Alustava opintojen kokonaissuunnitelma HOPS –info 27.11 Ohjeistus: Alustava opintojen kokonaissuunnitelma Anna-Maria Saarela
HOPS-info 27.11.2011 (Matkailu) klo 13.00 – 17 tila S534 Opintojen rakenne ja pakollisten ammattiopintojen sisältö / koulutus- ja kehittämispäällikkö Kaisa Aninko Ohjeistus ja kokonaisuuden aikataulu käytännön toteutuksesta / Anna-Maria Valinnaiset opinnot / Anna-Maria klo 13.30–13.45 Venäjä -opinnot / Jorma klo 13.45 – 14.00 TAUKO klo 14.00 – 15.40 Täydentävät ammattiopinnot klo 14.00 – 14.25 Kokous-, kongressi- ja tapahtumamatkailu / Pauli klo 14.25 – 14.50 Ravitsemispalvelujen syvent. opinnot / Markku ja Sinikka klo 14.50 – 15.15 Palvelujen ja tuotteiden kehittäminen / Anja-Riitta klo 15.15 – 15.40 Majoituspalvelut / Sari klo 15.40 – 16.00 TAUKO klo 16.00 – 16.30 Kieliopinnot / Seija L klo 16.30 – 17.00 yTiimi ja Kauppiasyrittäjyys –opinnot ja / J-P Jääskeläinen ja Sirpa Vauhkonen
HOPS-infot 27.11.2011 (Hotra) klo 12.15 – 16.30 tila S418 klo 12.15 - 12.45 Opintojen rakenne ja pakollisten ammattiopintojen sisältö / koulutus- ja kehittämispäällikkö Kaisa Aninko Ohjeistus ja kokonaisuuden aikataulu käytännön toteutuksesta / Anna-Maria Valinnaiset opinnot / Anna-Maria klo 12.45 – 13.00 Venäjä -opinnot / Jorma klo 13.00 - 14.00 Täydentävät ammattiopinnot klo 13.00 – 13.30 Palvelujen ja tuotteiden kehittäminen / Anja-Riitta klo 13.30 – 14.00 Ravitsemispalvelujen syventävät opinnot / Markku & Sinikka klo 14.00 – 14.15 TAUKO klo 14.15 – 15.15 tila: / Täydentävät ammattiopinnot jatkuvat klo 14.15 – 14.45 Majoituspalvelut / Sari klo 14.45 – 15.15 Kokous-, kongressi-, tapahtumamatkailu / Pauli klo 15.15 – 15.45 Kieliopinnot / Seija L klo 15.45 – 16.00 TAUKO klo 16.00 – 16.30 yTiimi ja Kauppiasyrittäjyys –opinnot ja / J-P Jääskeläinen ja Sirpa Vauhkonen
Alustava opintojen kokonaissuunnittelu pähkinänkuoressa Alustava opintojen kokonaissuunnitelma: Moodlessa kurssilla: 12 Resto Opintojen kokonaissuunnitelma avain: hops taulukko palautettava opettajatuutorille em. kurssille 7.12. mennessä koskee koko opiskeluaikaa, mutta päivitetään opintojen edetessä Sitovat opintojaksojen valinnat: Wip:ssä tammi-helmikuussa 2013, poikkeus kielten peruskurssit 7.12 mennessä informoidaan tammikuun loppupuolella opettajatuutori tapaa oman ryhmänsä tammikuussa ennen valintoja koskevat vain 2. opiskeluvuotta HUOM! Keskeiset työkalut: Opinto-opas Moodlen opintojaksokuvaukset Hyödynnä opettajien vastaanottoajat / kysele lisää sähköpostitse! Opiskelijatuutorien apu 4
HOPS-prosessin aikataulu ja tiedot TILAISUUS AIKA PAIKKA Huom! Taustietoa omaan urasuunnitteluun: alumni- ja yritysesittelyjä Jatkuvasti eri opintojaksot Integroituu MYA9102–opintojaksoon pitkin opintoja HOPS-info ykkösille 27.11. klo 13.00– 27.11. klo 12.15– Ks. erillinen liite pakollinen osallistuminen (osa MYA9102), nimilistat kiertävät Opettajien vastaanottoajat työhuoneet Ks. Reston repusta Alustava opintojen kokonaissuunnitelma 7.12. mennessä Moodle Opettajatuutorin johdolla keskustelua tammikuussa sitovat valinnat Helmikuussa WIP Ilmoitetaan tarkemmin yTiimin haastattelut tammikuun puolen välin jälkeen yTiimin valinnat selvillä tammikuun loppupuolella
