Sorkkienhoito uudessa tai vanhassa navetassa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Omalla ajalla tehtäviä harjoituksia
Advertisements

Työkuntoa venytellen Parturi-kampaajan venytysopas
makramee-tekniikalla
B – TYTÖT Miesvartiointi
TAUKOJUMPPAA lähiöliikkujien kanssa
Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso Osa 2 Kuvan lisäys ja muokkaaminen.
Venyttely ohjeet CLASSIC E-99.
Selkä suoraksi Suomi TM
Ohjelmistokehitys Viikko 2 Mika Salo Pekka Valtonen Asmo Voutilainen
Kalastuslupien sähköinen kuittivihko on nopein ja helpoin tapa saada yhdellä tilauksella kalastusluvat suurellekin ryhmälle.
Pidä turvallisuusväli
Kaavan avulla huovutettu laukku
Luo nopeasti ylhäältäpäin kuvattu sisustussuunnitelma.
Ompelukuvasarja laskosverhon valmistuksesta yksittäiskappaleena.
Kutsumme sinut Turvatalkoisiin parantamaan pohjoisen loma-asumisen turvallisuutta.
Mukavaa ja terveellistä elämää?
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi uutinen. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Kestopikkuhousunsuoja
Tiheys.
Tilavuus.
Kappaleiden tilavuus 8m 5m 7cm 5 cm 14cm 6cm 4cm 4cm 3cm 10cm.
ERIKOISKULJETUS TRAKTORILLA
TÖIDEN PRIORISOINTI JA AJAN HALLINTA
© Stuba Nikula, Kiinteistö Oy Kaapelitalo, , 5 HEHTAARIA KULTTUURIA 250 VUOKRALAISTA 16.
Liike ja valppaus p p Ilman palloa, käännöksissä katse parissa
Venäläinen riepunukke
Hytin kippaus Scania 113H R380
Duaali Teemu Myllynen.
Tämä on Agoran hissisimulaattori kesto on 1 3 / 4 min (jos ei välipysähdyksiä)
@ Leena Lahtinen OHJELMAN OSITTAMINEN LUOKKA ATTRIBUUTIT METODIT.
ARVOT Johtaa parempaan (Kohti hyvää elämää) Suojelee Suuntaa toimintaa (Tiedetään mihin pyritään) Yhteinen käsitys suunnasta (Pelisääntöjä) Selkeä rakenne,
Kuinka rakennan Semppi-terveyspisteen? Semppi on kaikille avoin, maksuton terveyspiste, jossa on tutkittua tietoa terveydestä ja vinkkejä oman terveydentilan.
Prosenttilaskua, tiivistelmä
Hyvät ratkaisut hoivatyössä
Käyttöohje: Kuinka ilmoittautua tapahtumaan. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Työmäärän vaihtelu automaattilypsy-
Kotisivukoulutus Ohjeet alasivujen tekoon ja kuvien lisäämiseen © SVS Länsi-Suomi.
T Personal SE assignment Communication Practices Miikka Lötjönen.
2. Vuokaaviot.
MININAAMION VALMISTUS HIEKKAVALU -TEKNIIKALLA
Ottaisin kiinni sateenkaaren jos vain pystyisin, ja jakaisin sen kauneuden kanssasi.  
1 Hei, Kouluratsastuksen SM 2013 alkaa nyt viikonloppuna perjantaina ja liikennejärjestelyt näyttelevät isoa osaa kisojen onnistumisen kannalta. Kuten.
Algoritminen ajattelu
@Virtuaaliammattikorkeakoulu 1 Pientalon 3Dmalli-pilottiaihio Mikkelissä Pientalon 3Dmalli-pilottiaihio Mikkelissä Olli Ilveskoski.
Yliopistojen yhteisen YDW tietovaraston määrityshanke - tilannekatsaus Tampere
Alkulämpö Hyökkääjä etenee pallon kanssa rauhallisella vauhdilla pienin kosketuksin katse koko ajan valmentajassa. Valmentaja pitää huolen että leuka pysyy.
Harjoituksia Jäähalliin
@ Leena Lahtinen OHJELMAN OSITTAMINEN LUOKKA ATTRIBUUTIT METODIT.
Reittiohjeet Kuortaneenkadun ja Kumpulantien toimipisteisiin. Kuvalliset ohjeet Pasilan juna-asemalta.
Puhelintyöskentely.
Organisointi: 3 hlöä yhdessä (polttopalloa): Ohjeet: yksi keskellä ja kaksi heittää palloa siten, että keskipelaaja ei saa kiinni. -HUOM: pään yli ei saa.
T Henkilökohtainen SE harjoitus
Johdetun luokan olion alustus tMyn1 Johdetun luokan olion alustus määrätyillä arvoilla Kun ohjelmassa esiintyy johdetun luokan olion määrittely, järjestelmä.
Historia tarkoittaa aikaa tästä hetkestä taaksepäin. Historia on tiedettä, tutkimusta menneistä tapahtumista. Lähteet kertovat menneisyydestä: Arkelogiset.
PADS –ohjelmiston asetukset: Ohjeet kirjaston luontia ja ylläpitoa varten sekä varmuuskopiointi HUOM !!!! Kaikki piirilevysuunnittelu uudella PADS –versiolla.
Laitos-Oiva kunnan näkökulmasta
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
3. TUKI- JA LIIKUNTAELINSAIRAUDET TERVEYSTIETO 9.
Ennakkotuloksia toimeentulotuen Kela-siirrosta
Taukojumppa Työterveysergonomia.
kansanedustajasi oikein ydinvoimasta?
Ehkä Jumala haluaa, että meidän tulee tavata joitakin meille vääriä ihmisiä ennenkuin tapaamme sen oikean, jotta olisimme tietoisia siitä kuinka kiitollisia.
Työpisteen ergonomia.
Suoran yhtälön muodostaminen, kun suoralta tunnetaan 2 pistettä
Putken asennustyö Yrittäjä asensi paineilmaputkea teollisuushallin seinään nosto-oven yläpuolelle noin viiden metrin korkeuteen. Yrittäjä (putkiliikkeen.
1. Algoritmi.
Harjoitus 4.2: muotojen koko ja päällekkäisyys
PERISKOOPPI.
1. Algoritmi.
Selkä suoraksi Suomi TM
Esityksen transkriptio:

