Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

4. Runsasseosteiset austeniittiset teräslajit

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "4. Runsasseosteiset austeniittiset teräslajit"— Esityksen transkriptio:

1 4. Runsasseosteiset austeniittiset teräslajit
Jukka Asiala Pekka Niskanen KUI11SM

2 AUSTENIITTI Austeniittiset laadut sisältävät raudan ja kromin lisäksi nikkeliä. Yleensä niissä on noin 16 % - 20 % kromia, joka suosii ferriittistä kiderakennetta. Kuitenkin tarpeeksi suurella nikkeliseostuksella, yli 6%, teräs saadaan pysymään kokonaan austeniittisena riippumatta lämpötilasta. Austeniittiset ruostumattomat teräkset ovat ylivoimaisesti käytetyin luokka. Se johtuu monesta tekijästä, esimerkiksi:  hitsaus on helpompaa kuin muiden laatujen  muovattavuus erinomainen  sitkeys pysyy erittäin mataliin lämpötiloihin asti suurena  saatavuus erinomainen  korroosionkesto hyvä tai erinomainen  on totuttu käyttämään austeniittisia laatuja.

3 LEIKKAUS Mekaaninen leikkaus on yksi nopeimmista ja helpoimmista tavoista irrottaa levyarkista määräkokoinen pala, liuska, raina tai nauha. Mekaanisen leikkauksen yleisin työväline on suuntaisleikkuri, jolla voidaan tavallisesti leikata materiaaleja aina 15 mm asti.

4 MUOVAUS Levyjä voidaan muovata seuraavilla tavoilla Särmäämällä
Pyöristämällä Lastuttavuus riippuu lähes pelkästään materiaalin ominaisuuksista, esimerkiksi erittäin kovien tai merkittävästi muokkauslujittuvien materiaalien lastuaminen on yleensä ottaen hankalampaa kuin esimerkiksi tavallisen niukkaseosteisen teräksen

5 HITSAUS Plasmahitsaus soveltuu melkein kaikkien metallien hitsaukseen, mutta sitä käytetään lähes yksinomaan ruostumattomien terästen hitsaukseen yhdeltä puolelta, koska plasmahitsauksella on siinä saavutettavissa parhaat hyödyt. Plasmahitsauksen etuina voidaan pitää erinomaista hitsin laatua, roiskeetonta hitsausta, matalaa ja juohevaa hitsikupua sekä esimerkiksi pieniä muodonmuutoksia. Haittoina voidaan pitää juurikaasun tarvetta sekä varsinkin ohuilla levyillä railon tarkkuutta ja prosessin hygieenisyyttä.


Lataa ppt "4. Runsasseosteiset austeniittiset teräslajit"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google