Valittavista opintopistemääristä: toisen opintovuoden aikana olisi suositeltavaa suorittaa noin puolet täydentävistä ja vapaasti valittavista opinnoista eli noin 10 - 15 op hotelli- ja ravintola-alan opiskelijoilla täydentävien opintojen määrä on 6 - 12 op riippuen kieliopintojen määrästä ja vapaasti valittavien määrä 15 op matkailualan opiskelijoilla täydentävien opintojen määrä on 6 op ja vapaasti valittavien opintojen määrä 15 op. HUOM! Voit sijoittaa täydentäviä opintojaksoja myös vapaasti valittaviin opintoihin. HUOM! Voit valita myös toisen koulutusohjelman ammattiopintoja vapaasti valittaviin opintoihin. 27.11.2012 6
Täydentävien ammattiopintojen kokonaisuudet / lisätietoja MAJOITUSPALVELUT, Sari Häkkinen MYC2110 Hotellipalvelujen asiakaslähtöinen tuottaminen, 3 op = MYC2110 Customer-Oriented Accommodation Operations, 3 op MYC2115 Hotel Reservation Systems, 3 op MYC2120 Hotellipalvelujen operatiivinen ohjaus, 3 op MIC2105 International Hotel Industry and Management, 3 op KOKOUS-, KONGRESSI- JA TAPAHTUMAMATKAILU, Pauli Verhelä MYC1115 Tapahtumatuotanto, 4 op
Täydentävien ammattiopintojen kokonaisuudet / lisätietoja PALVELUIDEN JA TUOTTEIDEN KEHITTÄMINEN, Anja-Riitta Keinänen MYC3105 Kulinaariset työpajat 6 op MIC3100 Functional Food and Wellness Innovations 3 op MYC3110 Kehittämisprojektin suunnittelu ja toteutus 6 op RAVITSEMISPALVELUJEN SYVENTÄVÄT OPINNOT, Sinikka Määttälä, Markku Haapakoski MYC2125 Viinitietouden syventävät opinnot, 3 op MYC3120 Gastronomian syventävät opinnot, 6 op MIC3105 Gastronomy in Different Food Cultures, 3 op MYC3125 Ravitsemiuslaadun syventävät opinnot 2 op KIELIOPINNOT, Seija Lötjönen + muut kielten opettajat yTIIMI, Jari-Pekka Jääskeläinen KYP-opinnot, Sirpa Vauhkonen ISAT / VENÄJÄ –OPINNOT, Jorma Korhonen
Täydentävät ammattiopinnot Yksikkömme omat muut opintojaksot Mahdollisuuksia vapaasti valittaviksi opinnoiksi Täydentävät ammattiopinnot Yksikkömme omat muut opintojaksot myös toisen koulutusohjelman pakolliset opintojaksot Tutkimus-, Kehittämis- ja Innovaatiotoiminta -hankkeet ja muu projektitoiminta Kauppiasyrittäjyyspolku- eli KYP -opinnot Tuutori- ja kv-tuutoritoiminta Muiden Savonia-amk:n yksiköiden opintojaksot esim. Mestarimyyjäkoulutus (liiketalouden yksikkö) Muiden korkeakoulujen tarjonta (yliopistot ja amk:t) Ulkomaalaisten yhteistyöoppilaitosten opintojaksot (kv-vaihto) 27.11.2012 9
Yhteystiedot ja lisätietoja: Opettajatuutorit Aineenopettajat Kieliopinnot / Seija Lötjönen ISAT / Venäjä –opinnot / Jorma Korhonen yTiimi / Jari-Pekka Jääskeläinen Kauppiasyrittäjyys –opinnot / Sirpa Vauhkonen Opinto-ohjaaja / Anna-Maria Saarela Koulutus- ja kehittämispäällikkö Kaisa Aninko