Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Leikkialueiden talviturvallisuus Tukes – viranomaisen näkemys talviturvallisuuteen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tunne lääkkeesi Katse oman lääkehoidon onnistumiseen
Advertisements

• Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Johanna Salomaa-Valkamo | Joulunajan valvontatulosten julkistustilaisuus 2013 Tervetuloa! Viestintäjohtaja.
Kevät on se hankalaa kun jäät sulaa keväällä koemme todellista jääpulaa avantoa ei ole silloin missään minne mennä lämpimissään.
Asta Koivisto | Joululeluprojekti Tulokset.
Leikkialueiden talviturvallisuus - käytännön näkökulmia
JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntöjen tarkoituksena on
Korkeakoulutus 1.Vastuu ammattikorkeakoulujen perusrahoituksesta siirretään kokonaan valtiolle ja ammattikorkeakouluista tehdään itsenäisiä oikeushenkilöitä.
Laatua ammattitaitoisesti ja yrittäjähenkisesti Pellervo-päivä Outi Huusko.
Turvallisuusasiakirja - Tarvitaanko sitä?. Turvallisuusasiakirja edellytetään olevan mm. uimahalleissa ja kylpylöissä, laskettelukeskuksissa, erilaisissa.
ITÄ-SUOMEN RAKENNUSALAN TYÖTURVALLISUUDEN EDISTÄMINEN 2012 JA TYÖTURVALLISUUSKILPAILU Tilaajan/rakennuttajan mahdollisuudet hyvälle työturvallisuustyölle.
Lääkintätilojen sähköasennukset KYSissä
Verkonkäytön ongelmat
Turvallisuuskulttuuri, työmetodit ja ohjeistus
Työsuojelu Henkilökohtaisen avun miniseminaari
Järjestyksenvalvonta seurojen tilaisuuksissa
Työturvallisuus kulttuurina
ONKO ULKOISTAMINEN TURVALLISTA?
TURVALLISUUSSUUNNITTELU POHJOIS-SAVOSSA Turvallisuusseminaari
Ankkuri -malli ja sen levittäminen
Kouluttajakoulutus 2011 MONIMUOTOISUUS OSASTOSSA.
Yritys asiakkaana, terveysalan yritysten verkostoituminen Härkönen Timo, Härkönen Jenni, Laine Annami ja Vehmas Mari.
Puhdas vesi jokaiselle lapselle
Mihin seikkoihin ihmiset kiinnittävät huomiota taloa hankkiessaan:
Kriisiviestintä Thorleif Johansson Viestintäjohtaja.
Saavutettavuus on osallisuutta
KDK-asiakasliittymä – linjauksia 2012 Keskuskirjastokokous Kristiina Hormia-Poutanen.
 Kirjoita harkiten keskusteluryhmiin Jos kirjoitat viestejä julkisiin keskusteluryhmiin varmista, että viestisi liittyy ryhmän aiheeseen. Älä lähetä.
Palveluohjaus Ota Koppi 2 –tilaisuus
Työturvallisuus ja sairastuminen
Maanmittauspäivät 2011 Porissa Torstai Luentolinja 1 Kartastotehtävien strategia Antti Vertanen Maa- ja metsätalousministeriö.
1 Senioreiden säästäminen ja maksutavat 2014 SENIOREIDEN SÄÄSTÄMINEN JA MAKSUTAVAT
VIHERALUEIDEN TILAPÄISET MAANKÄYTTÖLUVAT
Kunnan kuluttajaturvallisuus
Vaarojen tunnistaminen ja arviointi
KIINTEISTÖITTÄINEN JÄTTEENKULJETUS Kunnan järjestämän kilpailutetun ja kiinteistön haltijan järjestämän (sopimusperusteisen) jätteen- kuljetuksen erot.
Punaisen Ristin vaikuttamistyö Miten se näkyy senioritoiminnassa?
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
1 EU:n puutavara-asetus Suomessa – Mitä, kuka, miksi ja miten? Metsäekonomistiklubin EUTR-seminaari Helsingissä , Marko Lehtosalo.
Kauppakeskusturvallisuus - käyttäjät
Instagram Katariina Toivonen.
1 Raha-asioiden suunnitteleminen ja nykyinen rahatilanne Senioritutkimus 2011.
Turvallisuus
Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Pasi Molkoselkä | Kullanhuuhdonta.
1 Tuotokset Päätösseminaarin ryhmätyöt Ohjusrukkanen loistava! Foorumi tavata verkostoa (pienemmässä mittakaavassa, kuin verkostopäivillä) a kuulla ”kentän”
VANTAAN KAUPUNKI VANDA STAD Turvallisuussuunnittelu – haetaanko vastauksia todellisiin uhkiin vai mielikuviin Suurten kaupunkien turvallisuus- suunnittelu.
Diplomityöseminaari : Uudet tietoverkkoteknologiat perinteisen liiketoiminnan vauhdittajina Tekijä: Sami Jaatinen Valvoja: Prof. Raimo Kantola.
Graafiset www-käyttöliittymät Proseminaari | Sami Niemelä Graafiset www-käyttöliittymät kun kokeellisuus kohtaa konventiot.
Vammaispalvelulaki Vammaispalvelulain tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisena yhteiskunnan.
Lionsklubin muutosjohtaminen 107 N Apj-Lpj seminaari Bykulla
1 Vammaispalvelut Ann-Mari Einola, johtava sosiaalityöntekijä Kirjoita tähän nimi Dian perustyyli -tilassa: Lisää alatunniste.
Toimintakyvyn arvioinnin etiikka
LASTENSUOJELIJAT KAHDEN EETOKSEN RISTIPAINEESSA ERJA SAURAMA HELSINGIN YLIOPISTO
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Juuli-julkaisutietoportaali Seminaari tutkimuslaitosten ja yliopistollisten sairaaloiden julkaisutiedonkeruusta.
ITÄ-SUOMEN ASUMISPÄIVÄ, Kuopio ASUMINEN JA KUNTALIITOKSET Yritysasiamies Mikko Lehto, Kuopio Nilsiän alue.
Suomen mielenterveysseura
Esitys aluetoimikuntamalliksi Vapaa-ajan asukaspalveluiden lautakunta §65.
Tunne lääkkeesi Katse oman lääkehoidon onnistumiseen
Oikeus ja kamppailut 5. luento.
Viitearkkitehtuurin luonne, käyttötarpeet ja käyttäjät Pekka Linna, CSC.
 Aurinkolämpökeräinten hyödyt: hyvä hyötysuhde joissakin  Aurinkolämpökeräinten haitat: huono hyötysuhde joissakin, tuotannon jaksottaisuus (talvi)
Ti Lähiverkot -erikoistyökurssi
By: Carita, Kaisa & Minna.  Sähköturvallisuuden perusvaatimus on kirjattuna sähköturvallisuuslakiin. Sen mukaan sähkölaitteet ja laitteistot on suunniteltava,
Leikki- kenttä Leikkikentällä ovat keinut, leikkipaikka ja kiipeilyteline. Leikkipaikassa leikitään usein hippaa ja linnanmörköä. Leikkikentällä on monesti.
Vanhat varastosäiliöt | Hannu Kononen 2 Vanha varastosäiliö – Sen kun varastoi maailman nappiin… Ei huolta huoltamisesta.. Ei voida.
Turvallisuustekniikan neuvottelukunta (TENK), Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) ja Kemianteollisuus ry Kirsi Levä I Turvallisuusosaamisen kehittäminen.
Hiihtolatujen turvallisuus Ympäristöterveydenhuolto / Terveysvalvonta Terveystarkastajat Esa Juuti Puh
Kanavan suosio kasvaa mobiili turvallisuuskysymykset
Tietoturva internetissä
Leikki-iän tunteet.
KÄYTTÖTURVATIEDOTTEET
Esityksen transkriptio:

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Leikkialueiden talviturvallisuus Tukes – viranomaisen näkemys talviturvallisuuteen

• Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Kuluttajaturvallisuuslaki (920/2011) | ViherTek-seminaari 2012, Janne Niemelä 2 • Yleislainsäädäntöä, jota sovelletaan kulutustavaroihin ja kuluttajapalveluihin • Tarkoituksena varmistaa niiden tavaroiden ja palveluiden turvallisuus, joista ei ole erityislainsäädäntöä • Vastuu turvallisuudesta toiminnanharjoittajalla –toiminnanharjoittajan on olosuhteiden vaatiman huolellisuuden ja ammattitaidon edellyttämällä tavalla varmistauduttava siitä, että kulutustavarasta tai kuluttajapalvelusta ei aiheudu vaaraa kenenkään terveydelle tai omaisuudelle

• Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Viranomaisohjeistusta talviylläpitoon | ViherTek-seminaari 2012, Janne Niemelä 3 • tukes.fi –ylläpidosta huolehdittava mahdollisuuksien mukaan myös talviaikaan, jos kenttä on lasten käytössä (esim. lumen ja jään puhdistaminen tasanteilta ja portailta) –osa välineistä (esim. keinut) voidaan helposti poistaa käytöstä talveksi ja estää niistä aiheutuva vaara • Standardit eivät huomioi talviolosuhteita ja iskua vaimentavien alustojen ylläpito on hyvin vaikeaa • Lumi tiivistyy leikkiessä nopeasti kovaksi ja jäiseksi –toisaalta lumesta puhdistettu jäinen alusta on monella tapaa vaarallinen leikkikentällä

• Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Talviylläpitoa vai ei? | ViherTek-seminaari 2012, Janne Niemelä 4 • Ristiriita: Saako talvihoidetusta kentästä kuvan, että se on yhtä turvallinen kuin kesälläkin, vai onko parempi kuitata asia ”Ei talvikunnossapitoa” –kyltillä? –pienemmän käyttöasteen kentillä, joilla ylläpitoa ei pystytä järjestämään, kyltillä voidaan tiedottaa käyttäjiä • kenttiä käytetään kylteistä huolimatta • mihin leikki siirtyy, jos kentälle pääsy estetään? –pääsääntöisesti ylläpito on järjestettävä mahdollisuuksien mukaan myös talvella

• Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Leikkikenttien turvallisuus talvella | ViherTek-seminaari 2012, Janne Niemelä 5 • Leikkikentiltä ei voida edellyttää talviolosuhteissa samaa turvallisuustasoa kuin kesällä –pikkulasten käyttäessä leikkikenttää mukana on syytä olla aikuinen, joka osaa huomioida talviset erityisolosuhteet • Riskin hyväksyttävyyteen vaikuttavat mm. –mahdollisuudet riskin poistamiseen –riskin vapaaehtoisuus/pakollisuus –saavutetut hyödyt –riskin havaittavuus ja tunnettuus