Pölytys tuo laatua lähiruokaan!

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
JUOMASEKOITUKSEN VALMISTUKSEN PERIAATTEITA
Advertisements

PAKKAUSMERKINNÄT KERTOVAT TUOTTEISTA
Juolukka Tuntomerkit: Juolukka on varpu, joka voi kasvaa jopa metrin korkeaksi, mutta tavallisemmin 30–50 cm korkeaksi. Yleensä kasvusto on helposti huomattavissa.
(LEPTOSPERMUM SCOPARIUM)
Luonto tarvitsee mehiläisiä Hunaja on ekologinen valinta.
Unitutkimus.
Stadin Tarhaajien kokemuksia kaupunkimehiläistarhauksesta Kesällä 2012
JUOKSUA HARRASTAVAN RAVITSEMUS
Kasviskampanja Etelä-Pohjanmaalla
Esittää.
KULUTTAJANA VAIKUTAT LÄHELLE JA KAUAS TÄMÄN AINEISTON TUOTTAMISEEN ON KÄYTETTY MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN TUKEA Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi.
Ravintoaineet ja niiden merkitys ihmiselle
Proteiinit.
Ravinto ja lepo Daniela Lönnqvist Vivacore
S ysteemianalyysin Laboratorio Sosiaalifoorumi Tommi Kauppinen TKK Vegaanitko oikeassa? Kotimaisten elintarvikkeiden materiaalipanokset ja niiden.
SUUNNITELLAAN YHDESSÄ – PAIKALLISIA TUOTTEITA AMMATTIKEITTIÖÖN Marjat, hedelmät ja kasvikset Maija Rissanen Joensuu
HYVÄÄ OLOA SYÖMÄLLÄ HYVÄÄ!
Liikunta ja ravinto Tuomas Sallinen.
Kummallisia termejä? Ekologinen selkäreppu Ekologinen jalanjälki
Marjat ruokapalveluissa
Painonpudotushaaste 6. kuidut
Kotiläksy Tehtävä 7 sivulta 41.
© Sanni Virta ja Liisa-Maija Rautio
PAPERIN JA PAHVIN KESTÄVÄ KEHITYS
TERVEET ELÄMÄNTAVAT APUNA TYYPIN 2 DIABETEKSEN HOIDOSSA
Urheilevan nuoren ravitsemus
Kukka ja mehiläinen Emma ja Satu, tekno11a
Sydämen ja omantunnon lautanen Tavoitteena ekologinen ja eettinen ruoka Vihreiden ruokapoliittinen linjapaperi Hyväksytty puoluehallituksessa
Tervetuloa Saku Koivun Ksylitolikouluun
9. AISTIT 9.3 Muut aistit.
Ruokavalio-ohjeet odottavalle äidille, jolla verensokerit ovat koholla
URHEILIJAN RAVITSEMUS
Suomalaiset ravintosuositukset
Palkokasvit, soija ja kuivatut pavut
Reaktioita ruoanvalmistuksessa
Ravitsemuskertomus Ravitsemuskertomukset ◦ Vuodesta 1995 alkaen ◦ Uusin vuodelta 2003 (5. järjestyksessä) ◦ Päätulokset Suomessa tehdyistä ravitsemuksen.
Mitä välipalaksi? Tavoitteet: Pohtia omia välipalatottumuksia ja vaihtaa ajatuksia muiden kanssa. Ymmärtää, millainen on hyvä välipala. Oppia itse valmistamaan.
1. Hiili – elämän alkuaine
Keski-Pohjanmaa / Kainuu / Oulunkaari / Lappi Syö muistaaksesi! ravinto osana aivoterveyden edistämistä Lähteet: Satu Jyväkorpi, Syö muistaaksesi, Suomen.
PELAAJAN KEHITTYMINEN LTV 1. TEHTÄVÄ: Juttele parisi kanssa miten pelaaja kehittyy? Suomen Jääkiekkoliitto / Kalle Väliaho ja Arto Pyykkö.
Muut tekijät sydänterveyttä edistävässä ruokavaliossa.
Pölyttäjät, pölytys ja ruoantuotanto – IPBES-raportin esittely Esko Hyvärinen Ympäristöneuvos Luontopaneelin seminaari
Copyright © 2007 Wellou.fi 1 Woimapyramidi. Copyright © 2007 Wellou.fi 2 Woimapyramidi  Rasva ja sokeri  Maitovalmisteet  Liha-kala  Kasvikset  Viljavalmisteet.
Nepalilainen Ruoka- projekti Aino vitikainen. ruokaProjektin Esittely Projektini aloitin tutkimalla Nepalilaista ruokakulttuuria ja tekemällä siitä lyhyen.
Lämmönsiirtyminen Lämpö siirtyy aina korkeammasta lämpötilasta matalampaan.
Kotitehtävä Ruokapäiväkirja kolmelta vuorokaudelta (normi reenipäivä, lepopäivä, kisapäivä) Huomioita, havaintoja?
Ihmisen ravinto.
Copyright © 2007 Wellou.fi 1 Woimakello. Copyright © 2007 Wellou.fi 2 Woimakello  Woimakello kertoo millainen on hyvä päivän ateriarytmi  Woimakellon.
Nauti lähihunajaa: vietät makeaa elämää ja tuet luontoa.
Ruokakolmio Nuoren ravinto Juomat eivät pidä nälkää kuten kiinteä ruoka, ja sokeroituina niissä on yleensä paljon energiaa. Sokeriset juomat vaurioittavat.
JAPANILAINEN KEITTIÖ. Ruoka Japanilaisen keittiön ruokapöytä on karu, mutta yksinkertainen, Vaikka ruoka on yksinkertaista saa senkin näyttämään täydelliseltä.
PÖLYTYSPALVELU OLEELLISEKSI OSAKSI MEHILÄISHOITOA JA PUUTARHANHOITOA.
Ruoka eri ikäkausina. Vauvaikä Vauvan luonnollinen ravinto on rintamaito tai äidinmaidonkorvike Maidosta vauva saa sairauksilta suojaavia aineita sekä.
Nuoren urheilijan ravitsemus
Kukkakaali Brassica oleracea var. botrytis
Mehiläistarhaus Suomessa H.V..
1.Kemiaa kaikkialla Kemia on kokeellinen luonnontiede, jossa tutkitaan aineiden ominaisuuksia, rakennetta ja aineiden välisiä reaktioita Tutkimuksia tehdään.
Ruokaa ja välttämättömyystarvikkeita, kun kauppaan ei pääse
Benecol®-tuotevalikoima Suomessa (marraskuussa 2016)
Benecol®-tuotevalikoima Suomessa (marraskuussa 2016)
NINGXIA RED Koko kehoa ravitseva uute.
Ruokaoppia.
Unelmien liikuntapäivä
Mehiläistalous Suomessa
Marqués de Cáceres Excellens Rosé
Euroopan investointiohjelma
Freixenet Vintage Reserva Brut
Perlage Pinot Grigio delle Venezie
Franschhoek Cellar La Cotte Mill Chenin Blanc
Nimbus Estate Chardonnay
Esityksen transkriptio:

Pölytys tuo laatua lähiruokaan! Luonnontuote hunaja www.mehiläishoitajat.fi www.hunaja.net Julkaisu on tehty Maa- ja metsätalousministeriön ja SML:n rahoituksella

Kuka laatikossa asuu? 3

Luonnonkasvit ovat mehiläiselle tärkeitä Paju (Salix sp) Voikukka (Taraxacum officinale)

Mehiläisten pääsatokasveja Alsikeapila (Trifolium hybridum) Rypsi (Brassica rapa ssp oleifera) Vadelma (Rubus idaeus) Maitohorsma (Epilobium angustifolium)

Raitoja kedolla – Ketä muita kukissa on? Kukkakärpänen ja muut luonnon pölyttäjät Ampiainen Kimalainen 2

Hunaja on ekologista Hunaja on vähän ympäristöä rasittava, luonnon oma makeutusaine, joka tulee pölytyksen sivutuotteena. Monet kasvit eivät muodosta laadukasta hedelmää ilman hyönteisten pölytystä. Pölytyksessä siitepöly siirtyy kukasta toiselle, jolloin siemen ja marja alkaa kehittyä.

Hunajan tuotanto ei rasita ympäristöä! Kuva: Hunajayhtymä Päinvastoin, luonnon monimuotoisuus nauttii pölytyksestä.

Ilman pölytystä ei olisi marjoja tai hedelmiä Mehiläisten pölytystyö on todella tärkeää hedelmien ja marjojen sadon kannalta. Jopa 84 prosenttia Euroopan kasveista ja 76 prosenttia maataloudesta on riippuvaista mehiläisten pölytyksestä. Mehiläispölytyksen arvo Suomessa on yhteensä jopa 60 miljoonaa euroa!!

