Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kallion ala-aste vanhempainyhdistys Jari Ahde Rautaruukki Oyj Corporate Information Security Controller www.freewebs.com/kallionkoulu.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kallion ala-aste vanhempainyhdistys Jari Ahde Rautaruukki Oyj Corporate Information Security Controller www.freewebs.com/kallionkoulu."— Esityksen transkriptio:

1 Kallion ala-aste vanhempainyhdistys Jari Ahde Rautaruukki Oyj Corporate Information Security Controller

2 Kallion ala-aste vanhempainyhdistys
Monellako on mahdollisuus kotona käyttää internetiä? - monellako on jo oma tietokone? Kannettava? - onko Teillä nettikavereita? onko teillä oma sähköpostiosoite? Mese hallussa? Meezone? Onko kaikki tieto netissä totta? Minkälaisen tiedon voi olettaa olevan oikeaa? Salasanat

3 Kallion ala-aste vanhempainyhdistys
Onko Habbo tuttu? Entä Runescape? Tärkeää pitää oma pää ja käyttää maalaisjärkeä - mihin tahansa ei verkossakaan kannata suostua - omia tietoja ei kannata antaa tuntemattomille chatissa. - ei kannata laittaa omia tietoja näytille - harrastussivulta saattaa joku ottaa postiosoitteen ja alkaa häiritä Minkälaisia uhkia tiedät? Janne / Jaana 10 v

4 Kallion ala-aste vanhempainyhdistys
Piratismi? - tiedättekö mitä tarkoittaa? - mitä nykyajan piratismi tarkoittaa - mitä seurauksia laittomasta kopioinnista saattaa olla?

5 Kallion ala-aste vanhempainyhdistys
Kuinka monella on jo oma kännykkä? Kiusataanko teitä paljon kännykällä? - kuvien ottaminen toisista on kyseenalaista - toisen henkilön kuvien verkkoon vieminen luvatta jo rangaistava teko oman kuvankin kanssa kannattaa olla tarkkana Omaa numeroa ei kannata aina antaa kaikille

6 Kallion ala-aste vanhempainyhdistys
Turvallisuusvihjeitä Seuraavat asiat kannattaa pitää mielessä, kun opastat 9 - 12-vuotiasta lasta Internetin käytössä: Luo yhdessä lasten kanssa Internet-käytön säännöt. Sijoita Internet-käyttöön tarkoitettu tietokone yhteisiin tiloihin eikä lasten makuuhuoneeseen. Tutustu Internetin suodatintyökaluihin (esimerkiksi MSN Premiumin lapsilukko), joilla voit täydentää, mutta et korvata, omaa henkilökohtaista valvontaasi. Juttele lastesi kanssa heidän verkkoystävistään ja -toiminnoistaan aivan kuten juttelisit muistakin toiminnoista. Tee lapsillesi selväksi, että eivät saa koskaan suostua henkilökohtaiseen tapaamiseen verkkoystävänsä kanssa. Anna lastesi käyttää vain valvottuja chat-foorumeita hyvämaineisissa lapsille tarkoitetuissa sivustoissa. Painota lapsillesi, että he eivät saa koskaan luovuttaa henkilökohtaisia tietoja sähköpostitse, chat- foorumeissa tai pikaviesteissä ja että eivät saa täyttää rekisteröintikaavakkeita tai käyttäjäprofiileita eivätkä osallistua verkkokilpailuihin.

7 Kallion ala-aste vanhempainyhdistys
Opeta lapsillesi, että he eivät saa ladata ohjelmia ilman lupaasi, sillä he voivat vahingossa ladata vakoiluohjelman tai tietokoneviruksen. Opeta lapsillesi myös se, että tiedostojen jakaminen tai Webistä lainattu teksti, kuvat tai grafiikka voit rikkoa tekijänoikeuslakeja. Voit estää lapsesi osallistumisen erilaisiin toimintoihin sinun tietämättäsi, kun hänen käytössään on rajoitettu käyttäjätili. Rohkaise lapsiasi kertomaan heti, jos jokin tai joku saa heidät tuntemaan olonsa verkossa vaivautuneeksi tai uhatuksi. Pysy rauhallisena ja kerro lapsillesi, että he eivät joudu vaikeuksiin, jos he ilmoittavat jostain tällaisesta sinulle. Kehu heidän käytöstään ja rohkaise heitä kertomaan sinulla jatkossakin, jos jotain vastaavaa tapahtuu. Lue lisää, miten sinun kannattaa toimia verkossa toimivien hyväksikäyttäjien ja kiusaajien kanssa. Keskustele lastesi kanssa verkossa esiintyvästä pornosta ja osoite heille sivustoja, joissa on asiallista tietoja terveydestä ja seksuaalisuudesta. Pidä itselläsi lastesi sähköposti- ja pikaviestitilien käyttöoikeus, jotta voit varmistaa, että he eivät keskustele tuntemattomien kanssa. Keskustele lastesi kanssa vastuullisesta ja eettisestä verkkokäyttäytymisestä. Lapset eivät esimerkiksi saa levittää huhuja eivätkä kiusata tai uhkailla muita Internetissä.

8 Kallion ala-aste vanhempainyhdistys
Yhdistyksen nettisivut löydät osoitteesta Tietoturvaa: Kenelle kerron kun tulee ongelmia - kannattaako ongelmista kertoa vaikka hävettäisi?


Lataa ppt "Kallion ala-aste vanhempainyhdistys Jari Ahde Rautaruukki Oyj Corporate Information Security Controller www.freewebs.com/kallionkoulu."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google