Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kuolemantuomio Kuolemantuomio on rikoksesta tuomitun henkilön tuomitseminen kuolemaan rangaistukseksi. Kuolemanrangaistukseen tuomitseminen ja rangaistuksen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kuolemantuomio Kuolemantuomio on rikoksesta tuomitun henkilön tuomitseminen kuolemaan rangaistukseksi. Kuolemanrangaistukseen tuomitseminen ja rangaistuksen."— Esityksen transkriptio:

1 Kuolemantuomio Kuolemantuomio on rikoksesta tuomitun henkilön tuomitseminen kuolemaan rangaistukseksi. Kuolemanrangaistukseen tuomitseminen ja rangaistuksen täytäntöönpano eli teloitus ovat eri asioita. Nykyään kuolemantuomio on yleinen paitsi Yhdysvalloissa, niin myös Kiinassa, Saudi- Arabiassa, Iranissa ja eräissä Afrikan valtioissa kuten Keniassa ja Egyptissä.

2 Teloitustavat Entisaikoina käytettyjä tappotapoja olivat: Roviolla polttaminen, hukuttaminen, venyttäminen, tukehduttaminen, raajojen katkaiseminen, villieläimille syöttö, ristiinnaulitseminen, kaasukammio ja giljotiini. Nykyään kuolemantuomio suoritetaan ampumalla tai myrkkypiikillä. Edelleen käytetään hirttämistä, kivittämistä, sähkötuolia sekä mm. muslimivaltioissa ruoskimista.

3 TEILAAMINEN

4

5 Eettiset ongelmat: Kuolemantuomioiden oikeuskäyntejä ei pystytä tekemään oikeudenmukaisiksi  rikollisten määrä on niin suuri, ettei kunnollisia oikeudenkäyntejä ehditä pitämään. Tilastojen mukaan Yhdysvalloissa jopa 3/10 kuolemaantuomituista on syyttömiä  lähiomaiset kärsivät On todettu jo kauan sitten, ettei kuolemantuomio vähennä rikollisuutta tai toimisi peloitteena Kuolemantuomio on enemminkin vapautus kuin tuomio kun sen toteuttaa Tuomitsemalla ihmisen kuolemantuomioon yhteiskunta syyllistyy samanarvoiseen tekoon kuin rikollinen on syyllistynyt

6 Etiikan teorioiden mielipiteet kuolemantuomiosta:
Velvollisuusetiikka: kuoleman rangaistus on väärin, sillä kenelläkään ei ole velvollisuutta kostaa rikkomusta tai tappaa toista ihmistä. ”Älä tapa” Tarkoitusetiikka: hyväksyy kuolemantuomion, jos oletetaan, että rangaistuksen panijan motiivi on hyvä. Seurausetiikka: Teko on oikein, jos seuraukset ovat hyvät ja hyödyt ovat suuremmat kuin haitat. Esim. psykopaatin tuomitseminen kuolemaan Tilanne-etiikka: riippuu kenen näkökulmasta katsoo, ja millainen tilanne on. Jokainen tilanne on yksittäistapaus.


Lataa ppt "Kuolemantuomio Kuolemantuomio on rikoksesta tuomitun henkilön tuomitseminen kuolemaan rangaistukseksi. Kuolemanrangaistukseen tuomitseminen ja rangaistuksen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google