Erikoiskuljetus Virossa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Raimo Päivärinta Luokite-esitelmä.
Advertisements

Maanrakennus.
Esimerkkejä Esimerkki 1. Hetkellä t1 = 8 s on auton asema s1 = 600 m ja hetkellä t2 = 28 s on s2 = 800 m. Kuinka suuri on keskinopeus? s2 -s1 s 800 m.
MOOTTORIKELKKAILU Moottorikelkkasafari on suosittu retkeilymuoto silloin, kun on tarve liikkua maastossa usean kelkan ryhmässä. Ryhmäkelkkailu poikkeaa.
Palkkatuki.
4A Suoja-ajat Kulmakivi, jonka varassa kaikki lepää
MATKATOIMISTOJEN MARGINAALIVEROMENETTELY JA PARI MUUTA MIELENKIINTOISTA ASIAA PIKAISESTI Ari Pajukoski.
Opettele liikennesäännöt
P ENGUINS P97 JOUKKUEEN TIEDOTUSTILAISUUS T ALLINNAN MATKASTA Kirkkonummi Rangers Penguins P97 on urheilujoukkue joka pelaa ja harrastaa Salibandyä.
Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
KOULUTUSOHJELMAT Peruskurssi (P) Yhdistetty peruskurssi (YP)
SUURIMMAT SALLITUT MITAT JA MASSAT SUOMESSA 2007
ADR-Ajolupakoulutus.
Juolukka Tuntomerkit: Juolukka on varpu, joka voi kasvaa jopa metrin korkeaksi, mutta tavallisemmin 30–50 cm korkeaksi. Yleensä kasvusto on helposti huomattavissa.
Jokerivalojen toimintaperiaate
Pidä turvallisuusväli
Oikeus liikkua maastossa
Turvallisesti rautatieym-päristössä
Esimerkki 1, s. 75 (74) € talletettiin pankkiin vuodeksi Korko 3,55 %
Työ, teho ja yksinkertaiset koneet
Työkaluja ajokyvyn arviointiin
Perhepäivähoitajia koskeva neuvottelutulos
Maastossa liikkuminen ja erätaidot
Nopeus s t v nopeus = matka: aika v = s :t
Turvallisesti harrastuksiin Vinkkejä nuorten ryhmien ohjaajille ja vanhemmille.
RÄPYLÄUINTI RÄPYLÄUINTI / mlk.
ERIKOISKULJETUS TRAKTORILLA
Nopeuden säätely ja automaattivalvonta Olli Hintikka Liikenne- ja viestintäministeriö
Iitin yläkoulu 9. Luokka Antti Halme
Vakuutusmaksutulo yhteensä 9,1 mrd € Työeläkevakuutusyhtiöiden markkinaosuudet 2007.
Logistiikkaseminaari Jyväskylä, Laajavuori KULJETUSYRITYSTEN, VARASTOJEN JA TERMINAALIEN HYVÄKSYMISMENETTELY Virpi Rossi Johtava terveystarkastaja.
Konstit on monet Kirjastojen kotipalvelukuljetuskyselyn tuloksia Marja Heroja Johanna Oosi-Villikka Koti- ja laitoskirjastohenkilöstön koulutuspäivä Tampere.
TYÖAIKAAN LIITTYVIÄ SÄÄDÖKSIÄ JA SÄÄNNÖKSIÄ
Käyttösuhdelaskenta …Liikenteellisen toimivuuden arviointi.
Luetaanpa lakia V syksyllä tuli useita yhteydenottoja ja muita tietoja maiden käytön epätietoisuudesta Mitä laki sanoo?
Asiakastyytyväisyyskysely ulkomaisen tutkinnon tunnustamispäätöstä hakeneille 2009 Opetushallitus Tutkintojen tunnustaminen ja vertailu –yksikkö.
4C Liikennevalojen yhteenkytkentä - yhteenkytkentäkaavio.
