Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Televisio Televisiosta on monissa maissa tullut nopeasti tärkein joukkotiedotusväline. Mitä etelämmäksi menneen, sitä tärkeämpi mainosväline televisio.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Televisio Televisiosta on monissa maissa tullut nopeasti tärkein joukkotiedotusväline. Mitä etelämmäksi menneen, sitä tärkeämpi mainosväline televisio."— Esityksen transkriptio:

1 Televisio Televisiosta on monissa maissa tullut nopeasti tärkein joukkotiedotusväline. Mitä etelämmäksi menneen, sitä tärkeämpi mainosväline televisio on Televisio on luonteeltaan intiimi mainosväline. Jos televisio on auki, mainonnan näkymistä ja kuulumista on vaikea välttää. Televisio pystyy välittämään mainossanomaa pelkän äänenkin avulla. Liikkuva kuva ja ääni tekevät televisiosta tehokkaan mainosvälineen. Sen avulla voidaan havainnollistaa, vakuuttaa tai temmata mukaan aivan toisin kuin lehtimainonnassa. Televisio on nopeavaikutteinen ja ajallisesti joustava. Kaikki viikonpäivät ovat käytettävissä. Mainokset voidaan periaatteessa sijoittaa haluttuun aikaan haluttuun ohjelmaan, jota haluttu kohderyhmä seuraa. Televisio on valtakunnallinen mainosväline, joka soveltuu parhaiten valtakunnallisten massakulutus-tuotteiden mainostamiseen. MTV 3:lla on yksitoista mainosaluetta. Mainoksen voi esittää halutulla alueilla. MTV 3:n sekä osin myös Nelosen mainosaikaa voi ostaa alueellisesti. Televisio on kallis väline, jos filmin tuotantokustannukset luetaan mukaan. Hintaa on kuitenkin muistettava verrata suhteessa kohderyhmän katsojamääriin. Myös toisto on tärkeää: käytännön sääntönä pidetään, ettei 10 esityskertaa vähempää kannata ostaa. Mainokset myydään usein kampanjoina. Tutkimusten mukaan tv-mainonta ärsyttää ihmisiä herkemmin. Toisaalta on todettu televisiomainonnan olevan erittäin tehokasta. Siksi on asetettu erityisiä vaatimuksia ja rajoituksia, joilla halutaan suojata kuluttajia, erityisesti lapsia. Tällaisia ovat esimerkiksi eräitten tuoteryhmien kuten lääkkeitten,- alkoholia ja poliittista mainontaa koskevat rajoitukset sekä lasten käyttöä mainoksissa koskevat säännökset. Lisäksi MTV3 suosittelee jokaisen tv-mainoksen käsikirjoituksen lähettämistä heidän tarkastettavakseen. Mainosten sisällön on oltava sopusoinnussa mm, "TV-mainonnan periaatteiden ja ohjeiden" kanssa. JHS


Lataa ppt "Televisio Televisiosta on monissa maissa tullut nopeasti tärkein joukkotiedotusväline. Mitä etelämmäksi menneen, sitä tärkeämpi mainosväline televisio."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google