T AKU RY Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö Riina Virkkunen Järjestö- ja kehitysvastaava.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
HumanistiURA Tutkinnon tuhannet mahdollisuudet Humanistitutkimuksen tuloksia Akavan Erityisalat Humanistitutkimus 2013.
Advertisements

TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto ry
Opiskelijat työmarkkinoilla vuonna 2011 Ympäristöasiantuntijoiden Keskusliitto Lokakuu 2011 Real Stats Oy.
Yli 94-vuotta yrittäjyyden puolesta
TUTKIJA TYÖMARKKINOILLA
Akavan Erityisalat Opiskelijatoiminta TAKUn koulutuspäivä
Tietoyhteiskunnan asialla vuodesta Tietotekniikan liitto lyhyesti • Valtakunnallinen ja puolueeton ICT-alan asiantuntija Suomessa • Jäseninä n.
Akavalaisten työaikakäytännöt esimerkkejä jäsenliitoista
TEKNIIKAN JA TIEDON TOIMIHENKILÖT TTT RY
Akavan Erityisalat on kulttuurin, hallinnon ja liike-elämän asiantuntija- ja esimiestehtävissä toimivien ja niihin valmistuvien opiskelijoiden etujärjestö.
Orionin Ylemmät Toimihenkilöt OYT ry
Mikä? •Matemaattis-luonnontieteellisten alojen ammattilaisia yhdistävä ja edustava ammatillis-aatteellinen järjestö. •Tavoitteena edistää matemaattis-luonnontieteellisten.
Miksi TATSI ja ammattiliitot ovat mukana työllistämistoiminnassa ? • Milloin ammattiliiton jäsen eniten kaipaa tukea, kuin työttömyyden kohdatessa? • Ammattiyhdistysliikkeen.
JHL:n sähköiset palvelut
Akavan Erityisalat Yliopiston työmarkkinatutkimus Akavan Erityisalat ry.
SEPA Ohjelma 12.00Lounas, kahvit ja ilmoittautuminen 13.00Tervetuloa - ESATKY, ITKY ja Tietotekniikan Liitto tänään Antti Pellinen, Tikura Oy 13:05Sähköinen.
Uudenmaan Yrittäjät Yritysten ilta – Kerava Menesty sähköisessä liiketoiminnassa! Kerava Vpj. Ritva Lill-Smeds ja Tj. Petri Graeffe.
Tulevaisuus käsissä. Joka päivä. - ammattilaiset lasten arjessa.
Uudelle maatalousyrittäjälle
Kuumat oltavat? … kaikissa liemissä ei tarvitse kiehua itse.
TYÖTTÖMYYSTURVAINFO KOUVOLA
Tehnyt:Juho ja Aaro. Jäsenedut 0 Työehtosopimus on tärkein ammattiliiton jäsenyyden tuoma etu. Sillä sovitaan mm. mitä työstä kuuluu maksaa.,
YHTEISTYÖSSÄ ON VALOVOIMAA
Hallitusohjelmatavoitteiden viestintä Taustatietoa Akavan koulutuspoliittisille tavoitteille Rahaa koulutukseen – Suomi kukoistukseen.
NEUVOTTELUORGANISAATIOT. Neuvotteluorganisaatiot KT Kuntatyönantajat on kunta-alan työnantajajärjestö. JUKO ry on julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö.
- työmarkkinoista, palkoista ja palkkaneuvotteluista
Ann Selin Parempi Suomi-seminaari Työntekijän asema tulevaisuuden työelämässä Puheenjohtaja Ann Selin.
Työmarkkinatutkimus 2012 Yksityinen sektori
TYÖTTÖMYYSTURVA LOMAUTETUILLE 2011
Näin järjestät tapahtumia ja koulutusta ViSiOn kanssa Ville Ylikahri
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014
NY Menestyksen avaimet – oma talous hallussa!. Lisämateriaalia NY-ohjelmaan: NY Menestyksen avaimet – Oma talous hallussa! Työnhaku.
SOVITELTU PÄIVÄRAHA VÄHÄN NIIN KUIN PERUSTULOAKO?
Akavan Erityisalat Valtiosektorin työmarkkinatutkimus 2009.
1 Akavalaisten ja kaikkien palkansaajien palkkatietoja Lähde: Tilastokeskus n Palkkarakennetilasto 2007, diat 2-24 n Sektorikohtaiset palkkatilastot.
STEKA RY TOIMII SOSIAALI-, TERVEYS- JA KASVATUSALOILLA TYÖSKENTELEVIEN JÄSENTEN AMMATILLISENA EDUNVALVOJANA Edunvalvontaa vuodesta 1947.
Akavan Erityisalat/ Jäsentutkimus 2008 Jäsentyytyväisyystutkimus 2008.
Strategiset tavoitteet Käytämme monipuolisesti ammattiyhdistystoiminnan keinoja jäsenten asioiden ajamiseen. Vaikutamme luottamusmiesjärjestelmän toimivuuden.
Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry Enni Räisänen Asiamies Palvelutoimialat, YTN.
Suomen Latu Liity – se kannattaa. Suomen Latu on ulkoilun kattojärjestö Suomen Latu on retkeilyn edistäjä, ulkoilun asiantuntija ja kaikille avoin järjestö.
Tieto- ja tekniikka-alojen työnantajaliitto TIKLI ry Toimitusjohtaja Harri Hietala Näkökulma työnantajaliitosta
TIIRATAAN TULEVAISUUTEEN JYTY JYVÄSKYLÄ RY. Jyty Jyväskylä ry Jyty Jyväskylä ry on kasvuhakuinen yhdistys ja varmistaa näin vahvan edunvalvonnan. Yhdistys.
Terveystieteiden akateemiset johtajat ja asiantuntijat ry.
TEEMARYHMÄ 1. PROFIILIN JA TUNNETTUUDEN EDISTÄMINEN TKI -päivät Porissa 2011.
Tekniikan Akateemisten Liitto TEK ry Toiminta-ajatus ” Parantaa jäsenen työmarkkina-arvoa, elämän laatua ja ammattikunnan vaikuttavuutta. ”
Tilastollisesti merkitsevä nousu Tilastollisesti merkitsevä lasku Edelliseen aineistoon KMT 2005 verrattuna* KMT Kevät06 puolivuosiaineisto KMT SYKSY05/KEVÄT06.
Tulevaisuuden rotareita - Rotaract PETS Leila Risteli , Syötekeskus.
KESKI-POHJANMAA VUONNA 2030 –SEMINAARI Kommenttipuheenvuoro Ennakointiverkosto/Harri Lundell, KPEDU.

