Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Täysistunnon simulointi. Teidän tehtävänne kuudessa eri vaiheessa 1.Lausunnon käsittely 2.Muutosehdotusten laatiminen ja lähettäminen 3.Ryhmäkokoukseen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Täysistunnon simulointi. Teidän tehtävänne kuudessa eri vaiheessa 1.Lausunnon käsittely 2.Muutosehdotusten laatiminen ja lähettäminen 3.Ryhmäkokoukseen."— Esityksen transkriptio:

1 Täysistunnon simulointi

2 Teidän tehtävänne kuudessa eri vaiheessa 1.Lausunnon käsittely 2.Muutosehdotusten laatiminen ja lähettäminen 3.Ryhmäkokoukseen ja täysistuntoon valmistautuminen 4.ETSK:n jäsenen roolin omaksuminen 5.Bryssel: ryhmien kokoukset 6.Bryssel: lausunnon käsittely ja siitä äänestäminen täysistunnossa

3 1. Lausunnon käsittely «EU:n strategia jäsenvaltioiden tukemiseksi alkoholiin liittyvien haittojen vähentämisessä»

4 Lausunnon rakenne Lausunnon aihe Johdantokappale Tiivistelmä Asiayhteys Yleishuomioita Päätelmät ja suositukset

5 2. Muutosehdotusten laatiminen ja lähettäminen Vähintään yksi ja korkeintaan kolme muutosehdotusta (voit laatia haluamallasi kielellä) Muutosehdotusten lähettämisen määräaika: 15. maaliskuuta 2010 Sähköposti: youreurope2010@eesc.europa.eu

6 Miten muutosehdotus tehdään? Erilaisia mahdollisuuksia Poistetaan tekstiä. Korvataan tekstiä. Poistetaan ja korvataan kaikkialla tekstissä. Poistetaan kokonainen kohta. Korvataan sana. Lisätään uusi kohta. + Perustellaan lyhyesti « perusteluissa ».

7 Poistetaan Alkuperäinen teksti: 1.3.ETSK katsoo, että EU:n olisi asetettava kunnianhimoiseksi välitavoitteeksi kasvihuonekaasujen kokonaispäästöjen vähentäminen ainakin 30 prosentilla vuosina 1990–2020 edellyttäen, että muut kehittyneet maat ja taloudellisesti muita edistyneemmät kehitysmaat sitoutuvat vastaaviin vähennyksiin. Poistetaan. 1.3.ETSK katsoo, että EU:n olisi asetettava kunnianhimoiseksi välitavoitteeksi kasvihuonekaasujen kokonaispäästöjen vähentäminen ainakin 30 prosentilla vuosina 1990–2020 edellyttäen, että muut kehittyneet maat ja taloudellisesti muita edistyneemmät kehitysmaat sitoutuvat vastaaviin vähennyksiin.

8 Korvataan Alkuperäinen teksti: 1.3.ETSK katsoo, että EU:n olisi asetettava kunnianhimoiseksi välitavoitteeksi kasvihuonekaasujen kokonaispäästöjen vähentäminen ainakin 30 prosentilla vuosina 1990–2020 edellyttäen, että muut kehittyneet maat ja taloudellisesti muita edistyneemmät kehitysmaat sitoutuvat vastaaviin vähennyksiin. Korvataan. 1.3.ETSK katsoo, että EU:n olisi asetettava kunnianhimoiseksi välitavoitteeksi kasvihuonekaasujen kokonaispäästöjen vähentäminen ainakin 20 30 prosentilla vuosina 1990–2020 edellyttäen, että muut kehittyneet maat ja taloudellisesti muita edistyneemmät kehitysmaat sitoutuvat vastaaviin vähennyksiin.

9 Poistetaan ja korvataan kaikkialla tekstissä Alkuperäinen teksti: 1.3.ETSK katsoo, että EU:n olisi asetettava kunnianhimoiseksi välitavoitteeksi kasvihuonekaasujen kokonaispäästöjen vähentäminen ainakin 30 prosentilla vuosina 1990–2020 edellyttäen, että muut kehittyneet maat ja taloudellisesti muita edistyneemmät kehitysmaat sitoutuvat vastaaviin vähennyksiin. Poistetaan ja korvataan kaikkialla tekstissä. 1.3.ETSK katsoo, että EU:n olisi asetettava kunnianhimoiseksi välitavoitteeksi kasvihuonekaasujen kokonaispäästöjen vähentäminen ainakin 30 prosentilla vuosina 1990–2020 edellyttäen, että muut kehittyneet maat ja taloudellisesti muita edistyneemmät kehitysmaat sitoutuvat vastaaviin vähennyksiin.

