Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy :: www.takoy.fi © TAK Oy Venäläisten matkailijoina Suomessa maaliskuu 2012 Kapustat Kaakkoon.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Juha Kauppinen Consulting oy Työntekijäkysely Tietoja
Advertisements

Kysely vertaistuen kehittämisen tarpeista. 1. Millainen rooli vertaistoiminnalla ja vertaistuella on yhdistyksenne missiossa ja visiossa?
Kelan palvelu Suomen monikulttuurisimmassa lähiössä Varissuolla
. AKL:n 42. Autokauppiaspäivät Hilton Helsinki Kalastajatorppa Puheenjohtaja Pekka Helander Autoalan Keskusliitto ry.
Yleistä Pääkaupunki: Brasília
Venäjän läheisyyden merkitys Suomen matkailulle Jaakko Lehtonen
Kirjailijoiden taloudellinen asema Suomessa , Lavaklubi, Kansallisteatteri, Helsinki Tutkimuspäällikkö Mikko Grönlund BID Innovaatiot ja.
Toimintaympäristö
Miksi ja miten Vkontakteen? Kulttuurimatkailun menestystekijöitä I – venäläiset matkailijat Tiina Merisalo, Helsingin kaupunginmuseo Museot kulttuurimatkailun.
Hirvionnettomuuksien kehitys
Tiedotustilaisuus Rakennustoimisto Pohjola Oy •Vuonna 1989 perustettu perheyritys •Toiminta-alue Pirkanmaa ja Etelä-Suomi •Liikevaihto n. 35,5.
Tuotantokompleksi TOROS
Lähde: Tilastokeskuksen väestöennuste
HAVAINTOJA SOTE-VERTAILUSTA
Toimitusjohtaja Mikael Aro
Syksy 2010 Vancouverissa. Vancouver, BC • asukasta, Suur-Vancouver 2,2 milj. • Kanadan 3. suurin kaupunkialue • Vanha sahakylä!!! • Lauhkea ja.
Jukka Leino Viestinnän prosessi TAHTOTILA.
Lappeenranta-Imatra seudun elinkeinoelämä ja Venäjä-toiminta
Hannu Virtanen Selkokielen tarvearvio 2014
”Määrittää ihmisen yksilönä”
Toimeentulotuen vuositilasto 2010 Ari Virtanen.
Jukka Leino Viestinnän prosessi TAHTOTILA TAVOITTEET KOHDE- RYHMÄT STRATEGIA ARGUMENTOINTI RESURSSIT TOIMEN- PITEET SEURANTA.
Katja Mikkonen Kari Niklander
1 ©TNS 2012 Tämän tutkimuksen tulokset on tarkoitettu vain tilaajan omaan käyttöön. Niitä ei saa lainata, luovuttaa, jälleenmyydä tai julkaista ilman tutkimusyrityksen.
Nopeus s t v nopeus = matka: aika v = s :t
Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa Kyselytutkimus kaikille Hammaslääkäriliiton yksityishammaslääkärijäsenille (2282 kpl, 15 enemmän kuin 2007)
Tilastotietoja suuralue- ja maakuntajaolla (NUTS2 ja NUTS3)
, SK, sivu 1 Tietoa liikennetilanteesta VR:n Internet-sivuilla
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Pelkosenniemi 1.
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Kittilä 1. ELINKEINOPOLITIIKAN TILA 2.
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Kemi 1. ELINKEINOPOLITIIKAN TILA 2.
1 Senioreiden säästäminen ja maksutavat 2014 SENIOREIDEN SÄÄSTÄMINEN JA MAKSUTAVAT
Määräaikaiset työsuhteet Työvoiman työssäolo iän mukaan 2011 Lähde: Tilastokeskus, Työvoimatutkimuksen 2011 aineisto Akavalaiset.
Rajaliikenteen sujuvuus tulevaisuudessa Tommi Kivilaakso, Tulli
Gymnaestrada
Työmarkkinatutkimus 2012 Yksityinen sektori