Pidä pelivaraa moottorikelkkailija
JALAN JA PYÖRÄLLÄ Opettele liikennesäännöt. Varmista aina oman turvallisuutesi vuoksi myös se, että muut tienkäyttäjät ovat huomanneet sinut.
1 Raha-asioiden suunnitteleminen ja nykyinen rahatilanne Senioritutkimus 2011.
1. Kokouksen avaus 2. Puheenjohtajan ja sihteerin valinta 3. Toimihenkilöt 4. Harjoitusvuorot ja olosuhteet 5. Käytäntöjä 6. Varusteet 7. Budjetti ja.
Yksityisteiden avustukset 2012 Kunnossapitoavustus Perusparannusavustus.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi MAAHANMUUTTAJAN KIELITAITOVAATI- MUKSET JA OPETUSKIELEN OSAAMINEN Tilanne normeissa ja opetushallituksen selvityksissä.
Tieyksiköinti.
Laajennettu työssäoppiminen TOP LAAJA Verkostotapaaminen
Yksityisteiden avustukset 2011
Analyysi II Katsaus.
Sankarit ja sankaruus Venäjällä Makula, kevät 2015 Tavoitteet, suorittaminen ja aikataulu.
Liike Nopeus ja kiihtyvyys.
 Liikenne on A) henkilöiden B) tavaroiden C) energian D) tiedon kuljettamista.
Verotuksen perusteet - johdanto
PITUUDET km hm dam metri dm cm mm.
Laki raskaudenkeskeytyksestä vuodelta 1970 Lakisääteinen aikaraja 12 rv, myöhemmin lupa tarvitaan terveydenhuollon oikeusturvakeskukselta Suomessa ei.
Pyöräilyn turvallisuus Lasse Kämpe Espoon ympäristökeskus.
Etsivä sairaanhoitaja INNOVAATIO  Eri ammattiryhmien yhteistyötä.  Sairaanhoitaja etsivässä, terveyttä edistävässä työssä.  Esim. polisin työparina.
Vedenpinnan nosto -koulutus, Pori Suunnitteluinsinööri Ari Sallmen.
OHJEITA MALLIKUVIEN KÄYTTÖÖN (1 – Liikenteen pysäyttäminen) Näitä mallikuvia tulee käyttää silloin kun liikenne joudutaan pysäyttämään tietyissä tapauksissa.
OHJEITA MALLIKUVIEN KÄYTTÖÖN (3 – Työ ajoradalla) Näitä mallikuvia tulee käyttää silloin kun työkoneet tai muu kalusto on sijoitettuna joko osittain tai.
OHJEITA MALLIKUVIEN KÄYTTÖÖN (2 – Liikkuva työ) Näitä mallikuvia tulee käyttää silloin kun työ on luonteeltaan liikkuvaa, esim. kaapeleiden auraaminen.
Liimaus Liimamäärän laskenta Marko Seppä-Murto. Liimattavat pinnat Päällyste (viilu, laminaatti tai muu) liimataan aina levyn molemmin puolin Vääntymisen.
OHJEITA MALLIKUVIEN KÄYTTÖÖN (5 – Työ kevyenliikenteenväylällä) Näitä mallikuvia käytetään kun työskennellään kevyenliikenteenväylällä. Kevyenliikenteenväylät.
ORC-sääntö 2009 Joakim Majander.
OHJEITA MALLIKUVIEN KÄYTTÖÖN (6 – Työ risteysalueella)
Mopot/Mopoilu.
TIETURVA 1 1. Johdanto 2014.
Minä kuljettajana Mikko Rautio.
Nuoret ja työlainsäädäntö
LIIKENTEENOHJAUSSUUNNITELMA Liikenteen pysäyttäminen
Rekan ratissa istuu isiä ja äitejä
Etsivä sairaanhoitaja
Esityksen transkriptio:

Erikoiskuljetus Virossa Harri Kuusk Viron Tiehallinto 14.11.2009

Lainsäädäntö Moottoriajoneuvon ja sen perävaunun tekniselle kunnolle ja varusteille esitettävät vaatimukset Määräys erikoiskuljetukseen käytettävän auton mitoista ja/tai massoista Tienpitäjälle poikkeuksellisella kuljetuksella tai ajolla aiheutuneiden kustannusten korvaamisen ja erityispalkkion määrät sekä erikoiskuljetusluvan myöntäminen

Ajoneuvon sallitut mitat Korkeus 4,0 metriä tien pinnasta, Leveys 2,55 metriä, lämpöeristettyjen ajoneuvojen korirakenteet varustettuna tavaroiden kuljetukseen säädellyssä lämpötilassa, joiden lämpöeristetyn seinän paksuus on vähintään 45 millimetriä - 2,6 metriä, Pituus – moottorikäyttöinen ajoneuvo sekä varsinainen ja keskiakseliperävaunu 12,0 metriä, Vetoauto ja puoliperävaunu 16,5 metriä, Vetoauto ja varsinainen perävaunu tai keskiakseliperävaunu tai hinattava laite18,75 metriä

Sallitut autoyhdistelmän massat 2-akselisesta vetoautosta ja 2-akselisesta varsinaisesta tai keskiakseliperävaunusta koostuva autoyhdistelmä – 36 t, 2-akselisesta autosta ja 3-akselisesta varsinaisesta tai keskiakseliperävaunusta koostuva autoyhdistelmä– 40 t, 3- tai >-akselisesta autosta ja 2- tai >-akselisesta varsinaisesta tai keskiakseliperävaunusta koostuva autoyhdistelmä  – 40 t, 3- tai >-akselisesta autosta ja 3- tai >-akselisesta varsinaisesta tai keskiakseliperävaunusta koostuva autoyhdistelmä, jota käytetään kotimaan kuljetuksissa – 44 t,

Sallitut autoyhdistelmän massat II 2-akselisesta kuorma-autosta ja 1-akselisesta puoliperävaunusta koostuva autoyhdistelmä – 28 t, 2-akselisesta autosta ja 3-akselisesta puoliperävaunusta koostuva yhdistelmä– 40 t, 3- tai >-akselisesta autosta ja 2-  tai >-kselisesta puoliperävaunusta koostuva yhdistelmä  – 40 t, 3-  tai >-akselisesta autosta ja 2- tai >-akselisesta puoliperävaunusta koostuva yhdistelmä kuljetettaessa 40 jalan ISO-konttia yhdistettynä kuljetuksena – 44 t,

Sallitut autoyhdistelmän massat III 3- tai >-akselisesta kuorma-autosta ja 3-  tai >-akselisesta puoliperävaunusta koostuva yhdistelmä, jota käytetään kotimaan kuljetuksissa – 44 t, 2-akselisesta autosta ja 2-akselisesta puoliperävaunusta koostuvan yhdistelmän suurin todellinen kokonaismassa on puoliperävaunun akselivälin ollessa 1,3 m tai >, kuitenkaan ylittämättä 1,8 m – 36 t,

Sallitut akselimassat suurin sallittu rekisterimassa yksittäisellä ei-vetävällä akselilla on 10 t, 2-akselisen telin suurin sallittu rekisterimassa riippuen akselivälistä on 11-20 t, 3-akselisen telin suurin sallittu rekisterimassa riippuen akselivälistä on 21-24 t, Vetävän akselin suurin sallittu rekisterimassa on 11,5 t

Erikoiskuljetuksia koskevat säännöt Suuria ja/tai raskaita kuljetuksia voidaan kuljettaa moottoriajoneuvolla vain silloin kun kyseessä on jakamaton kuorma tai sitä ei voida kuljettaa muulla ajoneuvolla. Poikkeuksellisesti voidaan myöntää erikoiskuljetuslupa myös sellaista kuljetusta varten, jonka jakaminen useampaan kuormaan olisi hankala ja kustannuksiltaan kohtuuton, Erikoiskuljetuslupaa ei tarvita, kun kuorman leveys jää alle 3 m ja/tai kuorman etu- eikä takaylitys ylitä 2 m ehdolla, ettei auton leveys ylitä sallittua. Reitin määrittelyoikeus on tien omistajalla ja reitti riippuu kuljetuksesta, tien kunnosta, silloista , tietöistä ja myös tien liikennekuormasta.