Sorkkienhoito uudessa tai vanhassa navetassa Hoitotelineen vaatimia mittoja SSHY 2008

Hoitoteline olisi mielellään saatava, sinne missä lehmät ovat Sorkat hoidetaan 2,5 kertaa vuodessa Lehmien siirtely onnistuu parhaiten siellä, missä ne muutenkin päivittäin ovat Erillistä sorkkienhoitohuonetta ei tarvitse välttämättä tehdä Hoitotelineen paras sijoituspaikka on navetassa, jolloin sääolosuhteilla ei ole väliä Lehmät kulkevat parhaiten etuperin kulman taakse eivät suoraan (ovat sen verran kieroja(; Oletteko koskaan nähneet lehmän tekevän suoria polkuja? Kun hoidettava lehmä saa olla lauman parissa stressi vähenee Tapaturmavaara pienenee Sorkkahoitotyö nopeutuu ja sisällä voidaan tehdä myös esim. kengitykset säästä riippumatta Asianmukainen hoitotelineen siirto ja sijoittelu vähentää tautiriskejä Telineen vaatima tila ja ovi navetassa ei aiheuta lisäkustannuksia, kaikki on vain suunnittelusta ja toteutuksesta kiinni

Hoitotelineen tilantarve oviaukolle, kun teline siirretään navettaan kuljetusalustalla Oviaukko leveys 250cm Oviaukko korkeus 260cm Oven kynnys saa olla korkeintaan 5 cm Ei tasoeroja lattialle Ovelle pitää pystyä peruuttamaan suoraan.