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014
Metropolialueen kuntajakoselvitys Metropolområdets kommunutredning Millaiseen metropoliin Helsingin valtuusto Matti Vatilo Kuntajakoselvittäjä.
Innovaatiotilastot 2012 ja Pohjois-Savon ja Kuopion seudun asema Lähde: Tilastokeskus, tutkimus- ja kehittämistoiminta (tietokanta) Tekes, Teknologiateollisuus.
KAAKKOIS-SUOMEN TYÖMARKKINOIDEN KATSAUS 2012  Ilmestyy piakkoin sähköisessä muodossa  Teemoina:  Väestö, työikäinen väestö, tuotanto, työllisyys, työttömyys.
Akavan Erityisalat Yksityissektorin työmarkkinatutkimus 2009.
Ostopalvelujen kasvu selittää parhaiten menojen jyrkkää kasvuvauhtia Juuassa Palvelujen ostoihin Juuan kunta käytti vuoden 2009 tilinpäätöksen.
Suuntaamattoman graafin syvyyshaku
1 Raha-asioiden suunnitteleminen ja nykyinen rahatilanne Senioritutkimus 2011.
Seinäjoki kisa A Tuomari: Tytti Lintenhofer ALO 12kyl, 4pys Kyl:
Maatalous, maaseutuyrittäminen rahavirrat 2008 ja 2007 Pohjois-Savo Jari Kauhanen MTK- Pohjois-Savo.
IKÄOHJELMAT SAK:LAISILLA TYÖPAIKOILLA SAK:N LUOTTAMUSHENKILÖPANEELI SYYSKUU 2013 N= 1114.
Tekesin ja innovaatiotoiminnan vaikutukset 2014
Jukka Leino Viestinnän prosessi TAHTOTILA.
Facebook yritystoiminnan tukemisessa Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Ph-p/kyt 2006 Asumisneuvontaa Jyväskylän seudulla YHTEISELLÄ ASIALLA ASUMISEN PUOLESTA Oulun seminaari
Aitoja tekoja joka päivä Energiansäästöviikko 2012.
Koronkorko Esimerkki 1, s.90 (88)
Tietoja muuttoliikkeestä Yhteenvetoa PKS = Vantaa, Espoo, Helsinki ja Kauniainen KUUMA = muu Helsingin seutu (10 kuntaa)
TABUT - mistä ei voi puhua, siitä ei enää vaieta Yleis- ja seutusuunnittelun perusteet YSS 07 SMASH ASEM (valokuva Olli Salo)
Asumisneuvontaa Jyväskylän seudulla Suomen Setlementtiliitto Asumisen seminaari
Julkisen talouden sopeutus ja palkkaverotus
Väestö ja väestönmuutokset. Väestö äidinkielen ja iän mukaan Naisten ja miesten tasa-arvo Helsingissä2 Lähde: Tilastokeskus. Miehet.
Pk-yritysbarometri, kevät 2015 Alueraportti, Pohjanmaa 1.
Lasten päivähoito Kuntakyselyn osaraportti / Salla Säkkinen1 Lasten päivähoito 2013 Kuntakyselyn osaraportti Salla Säkkinen.
JIK KY:N TALOUS Tilinpäätökset Talousarvio 2013 Info-tilaisuus Etelä-Pohjanmaan Opisto Talousjohtaja Arto Saarela 1.
Pendelöinti Pendelöinti eli asuinkunnan ulkopuolella työssäkäynti on yleistynyt lähes koko Suomessa 1980-luvun lopulta lähtien. Pendelöivien osuus on kasvanut.
Liike Nopeus ja kiihtyvyys.
TAMPEREEN KAUPUNKI – TALOUS- JA STRATEGIARYHMÄ 1 Ennakkotietoja työpaikoista vuodelta 2004 Vuoden 2004 ennakkotiedot työpaikoista julkaistiin
”Kaikki tiet johtavat Roomaan”
Jaana Kurjenoja Suomalaiset kuluttajina Virossa.
Matkailu Matkasanoja.
Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy
Paanajärven kansallispuisto
Lappeenrannan lentoliikenteen matkailutulovaikutus
Esityksen transkriptio:

Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy :: © TAK Oy Venäläisten matkailijoina Suomessa maaliskuu 2012 Kapustat Kaakkoon

Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy :: © TAK Oy VENÄLÄISTEN MATKAT KUUTEEN SUOSITUIMPAAN IVY- MAIDEN ULKOPUOLISEEN MAAHAN VUOSINA

Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy :: © TAK Oy 3 Venäläisten matkat Suomeen vuosittain Kaakkois-Suomen raja-asemien kautta

Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy :: © TAK Oy Venäläisten yöpymiset Suomessa ja matkat Suomeen kuukausittain 4

Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy :: © TAK Oy Venäläisten yöpymiset paikkakunnittain 5

Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy :: © TAK Oy Kuinka usein Suomessa – matkojen ja matkustajien määrä 6

Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy :: © TAK Oy Kuinka usein Suomessa? – matkojen määrä 7

Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy :: © TAK Oy Asuinpaikkakunta – matkojen määrä 8

Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy :: © TAK Oy Matkan tarkoitus - matkoja 9

Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy :: © TAK Oy 10 Venäläisten palveluiden käyttö Suomessa

Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy :: © TAK Oy PALVELUIDEN KÄYTTÖ VUONNA

Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy :: © TAK Oy Venäläisten tuoteostokset Suomessa 12

Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy :: © TAK Oy Onko teillä käytössänne Internet-yhteys? 13

Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy :: © TAK Oy Oletteko rekisteröityneet sosiaalisen median palveluihin? - % niistä, joilla on Internet-yhteys 14

Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy :: © TAK Oy Etsittekö tietoa matkakohteesta ennen matkaanne? – Mistä tietoa etsitty? 15

Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy :: © TAK Oy Etsittekö tietoa matkakohteesta ennen matkaanne? – Mitä tietoa etsitty? 16 Tietoa kuljetuspalveluista, juna-aikatauluista, parkkeerauksesta Suomessa, muita osoitteita, nähtävyyksiä, tietoa muista majoituspaikoista

Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy :: © TAK Oy Mitä Internet-sivustoa olette käyttäneet matkaanne liittyvän tiedon etsimiseen? 17

Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy :: © TAK Oy TYYTYMÄTTÖMYYTTÄ SUOMESSA HERÄTTÄNEET ASIAT – SUOMESSA VIERAILLEET VENÄLÄISET

Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy :: © TAK Oy Arvio matkustajapotentiaalista eri alueilta 19 AlueväkilukuArvio matkustajapotentiaalista Pietarin. 5 milj. Yli 50 %:lla kaupungin asukkaista on ulkomaan passi, joka vaaditaan matkustettaessa ulkomaille. Yli 3 miljoonaa asukkaista ei ole vielä käynyt Suomessa. Suomi on Italian ja Ranskan jälkeen kolmanneksi kiinnostavin ulkomaan matkakohde. Matkustamista rajoittaa se, että vain noin kolmanneksella kaupungin väestöstä on oma auto. Mikäli matkustaminen Suomeen on helppoa (viisumikäytäntö, liikenneyhteydet, rajajonot), matkustaminen Pietarista Suomeen tulee lisääntymään väestön tulotason noustessa. Viipurin Matka Viipurista Lappeenrantaan on vain 50 km ja Imatralle sekä Virolahdelle runsaat 70 km. Matkustaminen Viipurista Suomeen tulee lisääntymään väestön taloudellisen aseman kohentuessa. Kaupalliset palvelut Viipurissa kehittyvät hitaammin kuin Pietarissa, jossa ostovoimaista väestöä on paljon. Svetogorskn Imatran etäisyys Svetogorskista on vain 7 km, mikä helpottaa Svetogorskilaisten pendelöintiä Suomen puolella. Kaupungin väestömäärä on kuitenkin pieni ja tulotaso vielä alhainen. Matkustaminen Svetogorskista Imatralle tulee kuitenkin lisääntymään. Muu Viipurin piirin Etäisyys Suomeen lyhyt, kulkuyhteydet paikoin heikohkot. Väestön tulotaso alhainen. Erityisesti viisumivapaus voisi lisätä tämän alueen väestön matkustamista Suomeen. muu Leningradin Oblasti 1,5 milj. Laatokan Itäpuoliset ja Suomenlahden eteläpuoliset alueet ovat jo suhteellisen kaukana Suomen rajasta ja varsinkin useita kertoja vuodessa tapahtuva ostosmatkailu näiltä alueilta on epätodennäköistä. Sen sijaan tulotason ja varallisuuden kasvaessa Suomi on todennäköinen lomamatkakohde myös näiden alueiden asukkaille. Moskova11,51 milj. Moskova on ostosmatkailun näkökulmasta kaukana Suomesta, mutta lomamatkakohteena Suomi on lähellä ja helposti saavutettavissa. Vuosittain moskovalaiset tekevät noin matkaa Suomeen. Tämä lomamatkailu Moskovasta Suomeen tullee lisääntymään liikenneyhteyksien yhä parantuessa. Karjalan tasavaltan Suurin kaupunki Petroskoi (n asukasta) sijaitsee yli 250 kilometrin päässä Suomen rajasta. Tasavallan muissa kaupungeissa väkiluku jää alle Nykyisin valtaosa Suomessa vierailevista venäläisistä tullee Petroskoista, mutta elintason kasvaessa, myös pienempien kaupunkien asukkaat tulevat tekemään matkoja Suomeen paljon nykyistä enemmän.

Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy :: © TAK Oy Neljä skenaariota venäläisten Suomen-matkojen kasvusta 20