Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Täysistunnon simulointi. Tehtävänne kuudessa eri vaiheessa: 1.Lausuntoon tutustuminen 2.Oman ryhmän valitseminen (1 opiskelija kuhunkin ryhmään), muutosehdotusten.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Täysistunnon simulointi. Tehtävänne kuudessa eri vaiheessa: 1.Lausuntoon tutustuminen 2.Oman ryhmän valitseminen (1 opiskelija kuhunkin ryhmään), muutosehdotusten."— Esityksen transkriptio:

1 Täysistunnon simulointi

2 Tehtävänne kuudessa eri vaiheessa: 1.Lausuntoon tutustuminen 2.Oman ryhmän valitseminen (1 opiskelija kuhunkin ryhmään), muutosehdotusten laatiminen ja lähettäminen 3.Ryhmäkokoukseen ja täysistuntoon valmistautuminen 4.ETSK:n jäsenen roolin omaksuminen 5.Bryssel: ryhmien kokoukset 6.Bryssel: lausunnon käsittely ja siitä äänestäminen täysistunnossa

3 1. Lausuntoon tutustuminen ’’Rio+20’’

4 Lausunnon rakenne lausunnon aihe johdantokappale tiivistelmä asiayhteys yleishuomioita päätelmät ja suositukset

5 2. Oman ryhmän valitseminen, muutosehdotusten laatiminen ja lähettäminen Kukin oppilas valitsee, mitä ETSK:n ryhmää hän edustaa: ryhmä I, ryhmä II, ryhmä III. vähintään yksi ja korkeintaan kolme muutosehdotusta koulua kohti (voidaan laatia halutulla kielellä) muutosehdotusten lähettämisen määräaika: 25. maaliskuuta 2012 sähköposti: youreurope@eesc.europa.euyoureurope@eesc.europa.eu

6 Miten muutosehdotus tehdään? Erilaisia mahdollisuuksia: Poistetaan tekstiä. Korvataan tekstiä. Poistetaan ja korvataan kaikkialla tekstissä. Poistetaan kokonainen kohta. Korvataan sana. Lisätään uusi kohta. + Esitetään muutokselle ytimekkäät perustelut.

7 Poistetaan. Alkuperäinen teksti: 1.3.ETSK katsoo, että EU:n olisi asetettava kunnianhimoiseksi välitavoitteeksi kasvihuonekaasujen kokonaispäästöjen vähentäminen ainakin 30 prosentilla vuosina 1990–2020 edellyttäen, että muut kehittyneet maat ja taloudellisesti muita edistyneemmät kehitysmaat sitoutuvat vastaaviin vähennyksiin. Poistetaan. 1.3.ETSK katsoo, että EU:n olisi asetettava kunnianhimoiseksi välitavoitteeksi kasvihuonekaasujen kokonaispäästöjen vähentäminen ainakin 30 prosentilla vuosina 1990–2020 edellyttäen, että muut kehittyneet maat ja taloudellisesti muita edistyneemmät kehitysmaat sitoutuvat vastaaviin vähennyksiin.

8 Korvataan. Alkuperäinen teksti: 1.3.ETSK katsoo, että EU:n olisi asetettava kunnianhimoiseksi välitavoitteeksi kasvihuonekaasujen kokonaispäästöjen vähentäminen ainakin 30 prosentilla vuosina 1990–2020 edellyttäen, että muut kehittyneet maat ja taloudellisesti muita edistyneemmät kehitysmaat sitoutuvat vastaaviin vähennyksiin. Korvataan. 1.3.ETSK katsoo, että EU:n olisi asetettava kunnianhimoiseksi välitavoitteeksi kasvihuonekaasujen kokonaispäästöjen vähentäminen ainakin 20 30 prosentilla vuosina 1990–2020 edellyttäen, että muut kehittyneet maat ja taloudellisesti muita edistyneemmät kehitysmaat sitoutuvat vastaaviin vähennyksiin.

9 Poistetaan ja korvataan kaikkialla tekstissä. Alkuperäinen teksti: 1.3.ETSK katsoo, että EU:n olisi asetettava kunnianhimoiseksi välitavoitteeksi kasvihuonekaasujen kokonaispäästöjen vähentäminen ainakin 30 prosentilla vuosina 1990–2020 edellyttäen, että muut kehittyneet maat ja taloudellisesti muita edistyneemmät kehitysmaat sitoutuvat vastaaviin vähennyksiin. Poistetaan ja korvataan kaikkialla tekstissä. 1.3.ETSK katsoo, että EU:n olisi asetettava kunnianhimoiseksi välitavoitteeksi kasvihuonekaasujen kokonaispäästöjen vähentäminen ainakin 30 prosentilla vuosina 1990–2020 edellyttäen, että muut kehittyneet maat ja taloudellisesti muita edistyneemmät kehitysmaat sitoutuvat vastaaviin vähennyksiin.

