Iida, Jasmina ja Joni. Vesiensuojelun tavoitteet  Vesiensuojelun tavoitteena on suojella, parantaa ja ennallistaa vesiä niin, ettei niiden tila heikkene.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Projektin perusolettamukset
Advertisements

Eläinten hyvinvoinnin tuki
Kosteikkojen ja suojavyöhykkeiden yleissuunnittelu ja toteuttaminen
Ajankohtaista kuntauudistuksesta 2012 Valtiosihteeri Anna-Kaisa Ikonen Tampereen kaupunkiseudun seutufoorumi.
SUOMI – JÄRVIEN JA JOKIEN MAA
Alueellinen terveyden edistäminen - Etelä-Pohjanmaan malli
Luonnonmukainen vesirakennus peltojen kuivatuksessa Tartto 2. 6
Maaseutupoliittisen toimenpideohjelman valmistelu Työpaja Tampere.
Maankäytön ja kaavoituksen suhde vesiensuojeluun Itämeri –foorum Anne Kumpula Turun yliopisto, oikeustieteellinen tiedekunta.
Alueelliset Paras - seminaarit Asko Peltola PARAS-uudistus – uhka vai mahdollisuus Etelä-Pohjanmaalle?
Ohjelma Klo 8.30 – 9.00 Tervetulokahvitarjoilu
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
Meri Heinonen Kestävän kehityksen kasvatuksen pääsuunnitteluryhmän kokous
TTL Sosiaalisessa mediassa
Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2012.
Rannikkovedet kuntoon vuoteen 2020 mennessä?
Täysistunnon simulointi. Teidän tehtävänne kuudessa eri vaiheessa 1.Lausunnon käsittely 2.Muutosehdotusten laatiminen ja lähettäminen 3.Ryhmäkokoukseen.
V ESIENHOIDON TUTKIMUSOHJELMAN LOPPUSEMINAARI Säätytalo Hannele Nyroos, LYMO.
Ympäristöhankkeet Länsi- Suomen kilpailukyky- ja työllisyystavoiteohjelmassa.
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Vesienhoito ja maatalous Lapissa
Tulvadirektiivin keskeinen sisältö
Hallituksen sote- linjaukset kehysriihessä
Pirkanmaan liikennejärjestelmäsuunnitelman aiesopimuksen julkistaminen Jaakko Erjo Apulaiskaupunginjohtaja Sastamalan kaupunki.
Vesienhoidon aikataulut TammiHelmiMaalisHuhtiToukoKesäHeinäEloSyysLokaMarrasJoulu Alueellinen toteutusohjelma Toimenpiteiden seurantajärjestelmä.
Kaupunkiyhteiset tulostavoitteet Kh Kaupunkiyhteiset tulostavoitteet v Talous Valtuustokauden tavoiteMittariTulostavoite Kaupungin.
Täysistunnon simulointi. Tehtävänne kuudessa eri vaiheessa: 1.Lausuntoon tutustuminen 2.Oman ryhmän valitseminen (1 opiskelija kuhunkin ryhmään), muutosehdotusten.
Miksi vesiensuojelua tarvitaan
Vesienhoidon tutkimusohjelman loppuseminaari
Apurahapäätösten vertailuperusteet
Tulvariskityöryhmän kuulemis- ja keskustelutilaisuus Hannele Ahponen Suomen luonnonsuojeluliitto.
KUSTANNUSTEHOKKAAN VESIENHOIDON TOIMENPIDEYHDISTELMÄN MUODOSTAMINEN
Eija Leppäjärvi - Kajaani YHTEISÖLLISYYS TOIMINTATAPANA KYLÄTOIMINNASSA TAATUSTI TURVASSA – huolehtiva kyläyhteisö.
MAA- JA METSÄTALOUDEN VESIENHOIDON TUTKIMUSOHJELMA Loppuseminaari Säätytalo Helsinki Mikko Peltonen, MMM.
MAA- JA METSÄTALOUDEN VESIENHOIDON TUTKIMUSOHJELMA Seminaari Suomen ympäristökeskuksen Auditorio Helsinki Elina Nikkola, MMM.
Teuvo Aro Tampereen kaupunkiseudun teknisten palveluiden seutuseminaari Tampereen alueen palvelurakennukset energiatehokkaiksi ”TAPRE”
Maatalouden vesiensuojelu
Valtakunnallisten nuorisojärjestöjen avustaminen, järjestöpäivä
Erilaiset alueet – erilainen hyvinvointi? Ilkka Mella TEM/ AKY Alueet ja hyvinvointi - seminaari.
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
PSA-POSKI-projektissa tähdätään pohjavesien suojelun ja kiviaineshuollon yhteensovittamiseen Pohjois-Savossa on alkanut kaksivuotinen tutkimus- ja kehittämishanke.
Lähipalveluseminaari RAY Hyvän tahdon pelejä!
”Mitä meillä jo on tehty”! Mitä ja miten haluamme jatkossa tehdä yhdessä (ja erikseen?) Valitut Jatkotoimenpiteet – toimintasuunnitelma 2015 – 2017 Yhteinen.
Lainsäädännön ja lupakäytäntöjen kehittäminen pienvesien suojelun näkökulmasta Pienvesistrategia sanoista teoiksi – miniseminaari kalatalousylitarkastaja.
Pienvesien suojelu- ja kunnostusstrategia Liisa Hämäläinen, SYKE Pienvesistrategia sanoista teoksi -miniseminaari , SYKE Kuva: Katri Sarres.
Kansainvälinen maaperävuosi 2015 Neuvotteleva virkamies Juhani Gustafsson Luontoympäristöosasto / Vesiensuojelu ja ympäristövaikutusten arviointi - ryhmä.
Ajankohtaista vesistöjen kunnostuksesta Vesistökunnostusverkoston seminaari , Lahden Sibeliustalo Ympäristöneuvos Hannele Nyroos, YM.
Vesitehtävät Nykytilan kuvaus
Euroopan yhteisön direktiivien ja säännösten vaikutukset ja yhteensovittaminen Suomen merialueilla
Alla on katkelma pääministeri Juha Sipilän hallituksen ohjelmasta keväältä Julkisen talouden tasapainottaminen käynnistetään välittömästi. Suomen.
Health City vastaa tulevaisuuden haasteisiin
Timo Virola Johtava vesitalousasiantuntija Hämeen ELY-keskus
Ympäristön tila YSL luku 15 Laatuvaatimukset
SUHO Mikä SUHO? Suomen harjoittelukoulujen opettajat ry
Nokian Luonto ry. Nokian Luonto ry :
Liikeyrityksen yhteiskuntavastuu – onko sitä?
100 suomalaista vesistötekoa –kampanja ja rotarit & rotaryklubit
Vesienhoidon yhteistyöryhmä
Uusi maakunta vahvana ympäristötoimijana; yhteistyö Luova –viraston, maakunnan ja kunnan kesken Kansliapäällikkö Hannele Pokka
Vesienhoito Joroisten vesienhoitoryhmä Kokous 1/
SAAVI Saarenjärven ravinteiden keräämisen yhteistyö- ja ylläpitohanke
Tartu syöttiin – kunnostusvinkkejä tulevaisuudelle
Yhteistyöllä vesistöt kuntoon Ikaalisten reitillä
Kuntien ja kuntayhtymien talous, mrd. € (painelaskelman mukaan)
Vaikuta lähivesiin – vesistökunnostusseminaari
TEHTÄVÄ s . 95.
Vesistöhankkeiden avustaminen
Neuvottelukunta – mitä se tarkoittaa ja miten se toimii?
Joroisten vesienhoitoryhmä Kokous 1/
Ikaalisten neuvottelukunnan 2. kokous Ämer Bilaletdin
Esityksen transkriptio:

Iida, Jasmina ja Joni

Vesiensuojelun tavoitteet  Vesiensuojelun tavoitteena on suojella, parantaa ja ennallistaa vesiä niin, ettei niiden tila heikkene ja että vesistöjen tila on vähintään hyvä vuonna Vesienhoidon järjestämistä varten on muodostettu vesienhoitoalueet.  Kullakin vesienhoitoalueella laaditaan oma vesienhoitosuunnitelma ja toimenpideohjelma tavoitetilan saavuttamiseksi. Merenhoidossa tavoitteena on hyvän tilan saavuttaminen vuoteen 2020 mennessä.

Pohjavesien suojelu  Pohjavesien suojelun tavoitteena on turvata hyvälaatuisen talousveden saanti myös tulevaisuudessa. Luonnontilaiset pohjavedet halutaan säilyttää entisellään ja ihmisen toiminnan vuoksi huonontuneen pohjaveden laatua parannetaan.

Vesiensuojeluyhdistys  Perustettu vuonna 1973 Suomessa toimivien alueellisten vesiensuojeluyhdistysten yhteistyöelimeksi.  Edustaa jäsenyhdistyksiä yhteisissä asioissa suhteessa valtiovaltaan ja muihin julkisiin yhteisöihin.  Osallistuu vesiensuojelua edistävien toimikuntien työskentelyyn ja antaa lausuntoja muun muassa mietinnöistä ja lakiesityksistä.

Vesiensuojeluyhdistyksissä tehdään:  Vesioikeuden lupahakemuksia  Velvoitteisiin perustuvia kuormitus-, vesistö- ja kalataloustarkkailuja  Talous- ja pohjavesitutkimuksia  Levä- ja järvitutkimuksia  Vesikasvi- ja pohjaeläinselvityksiä  Kaatopaikkatarkkailuja  Maaperäkartoituksia  Valuma-alueiden kuormitusselvityksiä  Luontoinventointeja esimerkiksi kaavoitusta varten  Yhdistysten jäsenistöön kuuluu pääosin kuntia ja teollisuuslaitoksia, mutta myös paljon muita vesienkäyttäjiä kuten kalastuskuntia ja erilaisia yhteisöjä.

Vesiensuojelun teemavuosi 2012  Luonnonsuojeluliiton vuoden 2012 pääteema on vesiensuojelu. Teemavuoden tavoitteena on vesiluonnon monimuotoisuuden ja ekosysteemipalveluiden turvaaminen sekä vesistöpäästöjen vähentäminen.  Heikentyneiden lintuvesien ja muiden kosteikkojen tilaa parannetaan aktivoimalla alueellista ja paikallista toimintaa. Pienvesien inventointi- ja kunnostushankkeet jatkuvat ja uusia kohteita haetaan.