Piratismi Aleksi Hintsala, Arttu Rintalahti, Matti Suoraniemi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Toimintaympäristö
Advertisements

Kansainvälisten opiskelijoiden maahanmuutto Suomen näkökulmasta
Tapahtumaverstas ja tutkimuksen lähtökohdat •Tapahtumaverstas –Perustettu v.2007 (Fregatti Oy Yrityspalveluiden sisar) –Tarjoaa Tapahtumaviestintää.
Resurssitehokkaat ratkaisut – kestävää liiketoimintaa Pekka Paasikivi Lähivesistä Itämereen
SOME Eli sosiaalinen media ja lähinnä sitä Facebook Roast.
Kallion ala-aste vanhempainyhdistys Jari Ahde Rautaruukki Oyj Corporate Information Security Controller
Tiedotustilaisuus Rakennustoimisto Pohjola Oy •Vuonna 1989 perustettu perheyritys •Toiminta-alue Pirkanmaa ja Etelä-Suomi •Liikevaihto n. 35,5.
Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttien neuvottelupäivät Kulttuuriviennin rahoitus Neuvotteleva virkamies Kimmo Aulake OPM/KUPO/KVY.
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
Tuotekehityksen ja kansainvälistymisen kautta laajemmat markkinat Samuli Vanhala
Tiedonhaku Internetistä PODCASTING Katarina Andersson TU08se
Facebook yritystoiminnan tukemisessa Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Mikä tekijänoikeus?.
”Määrittää ihmisen yksilönä”
Toimeentulotuen vuositilasto 2010 Ari Virtanen.
MIKÄ TEKIJÄNOIKEUS Toinen oppitunti.
Valtteri Suominen Deviantart.
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Youtube.
© Electronic Frontier Finland ry Sananvapaudesta Internetissä Mikko Välimäki
Tekijänoikeudet koulun arjessa
Esitelmä YOUTUBE.
SearchIM Search Mikko Ketola Regional Manager (Finland, Ireland, Baltic States) Helsinki Nuorten yhteisöt netissä – miten kommunikoin ja viestin.
Seitsemän syytä optimismiin Kööpenhaminassa Helsinki.
 Johdanto  YouTube  YouTuben hyödyntäminen  Yhteenveto.
YK:n ihmisoikeuksien julistus, 27.2 artikla
 Kirjoita harkiten keskusteluryhmiin Jos kirjoitat viestejä julkisiin keskusteluryhmiin varmista, että viestisi liittyy ryhmän aiheeseen. Älä lähetä.
 Ulkomaankauppa on aina ollut merkityksellistä Suomelle.  Kokonaisvienti nelinkertaistui vuodesta 1990 vuoteen 2008 asti.  Tavaroiden ja palveluiden.
Työterveys ja -turvallisuus on yhteinen asia. Hyväksi sinulle. Hyväksi tuottavuudelle. Yhteistyöllä riskit hallintaan Terveellinen työ -kampanja 2012–2013.
Creative Commons ja yhteisöttömän aineiston lumo Tietoisku Jari Sarja Otavan Opisto.
Tekijänoikeudet ”Tekijänoikeudella tarkoitetaan laissa säädettyjä määräämisoikeuksia, jotka kuuluvat luovan työn tekijälle.” Lähde:
© Electronic Frontier Finland ry Tekijänoikeus ja käyttäjä Mikko Välimäki
WEB 2.0 — Sitä sun tätä Juha Kurri. Folksonomia Flickrissä on luovuttu tieteellisestä, tai muusta vakiintuneesta luokittelusta ja hierarkisesta lajittelusta,
Tekesin ja innovaatiotoiminnan vaikutukset 2014