10 Poistetaan kokonainen kohta. Alkuperäinen teksti: 1.3.ETSK katsoo, että EU:n olisi asetettava kunnianhimoiseksi välitavoitteeksi kasvihuonekaasujen kokonaispäästöjen vähentäminen ainakin 30 prosentilla vuosina 1990–2020 edellyttäen, että muut kehittyneet maat ja taloudellisesti muita edistyneemmät kehitysmaat sitoutuvat vastaaviin vähennyksiin. Poistetaan kokonainen kohta. 1.3.ETSK katsoo, että EU:n olisi asetettava kunnianhimoiseksi välitavoitteeksi kasvihuonekaasujen kokonaispäästöjen vähentäminen ainakin 30 prosentilla vuosina 1990–2020 edellyttäen, että muut kehittyneet maat ja taloudellisesti muita edistyneemmät kehitysmaat sitoutuvat vastaaviin vähennyksiin.

11 Korvataan sana. Alkuperäinen teksti: 1.3.ETSK katsoo, että EU:n olisi asetettava kunnianhimoiseksi välitavoitteeksi kasvihuonekaasujen kokonaispäästöjen vähentäminen ainakin 30 prosentilla vuosina 1990–2020 edellyttäen, että muut kehittyneet maat ja taloudellisesti muita edistyneemmät kehitysmaat sitoutuvat vastaaviin vähennyksiin. Korvataan sana. 1.3.ETSK katsoo, että EU:n olisi asetettava konkreettiseksi kunnianhimoiseksi välitavoitteeksi kasvihuonekaasujen kokonaispäästöjen vähentäminen ainakin 30 prosentilla vuosina 1990–2020 edellyttäen, että muut kehittyneet maat ja taloudellisesti muita edistyneemmät kehitysmaat sitoutuvat vastaaviin vähennyksiin.

12 Lisätään uusi kohta. Alkuperäinen teksti: 1.3.ETSK katsoo, että EU:n olisi asetettava kunnianhimoiseksi välitavoitteeksi kasvihuonekaasujen kokonaispäästöjen vähentäminen ainakin 30 prosentilla vuosina 1990–2020 edellyttäen, että muut kehittyneet maat ja taloudellisesti muita edistyneemmät kehitysmaat sitoutuvat vastaaviin vähennyksiin. Lisätään uusi kohta. 1.3.1 Komitea toivoo, että Euroopan unionin kaikki kansalaiset tuntisivat kasvihuonekaasujen kokonaispäästöjen vähentämiseksi asetetut tavoitteet ja että käynnistetään mittava tiedotuskampanja, jossa asiasta tiedotetaan muun muassa julkisilla paikoilla ja julkisissa liikennevälineissä.

13 3. Ryhmän kokoukseen ja täysistuntoon valmistautuminen ETSK lähettää asiakirjan, johon muutosehdotukset on kerätty. Asiakirjaan tutustutaan ennen Brysseliin tuloa, jotta siitä voidaan keskustella ryhmäkokouksessa ja täysistunnossa.

14 4. ETSK:n jäsenen roolin omaksuminen Kolme oppilasta pääsee ’’ETSK:n jäseniksi’’, ja he edustavat luokkaansa Brysselissä. Kukin oppilas edustaa etukäteen valitsemaansa ETSK:n ryhmää: ryhmä I, ryhmä II tai ryhmä III.

15 5. Bryssel: ryhmäkokous Jokainen ryhmä valitsee viisi muutosehdotusta täysistunnossa esitettäväksi.

16 6. Bryssel: täysistunto Lausunnon käsittely ja siitä äänestäminen: tavoitteena lausunto, joka edustaa mahdollisimman hyvin kansalaisten yleistä etua.

17 Teidän vuoronne!


Lataa ppt "Täysistunnon simulointi. Tehtävänne kuudessa eri vaiheessa: 1.Lausuntoon tutustuminen 2.Oman ryhmän valitseminen (1 opiskelija kuhunkin ryhmään), muutosehdotusten."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google