Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Valon ominaisuuksia Valo kulkee suoraviivaisesti. Varjo = alue, johon ei pääse valoa. Valaistus heikkenee, kun etäisyys valonlähteestä kasvaa. Valovoima.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Valon ominaisuuksia Valo kulkee suoraviivaisesti. Varjo = alue, johon ei pääse valoa. Valaistus heikkenee, kun etäisyys valonlähteestä kasvaa. Valovoima."— Esityksen transkriptio:

1 Valon ominaisuuksia Valo kulkee suoraviivaisesti. Varjo = alue, johon ei pääse valoa. Valaistus heikkenee, kun etäisyys valonlähteestä kasvaa. Valovoima = valonlähteen voimakkuus.

2 Valovoiman yksikkö on kandela (1 cd). Valaistusvoimakkuus = esineen pinnalle tulevan valon määrä. Valaistusvoimakkuuden yksikkö on luksi (1 lx). Valon nopeus n. 300 000 km/s on suurin mahdollinen nopeus.

3 Valo on sähkömagneettista aaltoliikettä, joka etenee poikittaisena aaltoliikkeenä. Näkyvän valon spektri sisältää kaikki värit. Esineen pinnasta valo joko heijastuu tai siroaa. Läpinäkyvä esine päästää valon lävitseen.

4 Värin näkyminen: punainen esine sirottaa punaisen aallonpituuden ja imee muut. Valkoinen esine sirottaa kaikki aallonpituudet, musta imee kaikki. Polarisoitunut valo värähtelee vain yhteen suuntaan. Polarisoivat aurinkolasit suodattavat tietyssä suunnassa värähtelevän valon.


Lataa ppt "Valon ominaisuuksia Valo kulkee suoraviivaisesti. Varjo = alue, johon ei pääse valoa. Valaistus heikkenee, kun etäisyys valonlähteestä kasvaa. Valovoima."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google