Sademetsistä palmuöljyplantaaseille Norman Jiwan tarina Indonesiasta 1.Pohdi, miten Norman Jiwan elämässä näkyvät ekologisen velan vaikutukset? 2.Mitä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Missä on laupias samarialainen tänään?
Advertisements

Mietelauseita hyvästä elämästä
Energian tuotanto, käyttö ja päästöt Suomessa ja globaalisti
Ympäristökuormituksen mittaaminen erilaisten jalanjälkien avulla
Onneni on olla Herraa lähellä
ENERGiA JA iLMASTONMUUTOS
1. Presentation • Kanarian saarille muuttanut eläkeläinen punnitsee itsensä kylpyvaa´alla. Vaaka näyttää hänen painonsa a)Lisääntyneen hieman b)Vähentyneen.
Pikkupoika kysyi isältään...
RUKOILEMME YHDESSÄ.
Materiaalit on tuottanut Maan ystävät ry ”Globaalia ympäristökasvatusta- ekologinen velka jäsentämässä Pohjoisen ja Etelän tasa-arvoisempia suhteita”
Ilon kautta tavoitteisiin Eveliina Pöllänen
LUMA-viikko 2005 MB8 Kyselyn tulokset. Pellon lukion oppilaille tehtiin kysely kotitalouksien energiankulutuksesta ja sen kustannuksista. Asumismuoto.
Ehkä Jumala haluaa, että meidän tulee tavata joitakin meille vääriä ihmisiä ennenkuin tapaamme sen oikean, jotta olisimme tietoisia siitä kuinka kiitollisia.
Kestävä taloudellinen vaihto ja kulutuksen vähentäminen
Viikon ohjelma: MA: Miksi Jeesus-nimessä on voimaa. Rukouksen suhde Jumalan kolminaisuuteen TI: Jeesuksen nimi kääntyessämme Isän puoleen KE: Jeesuksen.
Mikä on paremmin kun hanke päättyy 2016? Mikä on muuttunut 2018 kun hankkeen päättymisestä on kulunut vuosi? Missä partneriryhmän ulkopuolella tuotteet.
Metsäntutkimuslaitos MOSSE: Ekologiset tarkastelut yksityismetsien aluetason yhteistoiminnallisessa suunnittelussa. Sosiaalinen kestävyys.
Kappale 5 Kenttäkerroksen kasvit ovat joko ruohoja tai varpuja.
ComPa- projektin aloitusseminaari Muurmansk TOIMINTATUTKIMUS KEHITTÄMISEN VÄLINEENÄ KYÖSTI KURTAKKO PROFESSORI LAPIN YLIOPISTO.
Uusi Tuuli ry ja s/v Estelle. Väitteet 1. Ruoka ei riitä kaikille 2.Kehitysmaissa ihmiset ovat onnettomampia kuin teollisuusmaissa 3.Jokaisella kiinalaisella.
Uusi Tuuli ry ja s/v Estelle. Väitteet 1. Ruoka ei riitä kaikille 2.Kehitysmaissa ihmiset ovat onnettomampia kuin teollisuusmaissa 3.Jokaisella kiinalaisella.
Kuolemantuomio Tehnyt: Ida Vierimaa 2A.
Lupa tulla näkyväksi Kemissä
Naisen ainoa vika.
Ympäristöoikeudenmukaisuus
Lihavuus on onnellisten hetkien kertymää....
Nuorten ja nuorten aikuisten viestintästrategia Miksi?Kenelle?Miten?Mitä?
Fredin tarina. Nimeni on Fred ja olen 10-vuotias. Asun Kisumussa, Keniassa ja rakastan jalkapallon pelaamista!
Ajattelee ja tuntee? Näkee? Sanoo ja tekee? Kuulee? KipupisteetOnnistumiset.
KONFLIKTIT JA YMPÄRISTÖ Pekka Haavisto Nuijasota
Idolien ja esikuvien rooli. Keskustelunaiheita. Tehtävät
Uusi Tuuli ry ja s/v Estelle. Väitteet 1. Ruoka ei riitä kaikille 2.Kehitysmaissa ihmiset ovat onnettomampia kuin teollisuusmaissa 3.Jokaisella kiinalaisella.
Riippuvuus tupakoinnista
Eveliina Okkonen & Johanna Hägg, LO-07
Keskiajan loppu: Mikä Euroopan kulttuurissa johti keskiajan ”loppumiseen” ? Suuri Skisma 1378 – 1415, jolloin kaksi kilpailevaa paavia, nakersi kirkon.
Alkoholi.
Pikkupoika kysyi isältään...
Tapahtukoon sinun tahtosi
KESTÄVÄ KEHITYS OPPILAITOKSISSA (Cantell, H. toim
Ilmastonmuutos Ilmasto on meidän onneksemme pysynyt viime aikoina samana. Lisääntyvien kasvihuonekaasujen myötä ilmasto kuitenkin uhkaa muuttua ja näin.
Tuulet.
Teknologiahanke Saana Asukas, Taher Fahim, Jenna Lanu
Tutkimus nuorten suhtautumisesta parisuhteeseen ja rakkauteen.
Professional ethics in context – Institutions, images and empathy Tuukka Kivioja.
Turvallisuus ja ensiapu ihmiset, omaisuus, tieto, toiminta, ympäristö, työ Fyysinen, psyykkinen ja yhteisöjen turvallisuus Perustus-, tasa-arvo-, lukio-
KOLUMBIA. PERUSTIEDOT  - Pääkaupunki: Bogotá  - Kokonais pinta-ala: km2  Asukasluku: as  Viralliset kielet: Espanja  Virallinen.
© Sauli Rouhinen 1 SUOMEN KANSALLINEN KESTÄVÄN KEHITYKSEN STRATEGIA (2006) Sauli Rouhinen, YM Valikoituja otoksia, joita on käytetty tausta-aineistona.
Kulutuksesta kestävään ja vastuulliseen kuluttamiseen
Ilmastonmuutos Click here! Katso dia-esitys! Cambiamento climatico
Keskustelua kannabiksesta
INTIA Väkiluku: BKT: 4,99 biljoonaa USD
YMPÄRISTÖETIIKKA.
Soveltava etiikka Soveltavassa etiikassa pyritään etiikkaa soveltamaan käytännön kysymyksiin (esim. ympäristöetiikka, lääketieteen etiikka ja eläinetiikka)
Psykoterapian vaikutta-
Harjoituksia II.
Harjoituksia II.
8 Raaka-aineet ja 9 Energia
16. Kestävä kehitys säästää ehtyviä luonnonvaroja
Hyvän elämän tekijöitä
Sara Lampinen, Veera Ollila ja Enna Humppi
Tikkurilan Judokat ry 40 vuotta
Kysymyksiä fi tunnille
Luku 3 Missä ja miten Digiopetusaineisto filosofia sai alkunsa? Luku 3
Onko tahto vapaa?.
Pisara 6 Fysiikka ja kemia
CleanUp tahranpoistaja
Luonnonvarat Luonnonvaroja on uusiutuvia ja uusiutumattomia
RAAMATUN ETIIKKA.
SUOMALAISTEN ENERGIA-ASENTEET 2018
Tunnetaidot Valintojen stoori-tunnilla Tunnetaidot pops
Esityksen transkriptio:

Sademetsistä palmuöljyplantaaseille Norman Jiwan tarina Indonesiasta 1.Pohdi, miten Norman Jiwan elämässä näkyvät ekologisen velan vaikutukset? 2.Mitä Norman itse on tehnyt tilanteen muuttamiseksi? 3.Mitä muiden tahojen pitäisi tehdä? Kuva: Uusi Tuuli ry

Kahvia kestävästi Lucian ja Lucion tarina Meksikosta 1.Millä tavalla kahvinviljely kerryttää ekologista velkaa Meksikossa? 2.Miten Lucio ja Lucia ovat onnistuneet vähentämään ekologisen velan kertymistä omassa elämässään? Kuvat: Uusi tuuli ry

Öljyvuoto Nigeriassa Nnimmo Bassey sai vaihtoehto-Nobelin 1.Minkälaista ekologista velkaa öljynporaus aiheuttaa Nigeriassa? 2.Millä tavoilla Nnimmo Bassey on toiminut vastustaakseen ekologisen velan kertymistä? Kuva: Maan Ystävien jäsentiedote 3-4/2010

Öljy on maan veri Roberto Afanador Cobarian tarina Kolumbiasta 1.Millä tavoilla ekologinen velka vaikuttaa kolumbialaisen Roberto Afanador Cobarian ja hänen kansansa elämään? 2.Mitä eroja huomaat hänen tavassaan ajatella luonnon ja ihmisen kanssakäymisestä verrattuna meidän ajatteluumme? Kuva: Maan Ystävät ry

Tundranenetsit maakaasun päällä Lidija Okoletton tarina Siperiasta, Venäjältä 1.Millä tavoilla ekologisen velan vaikutukset näkyvät Lidija Okoletton elämässä? 2.Mitä eroja huomaat hänen tavassaan ajatella luonnon ja ihmisen kanssakäymisestä verrattuna meidän ajatteluumme? Kuva: Maan Ystävät ry

Ilman maata, metsää ja vettä emme voi elää Anima Pushpa Toppon tarina Intiasta 1.Miten ekologista velkaa kertyy Anima Pushpa Toppon kotiseudulla Tharkhandissa? 2.Millä keinoilla Pushpa taistelee ekologista velkaa vastaan ja mitä he ovat onnistuneet saamaan aikaan?