ENERGIATEOLLISUUS ry:n JÄSENENÄ hyödyllisiä alan palveluita ja vaikutus- ja verkostoitumiskanava energia-alan keskeisiin kysymyksiin Suomessa ja kansainvälisesti.

Yrittäjyys ammattina Akavalaiset ja korkeakoulutetut yrittäjinä 2008–2015.
Olemme matkalla kohti uutta keskusjärjestöä 2 > Katsomme 2020-luvulle ja siitä eteenpäin. Perustamme uuden ajan keskusjärjestön ammattiyhdistysliikkeen.
Entä valmistumisen jälkeen?
TYÖEHTOSOPIMUS JA TYÖMARKKINAJÄRJESTÖT
YHTEISTYÖSSÄ ON VALOVOIMAA
Tervetuloa töihin! Hyvää kesää työn merkeissä!
Kehityskulkuja Työelämä muuttuu entistä nopeammin
AMMATTILIITTO eli ammattiyhdistysasiaa Ammattiliitto on myös asiantuntijan etujärjestö. Eri toimialoille, ammattiryhmille on omansa. Opiskelijana voi.
Infotilaisuus välityömarkkinatoimijoille Muutoksia 2018 työttömyysturva, liikkuvuusavustus, aktiivimalli.
Suun terveydenhoidon ammattiliitto STAL ry
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Noin 6000 jäsentä
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Noin 6000 jäsentä
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Noin 6000 jäsentä
Suun terveydenhoidon ammattiliitto STAL ry
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Noin 6000 jäsentä
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Yli 6000 jäsentä
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Yli 6000 jäsentä
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Noin 6000 jäsentä
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Noin 6000 jäsentä
Esityksen transkriptio:

T AKU RY Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö Riina Virkkunen Järjestö- ja kehitysvastaava

TAKU RY PÄHKINÄNKUORESSA »Toiminut vuodesta 1975 lähtien »Jäsenistö koostuu taide- ja kulttuurialalla työskentelevistä ja alan opiskelijoista »Valvoo palkkauksellisia, ammatillisia ja koulutuspoliittisia etuja työmarkkinoilla »Kulttuurikentän ääni, laaja kulttuurialan osaaminen »Kuuluu palkansaajien keskusjärjestö AKAVAan liittonsa Akavan Erityisalat ry:n kautta »TAKU ry on yksi nopeimmin kasvavista Akavan jäsenjärjestöistä (3100 jäsentä)

