Realismi Syntynyt 1800 luvulla Rami, Anniina ja Tomi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
L’art pour l’art Taidetta taiteen vuoksi
Advertisements

Coco Chanel Coco Chanel • Gabriella Bonheur ”Coco” Chanel • syntyi Saumurissa Ranskassa • kuoli Pariisissa.
Mikä tekijänoikeus?.
Modernismi ja 1800-luvun vaihteessa ensimmäisestä maailmansodasta jääneen epävarmuuden vuoksi alettiin etsiä uusia sanoja, muotoja ja kuvia maailmasta.
Fahrenheit 9/11.  Paljastustarina tapahtumista Yhdysvalloissa syyskuun 2001 tapahtumien jälkeen.  Käsittelee mm. Bushin suhteita Bin Ladenin sukuun.
ANTIIKIN KIRJALLISUUS (800 eKr. – 300 jKr.)
Valistus Tyylisuunta.
Katso Aitolasta lisää:
Romantiikan aikakausi
L’art pour l’art Taidetta taiteen vuoksi
CHEERLEADING Tiina Määttä.
Romantiikka.
Sanomalehdistön historia Poliittisen lehdistön aikakausi.
Lentokone Lentokone pysyy ilmassa sen kantopintojen, kuten siipien aiheuttaman nostovoiman ansiosta, mutta lentokoneet vaativat ilmassa pysyäkseen myös.
”Uusi historia” 1980-luvulla syntynyt historiantutkimuksen yläkäsite, joka kokoaa alleen uudenlaisia lähestymistapoja ja tutkimuskohteita Tutkimuskohteena.
Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?
Keskiajan kirjallisuus
Uusi testamentti alkukieli kreikka 27 kirjaa
Filosofian synty Filosofia on arkipäiväisien asioiden ihmettelyä ja yliluonnollisten kysymyksien pohdiskelua. Filosofiassa argumentointi ja kyseenalaistaminen.
KRISTINUSKON ENSIASKELEET
Mitä tieto on? Mitä voi tietää?
Suotuisan oppimistarinan rakentaminen ET- koulutus/T3/ Tapio Malinen.
REALISMI Uudet yhteiskunta- ja luonnontieteet olivat syitä realismin (vrt. engl.’reality’=todellisuus) synnylle (positivismi, Karl Marx, Darwinin.
Eero Järnefelt, Raatajat rahanalaiset (Kaski), 1893
Dynaamista kristinuskoa Afrikassa Auli Vähäkangas
PRONOMINIT Pronomini viittaa toiseen ilmaukseen, eli sillä on korrelaatti eli viittauksen kohde. Korrelaatti voi olla sana, lause tai lauseke. Viittaussuhteen.
Mitä tieto on? Mitä voi tietää?
ITIL Information Technology Infrastructure Library
1800-LUVUN LOPPU – 1900-LUVUN ALKU
Renessanssi By: Tiia, Erik & Oona.
Romantiikka & realismi:
MODERNIN KUVATAITEEN TYYLISUUNTIA
EUROOPPALAISEN KUVATAITEEN TYYLISUUNTIA
Mikroskoopin keksiminen ja mikroskooppityypit
Tekijä: Katri Oikarainen
Aristoteles ( eKr.) - Antiikin kreikkalainen filosofi ja tiedemies
Mikael Agricola Mikael Agricola syntyi vuonna 1510 ja kuoli 9. huhtikuuta vuonna 1557 ja hänen kuolinpäivänsä on vakiintunut liputuspäivä. Keskiajalla.
1800-luvun taidesuunnat ja tieteen kehitys
Proosatekstin erittelyä tekstitaitokokeessa
Kirjallisuus rakentaa suomalaisuutta
Modernismin tulo Suomeen
9. luokan muistiinpanot.  Ennen suomen kirjakielen syntyä eli keskiajalla ( luvulla)tarinat,vitsit, sananlaskut, runot ja loitsut kulkivat sukupolvelta.
REALISMI 1800-LUVUN LOPPU – LUVUN ALKU. AATTEELLINEN PERUSTA AUGUST COMTE: SOSIOLOGIA; POSITIVISMI yhteiskunnassa vallitsevat luonnonlakien kaltaiset.
Itsenäisyyden ajan alkuvuosikymmenet (1900 – 1940-luvut) kirjallisuudessamme Monien ryhmittymien aikaa.
Realismin synty ● romanttisen intohimon rappeutuminen alkoi luvulla – ihmiset halusivat alkaa kuvata asioita todenmukaisesti ● ihmisten kurjat oltavat.
- yhteisö, yhteistyö, tasa-arvo, tarpeiden tyydytys ja yhteisomistus
KPL 19 Afrikan rikkaudet jaetaan
Modernin maailman taide
1800- ja 1900-lukujen vaihteen kirjallisuus
EMINEM Aino Pennanen.
Kirjallisuus.
Proosatekstin erittelyä tekstitaitokokeessa
Rokokoo Reetta Kähkönen LV15L Jean-Antoine Watteau.
Kristinuskon kulttuurivaikutus Suomessa
Kultakaudesta uudelle vuosituhannelle
KIRJALLISUUTEMME ALKUVAIHEET
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
Novellin lajeja.
Ranskan merkittävää kirjallisuutta
Taidemusiikki ennen Sibeliusta
Realismi.
Kansallinen herääminen Suomessa
Eksistentialismi Eero Jussila.
Historia2 eurooppalainen Ihminen
Kauko röyhkä Jenni, Milla ja Satu .
Tekstin jäsentely-malleja
Mikä alkuaine on nimetty suomalaisen kemistin mukaan?
Antiikin olympialaiset Daniel Wacklin 17B
REALISMI (1850-).
Romantiikka.
Esityksen transkriptio:

