Kestävä käyttö kalavedenhoidon ja kalastuksen järjestämisen perusteena KKL 2011.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Metsäteollisuuden ympäristö- ja vastuullisuussitoumukset
Advertisements

Vastuullisuus verkkokalastuksessa
kuntayhtymänjohtaja Timo Tolppanen
Webropol- kyselyn tulokset EU investoi kestävään kalatalouteen. Hanke on Euroopan Kalatalousrahaston (EKTR) osarahoittama Vastauksia 19 kpl. Keskiarvo:
Asiakkaan ja potilaan kohtaaminen
Vapaa-ajankalastus, kalastuksen säätely ja kalakantojen hoito Hannu Lehtonen Helsingin yliopisto Kalastuslain kokonaisuudistuksen kuulemistilaisuus,
KTL:n nykytila ja tulevaisuus Ryhmätyöskentely Ryhmä 5 Koulutuksen tutkimuslaitos - Finnish Institute for Educational Research.
Kalastuslain kokonaisuudistus 3/2010 mmm:n hahmotelma kalastuslain uudesta organisaatiomallista sekä kalatalouden suunnittelujärjestelmästä.
Seurantamenetelmien merkitys käyttö- ja hoitosuunnittelussa
KESKALA-hanke petokalapyynnin vaikutukset kalakantoihin
MARITIME AFFAIRS & FISHERIES Euroopan Meri- ja Kalatalousrahasto (EMKR)
SININEN HAAPAVESI - HANKE
Kysymykset eivät ole kovin vaikeita, joten älä huijaa!.
Kalastuslain kokonaisuudistuksesta järjestöpäällikkö Risto Vesa Kalatalouden Keskusliitto.
Avoin päätöksentekokäytäntö toimintamallina Jouni Tuomisto THL, Ympäristöterveyden osasto.
MITÄ KÖÖPENHAMINAN JÄLKEEN
EU-vaikuttaminen Suomessa
MRL:n tavoite …tavoitteena on järjestää alueiden käyttö ja rakentaminen niin, että siinä luodaan edellytykset hyvälle elinympäristölle sekä edistetään.
Esa Iivonen (MLL): Lasten peruspalveluiden leikkaukset tulevat kalliiksi ( ) Peruspalvelut aliresurssoituja, korjaavat palvelut voimakkaassa kasvussa.
AR HALLITUKSEN ESITYS 155/2006 TYÖRYHMÄN NÄKÖKULMASTA Aimo Ryynänen.
Vapaa-ajankalastaja ja ekologisesti kestävä kalastus
Osakaskuntien vaihtoehdot toiminnan ja hallinnon järjestämisessä
ERITYISOPISKELIJAN ARVIOINTI Erityisopettaja Marjatta Kannisto
Kuntafoorumi SDP:n kuntatyöryhmän Puheenjohtaja Maarit Feldt-Ranta
Kalastuksenvalvonnan muutokset osana kalastuslain kokonaisuudistusta
Diskurssi Oy VUOROVAIKUTUS YVA:SSA MÄÄRITELMÄ (YVAL 2 §)  Tavoite:... lisätä kansalaisten osallistumista ja tiedonsaantia  Osallistumisella vuorovaikutusta.
Vastuullinen Vapaa- ajankalastaja Suomen Vapaa- ajankalastajien Keskusjärjestön hanke Aloitettu vuonna 2012.
Kalastus Hollannissa Aarno Karels
O PPIMISYMPÄRISTÖLÄHTÖINEN SUUNNITTELU KIRKOU - Kirjasto, koulu ja koulukirjasto –hanke Tutkivaa ja oivaltavaa oppijaa yhteistyössä tukien!
Poimintoja Sanomalehti opetuksessa -kyselystä. Kartoitimme Sanomalehtien Liitossa opettajien kokemuksia sanomalehden opetuskäytöstä, Sanomalehtiviikosta.
VISIO KMO: Kestävää hyvinvointia monimuotoisista metsistä TULEVAISUUSKATSAUS: Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia Liite 2.
EU-Aluepolitiikka Rakenne- toimenpiteet Agenda Euroopan aluekehitysrahasto Tehtävä: “myötävaikuttaa alueellisen epätasapainon poistamiseen.
Vapaa-ajankalastus ja kalavesien hoito Metsähallituksen alueilla - kommenttipuheenvuoro päivän aiheisiin - Mika Laakkonen, ylitarkastaja Metsähallitus,
Kestävä Kehitys By Tuomas Nylund & Samuli Santala
Vapaa-ajankalastuksen toimintaympäristön muutos Petri Heinimaa, Päivi Eskelinen ja Pekka Salmi Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos Kalastuslain kokonaisuudistamisen.
Nuorten osallisuus Varkauden nuorisovaltuusto Wanuva.
Sisäinen viestintä Eelis Aaltonen.
VISIO 2015 Tulevaisuuden metsät - lisää hyvinvointia uusiutuvista luonnonvaroista EHDOTUS : Liite 1.
Osallistuminen ja arviointi Suunnittelijan on ymmärrettävä niin kommunikaation kuin ympäristövaikutusten perusteet Suunnittelija käy useita kasvokkaisia.
AMMATTIKALASTAJA PALVELEE SUOMALAISTA KULUTTAJAA. YRITTÄJÄ LUONNON EHDOILLA Liton vuosikokouksen hyväksymä strategia elinkeinolle SUOMEN AMMATTIKALASTAJALIITTO.
Käyttäjäkysely osana Lahden kaupunginkirjaston palautejärjestelmää Jari Tyrväinen Kirjastotoimen apulaisjohtaja Kansallisen käyttäjäkyselyn keskustelu-
1 Lapset ja nuoret lastensuojelun laadun määrittäjinä Maria Kaisa Aula Helsingin yliopisto
Alueellinen kalataloushallinto uudistui – mikä muuttui?
Kalatalouden tulevaisuuden mahdollisuudet
Akvaarion perustaminen
Vesialueiden yhdistäminen
Monilajimallit YE10. ekosysteemeistä Saalistajat, saaliit, kilpailijat, taudit ym. saattavat vaikuttaa merkittävästi luonnonvaran kasvuun. fysikaalinen.
ETELÄ - KARJALAN KALATALOUSKESKUS RY VUOSIKOKOUS 2015
Yksityistieprojektin kilpailuttaminen LÄHTÖKOHTA: Tienpidon hankinnat on syytä kilpailuttaa aina. Yksityistien perusparantamiset, kunnossapidon, materiaalihankinnat.
Pohjois-Karjalan ympäristökeskus / Juha Kokkonen Tulevan ohjelmakauden rahoitusmahdollisuudet matkailualalle -teemapäivä Juha Kokkonen Pohjois-Karjalan.
Puumala. Hankkeen yleistavoite Saimaan lohikalakantojen perinnöllisen monimuotoisuuden säilyttäminen ja kantojen.
Ravinteiden kierto ja sen häiriöt Marianna, Anna, Veeti, Janne ja Joel.
Rakennettujen jokien hoitotoimenpiteet: tutkimustulosten käytäntöön vienti ??? Vaelluskalafoorumi, Helsinki Panu Orell Riista- ja kalatalouden.
VETOVOIMAA MAASEUDULLE YHTEISTOIMINNALLA JA VERKOSTOITUMALLA
Uudistutaan yhdessä -seminaari
Kalasta elinkeinoja ja hyvinvointia! -seminaari
Lomamökki vuokrakäytössä osan vuodesta
Suomen talouden tulevaisuus
Vesistöjen rehevöityminen
Oikeudenmukaista ja älykästä liikennettä selvittävä työryhmä
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
Yhteistoiminnallinen kokous
Pöytäkirja kokouksesta
Kalastuksen ja kalataloushallinnon tulevaisuus
Neuvonta ennen ja nyt Vesa Karttunen
Kalasta elinkeinoja ja hyvinvointia
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Luontaisten kalakantojen palauttaminen osana kestävää kalastusta
Vastuullinen vapaa-ajankalastus
Lapsivaikutusten arviointi LAVA
Esityksen transkriptio:

Kestävä käyttö kalavedenhoidon ja kalastuksen järjestämisen perusteena KKL 2011

Kestävä käyttö kalavedenhoidossa KKL:n ympäristöohjelmassa tavoite: • kotimaisia kala- ja rapukantoja hyödynnetään ja vesistöjä hoidetaan luonnonvarojen kestävän käytön periaatteiden mukaisesti. • Mahdollista vain jos osakaskunnat ja kalastusalueet huomioivat asian päätöksenteossaan • Tekevät sitä jo, joku enemmän, joku vähemmän, termeistä välittämättä

Osakaskunnan kokouksessa • Kun kalastuksen säätelypäätöksiä tehdään, päätöksen tekoon osallistuvan on aiheellista tehdä itselleen seuraavat kysymykset. Onko päätös sellainen että sen avulla: • Päädytään kalakannan suureen pysyvään tuottavuuteen siten, että myös tulevien vuosien kalansaalis turvataan, • kalakantojen hyödyntämisessä ei harjoiteta yli eikä alikalastusta, • kalakantojen monipuolisuus turvataan ja huolehditaan luonnonmukaisten Iisääntymisalueiden säilyttämisestä? Päätöksen perustelut syytä kirjata pöytäkirjaan mahdollisia valituksia silmälläpitäen

Päätöksen teon pohjaksi • Tarvitaan tietoa, hankittava aikasarjoja mm. vuotuisesta lajikohtaisesta kalansaaliista, kalastuksen määrästä, kalojen kasvusta ja lisääntymisen edellytyksistä. • osattava tapauskohtaisesti tarkkaan päättää, mikä tieto juuri meidän osakaskunnallemme on sitä kaikkein oleellisinta. • Tiedon keruun suunnitelmaa laadittaessa ja tarkennettaessa syytä olla yhteydessä ammattilaisiin = kalatalousneuvontaan.

Kestävän käytön periaatteet kalaveden hoitoa koskevassa päätöksenteossa • Pitkäjänteinen suunnittelu, tietoa tarvitaan pohjaksi • Kalastusalueiden käyttö- ja hoitosuunnitelmiin vaikuttaminen • Kalastus hoitokeinona; monipuolisesti eri kalalajeihin kohdistuva kalastus vähentää parhaimmillaan myös ravinteita vesistöistä • Kalojen ja rapujen luontaisen lisääntymisen varmistaminen

Tehokkaaseen kalavesien hyödyntämiseen kuuluu kalojen ja rapujen istutuksia Lähtökohta: o Istutuksissa tulee käyttää vesistön omaa kalakantaa tai kantaa, joka on alueellisesti mahdollisimman lähellä alkuperäistä. o Istutuksissa tulee käyttää kantoja, jotka eivät levitä haitallisia kala- ja rapusairauksia.

Edunvalvonta kalavedenhoidon työkaluna • Joskus tehokkain kalaveden hoitotoimi on edunvalvonta. • Osakaskunnalla on varsin hyvät mahdollisuudet vaikuttaa asianosaisena kalavesien tilaa heikentävien ongelmallisien päästöjen lupaehtoihin. • Kalojen istuttaminen voi olla tuloksellista vasta kun veden laatu on saatu riittävän hyväksi. • Edunvalvonta-apua saa kalatalouskeskuksilta ja Kalatalouden Keskusliitosta