Pölytyksestä hyötyvät kaikki! Puolukka (Vaccinium vitis-idaea) Omenapuu (Malus domestica) Mehiläispesien lähistöllä satomäärät nousevat keskimäärin: -Puutarhoissa 25 % -Pelto- ja puutarhaviljelmillä 20 % -Metsämarjoilla 30 % Mehiläisistä on siis hyötyä kaikille! 11 Mustikka (Vaccinium myrtillus)

Mehiläiset tuottavat meille laadukasta lähiruokaa! Missä mansikan kukassa mehiläinen on käynyt?

Medestä hunajaksi Hunajan valmistamiseen tarvitaan mehiläisiä ja mettä. Mehiläiset varastoivat valmistamansa hunajan hunajakennoihin. Mehiläishoitaja kerää kennot mehiläispesästä.

Medestä hunajaksi Hunajakennojen vahakannet kuoritaan. Hunaja irtoaa kennoista linkoamalla. Varamuruset poistetaan siivilöimällä. Hunaja selkeytetään, kiteytetään ja pakataan.

Mesi antaa hunajalle maun ja värin Eri kasvien hunajat kiteytyvät eri tavalla 8

Hunaja on aitoa ja luonnollista Hunajassa on Jopa 22 erilaista luonnonsokeria, pääosin fruktoosia (hedelmäsokeri) ja glukoosia (rypälesokeri) kivennäis- ja hivenaineita (mm. kalium, rauta, mangaani, kromi) orgaanisia happoja (mm. antibakteerinen glukoonihappo) entsyymejä flavonoideja aromiaineita vitamiineja pH-arvo 3,7-4,0 Hunaja aistitaan 1.3 kertaa makeammaksi kuin taloussokeri – sitä tarvitaan siis makeutukseen vähempi määrä!

Hunaja ruuanlaitossa: VÄHEMMÄN KALOREITA, ENEMMÄN MAKUA! Kokeile hunajaa rohkeasti eri ruokien kanssa!

Hunaja kruunaa lihan ja kalan Nostaa maut esiin Antaa kauniin värin Lisää säilyvyyttä Mureuttaa lihan Sivele paistin päälle hunajaa, niin se pysyy mehukkaana

Hunaja kasvisruuissa Tuo juureksiin tuoreen värin Lisää ateriasi ravintoarvoa Nostaa aromit esiin Tuo uutta makua ruokaan Hunaja ja kasvikset täydentävät toisiaan!

Juomat Hunajasta saa energiaa nopeasti ja pitkään Hunajamaito antaa levollisen yöunen Virkistää Sopii erinomaisesti myös kahvin makeuttajaksi! Terveellinen urheiluvinkki: Mausta vesi hunajalla ja sitruunalla, saat edullisen ja lisäaineettoman vaihtoehdon teollisille urheilujuomille.

Jälkiruoka kruunaa aterian mutta kotimainen hunaja kruunaa jälkiruuan! Jälkiruuat Tarjoile hunajaa jäätelön kera juustopöydässä Kotimaisten marjojen kanssa lettujen päällä Jogurtin kanssa Jälkiruoka kruunaa aterian mutta kotimainen hunaja kruunaa jälkiruuan!

Hunaja leivonnassa Makeuttaa terveellisesti kaikki leivonnaiset Parantaa leivosten säilyvyyttä Näin korvaat sokerin hunajalla: ohjeen 3 sokeria = 2 hunajaa Hunaja on myös mainio levite leivän päälle!

Tunnista kotimainen hunaja! Suosimalla kotimaista hunajaa autat ympäristöämme Hyvää Suomesta –merkki takaa kotimaisuuden Vihreä luomulippu kertoo luomuhunajasta

Hunaja auttaa moneen vaivaan Kurkkukipuun Vilustumisoireisiin Sisältää monia vitamiineja Tutkimukset todistavat, että lusikallinen hunajaa rauhoittaa yskän yskänlääkkeitä tehokkaammin!

Hunaja tekee hyvää iholle Hunajaa voi käyttää ihon kosteuttamiseen ja puhdistamiseen. Se myös rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Kokeile hunajakuorintaa tai saunahunajaa – saat ihanan pehmeän ihon!

Muistatko vielä nämä?

Kiitos ja hyviä hunajahetkiä! Käy tykkäämässä hunajasta! www.facebook.com/hunajanet http://www.twitter.com/Hunajanet www.hunaja.net www.mehiläishoitajat.fi http://hunajalla.blogspot.com Suomen Mehiläishoitajain liitto SML ry: sml@hunaja.net , 010 387 4770