Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Soveltava etiikka Soveltavassa etiikassa pyritään etiikkaa soveltamaan käytännön kysymyksiin (esim. ympäristöetiikka, lääketieteen etiikka ja eläinetiikka)

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Soveltava etiikka Soveltavassa etiikassa pyritään etiikkaa soveltamaan käytännön kysymyksiin (esim. ympäristöetiikka, lääketieteen etiikka ja eläinetiikka)"— Esityksen transkriptio:

1 Soveltava etiikka Soveltavassa etiikassa pyritään etiikkaa soveltamaan käytännön kysymyksiin (esim. ympäristöetiikka, lääketieteen etiikka ja eläinetiikka)

2 Lääketieteen etiikka Lääketieteen etiikka: - Hippokrateen vala
Geneven julistus Lääkärinvala perustuu Hippokrateen valaan ja Geneven julistukseen - Monet elämän ja kuoleman kysymykset (mm. abortti ja eutanasia) kiinnostavat soveltavan etiikan tutkijoita.

3 Ympäristöetiikka Leena Vilkka: elämällä kaikissa sen muodoissaan on itseisarvo Pohdi: pitäisikö meidän puolustaa hi-viruksen ja lapamadon oikeuksia?

4 Eläinetiikka Elisa Aaltola: ”Moraalisesti arvokkaan olennon ei tarvitse kyetä moraaliseen ajatteluun tai toimintaan” – jos lähtökohtamme on rationaalisuus, pitäisikö meidän lopettaa myös demontoituneen vanhuksen hoito? Aaltola ei hyväksy Descartesin argumenttia, että eläimet ovat koneita . Descartesin mukaan eläinten toimintaa säätelevät samat periaatteet kuin esim. kellon toimintaa. Vain ihmisellä on Descartesin mukaan sielu. Pohdi: voiko eläin olla moraaliagentti?


Lataa ppt "Soveltava etiikka Soveltavassa etiikassa pyritään etiikkaa soveltamaan käytännön kysymyksiin (esim. ympäristöetiikka, lääketieteen etiikka ja eläinetiikka)"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google