Realismi Syntynyt 1800 luvulla Rami, Anniina ja Tomi

Realismi yleisesti 1800-luvun jälkipuoliskolla Euroopassa havahduttiin romanttisen kuvauksen ja arkitodellisuuden väliseen ristiriitaan, jonka teollistumisen epäkohdat saivat aikaan. Tieteiden kehittyminen, esimerkiksi Charles Darwinin evoluutioteoria, johti kristillisen maailmankuvan uudelleenarviointiin. Rami, Anniina ja Tomi

Realismi tyylisuuntana Realistit vaativat taiteelta todenmukaisuutta ja epäkohtien paljastamista. He kuvasivat aikansa tapahtumia ja miljöitä, ihmisiä työssään, tarkka havainto oli lähtökohta. Kuvauksilla saatettiin ottaa myös kantaa yhteiskunnan epäkohtiin. Rami, Anniina ja Tomi

Realismi Suomessa Jo Runeberg kuvasi esimerkiksi työntekoa realistisesti, mutta varsinaisesti realismi rantautui Suomeen muiden pohjoismaiden kautta 1880-luvulla. Realistit olivat ensimmäinen suomenkielinen kirjailijapolvi Suomessa. Heidän teoksensa kuvasivat ajan kurjia oloja, köyhien oloja, viinan kiroja sekä naisten alistettua asemaa. Rami, Anniina ja Tomi

Gustave Flaubert Gustave Flaubert oli ranskalainen realistien suunnan yksi merkittävimpiä kirjalijoita. Hän syntyi vuonna 1821 Rouenissa lääkäriperheeseen. Opiskeli Pariisissa lakia, mutta ei menestynyt ja palasi kotiin elättääkseen itsensä kirjailijana. Flaubertia vaivasivat jatkuvat hermostolliset oireet, jotka johtuivat epilepsiasta. Tämä vaikutti siten, että Flaubertista tuli hidas ja pikkutarkka kirjoittaja. Vuonna 1856 hän julkaisi pääteoksensa Rouva Bovaryn, josta tuli nopeasti tunnettu. Rami, Anniina ja Tomi

Rouva Bovary Rouva Bovary (ransk. Madame Bovary) Kirjoittanut Gustave Flaubert Malliesimerkki realistisesta romaanista Julkaistiin vuonna 1857, aiheutti skandaalin ja sitä syytettiin siveettömyydestä, sai painoluvan vasta oikeusjutun jälkeen Nykyisin sitä pidetään yhtenä ensimmäisistä moderneista realistisista romaaneista Maailmankirjallisuuden klassikko Rami, Anniina ja Tomi

Flaubert ei tuomitse kirjassaan rouva Bovaryn aviorikoksia Kertoo maalaislääkärin vaimosta, Emma Bovarysta, joka tavoittelee onnea ja romantiikkaa, mutta syyllistyy aviorikoksiin ja päätyy itsemurhaan Käsittelee avoimesti naisen intohimoa ja seksuaalisuutta, joka johti kirjan ilmestyttyä skandaaliin ja oikeusjuttuun Flaubert ei tuomitse kirjassaan rouva Bovaryn aviorikoksia Ihmisiä ja ympäristöä kuvaillaan hyvin realistisesti Flaubert halusi kirjoittaa mahdollisimman tyhjänpäiväisestä henkilöstä ja aiheesta Romantiikan ja realismin vastakkainasettelua, mikä ilmenee siinä, kun Bovaryn haaveet kohtaavat todellisuuden Rami, Anniina ja Tomi

Lähteet http://fi.wikipedia.org http://www.wsoy.fi/kirjat http://www.Edu.turku.fi http://www.kokoelmat.fng.fi Oppikirja Rami, Anniina ja Tomi