Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

KIELI-INFO KIELTEN OPETUS HAAGASSA

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "KIELI-INFO KIELTEN OPETUS HAAGASSA"— Esityksen transkriptio:

1 KIELI-INFO 19.8.2015 KIELTEN OPETUS HAAGASSA 2015-2016
Suomenkielisten koulutusohjelmien päiväopiskelijat ja HOTEM-koulutusohjelman suomenkieliset opiskelijat Koko esitys tulee kielten ilmoitustaululle sekä ”Omaan Polkuun” Moodleen. Esitys on myös MyNetin etusivulla.

2 Kieli-infon tavoite Mitä kieliä minun pitää opiskella?
Mitä kieliä Haagan kampuksella voi opiskella? Mitä kieliä minun pitää opiskella? Millä tasolla? Mistä löytyvät tiedot moduuleista? Ketkä kieliä opettavat? Koska moduulit ovat tarjolla? Kuinka monta opintopistettäpitää opiskella?

3 Haagan kielten vastuuopettajat
Englanti Kristiina Huff Ruotsi Arja Aktan-Helminen Anna Sarajas-Zino Saksa Sirpa Kajarinne Ranska Pia Mattila, Marjaana Mäkelä Espanja Pekka Savinainen Venäjä Tiina Kojonen-Kyllönen Kiina Bo Dong Sähköpostit HH:n puhelinvaihde

4 Pakollisten kieliopintojen rakenne
Restonomitutkinto 210 op, kielten osuus 16/19 op 1. vieras kieli englanti MATKA 5 op / HOTEM 6 op HOTRA ja RUOKA 8 op 2. kotimainen kieli ruotsi * kaikilla 5 op 2. vieras kieli MATKA, HOTRA ja HOTEM 6 op / RUOKA 3 op Yhteensä MATKA ja RUOKA 16 op / HOTEM 17 op/ HOTRA 19 op + lisäksi vapaasti valittavat kieliopinnot * Ruotsin voi korvata muulla kielellä, jos ei aikaisempia ruotsin opintoja (esim. opiskelija on opiskellut lukion oppimäärän ulkomailla)

5 Englantia Haagassa Kristiina Huff

6 Englantia HOTRA ja RUOKA: MATKA: HOTEM:
Hospitality and Tourism Business English, 5 op Managerial English, 3 op MATKA: Managerial English, 3 op (vapaasti valittava) HOTEM: Personal Communication Skills, 3 op Business in English, 3 op Ei lähtötasotestiä, ei tasokursseja Aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen: klo 16-18, luokka G316 (monimuotoryhmien kanssa)

7 Englannin opettajien yhteystiedot
Kristiina Huff p työhuone A408 Karl Robbins p työhuone Pasilassa Wallace Reynolds p työhuone L405

8 Arja Aktan-Helminen ja Anna Sarajas-Zino
Ruotsia Haagassa Arja Aktan-Helminen ja Anna Sarajas-Zino

9 Ruotsin kieli Aloittaville opiskelijoille järjestetään tasotesti klo Isossa auditoriossa. Opiskelijoilla on yksi pakollinen ruotsin kielen moduuli Svenska i hotell-, restaurang- och turismbranschen (5 op), jonka he suorittavat ryhmänsä lukujärjestyksen mukaisesti (1. tai 2. vuonna).

10 Ruotsin kieli Mikäli opiskelija saa ruotsin tasotestistä heikon tuloksen, suositellaan hänelle vapaasti valittavan Träna svenska – moduulin (2 op) suorittamista. Moduulin suorittaminen edesauttaa varsinaisten ruotsin opintojen läpäisyä ja tavoitteiden saavuttamista. Träna svenska –moduuleja on tarjolla: - 4. periodissa, suositusryhmät HOTEM ja HOTRA (vain niille HOTRA-opiskelijoille, joilla ei samanaikaisesti ole 2. vierasta kieltä) - 5. periodissa, suositusryhmät MATKA ja HOTRA - 1. periodissa, suositusryhmä RUOKA

11 Seuraavat opiskelijat ovat vapautettuja tasotestistä:
- ruotsia äidinkielenään puhuvat, jotka ovat saaneet koulusivistyksensä ruotsin kielellä. - opiskelijat, jotka eivät ole koskaan opiskelleet ruotsia.

