Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Www.sak.fi Tehnyt:Juho ja Aaro. Jäsenedut 0 Työehtosopimus on tärkein ammattiliiton jäsenyyden tuoma etu. Sillä sovitaan mm. mitä työstä kuuluu maksaa.,

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Www.sak.fi Tehnyt:Juho ja Aaro. Jäsenedut 0 Työehtosopimus on tärkein ammattiliiton jäsenyyden tuoma etu. Sillä sovitaan mm. mitä työstä kuuluu maksaa.,"— Esityksen transkriptio:

1 www.sak.fi Tehnyt:Juho ja Aaro

2 Jäsenedut 0 Työehtosopimus on tärkein ammattiliiton jäsenyyden tuoma etu. Sillä sovitaan mm. mitä työstä kuuluu maksaa., työajoista, sairausajan palkasta, yli- ja vuorotyökorvauksista ja lomista. 0 Palkka. Ammattiliitto neuvottelee puolestasi palkka- ja muut työehdot. työntekijöillä, joita ammattiliittojen yleissitovat työehtosopimukset koskevat, palkat ovat keskimäärin 5% korkeammat kuin niillä jotka jäävät työehtosopimuksen ulkopuolelle. 0 Työttömyysturva. Kuuluessasi ammattiliittoon, kuulut myös työttömyyskassaan. Mikäli jäät työttömäksi, sinulle maksetaan kassasta ansioihisi suhteutettua päivärahaa. 0 Neuvonta, koulutus ja muu toiminta. Ammattiliitot tarjoavat monenlaista apua työelämän haasteisiin aina oikeusavusta vaikkapa kieli- ja atk-kursseihin. 0 Edut. Edut ovat omakohtaisia, jokaiselle ammattiliitolle. Ne voivat olla esim. alennusta polttoaineista, matka- ja muista vakuutuksista ja pankkieduista.

3 Liittyminen 0 Sak:iin kannattaa liittyä, koska sillä saavuttaa paljon eri etuja. 0 SAK:laisilla ammattiliitoilla jäsenmaksu vaihtelee 1,0%-2,2% bruttopalkasta 0 Jäsenmaksun voi vähentää verotuksessa 0 Opiskelijajäsenyys on yleensä kokonaan maksuton 0 Liittomaksu sisältää ammattiosasto- ja keskusjärjestöosuuden sekä mahd. työtaistelu- ja sairauskassamaksut.

4 SAK:laiset ammattiliitot 0 Aliupseeriliitto 0 Auto-ja Kuljetusalan työntekijäliitto 0 Ilmailualan Unioni IAU 0 Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL 0 Kaupanalan esimiesliitto KEY 0 Metallityöväen Liitto 0 Palvelualojen ammattiliitto PAM 0 Paperiliitto 0 Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU 0 Puu- ja erityisalojen liitto 0 Rajaturvallisuusunioni 0 Rakennusliitto 0 Rautatievirkamiesliitto 0 Suomen Huippu-urheilijoiden Unioni SHU 0 Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys SLSY 0 Suomen Merimies-Unioni SMU 0 Suomen Muusikkojen Liitto 0 Suomen Sosialidemokraattinen Sanomalehtimiesliitto SSSL 0 Sähköalojen ammattiliitto 0 TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto 0 Teatteri- ja Mediatyöntekijät Teme 0 Tulliliitto 0 Vankilavirkailijan Liitto 0 Veturimiesten Liitto 0 Yleinen Lehtimiesliitto YLL 0 Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL


Lataa ppt "Www.sak.fi Tehnyt:Juho ja Aaro. Jäsenedut 0 Työehtosopimus on tärkein ammattiliiton jäsenyyden tuoma etu. Sillä sovitaan mm. mitä työstä kuuluu maksaa.,"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google