Erikoiskuljetuksia koskevat säännöt Luvan myöntäjällä on oikeus vaatia siltojen ja päällysteiden tarkastuslaskentaa ja laskennan arviointia. Tarkastuslaskentaan ja laskennan arviointiin liittyvät kulut maksaa kuljetusalan yrittäjä tai luvan hakija, Suosittelemme erikoiskuljetusten, erityisesti raskaiden kuljetusten, 100 t ylittävien kuljetusten tapauksessa löytämään Virosta kumppani, joka hoitaa reitin valinnan, hyväksynnät ja tarvittaessa siltojen tarkastuslaskennan ja hankkii kaikki tarvittavat kuljetusluvat, Suurin sallittu nopeus määrätään lupaa myönnettäessä, mutta se ei saa ylittää valmistajan ehdottamaa nopeutta ja on enintään 80 km/h On vältettävä kuljetuksia ruuhka-aikana (Tiehallinto 7:00-9:00 ja 16:00-19:00, Tallinnassa myös tiukempia rajoituksia) ja muuna aikana, jos se on kelin ja sääolosuhteiden sekä liikennemäärän takia vaarallista tai aiheuttaa muille liikenteessä oleville liikennehäiriöitä.

Erikoiskuljetuksia koskevat säännöt Liikenteen ohjaus: Liikennettä on ohjattava, jos kuljetus saattaa vaarantaa tai oleellisesti estää muuta liikennettä: liittymät, kapeat tienkohdat, sillat, yksisuuntaiset tiet, ajaessa vastoin yleistä liikennevirtaa yms. Liikenteenohjaajana voi toimia 21 vuotta täyttänyt henkilö, jolla on ajokortti ja joka on hyvksytysti suorittanut vastaavan koulutuksen. Ohjaajana voi olla vastaavan koulutuksen saanut varoitusauton kuljettaja. Vastaavan todistuksen on suositeltava olla mukana. Ohjaajan on käytettävä: -heijastimin varustettua liiviä; -Ø 200 mm kiekkoa, sisältä valaistua punaista sauvaa tai reunasta punaisella valaistua heijastinkiekkoa; -yhteydenpitovälinettä.

Erikoiskuljetuksen saattaminen Erikoiskuljetuk-sen leveysB (m) Erikoiskuljetuk- sen pituus L m) Varoitus-autoja edessä Ohjaajia Varoitus-autoja takana Liikenne-poliisi B≤3 30  < L ≤ 40 1   L> 40 3 <B≤ 3,5 24 < L ≤ 30 30 < L ≤ 40 L>40 2 3,5<B ≤ 4 L≤ 30 30 < L ≤ 40 L> 40 4 <B ≤ 5 L ≤24 L>30 5 <B≤6 L ≤30 B>6 kaikki pituudet Poliisin päätös

Erikoiskuljetuksia koskevat säännöt Varoitusauton katolla on oltava taustaltaan keltainen heijastav tai valaistu varoitustaulu tekstillä ”SUURI KULJETUS”, kun erikoiskuljetuksen leveys on > 3,5 m ja pituus ylittää sallitun ”LEVEÄ KULJETUS”, kun kuljetuksen leveys on > 3,5 m ”PITKÄ KULJETUS”, kun kuljetuksen leveys ei ylitä 3,5 m ja pituus ylittää sallitun ”KORKEA KULJETUS”, kun korkeuden takia tarvitaan liikenteen ohjausta ”RASKAS KULJETUS”, kun raskaan kuljetuksen yhteydessä on tarve käyttää varoitusautoa Varoitusauton tulee olla varustettu keltaisella vilkkuvalla valaisimella Varoitusautojen ja erikoiskuljetusajoneuvon kuljettajilla pitää olla yhteydenpitovälineet