12 Ruotsia äidinkielenään puhuvat
Ruotsia äidinkielenään puhuvat, jotka ovat saaneet koulusivistyksensä ruotsin kielellä, suorittavat näytöllä pakollisen ruotsin moduulin (Svenska i hotell-, restaurang- och turismbranschen 5 op) to klo Isossa Auditoriossa.

13 Opiskelijoille, jotka eivät ole koskaan aikaisemmin opiskelleet ruotsia:
1. on tarjolla oma ruotsin alkeista lähtevä väylä (Swedish for Beginners 1/ Basics of Swedish). 2. voit korvata ruotsin pakollisen moduulin toisella vieraalla kielellä. Ota tässä tapauksessa yhteys omaan ohjelmajohtajaasi tai opinto- ohjaajaan Pekka Soiveen tai Birgitta Nelimarkkaan (HOTEM-opiskelijat).

14 Swedish for Beginners / Basics of Swedish
Jos et ole aiemmin lukenut ruotsia, tule ruotsin alkeisiin Swedish for Beginners SWE8LF002-6 (6 op) periodissa 2015 torstaisin klo Pasilan kampuksella opettaja Sirpa Kajarinne tai Basics of Swedish SWE8RB (3 op) (Haagan kampuksella keväällä 2016) opettaja Anna Sarajas-Zino

15 Ruotsin opettajien yhteystiedot
Arja Aktan-Helminen p , työhuone A408 Anna Sarajas-Zino p , työhuone A411 Sirpa Kajarinne p , työhuone A411

16 Toinen vieras kieli Haagassa
Valinnan mukaan espanja, kiina, ranska, saksa venäjä

17 Toisen vieraan kielen opintojen rakenne
MATKA, HOTRA, HOTEM Kaksi 3 op:n moduulia Espanjaa / Ranskaa / Saksaa / Venäjää hotelli-, ravintola- ja matkailualalle 1-2, 3-4, 5-6 Chinese for Beginners 1-2 yhteensä 6 op

18 Toisen vieraan kielen opintojen rakenne
RUOKA Pakollinen moduuli Ravintolaranska 3 op Ei muuta pakollista 2. vierasta kieltä Vapaasti valittavana saa tietenkin opiskella

19 Pakollisen toisen vieraan kielen valinta tehdään ilmoittautumalla
kyseisten kielten moduuleihin

20 Toisen vieraan kielen opinnot: kaksi eri väylää
Haluanko jatkaa aiemmin opiskelemaani kieltä?  taso 3-4 (helpompi) tai  5-6 (vaativampi) Haluanko aloittaa uuden kielen opinnot?  alkeistaso 1-2

21 Toinen vieras kieli: alkava vai jatkava taso?
Jos sinulla ei ole aikaisempia opintoja lainkaan, valitse alkava taso 1-2. Jos sinulla on lukion lyhyttä oppimäärää (6 kurssia) vastaavat aikaisemmat opinnot, valitse jatkava taso 3-4 tai 5-6 (saksassa sinulla on mahdollisuus lähtötasotestiin). Tutustu moduulien kuvauksiin, jotta osaat valita oikean tason.

22 Jatka jo aiemmin aloittamaasi kieltä jatkavalla tasolla
Jatkavan tason kursseilla ei edellytetä sujuvaa kielen taitoa! Perusrakenteiden ja –sanaston tuntemus ja motivaatio riittävät kurssien suorittamiseen. Kommunikaatio – ei kielioppi – on tärkeintä! Vaihtokohteista on kilpailua ja vaihtoon valinnoissa kielen opiskelusta saa pisteitä Huomioi myös kieliopintojen taso: kannattaa edetä aiemmin opiskelluissa kielissä eikä aina valita alkeita uudestaan Varmista oikea taso kyseisen kielen opettajalta.

