö.
Toiminta suunnitelma Jälkkärissä, joka on yhteinen nimi kolmen kunnan aamu- ja iltapäivätoiminnalle. Aamu- ja iltapäivätoiminnan lähtökohtana.
HENKILÖKOHTAINEN NÄYTTÖSUUNNITELMA – HENSU Seija Pajukoski
4H-järjestö Tekemällä oppii parhaiten!. 4H-järjestön toiminta-ajatus •4H-harrastuksessa lapsi ja nuori kasvaa kohti vastuullista ja yritteliästä aikuisuutta.
J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin.
Perusopetuksen huoltajat 2014 Generated on :04.
eNorssin OPS-ryhmä Ops-prosessien eteneminen – OPS Työkalupakki
Laskelma kuntien ja kuntayhtymien menoista v. 2012
Turun esi- ja perusopetuksessa
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Yliopistokirjastojen vastaajat palvelukyselyssä 2010 Päivi Jokitalo Kansalliskirjasto. Kirjastoverkkopalvelut marraskuu 2010.
Sirkka Peltola, Susanna Elsilä JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO TYÖELÄMÄPALVELUT OHJAUSTA, KASVATUSTA JA SUOJELUA KEHITTÄMÄÄN II -HANKE
Laajennettu työssäoppiminen Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto Työpaikkaohjaajille suunnattu kysely keväällä 2011 Alustavia tuloksia.
Perusopetuksen oppilaat 2014 Generated on :03.
Taiteen perusopetus ESITYS ON JAETTU 3 OSAAN Ditte Winqvist
Tampereen seutukuntien päiväkotihoidon kustannusvertailu 2013
TPO-oppilaitoskysely keväällä 2010 Toimintaympäristö ja talous Oppilaat Henkilöstö Opetustarjonta.
OECD:n Pisa 2006-tutkimuksen ensituloksia
Tehostetun ja erityisen tuen kehittäminen esi- ja perusopetuksessa
Perusopetuksen ryhmäkoko
OPPISOPIMUSKOULUTUS Ammatillisen koulutuksen järjestämismuoto Määräaikainen työsopimus Koulutuksesta yli puolet työpaikalla työtehtävien yhteydessä, täydennetään.
KELPO-JA OSAAVA-hankkeiden seminaaripäivä
Ohjaa ja kannusta OK–koulutus 2 op Arvioi ja innosta AI–koulutus 2 op
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
Anna-Liisa Lämsä: Tuhat tarinaa lasten ja nuorten syrjäytymisestä.
Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 2011 Monikulttuurisuustyöpaja
VIRITTÄYTYMINEN UUTEEN OPETUSSUUNNITELMAAN
Kuntalaiset ja suorat osallistumis-/vaikuttamistavat - erilaisten osallistumis-/vaikuttamistapojen käyttö - arviot osallistumis-/vaikuttamistapojen vaikuttavuudesta.
MEDIAVAIKUTTAMISEN MAHDOLLISUUDET RAUNA RAHJA KOORDINAATTORI MEDIAKASVATUSSEURA UUSI KOULU III -seminaari , Mikkeli.
ESIOPPILAASTA KOULULAISEKSI
Oppisopimuskoulutuksen seminaari Rovaniemi Lea Lakio Opetusneuvos, Ammattikoulutus/kehittäminen
Ohjaajien perehdytys Tero Leinonen Koordinaattori Lasten tiedekerhot- ja leirit Kesä 2014.
Yksityisen järjestelmän hallinto. Yleistä N. 75 yksityistä yleissivistävää koulua Noudattavat samoja tuntijakoja sekä opetussuunnitelmia kuin kuntien,
Lasten päivähoito 2010 Kuntakyselyn osaraportti Salla Säkkinen
Sairaalaopetuksen kehittäminen Helsingissä 2010 Saireke-seminaari Auroran koulussa
LAHDEN KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT Alue- ja kouluyhteistyötä 2012.
Ajankohtaista opetus- ja kulttuuriministeriöstä Kuopio Mari Pastila-Eklund.
Laskelma kuntien ja kuntayhtymien menoista v. 2013
VALO JA LIIKUNNAN ALUEJÄRJESTÖT Toimenpiteet liikkuvampaan koulupäivään
Sosiaali- ja terveydenhuollon eri-ikäisten peruspalvelut
Laaja-alainen osaaminen OPS 2016
Esiopetuksen vanhempainilta Kirkkojärven koululla
Romanilasten perusopetuksen tukeminen Kehittämishankkeen esittely Raimo Salo Oulun kaupungin opetustoimi Oulun kaupungin.
Paijalan iltapäiväkerho. Toiminta-ajatus Tuusulassa koululaisten iltapäivätoiminta on lasten ja vapaa-ajan toimintaa tutussa paikassa, jossa aikuisen.
Sivistystoimialan ajankohtaiset
TERVETULOA LENTÄVÄNNIEMEN KOULUUN
Olympiakomitea - liikunnan aluejärjestöt - varsinaista toimintaa toteuttavat tahot
TURUN LIIKKUVA KOULU -OHJELMA
Johtaja Jorma Kauppinen Opetushallitus EDUCA-messut
PERUSOPETUKSEN OPPILASHUOLTO
Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinto
Yleisivistävän koulun hallinto
Kasva ja Opi Lempäälässä
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
Nokian kaupungin liikuntapalvelut
= = 62 9 ∙ 7 - 1= 62 8 ∙ = 62 (3 + 5) ∙ 6 = : 2 ∙ (15 – 7) = ∙ = 48 7 ∙ : 3 = 48 ( ) : 3 +
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Esityksen transkriptio:

Jyväskylä Keski-Suomen aamu- ja iltapäivätoiminnan ja koulun kerhotoiminnan kehittämisverkoston kokoontuminen

Valtakunnallisesti vuosi 2011 Kelpoisuus toteutuu kunnissa; kunnan tulee linjata, mikä on kunnan ohjaajien kelpoisuustaso. Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan perusteet voimaan käyttöönottokoulutuksiin osallistunut yli 500 henkeä Perusteet myös englanniksi, ruotsiksi ja saameksi Seurannan tulokset toimitetaan 30.4 mennessä opetuksen järjestäjälle ja kunta koordinaattorille Uutta materiaalia tuotettu apip-perusteiden tueksi Mediakasvatus käytössä kunnissa Apip-toiminnan ja koulun kerhotoiminnan verkosto toimii

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan perusteiden uudistaminen johtuu toiminnan kehittymisestä, laajentumisesta, vakiintumisesta ja toimintaympäristön muutoksesta. Toiminnalla on yhteinen arvopohja esi- ja perusopetuksen kanssa. Perusteiden uudistaminen lisää toiminnan arvostusta, ja mahdollistaa tasavertaisen toiminnan jokaiseen kuntaan. Uudet perusteet antavat selkeämmän ja vahvemman tuen toiminnan järjestämiseen. Aamu- ja iltapäivätoiminta ja perusopetus toimivat yhteistyössä ja kehittävät paikalliseen yhteistyöhön sopivia rakenteita ja toimintatapoja. Perusteiden uusi nimi vahvistaa aamu- ja iltapäivätoiminnan yhteyttä perusopetukseen. Koteja kannustetaan osallistumaan yhteistyöhön ja edistetään huoltajien aktiivista roolia. Myös sisällön osalta on otettu huomioon huoltajien osuus ja huoltajia kannustetaan osallistumaan toiminnan suunnitteluun. Sisällöissä otetaan huomioon lasten tarpeet ja toiveet ja on tärkeää, että lapset tulevat kuulluksi toiminnassa. Koordinaattorin tehtävänä on tiedottaa ja perehdyttää rehtorit ohjaajien ja palveluntuottajien ohella uusiin perusteisiin.

Uudet ammattitutkinnot Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinto  yhdistää kaksi aiempaa ammattitutkintoa yhdeksi  käynnistyy ensi syksynä oppilaitoksissa Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen erikoisammattitutkinto  tarvitaan erikoisosaamista toiminnan suunnitteluun ja koordinointiin  pohjalla opetus- ja kulttuuriministeriön asetus tutkintorakenteesta  tällä hetkellä olemassa koulunkäyntiavustajan erikoisammattitutkinto  Yhteyshenkilö Opetushallituksessa on opetusneuvos Anne Mårtenson

Linkkejä  otoiminta otoiminta  erhotoiminnan_kehittaminen erhotoiminnan_kehittaminen  

Kerhotoiminta ja apip-toiminta KOULUN KERHOTOIMINTA Koulun kerhotoiminta perusopetuslain 47 § mukaista toimintaa Noin lasta, kerhoa mukana 88 % mannersuomen kunnista. 74 % kerhoista opettajavetoisia vuonna 2011 jaetaan € koulun kerhotoimintaan Kerhonhinta 735 €/kerho ja 44 €/lapsi Opetushallitus on jakanut toukokuussa 2010 valtion erityisavustusta 319:lle opetuksen järjestäjille yhteensä noin 7,8 miljoonaa euroa. Kerhotoimintaa järjestetään eniten Pohjois-Suomessa, 92 % kunnista tavoitteena vakiinnuttaa koulun kerhotoiminta osaksi koulun toimintakulttuuria yhteistyössä aamu- ja iltapäivätoiminnan kanssa AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Aamu- ja iltapäivätoiminta on perusopetuslain 48 a § mukaista toimintaa, johon ei subjektiivista oikeutta osallistuu 1. lk. 49,2 %, 2 lk., 27,8 %, erityisoppilaista 4,8 %, yhteensä 29,9 % = yhteensä n lasta Toimintaa järjestää 98 % Manner- Suomen kunnista ohjaajia yli 7000; kelpoisuusehdot voimaan Vuonna 2011 jaetaan € valtionosuutena kunnille yksikköhinta 22,43 € (vuonna €) Toimintaa järjestään kouluilla yli 80 %; yhteiset tilat, turvallinen toimintaympäristö, ennen ja jälkeen koulupäivän

Keskustelua ryhmissä Kerhotoiminta:  Onko kuntaanne haettava rahoitus noussut ja kuinka katatte omavastuu-osuuden?  Mitä haluatte jakaa muille kuntanne kerhotoiminnasta viimeisen haun perusteella?  Koulutustarpeet? Aamu- ja iltapäivätoiminta:  Mitä muutoksia uudistuneet perusteet tuovat kuntaanne ja kuinka aiotte ne jalkauttaa?  Toteutuuko kunnasanne kelpoisuusehdot ja millä koulutuksilla ohjaajanne toimivat?  Mitkä tekijät vaikuttavat ohjaajien palkkaukseen?  Onko ohjaajillanne tarvetta päivittää koulutustaan? Millaista täydennyskoulutusta toivoisitte?