KAUPUNGIN JOHDON TERVEISET KYLÄKIERROS 2012. MUUTOKSEN TUULET  Jälleen kerran yhteiskuntia ravistelevat suuret muutokset: tekniikassa, uskonnoissa, organisaatioissa,

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lillbacka – alustava tarjous Arjen Sankareita Finlandiatalolla.
Advertisements

KEKE-ARVIOINTIA JA TEEMOJEN ÄÄNESTYS Toukokuussa 2013 toteutetun kyselyn tulokset Kuva: Kekepuu elokuussa 2013.
Kuopion maaseutuohjelma
Sosiaalinen media Iida Kiesi.
Tietopaketti Big Datasta
RUKOILEMME YHDESSÄ.
Hyvinvointikuvaus käytäntönä – tukea terveyden edistämisen suunnitteluun.
Juuan kyläkierros Tulokset 2014.
Tukea tarjolla verkkokurssien tuottamiseen ja toteuttamiseen KTOL:n Tammiseminaari Olli Ruohomäki Moodle-on-Demand -hanke Parkanon kansalaisopisto.
Kuntamarkkinat Helsinki
Maaseutukehitys. Leader Älä anna ideasi olla pelkkä ajatus -toteuta se!
KIRJASTOPALVELUT 2010-LUVUN SUOMESSA Lahti Hannu Sulin.
Miehikkälän kunnan, Länsi-Savo Oy:n, ja Kaakonkulman ideointitilaisuus
Kulttuuri, mieli ja kasvatus
Laatujärjestelmät organisaatioiden kehittämisen ja johtamisen näkökulmista Kaisa Sariola JTO.
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Kuntauudistuskysely akavalaisille 2012 Yhteenveto tuloksista
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
FUAS-liittouma – maan suurin ammattikorkeakoulukokonaisuus July 2,
Joensuun kylien foorumi Teematyöskentely Joensuun kaupungin asukastoimintastrategia, miten voin vaikuttaa ja osallistua - Aktiivinen vuorovaikutus.
Kuka määrää, Sinä tai pomo?.
 Kirjoita harkiten keskusteluryhmiin Jos kirjoitat viestejä julkisiin keskusteluryhmiin varmista, että viestisi liittyy ryhmän aiheeseen. Älä lähetä.
CxO Mentor Oy. Kyselytutkimus Vastauksia 36 kpl Vastaajat aikuisia, yksi 16-vuotias mukana Mukana seuran toiminnassa: – 1-3 v (7 hlö) – 4-9 v (21 hlö)
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Teeman tarkastelun neljä näkökulmaa Alueellinen vaikuttaminen, nykytila Demokratia ja osallistuminen KRITEERINYKYTILAN EDUTNYKYTILAN HAITAT NYKYTILAN.
Suunnitelma paperittomasta kokouskäytännöstä koko luottamushenkilöhallinnolle Kaupunginhallitus
Filosofian ja elämänkatsomustiedon opettajat ry:n lausunto perusopetuksen tuntijaon ja tavoitteiden uudistamisesta.
Luottamushenkilöiden ja virkamiesten näkemykset kuntien roolista ilmastokysymyksen ratkomisessa Luottamushenkilöt:
Tulevaisuuden haasteet ja tarpeet korjausrakentamisessa 8. 10
TERVEYDENHUOLLON TRADITIOT P. Pöllänen Ylilääkäri/Kymshp (johdon tulosalue) Dosentti Synnytysten ja naistentautien erikoislääkäri Andrologi (erityispätevyys)
Idolien ja esikuvien rooli. Keskustelunaiheita. Tehtävät
Sinä. Juuri sinä voit vaikuttaa siihen Sinä voit vaikuttaa siihen, että apua saadaan mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti siellä missä sitä tarvitaan.
TABUT - mistä ei voi puhua, siitä ei enää vaieta Yleis- ja seutusuunnittelun perusteet YSS 07 SMASH ASEM (valokuva Olli Salo)
Seutukaupunki- seminaari Mikkeli Kehittämisjohtaja Erkki Välimäki Seinäjoen kaupunki.
VTT RAKENNUS- JA YHDYSKUNTATEKNIIKKA Ilkka Heinonen1 Vanhojen paperiarkistojen muuttaminen sähköiseen muotoon 1. Valitaan vanhasta paperiarkistosta.
Paikkatietomullistus on vasta tulossa Kuntien paikkatietoseminaari Kuntatalo Osmo Soininvaara.
Lahti Katse rakenteisiin palvelut ja kunnat rakenteiden murroksessa Rakenteet muuttuvat - toimivatko markkinat ? Kehittämispäällikkö.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Koulutustarjonta Outi Kivipelto
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Esitelmä 11 - Teemu Mutanen Optimointiopin seminaari - Syksy 2005 / 1 Lisätiedon arvo.
Asiallinen aamiainen Vauhtia myyntiin sähköä markkinointiin Tornio – Kemi Paula Aikio-Tallgren, puheenjohtaja Länsipohjan Yrittäjät.
pk Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö Järjestö Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö palveluntuottaja päivittäin yli 600 kuntoutus- ja hoitopaikkaa.
Käyttöoikeustietojen välittäminen Haka-luottamusverkostossa FinELib-päivä Arto Tuomi CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy.
Nurmi Hydraulics Oy Vaiheittain kansainvälistynyt.
KAISTA SAVOON JA KUNTIINKAISTA SAVOON JA KUNTIIN.
Pendelöinti Pendelöinti eli asuinkunnan ulkopuolella työssäkäynti on yleistynyt lähes koko Suomessa 1980-luvun lopulta lähtien. Pendelöivien osuus on kasvanut.
SUUPOHJAN PALVELUPORTIT. Suupohjan palveluportit Suupohjan palveluportit-hankkeen tavoitteena on asumis- ja hoivapalvelujen sekä seudun yhdistysten verkkopalvelujen.
What to do next?. OPA1 = PAKOLLINEN KURSSI, josta 1. vuonna suoritettu1/3 kurssia, 2. vuonna 1/3 ja abivuonna suoritetaan 1/3 kurssia suoritusmerkintä.
Kilpailijan starttikurssi
Suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan rakentaminen.
INTIAN KULTTUURIPIIRI
Kuukkelihankkeen loppuseminaari Lapua Markus Nissinen Metsänomistajien liitto Länsi-Suomi Kuukkelihankkeen loppuseminaari Lapua Markus.
1.Keskusta haluaa turvata kuntalaisille lähipalvelut kaikkialla Suomessa, niin että ne ovat saavutettavissa kohtuullisen matkan päässä ja kohtuullisessa.
Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry Hyvinkään kaupunki Lohjan Kaupunki Porvoon kaupunki Nuorisotutkimusseura Monialaisten yhteistyöverkostojen kehittämishanke.
SUOMEN SOSIAALIPSYKIATRISTEN YHTEISÖJEN KESKUSLIITON KOULUTUSPÄIVÄT
Teollisuuden perintö Pirkanmaalla
Seutuverkot syysseminaari
Kantasairaala-hankkeen kehittämispäivä Johdon terveiset
Tietoturva internetissä
Sosiaalibarometri 2017.
SAK:n luottamushenkilöpaneeli 11/2016
Suomen kaupunkien kehitys
Vaatteideni vaikutus ympäristöön
Jos sodan aikana käydään taisteluita kaupunkialueella, ne voivat tuhota kokonaisia asuinalueita tai kaupunkeja. Tällä hetkellä sodan vaurioittamia kaupunkeja.
Kristiina Kontiainen, ylitarkastaja, ESAVI
Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys Kuntaliitto
Digituki Pohjois-Karjala
Liikenneinfrastruktuurin puurakentamisohjelma
Tampere - Suomen edelläkävijä, Lessons Learned
Kuntoutussäätiön alueverkostotyö Malminkartanon alueella
Yhteispalvelun tehostamishanke - miten on edetty
Esityksen transkriptio:

KAUPUNGIN JOHDON TERVEISET KYLÄKIERROS 2012

MUUTOKSEN TUULET  Jälleen kerran yhteiskuntia ravistelevat suuret muutokset: tekniikassa, uskonnoissa, organisaatioissa, muuttoliikkeenä. Koskevat myös Lieksaa.  Suuria muutoksia tulossa mm. tietoliikenteeseen, kauppaan ja liikenteeseen  Kylien, yhteisöjen ja ihmisten kannattaa panostaa mahdollisimman laadukkaisiin ja tehokkaisiin tietoverkkoihin  Hyötyjen saaminen – on mahdollista syrjemmälläkin. Verkon päässä ja kehityksessä voi olla mukana, kun on verkon päässä, niin Lieksassa kuin syrjäisessä Afrikassakin, Aasiassa tai missä tahansa.  Kunnossa olevat ja tehokkaat tietoliikenneverkot mahdollistavat myös sujuvan elinkeinotoiminnan.

MUUTOKSEN TUULET  Sähköiset palvelut lisääntyvät koko ajan erittäin merkittävästi  Valtion ja kuntien tavoitteena on saada ihmiset hoitamaan asiansa sähköisesti (koskee myös terveyspalveluja)  Kimppakyytiin kannattaa lähteä mukaan  Sähköiset järjestelmät tulevat mahdollistamaan myös jonkinlaista tilauslinjaliikennettä muistuttavan palvelun.  Aloitteellisuus on edelleen arvossaan  Se kehitys, mikä näkyy koko Suomen kehityksessä suhteessa suureen maailmaan, tapahtuu mitassa Helsingin suhtautumisessa muuhun Suomeen (Lieksaan ym.).

 Lieksan kansalaisopisto on hyvä kumppani, käyttäkää sitä!  Lieksan kaupunki haluaa tarjota keskusteluareenoita  Kaupunki tarjoaa apua ja tukea mahdollisuuksien mukaan  Kuntalaisten ja kyläläisten tulisi tuoda paineita ei vain kunnalleen vaan myös valtiolle sekä muille toimijoille  Lieksa voi paremmin vedota ja vaatia, kun sen asukkaat ovat auttamassa meitä näissä vetoamisessa ja vaatimusten kehittelyssä.  Mitä säilytämme vanhasta ja miten sitä muutamme?  Miten luomme kokonaan uutta?