23 Toisen vieraan kielen opintojen rakenne
Moduulit etenevät numerojärjestyksessä vaikeustason kasvaessa ja ne on nimetty yhtenäisesti. (Kiina on poikkeus: opetuskieli englanti ja moduulien nimet erilaiset.) Espanjaa hotelli-, ravintola- ja matkailualalle 1-6 Ranskaa hotelli-, ravintola- ja matkailualalle 1-6 Saksaa hotelli-, ravintola- ja matkailualalle 1-6 Venäjää hotelli-, ravintola- ja matkailualalle 1-6 Chinese for Beginners 1-2 Huom. Kaikkia tasoja ei ole tarjolla joka vuosi. Tarkista lukujärjestyksestä / HH:n nettisivuilta kielten tarjonta ja ole tarvittaessa yhteydessä kielten opettajiin. Jos haluaa opiskella espanjan tai ranskan alkeita, ne tulee ottaa muilta kampuksilta. Vaihtoon aikovien kannattaa ottaa nuo opinnot jo syyslukukauden aikana.

24 Toisen vieraan kielen opintojen rakenne
Kurssikoodin jälkeen ilmoitetaan toteutusnumero. esim. Saksaa hotelli-, ravintola- ja matkailualalle 1, 3 op GER1HA001-1 Ole tarkkana toteutusnumeroiden kanssa ja ilmoittaudu oikein! Ilmoittautuminen on tärkeää, jotta saat paikan kurssilta (ryhmien maksimikoko on 40) kurssi toteutuu (min. 15 opiskelijaa / ryhmä). Muista myös perua ilmoittautuminen, jos et ole osallistumassa moduuliin.

25 Toisen vieraan kielen opintojen toteutustavat
Lähiopetuspainotteinen toteutus = N tunnit ryhmien lukujärjestyksissä enemmän oppitunteja, vähemmän itsenäistä työskentelyä saksa ja venäjä Monimuotototeutus = A tunnit Excel-lukujärjestyksessä vähemmän yhteistä lähiopetusta, enemmän itsenäisiä etätehtäviä espanja, ranska, kiina Kiinnitä huomio excel-taulukossa (linkki seuraavassa diassa) kohtaan opetuksen ajankohta Huom. Saksassa ja venäjässä on 2 erilaista toteutusta tarjolla (mutta eri kursseilla)

26 Toisen vieraan kielen opintojen aikataulut löytyvät
MyNetistä (tarvitaan tunnukset) opiskelu lukujärjestykset Helsingin toimipisteiden lukujärjestys syksy 2015 (järjestelmän nimi on Asio) tai HH:n ulkoisilla nettisivuilla (ei tarvita tunnuksia) Lukujärjestykset (löytyy sivulta ihan alhaalta oikealta) Helsingin toimipisteiden Excel-lukujärjestys syksy 2015 suora linkki: Kurssit löytyvät sekä Asiosta että Excelistä helpoiten ryhmätunnuksella 02haagaVV (vapaasti valittavat)

27 Toisen vieraan kielen opintojen ajoitus HOTRA
Moduulit suositellaan valitsemaan ensimmäisen lukuvuoden aikana. Vaihtoa suositellaan toisen opintovuoden syksylle. Suunnittele kieliopintosi jo nyt!

28 Toisen vieraan kielen opintojen ajoitus HOTEM
Opiskelija voi valita moduulit opintojensa aikana itse valitsemanaan lukukautena. Vaihtoa suositellaan toisen opintovuoden aikana (syksyllä tai keväällä). Suunnittele kieliopintosi jo nyt!

29 Toisen vieraan kielen opintojen ajoitus MATKA
Toisen vieraan kielen opinnot suoritetaan ensimmäisenä opiskeluvuotena. Vaihtoa suositellaan toisen opintovuoden keväälle. Vaihtoon aikovien kannattaa suorittaa toisen vieraan kielen opinnot ensimmäisen lukuvuoden syksyn aikana. Suunnittele kieliopintosi jo nyt!

30 Toisen vieraan kielen opintojen ajoitus RUOKA
Suositellaan vapaasti valittavina opintoina toisena tai kolmantena opintovuotena. Vaihtoa suositellaan kolmannen opintovuoden syksyllä. Paul Bocuse – vaihtoon haluavilla oltava ranskan kielen perustaidot. Suunnittele kieliopintosi jo nyt!

