Työnantajan palveluohjauksen pilotoinnin tulokset

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
DRAMATURGIAN PERUSKÄSITTEISTÖÄ
Advertisements

Vihreän liiton kesäpäivät 2006 Panu Laturi
URATAKOMON TOP-valmennus. Minkälaisia ongelmia TOP-jakson aikana voisi ilmetä? Opiskelijoiden vastauksia: • Teen virheen • En tule toimeen muiden työntekijöiden.
”Ikäjohtaminen” JHL-amk-verkoston yhteishanke Tapaaminen JHL:ssa Keskustelussa esille nostettuja näkökulmia
Median kohtaaminen EuroSkills-kilpailijana edustatte:
Satakunnan ammattikorkeakoulu | Täydennyskoulutuskeskus Satakunta University of Applied Sciences | Continuing Education Centre Johtaminen ja esimiestyö.
Ammattiosaamista ja arvopohjaa
LUVALLISET POISSAOLOT
Työhönvalmennuksella työelämään
Jumalan kanssa.
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
”Yrityskauppa myyjän ja ostajan näkökulmasta!”
Katso Aitolasta lisää:
HARMAA TALOUS YRITTÄJÄN NÄKÖKULMASTA.  Kun hintahaitari eri tarjoajien välillä on yli 40 % voi kysyä pelaako kaikki samoilla pelisäännöillä ?  Pelisäännöthän.
Työ(hön)valmennus opetuksen tukena, palveluna ja työnä
10 vinkkiä voimaantumiseen
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
LIIKUTTAVAN HYVÄ HENKILÖKUNTA Hämeenlinna
TÖIDEN PRIORISOINTI JA AJAN HALLINTA
Tietoyhteiskunnan kehittämisen tavoitteet ja edellytykset Turku
ITSETUNTEMUS JA OMA OSAAMINEN
Palveluohjaus Ota Koppi 2 –tilaisuus
TYÖHAKEMUS.
Terve mieli työssä Tuula Löf Työelämän teemapäivä
Tässä kerron ja näytän, mitä minä olen tehnyt ATK tunnilla 9lk:lla.
Uusia avauksia ja jatkotyöskentelyn tarvetta Pohjanmaan välityömarkkinoilla TRAPPAN - portaittain töihin välityömarkkinoiden kautta -hankkeen ulkoinen.
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Marja Toivonen gsm Tuumasta toimeen – seminaarin päätös Aktiivi
JAMIT-hanke Työurien jatkamisen tuki Sosiaali- ja terveysministeriö ja Euroopan sosiaalirahasto Pirkko Mäkelä-Pusa Kuntoutussäätiö.
Satakunnan ammattikorkeakoulun Liiketalous Rauman henkilöstön ja Rauman talousalueen yritysten yhteistyön selvittäminen ja kehittäminen Enni Karvinen.
M IELENTERVEYSKUNTOUTUJAT - MOTIVOITUNUTTA TYÖVOIMAA Hyviä kokemuksia työnantajan palveluohjauksesta Kaarina Latostenmaa, projektipäällikkö Satakunnan.
Työssä olemassa olevalla työkyvyllä Työssä jatkamisen tuki ja osatyökykyratkaisujen edistäminen.
Vinkkejä koko koulun ASPnet- profiilin kirkastamiseksi ml. toimintakulttuuri Työpaja 3.
Köyhyys ja t Osallistava sosiaaliturva ja perusoikeudet
Simulaattorikoulutuksen jälkipuinti – osa oppimisprosessia.
TUTTI - TietotUrvallisuuden iTsearvioinTivälIne v 1.0 ©2012 Kimmo Rousku sivu 1(8) TietotUrvallisuuden iTsearvioinTivälIne Pisteytysapuvälineet.
Analyysi Analyysi = kreik. irrottaa: hajottaa osiinsa, eritellä, jäsentää. voi käsitteellisesti tarkoittaa kahta erilaista asiaa: muotoanalyysi: miten.
Suotuisan oppimistarinan rakentaminen ET- koulutus/T3/ Tapio Malinen.
T U T K I M U K S E N V A L O S S A Tunne- ja vuorovaikutustaitojen oppiminen ja käyttäminen Tapaustutkimus Lions Quest –kouluttajien ja opettajien kokemuksista.
Jatkuvan parantamisen Jp-taulu
PURKAAMO. Purkaamo -työskentelyn tavoitteet Orientoida ja aktivoida työyhteisöä opetussuunnitelmaprosessiin Kuulla ihmisten kokemuksia ja saada uutta.
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
Opinnäytetyö (Yamk) Varustamon päätösseminaari Eija Nyrhilä.
T YÖNETSINTÄ JA TYÖNANTAJAPAKETIT Paltamon Työtä Kaikille –hankkeen loppuseminaari Paltamossa.
Haastatteluun valmistautuminen
2/2009 Kiina. 2/2009 Kiina ja CIMOn yhteistyökumppani: Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? ”Kunnioita kiinalaista kulttuuria, kunnioita.
Wiki …ja muutamia huomioita sosiaalisesta mediasta [työyhteisöjen näkökulma] Kulttuurituotanto YAMK | | Milla Laasonen.
Työantajan näkökulmaa nuorten palkkaukseen ja oppisopimukseen TEM
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
JAMIT-hanke Työurien jatkamisen tuki
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
Projektityökurssi KLTITE05SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA
Petra Pohjonen Youth Against Drugs ry.  Parantaa työssä jaksamista  Antaa aikaa varsinaiselle työlle  Rajaa työtä ja vapaa-aikaa  Lisää työtehoa 
KYSELYT SOVELTUVUUSKOKEESSA Kuullun ymmärtäminen, kuinka hyvin hakija kykenee pitämään kuulemaansa tietoa mielessä, keskittymiskyky, ohjeiden ymmärtäminen.
Timo Katajainen Tampere Kummiyritystoiminta Liedossa.
Työelämän tekstejä sähköposti.
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
OTE maakunnassa – Polut kuntoon
Psykososiaalista tukea tarvitsevat
Digitaalisen oppimisohjelman työpaja Jyväskylän vertaisoppimispäivä 5
Taloudellisesta arvioinnista
Espoon työllisyyden kuntakokeilu rekrytointiväylänä
Osatyökykyisille tie työelämään
Osatyökykyisille tie työelämään
Työhyvinvointia varhaiskasvatuksessa
Esityksen transkriptio:

Työnantajan palveluohjauksen pilotoinnin tulokset (Koulutussuunnittelija Hanna Hannukaisen arviointi) TYÖELÄMÄ ON/OFF? Osatyökykyiset työmarkkinoille –seminaari 7.5.2012 Projektisuunnittelija Pia Halttunen

Miten hankkeen puitteissa toteutettu. työnantajien tukeminen eli Miten hankkeen puitteissa toteutettu työnantajien tukeminen eli Työnantajan palveluohjaus –mallin pilotointi onnistui?

Pilotointiin osallistui 15 yritystä, kolmasosaa haastateltiin Erikokoisia Eri puolilta Satakuntaa Eri aloilta Olivat saaneet ainakin jonkin verran henkilökohtaista ohjausta

Mitä haastattelussa kysyttiin? Esimerkkejä kysymyksistä Mikä on ollut palveluohjauksen keskeisin anti työyhteisölle? Mitä haasteita työnantajan näkökulmasta on mielenterveyskuntoutujien työllistämisessä? Millaista muuta henkilökohtaista ohjausta työnantajana vielä kaipaisit? Minkä tahon olisi hyvä toteuttaa työnantajien ohjausta jatkossa?

Työnantajien asennoituminen Osatyökykyisten työllistäminen koettiin tärkeäksi Esille nousi yllättävän paljon työnantajien yhteiskuntavastuu ja työn kuntouttava vaikutus

Työnantajat arvelivat, että mielenterveyskuntoutujat kohtaavat ennakkoluuloja rekrytointitilanteissa Myönteisesti suhtautuvat työnantajatkaan eivät osaa hakea mielenterveyskuntoutujia työntekijöiksi

Nykyinen palvelujärjestelmä koetaan jäykäksi ja vaikeaselkoiseksi Viranomaistyö johtaa liian usein kuntoutujien ja työnantajien pallotteluun Työnantajat kokevat, että työllistämisen pitää voida motivoida kuntoutujaa myös taloudellisesti

