Vastuullisuus verkkokalastuksessa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
F IN EL IB - KÄYTTÄJÄKYSELYN AINEISTON YLEISESITTELY - Y LIOPISTOT FinELib toteutti syys-lokakuussa 2011 tutkijoiden elektronisten julkaisujen käyttöä.
Advertisements

Vapaa-ajankalastus Itämeren piirissä
Näkövammaiset ja verkkosivustot Virpi Jylhä
Kalakantojen arviointi (KALAT22)
Kestävä käyttö kalavedenhoidon ja kalastuksen järjestämisen perusteena KKL 2011.
Biolaakson tarkastelua johtamisnäkökulmasta
Vapaa-ajankalastus, kalastuksen säätely ja kalakantojen hoito Hannu Lehtonen Helsingin yliopisto Kalastuslain kokonaisuudistuksen kuulemistilaisuus,
”Määrittää ihmisen yksilönä”
Suomalaisen vapaa-ajankalastuksen kehityssuuntia
Seurantamenetelmien merkitys käyttö- ja hoitosuunnittelussa
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
KESKALA-hanke petokalapyynnin vaikutukset kalakantoihin
Tikkurila 10 The City of dreams
4. Runsasseosteiset austeniittiset teräslajit
Ohje PowerPoint esityksen tekoon
Kuhakannat ja niiden hyödyntäminen -tuloksia kuhatutkimuksista
Kalastuslain kokonaisuudistuksesta järjestöpäällikkö Risto Vesa Kalatalouden Keskusliitto.
Aineen rakenteen standardimalli
HYVÄ TUTKIMUS MITÄ ENEMMÄN TEHDÄÄN TUTKIMUSTA, SITÄ PAREMPI MITÄ ENEMMÄN VENKOILLAAN, SITÄ PAREMPI.
Ahoplan OY. Yritys Suunnittelutoimisto – 2 työntekijää – LVI alan suunnittelu Laskee myös säästön saneerauskohteelle – Suunnittelee ilmanvaihto- ja lämmitysjärjestelmiä.
Hyvän esityksen piirteitä – ja mitä kannattaa välttää
Venäjän merkitys kyselyn perusteella on ollut kasvussa: Tänä vuonna sen ilmoitti merkittävimmäksi ulkomaalaisten vieraiden lähtömaaksi jo 70 prosenttia.
Bio- ja ympäristötieteiden laitos
1 VIISAASTI VESILLÄ JA RANNOILLA Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö toimii kestävän käytön mukaisen vapaa- ajankalastuksen edistämiseksi. Tämän.
Itämeren tila - kalastonäkökulma Kalastusbiologian professori Sakari Kuikka Helsingin Yliopisto, Biotieteellinen tiedekunta, Fisheries and Environmental.
Kalakantojen arviointi: Merkintä-takaisinpyynti
Vapaa-ajankalastaja ja ekologisesti kestävä kalastus
Tänään - Vaihto-info, Jani Haapakoski - Sivuaineista * Sivuaineet tutkintorakenteessa * Mitä vaihtoehtoja sivuaineissa on * Miten sivuaineiden opinto-oikeutta.
Vastuullinen Vapaa- ajankalastaja Suomen Vapaa- ajankalastajien Keskusjärjestön hanke Aloitettu vuonna 2012.
Kalakantojen arviointi: Populaatioparametrien estimointi
Ammattikalastuksen pyyntiponnistus
POPULAATIOIDEN EKOLOGIAA
Vapaa-ajankalastus ja kalavesien hoito Metsähallituksen alueilla - kommenttipuheenvuoro päivän aiheisiin - Mika Laakkonen, ylitarkastaja Metsähallitus,
Kirjastot.fi-chat Nina Granlund Kirjastot.fi-toimitus.
C 1. Testaus on ”sarja toimintoja” Itse asiassa, testaus on vuorovaikutusta, jota rytmittää ohjelmiston arviointi. Vaikka on hyödyllistä tunnistaa sarja.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
Vapaa-ajankalastuksen toimintaympäristön muutos Petri Heinimaa, Päivi Eskelinen ja Pekka Salmi Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos Kalastuslain kokonaisuudistamisen.
Lasten päivähoito 2010 Kuntakyselyn osaraportti Salla Säkkinen
@ Leena Lahtinen Toistorakenne Ohjelmassa toistetaan tiettyjä toimenpiteitä monta kertaa peräkkäin Toisto noudattaa sille kuuluvia tarkkoja standardoituja.
Maa- ja metsätalouden kuormituksen vaikutukset sisävesien ekologiseen tilaan – kalaston vasteet vuoden 2007 seurantahavaintojen perusteella Martti Rask,
Lähdekritiikki Luento 3 (12.11.)
YE 4 Luonnonvarataloustieteen jatkokurssi Kalastuksen taloustiede
Alueellinen kalataloushallinto uudistui – mikä muuttui?
S ysteemianalyysin Laboratorio Aalto-yliopiston teknillinen korkeakoulu Ohjaamaton oppiminen– Heikki Vesterinen Optimointiopin seminaari - Syksy 2010 Ohjaamaton.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
Monilajimallit YE10. ekosysteemeistä Saalistajat, saaliit, kilpailijat, taudit ym. saattavat vaikuttaa merkittävästi luonnonvaran kasvuun. fysikaalinen.
Kappale 8 - Ad-Hoc verkkojen tehokkuus Tietoliikennetekniikan seminaari – Markku Korpi.
SAUMALEVY Saumalevyn rakenne vaihtelee sen mukaan, onko se tehty havupuusta vai koivusta. Havupuusta levyt tehdään tasalevyisistä kappaleista, kun taas.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
VÄISÄLÄNSAAREN HISTORIAA
Rakennettujen jokien hoitotoimenpiteet: tutkimustulosten käytäntöön vienti ??? Vaelluskalafoorumi, Helsinki Panu Orell Riista- ja kalatalouden.
LIIKAKALASTUS JA MERTEN TYHJENEMINEN
Matkailukalastuksen haasteet -haastettelutuloksia
Uudistutaan yhdessä -seminaari
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
Saimaan lohikalat -hanke
Euroopan meri- ja kalatalousrahasto Innovaatio-ohjelmat
Kalastus.
Harjus Jovloluoppalilla
Monilajimallit YE10.
Neuvonta ennen ja nyt Vesa Karttunen
Kalasta elinkeinoja ja hyvinvointia
LOHISTRATEGIATYÖN SISÄLLÖSTÄ
Keski-Suomen kalakannat Tilastoja ja laskelmia kaupallisen kalastuksen näkökulmasta Tapio Keskinen
Kalasta elinkeinoja ja hyvinvointia
Kalastusalueen näkökulma Harry Härkönen Etelä-Savon kalatalouskeskus
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Luontaisten kalakantojen palauttaminen osana kestävää kalastusta
Televisio Televisiosta on monissa maissa tullut nopeasti tärkein joukkotiedotusväline. Mitä etelämmäksi menneen, sitä tärkeämpi mainosväline televisio.
Vastuullinen vapaa-ajankalastus
Esityksen transkriptio:

Vastuullisuus verkkokalastuksessa Hannu Lehtonen Helsingin yliopisto

Kalastuslaki on Suomessa erittäin salliva Kalastuslaki on Suomessa erittäin salliva. Vain meillä on mahdollista käyttää verkkoja, katiskoita, rysiä ja muita seisovia pyydyksiä siinä määrin kuin niitä käytetään vapaa-ajankalastuksessa. Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen tilastot osoittavat verkkosaaliin muodostavan noin 40 prosenttia kaikesta vapaa-ajankalastuksen saaliista. Vapaa-ajankalastajien saaliin jakautuminen eri pyydyksille vuonna 2010 (RKTL)

Verkolla on ominaisuuksia, jotka tekevät siitä kalastuksen säätelyn kannalta aivan omanlaisensa pyydyksen. Merkittävin ominaisuus on suuri valikoivuus. Verkko valikoi saaliinsa paitsi koon usein myös lajin suhteen ja antaa huomattavia mahdollisuuksia vaikuttaa saaliin rakenteeseen verkon ominaisuuksia säätelemällä

Verkkokalastus on mahdollista kohdistaa halutun kokoisiin kaloihin

Siikojen pituudet eriharvuisissa verkoissa (RKTL:n aineistojen mukaan)

Verkon valikoivuus riippuu monesta tekijästä, kuten mm. - kalan koosta ja lajista - Kalan muodosta - Kalan piikkisyydestä - verkkomateriaalista langan paksuudesta kalojen liikkuvuudesta

Käytännön kalastuksen säätelyssä kaikkia tekijöitä ei voi ottaa huomioon. On yleensä keskityttävä helpoimmin valvottavissa oleviin asioihin. Tällaisia ovat mm. - verkon silmäharvuus - verkkojen tai kalastajien lukumäärä - ajalliset ja alueelliset rajoitukset Säätelyn kannalta paras tulos saadaan useimmiten yhdistelemällä erilaisia säätelytapoja

Vastuullinen verkkokalastaja ei kuitenkaan ahnehdi enempää saalista kuin tarvitsee Ongelmaksi voi muodostua se, että verkkoon takertuvien kalojen määrää ei voi ennalta arvata Pyydystä ja päästä - periaate toimii usein melko huonosti verkkokalastuksessa ?

Verkkosäätelyllä pyritään vaikuttamaan kalojen kuolevuuteen kokoryhmittäin Vastuullisessa kalastuksessa tavoitteena on turvata elinvoimaisten kalakantojen olemassa olo ja kutevan kannan perinnöllinen monimuotoisuus Jos isokokoisia (=nopeakasvuisia) emokaloja on vähän, kalastus vaikuttaa kasvua hidastavasti ja lisääntymistulosta heikentävästi

Vastuullinen verkkokalastaja pitää huolen, että saalis koostuu halutun kokoisista ja lajisista kaloista kalastaa siten, että emokalakannan koko ja rakenne säilyvät kannan olemassaolon kannalta hyvinä (riittävästi kookkaita emokaloja) huomioi muut kalastajat ja ranta-asukkaat välttää uhanalaisten ja vaarantuneiden lajien pyyntiä kalastaa vain sen verran minkä pystyy käyttämään

Kiitos mielenkiinnosta