Ikimuistettavat ooppera- animaatiot Lyhyt katsaus oopperaan ja animaation säveltäjiin Pysäytä esitys Esc-näppäimellä Käynnistä esitys ikkunan vasemmasta.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
1. Missä vietät joulun useimmiten?. 2. Missä viettäisit joulun mieluiten?
Advertisements

• Liverpoolin visiitti jäi vain vuoden mittaiseksi lukuisten luokkaantumisten vuoksi. Vuonna 2002 Litmanen palasi vanhaan seuraansa Ajaxiin, jossa.
Realismi Syntynyt 1800 luvulla Rami, Anniina ja Tomi.
Coco Chanel Coco Chanel • Gabriella Bonheur ”Coco” Chanel • syntyi Saumurissa Ranskassa • kuoli Pariisissa.
Korjaa lauseet. Alex on myyjä
Ylioppilastutkinto Vieras kieli Reaalikoe Toinen kotimainen kieli
Esiopetuksen huoltajat 2014 Generated on :41.
License To Kill Yleistietoa  Kirjailija Ian Flemingin vuonna 1952 kehittämä fiktiivinen brittiläinen agentti.  Useita romaaneja ja elokuvia. Eri Bond.
Valistus Tyylisuunta.
Gardnerin lahjakkuudet verkossa Otavan Opisto Jari Sarja On tunnustettava, että jotkut ovat erityisen fiksuja ja älykkäitä, ehkä taiteellisesti.
Satukirjailijoita.
Musiikin ryhmäkoulutus
Pelaajakysely Tampereen piirin pelaajille 2013 TKT.
Raamatun tekstien valossa.VKR.
Perusopetuksen huoltajat 2014 Generated on :04.
TAUOLLA TYÖKAVEREIDEN KANSSA
A-englanti Oppilaat: -Yhteensä ( ), noin 6 % ikäluokasta poikaa, tyttöä -Kolme neljästä teki läksyjä alle puoli tuntia -Kouluarvosanojen.
TPO-oppilaitoskysely keväällä 2010 Toimintaympäristö ja talous Oppilaat Henkilöstö Opetustarjonta.
Filosofian synty Filosofia on arkipäiväisien asioiden ihmettelyä ja yliluonnollisten kysymyksien pohdiskelua. Filosofiassa argumentointi ja kyseenalaistaminen.
Minun ystäväni 8. luokka tekijä – L. Pupulainen.
Klassismin musiikki Elina Tuppurauinen 8.B.
Jumala tuntee minut; Jeesus – Sana tuli ihmiseksi
Turun seudun vetovoimaisin kaupunki KAARINAN k a u p u n k i Valomerkki –toimintamalli Stop nuorten päihteiden käytölle Kaarinan kaupunki Kaarinan kihlakunnan.
Anna Abreusta tietoa! Anna Eira Margarida Mourao de Melo e Abreu on syntynyt 7.helmikuuta 1990 Vantaalla mutta hän on myös asunut pienenä Portugalissa.
NEVILLE CHAMBERLAIN Saku Huhmo 2B. Nuori Neville Chamberlain.
Johan Julius Christian (Jean) Sibelius
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
Ammattikorkeakoulun konserttisali
TIETOA VAPAAEHTOISEN A2-KIELEN (SAKSA, RANSKA) VALINTAAN LIITTYEN
Renessanssi By: Tiia, Erik & Oona.
Suomen Lääkäriliitto | Finnish Medical AssociationLääkärit Suomessa | Physicians in Finland Tilastotietoja lääkäreistä ja terveydenhuollosta 2014 Statistics.
Poliittinen tutkielma. Tieteellisempi ote Spinozan viimeinen teos, Tractatus politicus, jäi kesken hänen kuollessaan. Nimensä mukaisesti se on paluuta.
1. Missä vietät joulun useimmiten?. 2. Missä viettäisit joulun mieluiten?
Yhdyssanat, jotka kirjoitetaan erikseen
Tango Suomessa aikajana
Suomi 1B – Y347 Mon and Wed – Exam
Mikael Agricola Mikael Agricola syntyi vuonna 1510 ja kuoli 9. huhtikuuta vuonna 1557 ja hänen kuolinpäivänsä on vakiintunut liputuspäivä. Keskiajalla.
Oboe Jenna Kemppainen.
Katumuksen sakramentti
Neitsyt Maria.
CompuCamp kysymystä (daha diskattu). Kysymys 1 – Musiikki Mikä yhtye on kuvassa?
CompuCamp kysymystä (daha diskattu). Kysymys 1 – Musiikki Mikä yhtye on kuvassa?
Tekijät: JUUSTO JA CALILEI. Irwinin lapsuus ● Antti Yrjö Hammerberg syntyi Hämeenlinnassa 14. Syyskuuta 1943, Höyhensaaren synnytyssairaalassa. Jo kolmen.
o Musiikki on ääneen perustuva taiteen, itseilmaisun ja kommunikoinnin muoto o Musiikki jaotellaan yleensä kolmeen lajiin; - Popmusiikki - Kansanmusiikki.
Suomalaisten elämänmeno 1950-luvulla luku ylipäätään 1950-luku oli hyvä vuosikymmen Välit Neuvostoliittoon oli lämpimät Vuosi 1952 oli suomalaisten.
Alex Mattson Laura Saare.
Suomi 2A SELKOUUTISET:
EMINEM Aino Pennanen.
TAIDEMUSIIKKI OSA I.
Lilja Suominen lv15j miro laitinen lv15J Mari Honkamäki LV13D
Paavo Nurmi Jenna & Venla.
Tarina alkaa. Kyllä vai ei ?
Kultakaudesta uudelle vuosituhannelle
Taidemusiikki ennen Sibeliusta
Paavi Paavali III vahvistaa jesuiittojen sääntökunnan vuonna 1540
Giuseppe Verdi Iida.
Haapaniemen koulun musiikkiluokka
Kauko röyhkä Jenni, Milla ja Satu .
JESUIITAT.
Hyton innovaatioprojektiopintojen loppuseminaari
Kieli- ja musiikkiluokkainfo
Suomalaiset taidemaalarit
Taidemusiikki ennen Sibeliusta
Tervetuloa Suomi 4B –kurssille!
Mikä alkuaine on nimetty suomalaisen kemistin mukaan?
Riku Heino ja Milo Hakalahti
Hyvinkään suun terveydenhuolto
Tango Suomessa aikajana
Helmet- musahaaste 2019 Reggae-levy
Esityksen transkriptio:

Ikimuistettavat ooppera- animaatiot Lyhyt katsaus oopperaan ja animaation säveltäjiin Pysäytä esitys Esc-näppäimellä Käynnistä esitys ikkunan vasemmasta alakulmasta

Ooppera (lat. opera, sanan opus eli työ tai teos monikko) on näyttämötaidemuoto, jossa yhdistyvät musiikki ja näytelmä. Oopperassa on usein täysimittainen sinfoniaorkesteri. Pääosassa ovat kuitenkin laulajat. Oopperan tekstiä, jota kutsutaan nimellä libretto, lauletaan oopperan aikana tavallisesti kahdella laulutyylillä. Resitatiivi on puhemaista laulua, joka kuljettaa juonta eteenpäin. Resitatiivien välillä olevia lauluja kutsutaan aarioiksi. Lisäksi oopperateoksiin kuuluu usein duettoja, kuorokohtauksia ja orkesterin esittämiä alku-, väli- ja loppusoittoja.

Mozart (1756 – 1791, 34 v.) 23 oopperaa Wolfgang Amadeus Mozart kirjoitti ensimmäiset sävellyksensä nelivuotiaana ja ensimmäisen oopperansa 11-vuotiaana vuonna Pojalla oli tarkka korva ja hän pystyi muistamaan kokonaisia sävellyksiä kerta kuulemalta. Näyte 4. Figaron häät, 7. Taikahuilu Rossini (1792 – 1868, 75 v.) 42 oopperaa Vanhempien johdolla Gioacchinon musiikkiharrastus alkoi varhain ja jo kuusivuotiaana hän soitti triangelia isänsä yhtyeessä. Kymmenen vuoden iässä hän lauloi kirkkokuorossa soolo-osuuksia. Näyte 8. Tuhkimo

Verdi (1813 – 1901, 88 v.) 28 oopperaa Hänen lahjakkuutensa kiinnitti kauppias ja amatöörimuusikko Antonio Barezzin huomion. Barezzi tuki häntä monin tavoin, opetti hänelle eri puhallinten soittoa ja otti hänet asumaan taloonsa. Näyte 2. Rigoletto, 10. La Traviata Gounod (1818 – 1893, 74 v.) 12 oopperaa Lapsena hän opiskeli musiikkia äitinsä johdolla. Hieman myöhemmin hän pääsi Pariisin konservatorioon opiskelemaan ranskalaissäveltäjä Fromental Halévyn johdolla. Vanhoilla päivillään Gounod sävelsi pääasiassa uskonnollista musiikkia, kuten laulun Ave Maria. Näyte 9. Faust

Delibes (1836 – 1891, 54 v.) 22 oopperaa Hän opiskeli vuodesta 1847 lähtien sävellystä Adolphe Adamin johdolla Pariisin konservatoriossa. Delibesin tunnetuin teos on Intiaan sijoittuva ooppera Lakmé ja erityisesti sen Kukkaduetto (ransk. Sous le dôme épais) osa, jota on käytetty musiikkina useissa elokuvissa ja televiosiomainoksissa. Näyte 11. Lakmé Bizet (1838 – 1875, 36 v.) 7-8 oopperaa Bizet pääsi arvostettuun Pariisin konservatorioon jo yhdeksänvuotiaana. Vuonna 1857 hän voitti palkinnon yksinäytöksisellä operetillaan Le Docteur Miracle. Hänet tunnetaan parhaiten oopperastaan Carmen. Näyte 3. Carmen, 6. Helmenkalastajat

Leoncavallo (1857 – 1919, 62 v.) 12 oopperaa Leoncavallo aloitti musiikin opiskelun itsenäisesti. Vuonna 1866 hän pääsi Napolin San Pietro a Majella -konservatorioon opiskelemaan pianonsoittoa ja sävellystä. Hän valmistui ja esiintyi ensimmäistä kertaa julkisesti pianistina 16-vuotiaana. Leoncavallo piti erityisesti Richard Wagnerin musiikista, josta hän sai vaikutteita useisiin varhaisiin teoksiinsa. Leoncavallo oli kuullut Bolognassa Richard Wagnerin oopperan Tannhäuser, joka oli tehnyt häneen syvän vaikutuksen. Näyte 1. Pajatso Puccini (1858 – 1924, 65 v.) 12 oopperaa Kymmenvuotiaana hän liittyi San Marino- ja San Michel -kirkkojen poikakuoroihin. Jo 14-vuotiaana hän toimi urkurina Luccassa ja sävelsi kirkkomusiikkia. Näyte 5. Madama Butterfly, 12. Tosca