SUURI KULJETUS

LEVEÄ KULJETUS

PITKÄ KULJETUS

KORKEA KULJETUS

RASKAS KULJETUS

Erikoiskuljetuksia koskevat säännöt Erikoiskuljetuksen merkitseminen Erikoiskuljetuksen tyypistä ja mitoista johtuvana on käytettävä erikoiskuljetuksen merkitsemiseksi leveän kuljetuksen, pitkän kuljetuksen, raskaan kuljetuksen tai ylittyvän kuljetuksen tunnuskilpiä Erikoiskuljetuksen merkitseminen edessä kun kuljetus yli sallitun tai ajoneuvoa leveämpi: vilkkuva keltaista valoa näyttävä varoitusvalaisin jos vaaditaan varoitusautoa kuljetuksen edessä Leveän kuljetuksen tunnuskilpi Valkoinen tai keltainen reunavalaisin, jos leveys > 3m, sitten 2 valaisinta päällekkäin Valkoinen tai keltainen lisävalaisin, jos ajoneuvon ja kuorman ulompien valojen etäisyys on yli 1 m

Erikoiskuljetuksia koskevat säännöt Erikoiskuljetuksen merkitseminen takana kun kuljetus yli sallitun tai ajoneuvoa leveämpi : - vilkkuva keltaista valoa näyttävä varoitusvalaisin, kun vaaditaan varoitusautoa kuljetuksen edessä eikä näy suuren kuljetuksen edessä olevaa vilkkuvan valaisimen valoa eikä käytetä varoitusautoa takana Leveän kuljetuksen tunnuskilpi Punaista valoa näyttävä valaisin kuorman leveydelle, kun leveys > 3m, sitten päällekkäiset valaisimet Punaista valoa näyttävä lisävalaisin, kun ajoneuvon ja kuorman uloimpien valojen etäisyys on yli 1 m Erikoiskuljetuksen merkitseminen sivuista Yli 6 metrin pituisilla ajoneuvoilla ja hinattavalla laitteella pitää olla molemmalla sivulla vähintään 3 m välein ruskeankeltaiset heijastimet ja kuorman uloimmat valot, ellei korirakenne sitä mahdollista, sitten ainakin 4 m välein.

Erikoiskuljetuksia koskevat säännöt Hakemuslomake on tiehallinnon internetsivulla http://www.mnt.ee viroksi, englanniksi tai venäjäksi Erikoiskuljetusluvan saaminen kestää tavallisesti 3 työpäivää Erittäin vaativien kuljetusten lupien käsittelyaika on pidempi Yksinkertaisten kuljetusten tapauksessa lupa voidaan käsitellä jopa 2 tunnissa

Erikoiskuljetuksia koskevat säännöt Tienpitokustannusten korvaamiseksi ja erikoiskuljetukseen liittyvien lisätoimenpiteiden soveltamisesta tien omistaja perii kuljetuksen suorittajalta tai luvan hakijalta maksua: Luvan käsittelymaksu 100 kruunua, nopeutettu luvan käsittely 16 tunnissa 300 kruunua, nopeutettu luvan käsittely 8 tunnissa 500 kruunua, nopeutettu luvan käsittely 2 tunnissa 800 kruunua Tienpitokustannusten korvaus vastaavien taulukoiden perusteella riippuen erikoiskuljetuksesta ja kuljetuskertojen lukumäärästä

Suosituksia Kannattaa käyttää lupamenettelyssä virolaisten partnereiden apua Esitettävä hakemuksissa oikeat tiedot Jos kuljetuksessa tulee käyttää varoitusautoa, kannattaa käyttää Viron oloja tuntevien apua ”Naula renkaaseen!” kuten virolaiset sanovat toisilleen

Kiitos!