Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Mietelauseita hyvästä elämästä

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Mietelauseita hyvästä elämästä"— Esityksen transkriptio:

1 Mietelauseita hyvästä elämästä
Koonnut Tuovi Kurttio, Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy Fiksu Opiskelija. Opetusaineisto jätteen synnyn ehkäisystä HSY Jätehuolto.

2 Rikkaus Mikään ei ole riittävästi sille, jolle tarpeeksi on liian vähän. Epikuros (341–270 eKr.) Ei se ole rikkain, joka on eniten säästänyt, ei – se on rikkain joka on eniten antanut. Kahlil Gibran Sillä mitä ovat tavaranne muuta kuin esineitä, joita te pidätte ja vartioitte peläten, että kenties tarvitsette niitä huomenna? Kahlil Gibran Jos halusi ovat loputtomat, myös huolesi ja pelkosi ovat pian sitä. Thomas Fuller Raha maksaa usein liikaa. Emerson Fiksu Opiskelija. Opetusaineisto jätteen synnyn ehkäisystä HSY Jätehuolto.

3 Rikkaus Elämisen kannalta katsoen tämä se vasta pulakautta on. Kukaan ei tunne ketään, kaikki kontaktit ovat korvikkeita, melkein kaikki, kaikki jää kesken, ihan kaikki. Matti Paavilainen Ei tunnu miltään omistaa mitään hyvää, ellei ole ystävää jonka kanssa se jakaa. Seneca Ahneelle kaikki luonnollinen on liian vähän. Seneca Joka paljon kokoaa, se paljon menettää. Laotse Rikkaus on kuin merivesi; kuta enemmän juo, sen janoisemmaksi tulee. Schopenhauer Fiksu Opiskelija. Opetusaineisto jätteen synnyn ehkäisystä HSY Jätehuolto.

4 Elämä Ihmisen pitäisi edes kerran päivässä kuulla pieni laulu, lukea hyvä runo, nähdä kaunis kuva ja, jos mahdollista, sanoa itse muutama järkevä sana. J. W. von Goethe Silloin kun useimmat ihmiset ajattelevat suuren auton nähdessään ensimmäiseksi sen aikaansaamaa ilmansaastetta eivätkä sen viestittämää yhteiskunnallista asemaa, on ympäristöetiikan aikakausi koittanut. Missä on tahto, siellä on myös tie. Laotse Se ovi on hyvin suljettu jonka voi jättää auki. Laotse Pelkkä eläminen ei riitä; tarvitaan auringonpaistetta, vapautta ja pieni kukka. H.C. Andersen Me emme voi ottaa korttejamme pois pelistä. Fiksu Opiskelija. Opetusaineisto jätteen synnyn ehkäisystä HSY Jätehuolto.

5 Elämä Vaikka pysyisimme äänettöminä ja mykkinä kuin kivet, niin meidän osallistumattomuutemmekin on teko. J. P. Sartre Mihin olemme uhranneet työtämme, sitä rakastamme. R. W. Emerson Lupaus, suuri lupaus, on mainoksen sielu. Samuel Johnson Tärkeintä ei ole tavara, sydän lämmin vain ja avara. Mika Waltari, Kieku ja Kaiku -sarjakuvasta Yksinkertainen elämä on sisäisen kauneuden ennakkoehto. Henrik Skolimowski Fiksu Opiskelija. Opetusaineisto jätteen synnyn ehkäisystä HSY Jätehuolto.

6 Onni Onnellinen on se, joka ei murehdi sitä, mitä häneltä puuttuu, vaan iloitsee siitä, mitä hänellä on. Demokritos On harhakuvitelma luulla, että kun on enemmän mukavuuksia, on onneakin enemmän. Onni tulee siitä, että osataan tuntea syvästi, Nauttia yksinkertaisesti, ajatella vapaasti ja olla tarpeen. Onnellinen se, jolla on aikaa elää! Otto Weiss Jos ei tahdottaisi muuta kuin olla onnellisia, olisi se helppoa. Tahdomme kuitenkin olla paljon onnellisempia kuin muut. Se on kuitenkin vaikeata, koska luulemme muiden olevan onnellisempia kuin he ovat. Montesquieu Fiksu Opiskelija. Opetusaineisto jätteen synnyn ehkäisystä HSY Jätehuolto.

7 Onni Toivomuslista Omakotitalo. Sauna. Uima-allas. Tenniskenttä. Vesitaso. Oma saari. Haaremi. Hyvä kunto. Kuolemattomuus. Siinä kaikki. Toistaiseksi. Mauritz Nylund Ihmiset tahtovat kaikenlaista, vieraita tavaroita vieraista maista. Pian ovat kaapit täynnä kamaa, elämä kuitenkin yhtä ja samaa. Iloon ei tarpeen tavaraa hankkia, onneen ei tarvita edes pankkia. Elina Karjalainen Fiksu Opiskelija. Opetusaineisto jätteen synnyn ehkäisystä HSY Jätehuolto.


Lataa ppt "Mietelauseita hyvästä elämästä"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google