Tilkkuilijan värit Saana Karlsson.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vihreän liiton kesäpäivät 2006 Panu Laturi
Advertisements

Sommittelusta.
Pääotsikko – Rivi alaotsikkoa varten. ©2012 VJS. Otsikkorivi Vantaan Jalkapalloseura eli VJS on Länsi- ja Keski-Vantaalla toimiva jal- kapalloon erikoistunut.
Näkövammaiset ja verkkosivustot Virpi Jylhä
VALAISTUS KYLPYHUONE, WC JA SAUNA Minna Lännenmäki
Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso Osa 2 Kuvan lisäys ja muokkaaminen.
Fysiikan ja kemian perusteet ja pedagogiikka Kari Sormunen Kevät 2012
Ja tullaan uuteen aikaan •Herra päätoimittaja –chipit tulevat –preshading alkaa –valokuvien laadun merkitys mallailussa kasvaa netin myötä –ruiskutettu.
Ihmiskehon rakenne Soluista muodostuu kudoksia:
-ilman valoa ei ole värejä.
Mette Vedelsby, CVUSJ./Efelcren Isometriat ja Symmetriat.
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma KiVa Koulu ei ole ohimenevä ”projekti”, vaan pysyvä toimintatapa kiusaamisen.
Taianomaiset revontulet
Heijastuminen ja taittuminen
Tyypillinen esimerkki suorasta häikäisystä on suojaamaton ikkuna katsekohteessa. Opastekylttiä ei pysty lukemaan koska silmät sopeutuvat voimakkaaseen.
Valosta 1.
Näkyvyys Värien huomionherättämiskyky.
Punainen Yksi pääväreistä.
Käytä oikein värejä Michele Heikkilä.
Tyypillinen esimerkki suorasta häikäisystä on suojaamaton ikkuna katsekohteessa. Opastekylttiä ei pysty lukemaan koska silmät sopeutuvat voimakkaaseen.
Miten otetaan hyvä valokuva?
Preppaus ENA 4.
Lyhyt oppimäärä väriopista ja suunnittelusta
Ammatillinen pukeutuminen
Hyvän esityksen piirteitä – ja mitä kannattaa välttää
Asioita pohdittavaksi tuotekehitystyötä tehtäessä
(Joskus puhutaan myös komponenttitestauksesta.) Pienin kokonaisuus, joka on järkevä testata erikseen. ● Perinteisesti yksittäinen aliohjelma. ● Olio-ohjelmien.
Rippikoulu ja nuoren hyvinvointi Avainsanat LIMINAALISUUS JA INTENSIIVINEN YHTEISÖLLISYYS KIUSAAMATTOMUUS PUHTAAN PÖYDÄN MAHDOLLISUUS SUORITTAMISEN VÄHÄISYYS.
Jouni Viuhko 2010 Pilkun käyttäminen.
Valo ja ääni Valon ominaisuuksia heijastuminen värit taittuminen
Todennäköisyyslaskennan alkeet ennen esikoulua
Analyysi Analyysi = kreik. irrottaa: hajottaa osiinsa, eritellä, jäsentää. voi käsitteellisesti tarkoittaa kahta erilaista asiaa: muotoanalyysi: miten.
Ruokatavat Ruokatavat ovat todella tärkeitä järjestyksen ja puhtauden ylläpitämiseksi .
LÄÄKELASKENTA Kaasulaskut
PILKKU.
Murtoluvun supistaminen
Punainen: tunteet, vaistot - Millaisia tunteita ja tuntemuksia tehtävä herättää? Musta: varovaisuus, arviointi, kriittisyys - Mitkä ovat ehdotuksen hyvät.
Opettele seuraavat vesilintulajit (oppikirjassa s )
TILASTOKUVIO kuvio on voimakkain tapa esittää tietoa
Kuva: Teltta pussilakanasetti | Ivana Helsinki
Kuusela: Tietoaika Lähde: Kuusela 2000: 57.
Toimisto-ohjelmat TVT osana Sädettä. Tehdään kyselylomake joko tekstinkäsittely- tai taulukkolaskentaohjelmalla. Pilvipalveluita käytettäessä saadaan.
Temperamentti on näkyvää
Visu Visuaalisuus Palvelu noudattaa THL:n graafista ilmettä. Ulkoasun tulee olla selkeä ja herättää luottamusta. Lisäksi työpajakeskusteluissa kuvailtiin.
WWW-sivuston tekeminen: n SUUUNNITTELE aina ensin:
Kuinka monenteen diaan asti pysyt perässä? Koita sanoa ääneen monennessako diassa olet ja minkä värinen sen tausta on. Jos sinulla on kaveri vieressä,
Tietokonegrafiikan perusteita
S ysteemianalyysin Laboratorio Aalto-yliopiston teknillinen korkeakoulu Ohjaamaton oppiminen– Heikki Vesterinen Optimointiopin seminaari - Syksy 2010 Ohjaamaton.
Hyvän ja huonon esityksen piirteitä
Metalliseoksia.
TÄHDENLENTO.
Hyvän ja huonon esityksen piirteitä
Teemakartta ja sen ominaisuudet
VARMUUSKOPIOINTI Näin tehdään Varmuuskopiointi Mac OS X 10.5 Leopard Serverillä, mutta varmuuskopiointi tehdään samalla tavalla myös muissa Mac OS X- käyttöjärjestelmissä,
Tällä ohjelmalla väänetään sun naama uuteen uskoon Klikkaa tätä.
Valon ominaisuuksia Valo kulkee suoraviivaisesti. Varjo = alue, johon ei pääse valoa. Valaistus heikkenee, kun etäisyys valonlähteestä kasvaa. Valovoima.
Sateenkaari. Mikä on sateenkaari? -Sateenkaari on spektrin väreissä esiintyvä ilmakehän ilmiö. -Spektri eli kirjo tarkoittaa yleisesti havaitun suuren.
Hei! Minä olen Mustafa. Minä tulen Syyriasta. Kuka sinä olet? Mistä sinä tulet?
Helsingin normaalilyseo Jani Kiviharju Syksy 2016
VÄRI.
Kuusela: Tietoaika Lähde: Kuusela 2000: 57.
esimerk ki- kansi 1 Esirivi Otsikkoesimerkki 1
AISTIT *tehtävä: välittää tietoa ympäristöstä sopeu-
VÄRIT.
Tilavaikutelman luominen väreillä
Tehtävä 3: PowerPoint Jouni Koski.
Vieruskulma ja ristikulma
Tilavaikutelman luominen väreillä
Eräänä päivänä kun aurinko oli piiloutunut pilvien ylle,
VARIS 1. Pituus n. 50 cm, SV n. 90 cm 2. Mustaharmaa väritys
Esityksen transkriptio:

Tilkkuilijan värit Saana Karlsson

Tilkkutöissä erivärisiä kangaspaloja ommellaan yhteen ja siten muodostetaan erilaisia kuvioita. Värien valinta vaikuttaa siihen miten suunnitellut kuviot tulevat tilkkutyössä esille.

Väriympyrä Väriympyrä auttaa hahmottamaan värien yhteyttä toisiin väriehin. Päävärit: punainen, sininen ja keltainen Kahta pääväriä sekoittamalla syntyy välivärit: vihreä, oranssi ja violetti

Välivärit - Vastavärit Väliväreistä muodostuu pääväreille vastavärit/ komplementti värit Kun kahta vastaväriä sekoitettaan keskenään syntyy harmaata.

Värin ominaisuudet Väriympyrässä värit ovat puhtaita ja kirkkaita. Todellisuudessa kankaissa joita käytämme tilkkutöihin, värit ovat harvemmin puhtaina. Väreillä on kolme perusominaisuutta: sävy, valoisuus ja voimakkuus. Värisävyjä ovat pää- sekä välivärit ja niiden vivahteet Värin valoisuus (valööri) tarkoittaa värin heijastamaa valoa. Valkoinen heijastaa eniten valoa ja musta vähiten. Värisävyn voimakkuus = väripitoisuus

Värin voimakkuus Voimakkuus on suurin puhtaissa pää- ja väliväreissä Värin murtaminen = värin voimakkuutta halutaan vähentää Väriin lisätään sen vastaväriä. Mitä enemmän vastaväriä lisätään, sitä enemmän lähemmäksi harmaata värin sävy muuttuu. Samalla värin valoisuus vähenee. Esim. Sinisellä murrettu oranssi muuttuu ensin ruskeaksi ja lopulta harmaaksi. Värin lämmin hehku sammuu sen valovoima vähenee ja sävy kylmenee.

