TYÖHÖNVALMENNUS Nina Erholtz Tampereen kaupunki

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Oppilaitoksen mahdollisuudet nuorten työllistämisen tukemiseen
Advertisements

Inspiroidu uudelle uralle
Uraohjaus Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskuksessa
Jämsän työllisyyspalvelut
Petra –nuoret työhön ja kouluun ESR- projekti
Palveluketjujen kehittäminen ja laadullisen vaikuttavuuden mittaaminen Sosiaalisen vahvistamisen kehittämistoiminta 2012–2014 Reetta Pietikäinen, kehityspäällikkö.
Työ(hön)valmentajat opetuksen tukena
Valtakunnallinen kumppanuusfoorumi Anu Laasanen
Tuella palkatun siirtäminen muun työnjärjestäjän tehtäviin
Välityömarkkinoiden Toimijakartta
Työ- ja elinkeinohallinto kuntoutujan työllistymisen tukena
Yli 50-vuotiaiden työllistyminen Osatutkimus C THL - Riitta-Liisa Kokko.
Työ(hön)valmennus opetuksen tukena, palveluna ja työnä
Joensuu EQUAL Aktivoivan ja sosiaalisen työllistymisen malli 1 Joensuu EQUAL Aktivoivan ja sosiaalisen työllistymisen malli.
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Oppisopimuksella mahdollistetaan tutkintotavoitteinen huippuosaamisen valmennus Lajipäällikköpäivät , Tampere Koulutustarkastaja Hilkka.
Miksi järjestöjen työtoimintaa harjoitetaan?
OSAAMISEN TUNNISTAMINEN TYÖNHAUN POHJANA
Aikuissosiaalityön kehittämishanke – SOS – hanke
Näyttökumppanuudella ammattilaisia työelämän tarpeisiin Pirkko Rasi ruokapalvelupäällikkö.
ITSETUNTEMUS JA OMA OSAAMINEN
Työeläkekuntoutus © Tapiola-ryhmä.
Perusopetuksen jälkeinen lisäopetus
TYÖHAKEMUS.
KUNTOUTUSKESKUS MENTAL OY SOSIAALINEN YRITYS. SOSIAALINEN YRITYS VAI YRITYS ? MENTAL OY ON PIRKANMAAN ENSIMMÄINEN REKISTERÖITY SOSIAALINEN YRITYS. TARKOITUKSENA.
Reimari 2 Työvoimahallinnon toimenpiteet
JAMIT-hanke Työurien jatkamisen tuki Sosiaali- ja terveysministeriö ja Euroopan sosiaalirahasto Pirkko Mäkelä-Pusa Kuntoutussäätiö.
YHTEISTYÖ Yhteistyö lähti tarpeesta tavoittaa, ohjata ja neuvoa yhteisiä asiakkaita Haluttiin tarjota nuorille monipuolisia koulutuksia Vältettiin päällekkäistä.
Kuntapajaseminaari Kuntarajat ylittävä yhteistyö, case Jyväskylä – Muurame - Jämsä -Harri Halttunen, hankepäällikkö-
VAMMAISJÄRJESTÖT TYÖLLISTYMISTÄ TUKEMASSA TYÖ KUULUU KAIKILLE
Realisoituuko työvoimapula - välityömarkkinoistako ratkaisu?
Opiskelijan kannustaminen työssäoppimiseen ja näyttöihin Kotityö- ja puhdistuspalvelujen perustutkinnossa Nakkila Pirkko
TYÖTAITAJA 2013–2014 ”Työelämän perussäännöt kunniaan”
TRAPPAN Portaittain töihin välityömarkkinoiden kautta Projektipäällikkö Johanna Torppa Projektikoordinaattori Merja Virkkala.
Opetushallituksen rahoittama ESR-hanke Manner- Suomen ESR-ohjelma Anki Sundqvist, projektijohtaja.
Seurantalomake palkkatukijakson ohjauksellisena välineenä
Kokemuksia yhdistysten ohjauskäytännöista □ Työneuvojan ohjauksesssa olevia työntekijöitä on noin 50. □ Työntekijöitä on Joensuussa, Kontiolahdella, Kiteellä.
Tampereen työllistämistuki
1 Vaikuttamistoiminnan päällikkö Marika Ahlstén, Kehitysvammaliitto Sosiaali- ja vammaispalvelut työllistymisen tukena: Sosiaalihuoltona toteutettava.
Pääotsikko Lisää alaotsikko tähän Vantaan kaupunki Sosiaali- – ja terveyspalvelut VammaispalvelutTyöllistämispalvelut.
Lähiopetus & kuntouttava työtoiminta
Vammaispalvelulaki Vammaispalvelulain tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisena yhteiskunnan.
Rahoitus: ESR, Etelä-Suomen lääninhallitus Koulutuskeskus Salpaus – Tavoitteena on edistää nuorten työllistymistä vahvistamalla.
T YÖNETSINTÄ JA TYÖNANTAJAPAKETIT Paltamon Työtä Kaikille –hankkeen loppuseminaari Paltamossa.
ORIMATTILAN TYÖLLISTÄMISPROJEKTI OTE
Tampereen kaupungin työllisyydenhoidon palvelut
Verkostot yritysyhteistyössä Kaikille sopiva työ-seminaari, Iiristalo Työvalmentaja Pauli Saksa Helsingin kaupunki, Tuetun Työllistymisen Palvelu.
Tornion Työvoimalasäätiö MT-työhönvalmennus Anneli Pilvilä Anne Höglund Vierailevat tähdet: Kirsti Pakisjärvi, Tornion psyk. poliklinikka Katriina Virta,
Keuruun työllistämisen malli ja monialainen yhteistyö Keuruun Työkanava –hankkeen tuloksia.
Timo Katajainen Tampere Kummiyritystoiminta Liedossa.
T E - PALVELU - UUDISTUS MAAHANMUUTTAJIEN OSALTA Bahar Mozaffari
SAVON OPPISOPIMUSKESKUS
Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö
Valma oppisopimuskoulutukseen valmentautuminen
Osatyökykyisille tie työelämään
PUOLUE C Periaateohjelma: Arvot
Hyvän mielen pelit ry Innovatiivista koulutusta ja työharjoittelua mielenterveyskuntoutujille IT-, peli- ja media-alan parissa Tommi Gustafsson, hallituksen.
Työkokous - palkkatuki ja sen vaikuttavuus
Palkkatuki Työllisyyspoliittista avustusta saaneiden hankkeiden ja välityömarkkinatoimijoiden ja sekä työkokoukset.
Tiedot, taidot ja osaaminen – osaamisesta kertominen
TE-toimiston yrityspalvelut
HÄMEEN TE-TOIMISTON TYÖLLISYYSPOLIITTISELLA
Vauhtia ja motivaatiota opiskeluun työtä opinnollistamalla
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Palkkatuki ja starttiraha
Psykososiaalista tukea tarvitsevat
PÄHEE OTE Satu Laakoli Kela.
Mallit työllistymiseen ja osallisuuteen
Kotoutumisuunnitelma ja työllistyminen
Esityksen transkriptio:

TYÖHÖNVALMENNUS Nina Erholtz Tampereen kaupunki 2.4.2017

Työhönvalmennus (VTM- valmennus) Yksilöllistä asiakkaan ohjausta tilanteissa, joissa käynnistettiin tai varmistettiin asiakkaan työllistyminen välityömarkkinoilta avoimille työmarkkinoille (tai koulutukseen) Palkkatuettuun työhön/työvoimakoulutukseen yhdistetty valmennuksen sisältö räätälöitiin asiakkaan tarpeiden mukaan käytettävissä olevan valmennusajan (14h) mukaan; valmennus oli tukea ja ohjausta aktiiviseen työnhakuun, työvalmiuksien parantamiseen sekä työssä tai toimenpiteessä selviytymiseen. 2.4.2017

1) Välityömarkkinoilla palkkatuetussa työssä olleet asiakkaat KENELLE? 1) Välityömarkkinoilla palkkatuetussa työssä olleet asiakkaat 2) Asiakkaat, jotka osallistuivat Välke-projektin hankkimaan työvoimakoulutukseen 3) Toppis-koulutuksiin osallistuneet asiakkaat MIKSI? Asiakkaat ohjautuivat valmennukseen Välke –projektin kautta sen jälkeen, kun tarve palvelulle nousi esiin palkkatukijakson tai koulutuksen yhteydessä. TAVOITE? Asiakkaan työllistyminen avoimille työmarkkinoille Asiakkaan tarve/tavoite huomioiden tuloksena oli myös koulutus esim. oppisopimus Tavoitteena löytää pidempikestoinen/pysyvä ratkaisu, ei jojoilu-vaihtoehto (työhön, työtön, työhön, työtön…) 2.4.2017