LIITTOJEN VÄLISET SUHTEET AKAVA Akavan Erityisalat TAKU  Keskusjärjestö, 34 liittoa Jäsenliitto, 25 jäsenyhdistystä Jäsenyhdistys: taide- ja kulttuu- riala

A MMATTILIITON ETUJA  Jäsenyys on työelämän vakuutus jo opiskeluaikana  Kaikkia etuja ei voi mitata rahassa  Paljon rahanarvoista hyötyä » apua ja turvaa kaikkiin työelämän tilanteisiin » ansiosidonnainen työttömyyspäiväraha » olet kehittämässä työelämän laatua yhteisessä joukossa ja parantamassa työntekijöiden neuvotteluasemia » työelämän ja työlainsäädännön kehittämiseen liittyvät laadulliset kysymykset » Jokainen yksittäinen jäsen lisää liiton painoarvoa neuvottelupöydässä

TAKU VAIKUTTAA KULTTUURIKENTÄLLÄ »Asiantuntijajäsen mm. taidetoimikunnissa, koulutustoimikunnissa (OKM), kehittämisryhmissä ja erilaisissa hankkeissa »Akavan kulttuuripoliittinen ohjelma ja kulttuuri- poliittinen toimikunta TAKUn aloitteesta »Aktiivista sidosryhmätyöskentelyä mm. kulttuurialan ammattiliittojen neuvottelukunnassa »Lausunnot ja lobbaus

T AKU EDUNVALVOJANA  Koulutuspoliittinen työskentely »Oma koulutuspoliittinen ohjelma  Edunvalvonta »Tuottaa sisältöä alan näkökulmasta neuvotte- luihin »Tehnyt suosituksen ”Työsuhteen ehdot taide- ja kulttuurialalle”, ”Vähimmäispalkkasuositus kulttuurituottajille” ja ”Leiri- ja retkityöaikojen korvaukset kuntasektorilla”

J ÄSENET LAJEITTAIN

T UTKINNOT OPPILAITOKSITTAIN

K OKO JÄSENISTÖN TUTKINNOT

O PISKELIJAJÄSENTEN TUTKINNOT

K OKO JÄSENISTÖN AMMATTINIMEKKEET

MIKSI VALITSISIN TAKUN?  Työelämän palvelut yhdessä paketissa  Kokoaa kulttuurialan osaajat  Laajat jäsenpalvelut ja –edut  Alan asiantuntija työelämän erityiskysymyksissä  Vaikuttaminen oman alan edunvalvontaan ja työskentelyolosuhteisiin

JÄSENETUJA  tietoa alasi työmarkkinoista sekä työllistymisestä  lakimiesapua työsopimusasioissa ja mahdollisissa työsuhteen ongelmatilanteissa  palkkaneuvontaa  mahdollisuuden ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan  luottamusmiesverkoston tuen työelämässä  laadukkaita työelämäaiheisia koulutuksia ja aluetapahtumia  urapalvelua ja tukea työnhakuun  innostavia opiskelijatapahtumia  verkostoja työelämää varten  julkaisuja (mm. Yhteenveto-lehti, työelämäoppaita)  vapaa-ajan ostoetuja (mm. Viking Line, A-lomat, Teboil, Motivus) Ammatinharjoittajien edut:

MITÄ JÄSENYYS MAKSAA? Opiskelijat  Jäsenyys maksuton  Jos käyt myös töissä »Yli 18 h/viikossa tai opetustyötä 8 h/viikossa, maksetaan jäsenmaksu 1,3 % »Kerryttää 34 viikon työssäoloehtoa (ansiosidonnaisen päivärahan ehto) Palkansaajat  1,3 % päätoimen ennakonpidätyksen alaisista tuloista Ammatinharjoittajat  Kiinteä vuosimaksu 180 €, ei sisällä työttömyyskassajäsenyyttä  Työttömyyskassa: Ammatinharjoittajien ja Yrittäjien työttömyyskassaa (AYT) tai Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassa (SYT) Jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen!

ANSIOSIDONNAINEN PÄIVÄRAHA  TAKUn jäsenenä kuuluu myös ERKOon (Erityiskoulutettujen työttömyyskassa), paitsi ammatinharjoittajat  Ansiosidonnainen päiväraha ERKOn kautta »Työssäoloehto: 34 työviikkoa tarkasteluajanjakson 28 kuukauden ajalla »Työviikossa pitää olla vähintään 18 työtuntia, opetusalalla 8 h Lisätietoja: kPid]=83&tx_ttnews[tt_news]=38

K IITOS ! Snellmaninkatu E Helsinki gsm