31 Toisen vieraan kielen opintojen aikataulutus vuonna 2015-2016
Espanja SYKSY A 5-6 (tasot) Kiina (opetuskieli englanti) SYKSY A 1-2 KEVÄT A 1-2 Ranska KEVÄT A 3-4* Saksa SYKSY N 1-2 SYKSY N 5-6 KEVÄT A 3-4 Venäjä SYKSY N 1-2 KEVÄT A 3-4 A=monimuotototeutus (tunnit Excel-lukujärjestyksessä), N=lähiopetuspainotus (tunnit ryhmien lukujärjestyksissä) * Lisäksi keväällä vapaasti valittava Gastronomian ranskaa, 3 op, A

32 AHOT-näytöt kielissä Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen Sitä voi osoittaa näytöillä myös kielissä. Aikaisemmat kielten korkeakouluopinnot korvaavat suoraan joitakin Haagan kursseja; tällöin ei tarvita näyttöjä  ”hyväksilukuklinikka” torstaina klo Isossa auditoriossa klo 14.45 luokassa G318 Näyttöjen suorittaminen: lue moduulikuvaus ja jos hallitset kuvatun osaamisen, ota yhteys opettajaan hyvissä ajoin ennen moduulin alkamista sopiaksesi näytöstä. Näyttötapoja on eri kielissä ja osaamistasoilla erilaisia: kirjalliset ja suulliset tehtävät, portfolio, tentti jne.

33 Lähtötasotesti: saksa
Jatkavan saksan (kurssien 3-4 ja 5-6) opiskelijoilla on mahdollisuus tehdä lähtötasokoe, jos halutaan varmistaa, riittääkö osaaminen jatkavan saksan opintoihin vai aloittaako alkeistasolta Lähtötasokokeeseen ei tarvitse osallistua niiden, joilla ei ole ollenkaan aikaisempia saksan kielen opintoja Koe järjestetään ke klo 15-16, G317

34 Saksan lähtötasotestien tulokset
tulevat ke kielten ilmoitustaululle ohjaavat opiskelijan jatkavan tason opintojaksolle 3-4 jatkavan tason opintojaksolle 5-6 tai alkeistasolle 1-2

35 Vielä kysymyksiä? Tule keskustelemaan kieliopinnoista Sirpa Kajarinteen kanssa tänään ke esim. ennen tasotestejä tai niiden jälkeen

36 Matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelmajohtajan terveiset saksankielisiin maihin vaihtoon haluaville tiedoksi MATKAn opiskelijoilla mahdollisuus hakea seuraaviin: -          kaksoistutkintoon (3. lukuvuosi) Tourism and Leisure Management IMC Fachhochschule, Krems, Itävalta -          ilmailualan opintoihin (3. lukuvuoden kevät) International University of Applied Sciences, Bad Honnef, Saka Molempiin oppilaitoksiin vaatimuksena erinomaisen englanninkielen taidon lisäksi saksan kielen opintoja.

37 Euroopan kielipäivä Haagan kampuksella vietämme iloista Euroopan kielipäivää pe klo 9-15 Day of Languages in Haaga

38 Restonomin kieliopinnot HH:n nettisivuilla
 palvelut ja yhteistyö  kansainvälinen HH  opiskelijalle  kieli- ja kulttuuriopinnot  Valitse oma koulutusohjelmasi MyNet  opiskelu  koulutusohjelmat  valitse oma koulutusohjelmasi  kieliopinnot

39 Menestystä kieliopintojen parissa ja pirteää syksyä!

40 Ranskan opettajien yhteystiedot
Pia Mattila työhuone Malmilla vastaanotto sopimuksen mukaan p Marjaana Mäkelä (Ravintolaranska, Gastronomian ranska (vap. val.) työhuone Haagassa G412 p

41 Venäjän opettajan yhteystiedot
Tiina Kojonen-Kyllönen p työhuone Pasilassa vastaanotto sopimuksen mukaan

42 Kiinan opettajien yhteystiedot
Bo Dong (alkeet 1) p työhuone tuntiopettajien huone Pajuniityntiellä vastaanotto sopimuksen mukaan Hai Guo (alkeet 2) p työhuone Pasilassa 5218

43 Espanjan opettajien yhteystiedot
Pekka Savinainen p työhuone Pasilassa (vastaanotto Haagassa sopimuksen mukaan) Pedro Beltrán p

44 Saksan opettajan yhteystiedot
Sirpa Kajarinne p työhuone A411 vastaanotto sopimuksen mukaan


Lataa ppt "KIELI-INFO KIELTEN OPETUS HAAGASSA"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google