Hätätilapotilaan ensiarvio

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kuva kuvaan (MS Paint) Avaa molemmat kuvat esikatselusta muokkaustilaan – klikkaamalla hiiren väärällä napilla > Avaa sovelluksessa… > MS Paint Tässä vaiheessa.
Advertisements

TAUKOJUMPPAA lähiöliikkujien kanssa
Alkupyöritykset PÄÄ - kierrot, iso laaja kaari, KASIT HARTIAT
Stressi ja sen käsittely lukiossa tai ammatillisessa oppilatoksessa
Selkä suoraksi Suomi TM
Aivoverenkierron häiriö oireina mm.
:09:11 Luukas 22: Kuvitus Henry Martin Toteutus Marko Oikarinen.
Helga Skiftesvik, Sanna Pitkänen
Jumalan kanssa.
Kittilän Ambulanssipalvelu Oy
Jalkapallovammojen ensiapu
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
KÄSITYÖ KIELEN OPPIMISEN APUVÄLINEENÄ
Kielten tasotesti TAMK /Joni Sallila.
Ensivasteen koulutussuositus
Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?
S. 152 – I7e8NrYHE Uni s. 152 – I7e8NrYHE.
Ohjeita animaation tekoon:
Käyttöohje: Kuinka luoda käyttäjätili. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Antti Itkonen, Elina Kilponen, Katri Keskinen, Timo Heiskanen
Uudet elvytysohjeet (1)
ENSIAPU Tanhuvaara Jan-Erik Palviainen 9 / 2014
Onko huono päivä??.
Avaimia itsensä valmentamiseen
Verenkierron perusseuranta noninvasiivisin menetelmin
Toteutus: Lähikuva äidistä, joka vilkuttaa Emmalle ja lähtee takaisin sisälle. Näytetään tekstiruutua repliikeistä. Kuva siirtyy Emmaan, joka sitoo kypärän.
Riippuvuus tupakoinnista
Jos pelivara käy vähiin
Potilaan kohtaaminen ja tutkiminen
MININAAMION VALMISTUS HIEKKAVALU -TEKNIIKALLA
Ongelmatisoinnin ja oireistamisen ABC Lauri Varonen.
Perusevankeliumia tähän päivään Opetussarja. Jeesus parantaa sairaita Matt. 8: Reino Saarelma.
Ensiapuohjeita partureille
Esko ja Mauno tapaavat pihalla Esko tulee kuvaan oikeasta laidasta, pojat morjenstavat, Esko heilauttaa kättään ja Mauno nyökkää.
Large Animal Rescue January 2003 Slide Hevonen Laumaeläin Saaliseläin Elopaino täysikasvuisella keskimäärin kg välillä Menee helposti paniikkiin.
Käyttöohje: Kuinka liittyä osastoon. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Käyttöohje: Kuinka liittyä ryhmään. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
ENNAKKOILMOITUS Miksi Miten Milloin Mihin.
Kuljettaja ajaa Lapin maisemassa Kuljettaja pysäyttää auton ja menee katsomaan, mitä on tapahtunut Porot juoksevat eteen mutkan takaa, yksi paiskautuu.
Lähteet: Punainen risti, Hätäkeskuslaitos,
Pilkulla jäsennetään virkkeen rakennetta ja palvellaan näin lukijaa. Sari Toivakka
THORAXRÖNTGEN eli keuhkokuva
Sydän- ja verisuonitaudit
Jessen seikkailu.
A031-Ampuminen AnnaAinoAnssi. Esitiedot A031. Kraatarinkatu 10 A 10 Turku/Varissuo, 4 krs. 1 potilas. 2 poliisipartiota paikalla Lisätiedot: Potilasta.
EKG eli sydänsähkökäyrä
Kertaus 1. Miksi kestävyysharjoittelu on tärkeää? 2. Mikä nopeusharjoittelussa on tärkeää? 3. Miten nuoren kannattaa harjoittaa voimaa? 4. Mitkä ovat taidon.
Lääkärinä lennolla – mitä pitää, voi ja ei saa tehdä? Ari Kinnunen Ei sidonnaisuuksia Finska Läkaresällskapet Villa Aikala
Sattuu ja tapahtuu – yli miljoona tapaturmaa vuodessa Hurtig
5. ALLERGIA JA ASTMA TERVEYSTIETO 9. TEHTÄVÄ: ENNAKKOTIEDOT  Kirjoittakaa taululle kokonaisilla lauseilla kaikki, mitä tiedätte ja muistatte allergiasta.
Suomi 2A Kotitehtävä: Harjoitus 11 1.Meidän täytyy soittaa Kristiinalle. 2.Minun täytyy matkustaa laivalla. 3.Sinun täytyy ajaa autoa. 4.Heidän.
Defibrillaattorin käyttökoulutus Keiteleen kunnassa PEKKA VESTERINEN - OSMO TOLONEN SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULU, KUOPIO.
Ensivaste LSHP:n alueella. LAPPILAISEN ENSIVASTE- TOIMINNAN YDINTAVOITTEET ALUEELLINEN TASA-ARVO: - hätätilapotilaan nopea tavoittaminen (HAV) asuinpaikasta.
Palovammat 1. asteen palovamma: • iho punainen ja arka • paranee muutamassa päivässä 2. asteen palovamma • punoittaa, kivulias • rakkuloita 3. asteen.
Kehonhallinta liikkeessä
Judon shime-waza Harri Niemenmaa.
Hengitys.
Marjo Eronen, SPR, ensiavun ja terveystiedon kouluttaja
Taukojumppa Työterveysergonomia.
PISTOOLI- AMMUNTA.
Verisuonen kanylointi
Yläraajan laajat pehmytkudosvammat
Marjo Eronen, SPR, ensiavun ja terveystiedon kouluttaja
Isopanda.
14. ENSIAPUTAIDOT HÄTÄTILANTEESSA
Selkä suoraksi Suomi TM
Yhteenveto: Kohtaamisen kulmakiviä
Kehitysvammainen päivystyksessä
Pylly ylös -haaste: Pidetään luentotauko!
Peruselintoimintojen häiriöt
Esityksen transkriptio:

Hätätilapotilaan ensiarvio Todennäköinen hätätilapotilas. Toiminta kohteeseen päästyä. Tarvittaessa lisätietoja hätäkeskukselle. Tarvittaessa hätäensiapu. Ensiarvio. Tarvittaessa lisätietoja kohteeseen vielä matkalla oleville yksiköille.

Todennäköinen hätätilapotilas Korkeariskinen vamma: suuri tylppä (esim. liikenneonnettomuus) läpäisevä (esim. puukotus) Korkeariskinen oire: rintakipu, hengitysvaikeus Elottomuus, äkkitajuttomuus. Ensivasteyksikön hälyttäminen.

Toiminta kohteeseen päästyä Kohteen näkeminen: onnettomuuden tyyppi potilaiden määrä potilaan/potilaiden tavoitettavuus Potilaan/potilaiden luo pääseminen: hereilläolo, liikuntakyvyttömyys näkyvät vammat

Tarvittaessa lisätietoja hätäkeskukselle Hälytystiedot eivät vastaa todellisuutta: hereilläolevaksi kuvattu onkin liikkumaton potilaita on arvioitua enemmän palonalun asemasta koko rakennus palaa rintakipua valittanut tavattaessa eloton Jos kohteeseen hälytetyt yksiköt eivät pysty hoitamaan tositilannetta.

Tarvittaessa hätäensiapu Hätäsiirto: potilas ei pääse ulos palavasta autosta Ulkoisen vuodon tyrehdyttäminen: potilaalla on syvä haava kaulalla Hengitystien avaaminen: potilas ollut syömässä ja nyt henki ei kulje potilas on tajuton ja ilmanvirtaus ei tunnu

Ensiarvio A+c: airway + cervical spine B: breathing C: circulation D: disability E: exposure

A+c: airway + cervical spine Potilas puhuu: hengitystie on auki Potilas ei ole hereillä: jos leuka on rintaa vasten tai potilas makaa selällään, ilmanvirtauksen tuntuminen takaa, että hengitystie on auki Hengitystien avaaminen: pään ojentaminen niin, että ilmanvirtaus tuntuu

B: breathing Potilas puhuu pitkiä lauseita: Potilas ei ole hereillä: hän hengittää ongelmitta Potilas ei ole hereillä: hän hengittää, jos rintakehä nousee ja laskee ja ilmanvirtaus tuntuu Potilaalla on hengitysvaikeus: poikkeava hengitystaajuus ja/tai -äänet

C: circulation Potilas istuu tuetta ja puhuu: Potilas ei ole hereillä: verenkierto on normaali Potilas ei ole hereillä: rannepulssin tulee tuntua selvästi Potilaan verenkierto ei ole normaali: rannepulssi ei tunnu pulssi on hyvin hidas tai nopea

D: disability Potilas puhuu: Potilas ei ole hereillä: tajunnantaso on normaali, jos hän tietää ajan ja paikan Potilas ei ole hereillä: tajunnantaso on lähes normaali, jos avaa silmät puhuteltessa Potilas ei herää: paina kynällä sormenkynttä lujaa ja pitkään

Mitä potilas tekee kivulla ärsytettäessä? Herää. Ottaa molemmat kädet avuksi. Vetää vain toista kättä poispäin. Koukistaa ja sisäänkiertää (molempia käsivarsiaan): aivojen kuorikerros ei toimi Ojentaa ja uloskiertää: vain ydinjatkos aivoissa toimiaa

E: exposure Paljasta ja katso: Peitä ja estä jäähtyminen/kuumeneminen: raaja mutkalla tai verta korvasta käsivarret koukistelevat pohje turvoksissa tai iho punoittaa Peitä ja estä jäähtyminen/kuumeneminen: siirrä sisätiloihin ulkoa lämpöäeristävälle / kostealle alustalle peitä lämpimästi / riisu vaatteet