Työnantajien ajatuksia henkilökohtaisesta palveluohjauksesta Aktiivinen yhteydenpito tärkeää Työnantaja kaipaa tukiverkkoa

”Koska rekrytointi on aina iso satsaus työnantajalta, sitä miettii tarkkaan, millaisia riskejä ja panostuksia on valmis tekemään. Mikäli työntekijän palkkaamiseen liittyy paljon vaikeasti hallittavaa byrokratiaa, on helpompi jättää asia sikseen. Sen sijaan mielenterveyskuntoutujan palkkaaminen olisi aivan eri asia, jos ei tarvitsisi miettiä kaikkea siihen liittyvää paperisotaa vaan joku auttaisi siinä.”

”Itse ajattelen, etteivät työpaikat osaa ”Itse ajattelen, etteivät työpaikat osaa hakea näitä henkilöitä [kuntoutujia] potentiaalisiksi työntekijöiksi. Kun saadaan alkusysäys ja tuki ulkopuolelta, niin homma alkaa hoitua.”

”Työmieli-hankkeessa on ollut hienoa, ettei ”Työmieli-hankkeessa on ollut hienoa, ettei tarvitse kiertää montaa luukkua, mistä jokaisesta saa vastauksen ’mikset kysy sieltä’. Säästää paljon kallista aikaa, kun joku auttaa hahmottamaan hankalaa järjestelmää ja auttaa paperisodassa, joka on aina ylimääräistä työtä. Sen alun jälkeen yrittäjänä kyllä tietää, miten jatkaa.”

Koordinaattorin rooli tärkeä -tuntee eri toimijoiden tarpeet -on helposti lähestyttävä -on puolueeton ja toimii mahdollisten ristiriitojen ratkaisijana -tuntee järjestelmän ja edistää osaltaan asioiden etenemistä Työnantaja KOORDINAATTORI Viranomaistahot Työntekijä eli kuntoutuja

”Työnantajan näkökulmasta on tärkeää, että ”Työnantajan näkökulmasta on tärkeää, että joku katsoo kokonaisuuden perään, tuo eri toimijoiden tarpeet yhteen ja solmii ne yhteen. On joku, joka junailee asioita eteenpäin.”

”Kokonaisuutta ohjaava henkilö toimii eri. tahojen välillä ”Kokonaisuutta ohjaava henkilö toimii eri tahojen välillä. Kuntoutujan näkökulmasta on tärkeää, että on olemassa joku ulkopuolinen, joka seuraa työntekijän jaksamista alkuvaiheessa. On joku, johon työntekijä uskaltaa ottaa yhteyttä, jos työssä tulee vastaan jotakin yllättävää, josta ei työnantajan kanssa rohkene keskustella. Tieto, että on tällainen henkilö, rauhoittaa myös minua [työnantajana].”

”Kun asioita koordinoiva henkilö pysyy samana, ”Kun asioita koordinoiva henkilö pysyy samana, kaikki osapuolet tietävät, mikä on homman nimi. Ei tarvitse käyttää aikaa samojen asioiden toisteluun moneen kertaan. On paljon tehokkaampaa.”

Työnantajien huomioita palveluohjauksesta Yhteistyön sujuvuus, tulevan ennakointi, avoin tiedonkulku Työnantajan palveluohjaaja vastaa sellaisiinkin asioihin, joita ei osaa kysyä

Palvelulla varmistetaan, että työn aloittamiseen liittyvät käytännöt on hoidettu kuntoon Realistinen käsitys tulevasta tärkeää Työyhteisön huomioon ottaminen

Työn aloitus ajan kanssa, askeleittain Satu Boelius, Kuntoutuksen koulutusohjelman ylempi AMK: ”Malli työyhteisölle mielenterveyskuntoutujan työllistämisen tueksi”

Työnantajan palveluohjaus –mallin juurtuminen Työhallinto työnantajien suosikki jatkajaksi Satakunnan Yritysneuvojafoorumi Toimintamalli yrityspalveluiden käyttöön

Työnantajan palveluohjaus Edistää osatyökykyisten työllistymistä Lisää yhteistä hyvää yhteiskunnassamme WIN-WIN -tilanne

Ilman työnantajaa ei ole työtä! www.tyomieli.fi