CASE Hessu, 38v, IT-tukihenkilö Tavoite: suorittaa palkkatukijakso loppuun Sosiaalinen toimintakyky ja osaaminen ko. tehtävässä kehittyy YHDISTYS Tavoite: työllistää Hessu niin pitkään kuin mahdollista Yhdistyksen IT-asiat ovat kunnossa palkkatukijakson ajan Hessun ansiosta TYÖHÖN-VALMENTAJA Tavoite: ohjata Hessua löytämään työpaikka yrityksestä Hessun työmarkkintatieto ja työnhakutaidot kehittyvät Hessu ei koe valmennusta tarpeelliseksi ja ei sitoudu -turhautuminen Palkkatukijakson jälkeen Hessu on työttömänä ja hakee IT-tukihenkilön työtä tuhannen muun työnhakijan kanssa JOKIN MENI PIELEEN? 2.4.2017

CASE Lissu, 52 v. myyjä LISSU YHDISTYS TYÖHÖN-VALMENTAJA Tavoite: löytää urasuunnitelman mukainen työpaikka Sosiaalinen toimintakyky ja osaaminen kehittyvät Työnhaku aktivoituu YHDISTYS Tavoite: kehittää Lissun sosiaalista toimintakykyä ja osaamista Ohjata työpaikan löytämisessä Lissun tehokas työpanos yhdistykselle TYÖHÖN-VALMENTAJA Tavoite: ohjata Lissua löytämään työpaikka yrityksestä Lissun osaamisen tunnistaminen, urasuunnittelu, työnhaku/työnetsintä työmarkkina- ja koulutustieto TE-toimisto Yritys Koulutuksen järjestäjä Palkkatukijakson jälkeen Lissu on työssä urasuunnitelman mukaisesti kukkakaupassa – unelmatyöpaikassaan 2.4.2017

Asiakas+yhdistys+työhönvalmentaja = onnistuminen Palkkatukityö välityömarkkinoilla on harvoin työntekijälle pysyvä ratkaisu ja siksi on tärkeää, että palkkatukijakson aikana työntekijä voi kehittää osaamistaan myös tulevaisuutta varten Yhdistysten tarjoamat työpaikat ovat erittäin tärkeitä työnhakijoille ja usealle ainoa mahdollisuus päästä takaisin työelämään. Työ yhdistyksessä auttaa vahvistamaan sosiaalista toimintakykyä, lisää työelämäosallisuutta ja monessa yhdistyksen työtehtävässä on mahdollisuus kehittää myös omaa ammatillista osaamista. Palkkatuetun työn aikana on tärkeää pohtia tulevaisuuden toiveitaan ja valmiuksiaan työllistyä avoimille työmarkkinoille. Uuteen työsuhteeseen tai koulutukseen pitäisi olla mahdollista ja mielekästä lähteä jo kesken yhdistystyön tai sitten mahdollisimman pian palkkatukijakson jälkeen. Onnistumisen edellytyksenä on yhteinen tavoite, toimiva yhteistyö, joustavuus sekä aito halua ja ohjausosaamista auttaa yksittäistä työnhakijaa etenemään kohti työpaikkaa avoimilla työmarkkinoilla tai aloittamaan opiskelu 2.4.2017

Työhönvalmennus yhdessä on tuloksekasta Asiakkaan ollessa työssä välityömarkkinoilla/työvoimakoulutuksessa, hänen elämänhallinta/työelämävalmiudet ovat kehittyneet ja valmiudet siirtyä avoimille työmarkkinoille ovat paremmat, ”työstä-työhön” Valmennuksen suunnittelussa ja asiakkaan tavoitteiden määrittelyssä ovat hyödynnettävissä palkkatukijakson asiakkaan kokemukset ja työnantajan arvioinnit Palveluiden yhtäaikainen tarjoaminen työllistymisen edistämiseksi tuovat työnhakuun aktiivisuutta, tehokkuutta ja vaikuttavuutta (vaikuttavuus n. 60%, kun välityömarkkinoilla palkkatuetun työn vaikuttavuus ilman valmennusta n. 10%) Asiakkaan työnhaussa ovat tukena eri tahot samanaikaisesti (valmentaja, välityömarkkina-työnantaja, opettaja, yritys, TE-toimisto/typ ja Välke- projekti) Valmentajat eivät tee taikoja – mahdottomasta mahdollista. He auttavat asiakasta näkemään mahdollisuudet sekä vahvuudet ja toimimaan –jolloin mahdottomasta voi tulla mahdollista. 2.4.2017

MEITÄ KAIKKIA TARVITAAN TYÖLLISYYDEN HOIDOSSA! KIITOS! 2.4.2017