Maanrakennus.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hiihtokeskus Paljakka
Advertisements

Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy :: © TAK Oy Venäläisten matkailijoina Suomessa maaliskuu 2012 Kapustat Kaakkoon.
Mekaaninen energia voimatarinoita
Puimuri - kaava.
Hakeyrittämisen haasteet ja menestystekijät Etelä-Suomessa
Puimuri - kaava.
AMKIT & Linnea2 – konsortioiden kustannustenjakoryhmä Tilanne / VP.
LUMA-viikko 2005 Kemia Kemian 4. kurssin ryhmä teki julisteita, joissa pohdittiin keinoja kasvihuoneilmiön heikkenemiseen.
Paneeli – Tehokkuutta ja toimivuutta laadulla ja kilpailulla?
RAKENNETUN YMPÄRISTÖN DIPLOMI- INSINÖÖRIKSI? DIPLOMI-
CAP autokoulu Ylivieska
Projekti • Sähköauton talvikäytön testaaminen – testiympäristön kehittäminen ja toteutus – testiympäristöön soveltuva reaaliaikainen tiedonsiirtojärjestelmä.
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Työ, teho ja yksinkertaiset koneet
asukasta ”ulkomaalaista” km² 4 virallista kieltä 17 itsehallintoaluetta.
ATTRIBUUTTITARKASTUS
Nopeus s t v nopeus = matka: aika v = s :t
Turvallisesti harrastuksiin Vinkkejä nuorten ryhmien ohjaajille ja vanhemmille.
Tiheys.
Tilavuus.
Tilavuus.
 Eri laitteiden sähkötehoja Eri laitteiden sähkötehoja  Pöytätietokone on joka neljännen kerrostalokodin sähkösyöpöin laite. Tuoreen tutkimuksen mukaan.
© Mela 2011 Työvahinkoturvaa Melasta. © Mela 2011 Nuorellekin sattuu ja tapahtuu… Maatilan töissä on suuri tapaturmariski  alle 25-vuotiaille sattuu.
Näkökulmia luomun kannattavuuteen
Kansantaudit.
Nopeuden säätely ja automaattivalvonta Olli Hintikka Liikenne- ja viestintäministeriö
Ahoplan OY. Yritys Suunnittelutoimisto – 2 työntekijää – LVI alan suunnittelu Laskee myös säästön saneerauskohteelle – Suunnittelee ilmanvaihto- ja lämmitysjärjestelmiä.
Voima työ teho Laske oman suorituksen käytetyn voiman, työn ja tehon pöytäkirjan perustella.
Esim. työstä Auto lähtee levosta liikkeelle nousemaan mäkeä ylöspäin. Keskimääräinen liikettä vastustava voima on vakio. Mäen päällä autolla on tietty.
Iitin yläkoulu 9. Luokka Antti Halme
Dynamiikkaa Newtonin lait Kitkavoima Keskipakovoima , ympyräliike
Laaja-alaista ja systemaattista vaarojen tunnistamista ja niiden aiheuttamien riskien suuruuden sekä merkityksen arvioimista. Ennakoivaa työsuojelua -
Helatalo KajaaninLukko Oy Timo Peussa. KAINUU ON KUTEN SUOMI TARVITSEMME VIENTITEOLLISUUTTA TUOMAAN MEILLE RAHAA KAINUUN ULKOPUOLELTA OLTAVA LÄHES OMAVARAINEN.
Suomalaisten suhtautuminen autoihin ja autoiluun KMT Kuluttaja Kevät06 Aikakauslehtien omat kysymykset Vastaajia 2426.
IS-LM -malli crash course
pieni kokoelma mekaniikan suurejärjestelmästä Mikko Rahikka 2001
TYÖAIKAAN LIITTYVIÄ SÄÄDÖKSIÄ JA SÄÄNNÖKSIÄ
Vaarojen tunnistaminen ja arviointi
4C Liikennevalojen yhteenkytkentä - yhteenkytkentäkaavio.
AGCO-yhtymä Valtra on osa AGCO-yhtymää, joka on maailman kolmanneksi suurin maatalouskoneiden valmistaja. AGCOn liikevaihto on 6,8 miljardia dollaria.
Pidä pelivaraa moottorikelkkailija
Hiihtokeskus Ukko Halla. Hiihtokeskus – Laskettelurinteitä noin 17 kpl – Hissejä 5 kpl – Murtomaahiihtolatuja 160 km – Asuntovaunualueella on 450 vaunupaikkaa,
Mitä kitka on?. Mitä kitka on? Kitka Kitka vastustaa liikettä. Miksei tämä toimi?
JOUKKOLIIKENNE Tekninen osasto Teknisen hallinnon ja suunnittelun yksikkö.
Mitä kitka on?. Mitä kitka on? Kitka: Kitka vastustaa liikettä. Miksei tämä toimi?
Tiivistetekniikka Oy Tiivisteratkaisut prosessiteollisuudelle Liukurengastiivisteiden kunnostus- ja huoltotoiminta (Huoltomyynti : Tomi Sillanpää)
Esa Jaakola Valvoja: Professori Raimo Kantola
Katujen kevätsiivous alkaa Helsingissä lähiaikoina. Paras tulos syntyy kaupungin ja kiinteistöjen yhteistyöllä - ja autoilijakin voi auttaa!
Analoginen ajopiirturi
Finanssipolitiikka: Talouspolitiikan osa, jossa valtio säätelee taloutta tulojen ja menojen avulla Tulojen ja menojen säätelyyn parhaat keinot budjetti.
Linjan vuokraaja Taloyhtiöliittymä HomePNA-tekniikalla noin 100 asunnon talo ja kolmannes liittyy Taloyhtiön investointi € Liittynyttä kohti 109.
Liike Nopeus ja kiihtyvyys.
Mihin kemiaa tarvitaan?
TÄHDENLENTO.
Vuorovesi.
TYÖSTÖKONEIDEN HUOLTO JA MODERNISOINTI
METLA Metsäntutkimuslaitos. Lähimmät toimipisteet ja työllistys Tutkittavaan metsäverkkoon kuluu noin hehtaaria metsää ja vesistöjä Tutkimusmetsiä.
OHJEITA MALLIKUVIEN KÄYTTÖÖN (3 – Työ ajoradalla) Näitä mallikuvia tulee käyttää silloin kun työkoneet tai muu kalusto on sijoitettuna joko osittain tai.
OHJEITA MALLIKUVIEN KÄYTTÖÖN (2 – Liikkuva työ) Näitä mallikuvia tulee käyttää silloin kun työ on luonteeltaan liikkuvaa, esim. kaapeleiden auraaminen.
OHJEITA MALLIKUVIEN KÄYTTÖÖN (5 – Työ kevyenliikenteenväylällä) Näitä mallikuvia käytetään kun työskennellään kevyenliikenteenväylällä. Kevyenliikenteenväylät.
KESTÄVÄN KULUTUKSEN MAHDOLLISUUDET EKOTEHOKKAASSA ELINYMPÄRISTÖSSÄ KulMaKunta – hanke pähkinäkuoressa Kuluttajatutkimuskeskus KTK Tilastokeskus.
19 Yritys tavoittelee voittoa s
Minä kuljettajana.
Tiivistelmä 4. Työ ja teho
Minä yhdistelmäajoneuvon kuljettajana Teemu Viljamaa.
Minä kuljettajana Mikko Rautio.
Digitarina.
Scania.
Bensiiniautosta Bioetanoliauto ?
Käyttövoimaselvitys Lahden hyötyajoneuvo-liikenteen tarpeisiin
Esityksen transkriptio:

Maanrakennus

Polttoaineenkulutus maarakennuksessa Polttoainekulut aiheuttavat merkittävät menot maarakennusyritykselle Polttoainekuluja voidaan pienentää useillakin menetelmillä, joista monet eivät edes vaadi investointeja

Laitteisto Maarakennuksessa käytetään yleisesti kaivinkoneita ja kuorma-autoja. Toisinaan käytetään myös pyörökuormaimia, dumppereita, puskutraktoreita ja jyriä Yhdessä koneet muodostavat suuren menoerän polttoainekuluissa Laatutyö oy

Kaivinkoneen polttoaineenkulutuksen alentaminen Kaivinkoneen käyttö vie polttoainetta kaluston kuljetuksessa paikan päälle, liikuttaessa työalueella ja käytettäessä kaivuutöissä Kaivinkone (koko, teho ja alusta) ja sen kauha tai muu lisälaite tulee sovittaa tehtävän mukaan Kaivinkoneen tilalla työssä voidaan käyttää kaivurikuormaajia tai pyörökuormaajia Kuljetuskustannukset voivat olla pienemmät Hyvällä suunnittelulla voidaan välttää ylimääräistä työtä Koneen kierrosluku tulee sovittaa työn mukaan

Kuorma-auton polttoaineenkulutus: käyttötottumusten vaikutus Oikeanlaisen kaluston valinta työn mukaan Reittisuunnittelu vaikuttaa kulutukseen ja ajoaikaan Ajo täydellä lastilla alentaa koko työn kuljetuskustannuksia Ennakoiva ajotapa liikenteessä alentaa polttoainekuluja Nopeuden alentaminen 90 km/h:sta 80 km/h:iin laskee polttoaineenkulutusta 6 % Yksi ylimääräinen pysähdys 10 km:n välein lisää polttoaineenkulutusta noin 35 %. Kymmenen pysähdystä ja kiihdytystä 10 km:n matkalla lisää polttoaineenkulutusta jopa 130 % Polttoaineenkulutus voi nousta 10 %, mikäli ajoneuvoa ei huolleta säännöllisesti tai siinä käytetään muita kuin alkuperäisiä varaosia

Kuorma-auton polttoaineenkulutus: Olosuhteiden vaikutus Jatkuvat alamäkien laskut ja ylämäkien nousut sekä kaupungin pysähdykset ja liikkeellelähdöt voivat lisätä polttoaineenkulutusta jopa yli 50 % Tuulen nopeuden lisääntyessä 10 m/s polttoaineenkulutus voi nousta 18 % Jos tiellä on vettä tai lunta, vierintävastus kasvaa. Tällöin polttoaineenkulutuskin voi nousta 10 - 20 %

Jyrät maarakentamisessa Jyriä käytetään maan tiivistämisessä esimerkiksi pienentämään painaumia ja maan kantavuuden parantamiseksi ja vedenläpäisykyvyn heikentämiseksi Oikeanlainen ja oikean kokoinen jyrä tulee valita käytön mukaan Työn hyvällä suunnittelulla saadaan säästöä

Yleisiä säästömenetelmiä Kone tulee valita työn mukaan Kaikilla koneilla työn suunnittelu voi alentaa merkittävästi kuluja ja säästää aikaa Säännöllinen huolto ylläpitää laitteen suorituskykyä ja pienentää yllättävän rikkoutumisen riskiä Monesti säästökohteiden tunnistaminen voi olla hankalaa