10 Poistetaan kokonainen kohta Alkuperäinen teksti: 1.3.ETSK katsoo, että EU:n olisi asetettava kunnianhimoiseksi välitavoitteeksi kasvihuonekaasujen kokonaispäästöjen vähentäminen ainakin 30 prosentilla vuosina 1990–2020 edellyttäen, että muut kehittyneet maat ja taloudellisesti muita edistyneemmät kehitysmaat sitoutuvat vastaaviin vähennyksiin. Poistetaan kokonainen kohta. 1.3.ETSK katsoo, että EU:n olisi asetettava kunnianhimoiseksi välitavoitteeksi kasvihuonekaasujen kokonaispäästöjen vähentäminen ainakin 30 prosentilla vuosina 1990–2020 edellyttäen, että muut kehittyneet maat ja taloudellisesti muita edistyneemmät kehitysmaat sitoutuvat vastaaviin vähennyksiin.

11 Korvataan sana Alkuperäinen teksti: 1.3.ETSK katsoo, että EU:n olisi asetettava kunnianhimoiseksi välitavoitteeksi kasvihuonekaasujen kokonaispäästöjen vähentäminen ainakin 30 prosentilla vuosina 1990–2020 edellyttäen, että muut kehittyneet maat ja taloudellisesti muita edistyneemmät kehitysmaat sitoutuvat vastaaviin vähennyksiin. Korvataan sana. 1.3.ETSK katsoo, että EU:n olisi asetettava konkreettiseksi kunnianhimoiseksi välitavoitteeksi kasvihuonekaasujen kokonaispäästöjen vähentäminen ainakin 30 prosentilla vuosina 1990–2020 edellyttäen, että muut kehittyneet maat ja taloudellisesti muita edistyneemmät kehitysmaat sitoutuvat vastaaviin vähennyksiin.

12 Lisätään uusi kohta Alkuperäinen teksti: 1.3.ETSK katsoo, että EU:n olisi asetettava kunnianhimoiseksi välitavoitteeksi kasvihuonekaasujen kokonaispäästöjen vähentäminen ainakin 30 prosentilla vuosina 1990–2020 edellyttäen, että muut kehittyneet maat ja taloudellisesti muita edistyneemmät kehitysmaat sitoutuvat vastaaviin vähennyksiin. Lisätään uusi kohta. 1.3 a Komitea toivoo, että Euroopan unionin kaikki kansalaiset tuntisivat kasvihuonekaasujen kokonaispäästöjen vähentämiseksi asetetut tavoitteet ja että käynnistetään mittava tiedotuskampanja, jossa asiasta tiedotetaan muun muassa julkisilla paikoilla ja julkisissa liikennevälineissä.

13 3. Ryhmän kokoukseen ja täysistuntoon valmistautuminen ETSK lähettää sinulle asiakirjan, johon on kerätty kaikki muutosehdotukset. Tutustu asiakirjaan ennen Brysseliin tuloa, jotta voit käydä keskustelua ryhmäkokouksessa ja täysistunnossa.

14 4. ETSK:n jäsenen roolin omaksuminen Kolme oppilasta pääsee « ETSK:n jäseniksi », ja he edustavat luokkaansa Brysselissä. Kukin oppilas valitsee sen ETSK:n ryhmän, jota haluaa edustaa: ryhmä I, ryhmä II tai ryhmä III

15 5. Bryssel: ryhmäkokous Jokainen ryhmä valitsee viisi muutosehdotusta täysistunnossa esitettäväksi.

16 6. Bryssel: täysistunto Lausunnon käsittely ja siitä äänestäminen: tavoitteena lausunto, joka edustaa mahdollisimman hyvin kansalaisten yleistä etua

17 Teidän vuoronne!


Lataa ppt "Täysistunnon simulointi. Teidän tehtävänne kuudessa eri vaiheessa 1.Lausunnon käsittely 2.Muutosehdotusten laatiminen ja lähettäminen 3.Ryhmäkokoukseen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google