Facebook yritystoiminnan tukemisessa Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
FUAS Kielet ja viestintä
Alipalkkaus kuriin – PAMin esitys palkkarikosten sanktioimisesta PAMin kärkiteemat kevät 2013.
Tiivistelmä sisällöstä:  Facta Tietopalvelu on kotimainen hakupalvelu, joka vastaa sisällöltään moniosaista painettua tietosanakirjasarjaa Miten käytössä?
Piratismi Sanalla piratismi on nykyään kolme merkitystä. 1) Merirosvous. 2) Väärennettyjen merkki tuotteiden myynti. 3) Luvaton nettijakaminen.
Julkisen talouden sopeutus ja palkkaverotus
Toimeentulotuen menot 2011 Hannele Tanhua Toimeentulotuen menot / Hannele Tanhua1.
Tekijänoikeudet Tekijänoikeus suojaa henkisen työn omaperäisiä tuloksia, teoksia. Teoksia ovat esimerkiksi erilaiset tekstit, valokuvat, piirrokset, maalaukset,
Ovatko tekijänoikeudet aikansa mukaiset?. SISÄLTÖ Johdanto Luku 1: Tekijänoikeuslaki Luku 2: Suoja-ajat Luku 3: Tekijänoikeuslakien uudet näkökulmat Pohdinta.
© SUOMEN AKATEMIA 1 Julkisen tutkimusrahoituksen toimijat Suomessa.
Lasten päivähoito 2010 Kuntakyselyn osaraportti Salla Säkkinen
Matkailun mahdollisuudet käyttöön! PAMin kärkiteemat kevät 2013.
ELEKTRA - kotimaisia tieteellisiä artikkeleita sähköisessä muodossa Alustus Vapaa pääsy tieteelliseen tietoon -seminaarissa Jyrki Ilva
Erilaiset alueet – erilainen hyvinvointi? Ilkka Mella TEM/ AKY Alueet ja hyvinvointi - seminaari.
Kuntouttava työtoiminta 2010 – Kuntakyselyn osaraportti Esa Arajärvi.
Wiki …ja muutamia huomioita sosiaalisesta mediasta [työyhteisöjen näkökulma] Kulttuurituotanto YAMK | | Milla Laasonen.
Rauman kauppakamarin Työvoima- ja osaamiskysely  Sähköinen kysely –  Kysely lähetettiin 307 kauppakamarin jäsenelle  Vastanneita 114,
EU : Tärkeitä henkilöitä:. Perustajat… Robert Schuman ( ) Jean Monnet (1888 – 1979)
Windows 2000 Jukka Stranden Marko Suhonen Käyttöjärjestelmät Seminaari 2006.
Counter-Strike on lähiverkossa tai internetissä pelattava verkkopeli.Se on ollut jo vuosia verkkopelien ykkönen. Pelaajia on monista kymmenistä maista,
Maailman ja Suomen talouden kehitys
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
Mielenterveyden häiriöt
20 Yritykset käyvät ulkomaankauppaa s
HINNAN MAKSAMINEN SOPIMUKSESTA
Tietoturva internetissä
Kuolemantuomio Kuolemantuomio on rikoksesta tuomitun henkilön tuomitseminen kuolemaan rangaistukseksi. Kuolemanrangaistukseen tuomitseminen ja rangaistuksen.
Tietoturva Henkka Jokela MYtlpt15B.
mahdolliset Kilpailijat
Kenttäkonsultointikysely 2014
MEGA -Suljetun suuren suosion saaneen megauploadin seuraaja
Tietoturva.
Talouskasvu jakaantuu epäyhtenäisesti myös vuonna 2017
Mikä tai mitä on Youtube?
Kuolemantuomio Kuolemantuomio on rikoksesta tuomitun henkilön tuomitseminen kuolemaan rangaistukseksi. Kuolemanrangaistukseen tuomitseminen ja rangaistuksen.
Maailmantalouden ennustetaan kasvavan 3,4 % vuonna 2017
Esityksen transkriptio:

Piratismi Aleksi Hintsala, Arttu Rintalahti, Matti Suoraniemi

Piratismista yleisesti Piratismi on ilman oikeudenhaltijoiden lupaa tapahtuvaa tallenteiden valmistamista, jakamista ja käyttämistä Piratismia voidaan harjoittaa sekä fyysisesti, että virtuaalisesti Erityisesti virtuaalinen piratismi on kasvanut merkittäväksi ongelmaksi Lähes kaikissa maissa piratismi on laitonta Esimerkiksi Alankomaissa ja Sveitsissä piratismi ei ole laitonta FAKTOJA Vuonna 2010 Suomessa oli yli 125 000 kotitaloutta, joissa harjoitettiin aktiivisesti laitonta tiedostojen jakamista tietoverkkoihin Tietoverkkopiratismin aiheuttamat kokonaistappiot suomalaiselle yhteiskunnalle ovat yli 355 miljoonaa euroa vuodessa Vuonna 2008 eurooppalaisilta luovan teollisuuden aloilta hävisi yli 185 000 työpaikkaa, menetysten ollessa arviolta 10 miljardia euroa. Pääsyyksi tutkimus löysi laittoman nettipiratismin Venäjä ja Kiina ovat fyysisen piratismin kärkimaita

Piratismi uutisissa Vuonna 2012 Yhdysvalloissa käsiteltiin SOPA (Stop Online Piracy Act) ja PIPA (Protect IP Act) -lakialoitteita, jotka antaisivat merkittävät valtuudet Yhdysvaltojen oikeuselimille internetin hallinnassa Monet yritykset, kuten Google ja Microsoft osoittivat mieltään vapaan internetin puolesta ja esimerkiksi Wikipedia sulki sivustonsa päiväksi mielenosoituksena lakiehdotusta vastaan Kansainvälisen vastustuksen tuloksena aloitteiden käsittely siirrettiin ”hamaan tulevaisuuteen” Tammikuussa 2012 Uuden-Seelannin poliisivoimat pidättivät Megaupload.com:in perustajan Kim Dotcomin FBI:nkin jahtaama Dotcom on syyllistynyt laajaan piraattitoimintaan ja pidätyksen ohessa, myös hänen sivustonsa, suosittu latauspalvelu Megaupload.com suljettiin Lokakuussa 2011 Helsingin käräjäoikeus määräsi Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen vaatimuksesta internetoperaattori Elisan väliaikaisesti estämään asiakkaidensa pääsyn The Pirate Bayn palvelimille tekijänoikeuslain keskeyttämismääräyspykälän perusteella ja 100 000 euron sakon uhalla. Esto tuli voimaan 9. tammikuuta 2012

Nettipiratismi Nettipiratismi on tekijäinoikeuksilla suojattujen tiedostojen laitonta jakamista Internetkulttuuri on vuosien aikana kasvanut ja sen myötä piratismista on tullut maailmanlaajuisesti merkittävä ongelma Suomessa tiedostojen lataaminen ja jakaminen on laissa kielletty Lataamista ja jakamista on kuitenkin hankala jäljittää ja toimintaa on siksi vaikeaa estää Kuitenkaan rangaistuksen saaminen lataamisesta ja jakamisesta ei ole mahdotonta Fyysinen piratismi ja nettipiratismi ovat usein linkittyneet toisiinsa Elokuvassa salaa kuvattu materiaali ladataan internetiin, jonka jälkeen fyysisiä kopioita myyvä henkilö polttaa elokuvan DVD-levylle ja myy fyysisenä kopiona

Fyysinen piratismi Fyysinen piratismi on laittomasti kopioidun teoksen myymistä fyysisessä muodossa Suomessa fyysistä piratismia harjoittavia yrityksiä ei ole havaittu ja muutenkin fyysinen piratismi on vähäistä Muualla maailmassa fyysinen piratismi on suurempi ongelma Kiina, Brasilia, Espanja, Meksiko, Paraguay, Puola, Taiwan, Thaimaa, Ukraina ja Venäjä ovat fyysisen piratismin ongelmamaita Syynä on usein se, että virallisten tuotteiden hinta on liian korkea Fyysisessä muodossa myydään erityisesti vaatteita, musiikkia, elokuvia, elektroniikkaa ja myös lääkkeitä

Piratismi eettisestä näkökulmasta Mielialaetiikka Mielialaetiikan kannalta katsottuna teko voi olla eettisesti sekä huono, että hyvä. Jos esimerkiksi lataaja haluaa itselleen ja ystävilleen ilmaisen ja mukavan elokuvaillan, teko on oikein Jos lataaja haluaa tarkoituksellisesti vahingoittaa yrityksiä lataamalla laittomasti näiden kaupallisia tuotteita, teko on väärin Velvollisuusetiikka Useimmissa maissa piratismi on laitonta, eli velvollisuusetiikan kannalta teko on kaikissa tapauksissa väärin Seurausetiikka Seurauksena usein piratismista on suurta haittaa, esimerkiksi maailmanlaajuisesti vahinkoa aiheutuu yrityksille miljardien dollareiden edestä, eli teko on väärin Laulajanurasta unelmoivan artistin haave saattaa kariutua, kun levyn tulot eivät riitä sopimuksen jatkamiseen Toisaalta, lataaja ja jakaja saa aikaan monille ihmisille mielihyvää, kun he saavat käyttää materiaalia ilmaiseksi, joten teko on myös oikein