Tilkkutyökankaat ja värit Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että värin voimakkuus korostuu sitä enemmän, mitä selvemmän vastakohdan sen väriympäristö muodostaa. Värejä, jotka huomaamme ensimmäisenä tilkkutyössä, voidaan kutsua dominoiviksi väreiksi. Värin dominanssiin vaikuttaa sen ympärillä olevat värit.

Puhtaat värit ovat dominoivimpia kuin murretut värit Puhtaat värit ovat dominoivimpia kuin murretut värit. Keltainen on puhtaista väreistä dominoivin. Lämpimät värit ovat yleisesti dominoivimpia kuin kylmät värit.

Suuri värialue vaikuttaa pienemmän sävyyn. Kaksi vierekkäistä värialuetta saavat vivahteen toistensa vastaväristä. Esim. keltainen saa vieressä olevan punaisen näyttämään sinertävältä kun taas sininen saa punaisen näyttämään oranssimmalta

Jos kaksi vastaväriä asetetaan rinnakkain, ne eivät muuta toistensa sävyä vaan kirkastavat ja tehostavat toisiaan: vihreä näyttää vihreämmältä punaisen rinnalla

Tilkkutöiden pohjavärinä käytetään yleensä neutraaleja, murrettuja värisävyjä. Ne tehostavat ja kehystävät puhtaita värejä, mutta rauhoittavat ja pehmentävät samalla kokonaisuutta. Pelkillä murretuilla värisävyillä tehty sommitelma näyttää helposti elottomalta ja likaiselta Etäisyysvaikutelmaa saadaan yhdistämällä eri sävyisiä kankaita; puhtaat värit kuvaavat läheisyyttä, murretut kaukaisuutta

Valöörikontrasti Valöörikontrasti on otettava huomioon sommiteltaessa muotoja ja kuvioita. Jos muodon tulee erottua taustastaan, valöörit eivät saa olla liian samankaltaisia. Tummat palat tilkkutyössä tulevat yleensä enemmän esille kuin vaaleat palat, joten niitä voi käyttää korostamaan kuviota - tumma ja vaalea pinta vierekkäin asetettuna tehostavat toisiaan. Saman valööriset väripinnat sulautuvat yhtenäiseksi alueeksi.

”Yhden värin” tilkkutyöt Yhden värin tilkkutöiden ei tarvitse olla tylsiä ja elottomia. Valitse muutama hyvin tumma kangas ja muutama hyvin vaaleakangas sekä lisäksi neutraaleja kankaita

Tilkkutyö rinnakkaisväreillä Rinnakkaisvärejä käyttäen väriympyrästä valitaan väri sekä kaksi seuraavaa väriä. Esim. Punainen, oranssi ja keltainen tai punainen, punaoranssi ja oranssi. Muista valita valoisuudeltaan erilaisia kankaita, jotta kuviot erottuisivat toisistaan ja työhön tulisi syvyys vaikutelmia.

Tilkkutyö vastaväreillä Vastavärejä käyttäen voi koota tilkkukokonaisuuden. Valitse silloin jompaa kumpaa väriä enemmän ja värin vastaväriä vastaavasti vähemmän.

Moniväriset tilkkutyöt Värejä voi yhdistää mielensä mukaan eikä huonoja väriyhdistelmiä ole olemassakaan – täytyy vain löytää oikeat sävyt. Värisävyjen lisäksi kokonaisuuteen vaikuttaa käytettyjen värialueiden koko. Dynaaminen sommitelma saadaan aikaan vastakohdilla; pieni määrä kirkasta väriä rinnastettuna suureen tummaan alueeseen. Rauhallisempaan vaikutelmaan päästään rinnastamalla lähes samankokoisia värialueita, joissa kohtalaisen vähän sävy ja valöörivaihteluita. Kokeilemalla eri vaihtoehtoja löytyvät oikeat yhdistelmät.