Hoitotelineen tilantarve oviaukolle, kun teline siirretään navettaan apupyörästöllä Oviaukko leveys 200cm Oviaukko korkeus 250 cm Oven kynnys max. 2 cm Telineen paino n.1400 kg Ovelle pitää pystyä peruuttamaan suoraan ja sen edessä ulkopuolella 300 x300cm tasainen betonilaatta telineen siirtoa/kääntämistä pyörillä varten

Navetan sisällä Sorkkienhoitotelineen sijoituspaikka esim. robottilypsynavetassa on mielellään vastakkaisella puolella (lypsy ei häiriinny ei hoidon aikana tai jälkeen) yläkuvassa kaksi esimerkkiä telineen sijoittelusta teline painaa n.2300 kg lehmän kanssa  lattian lujuus telineen korkeus on hoitotilanteessa 280 cm huom. vapaa korkeus

Hoitotelineen irrottaminen kuljetusalustasta navetassa Teline jää kuljetusalustan vetäydyttyä neljän jalan varaan, jonka jälkeen teline laskeutuu alas ja jalat vedetään sivulle pois. Tämä vaatii telineen etuosan jalkojen kohdalle leveystilaa 300cm. Telineen takajalat lähtevät pois 250cm leveydessä.

Sorkkahoidon vaatima tila ja eläinten siirtely navetassa Hoitoteline on 350cm pitkä ja 150cm leveä. se vaatii molemmille sivuille vähintään 50 cm tilaa hoitajalle =kokonaisleveys 250cm. Eteen ja taakse lehmä tarvitsee 150cm kääntymis-/poistumistilaa pituussuunnassa tila =350+150+150=650cm

Ongelmia nykyisissä navetoissa Tien ja oveneduksen kaltevuus ja kestävyys navetoiden ympärillä Oviaukot ovat liian pieniä (min. 250x260cm) Tasoerot ja kaltevuus lattioissa: kun peruutetaan navettaan kuljetusalustalla tai työnnetään telinettä sisälle navettaan Kynnykset ovat liian korkeita (max. 5cm tai niitä ei tarvitse olla ollenkaan) Ruokinta- ja makuukäytävät liian kapeita (min.300cm), jos halutaan saada teline sisälle Telineen siirron onnistuminen vaatii tasaisen lattian ja vapaata tilaa (ei vesiputkia reitille) Navetan vapaa sisäkorkeus telineen kohdalla on liian matala (min. 280cm) Ovelle ei pysty peruuttamaan suoraan, jolloin traileria ei saa pois telineen alta. Yhdistelmä tarvitsee vähintään 12 m suoraa tietä. Sähkökytkentä 3x16A tulisi olla lähellä ja lisäksi voisi olla vesipiste. Oven edusta tulisi olla tasainen mieluummin betonilaatta 300x300cm Ovi josta sorkkienhoitoteline sopii, voisi olla samalla hyödyllinen esim. teuraskuljetusta varten

Tilapäistä ja nopeasti tarvittavaa sorkkienhoitoa varten tila voi varautua Äkilliset sorkkaviat tulevat enimmäkseen takasorkkiin, jotka voi hoitaa nopeasti esim. ruokintakioskissa tai makuuparressa pienillä lisävarusteilla Tällä tavoin myös kengitys onnistuu

Sorkkahoitoteline vanhoihin navettoihin SSHY on mielellään mukana suunnittelussa, kuinka saadaan myös jo rakennettuihin navettoihin toimiva sorkkahoitopaikka. Tarvitsemme piirustukset tai paikalla käynnin, jolloin lehmäliikenteen ja telineenpaikan paras sijoitus löytyy. Erillisen sorkkahoitohuoneen tai katoksen (ulkona) rakentamisessa olemme myös suunnittelussa mukana. Nämä ovat kuitenkin vaativampia ja kalliimpia toteuttaa käyttöön nähden. Yhteistyössä löytyy ratkaisu varmasti sorkkienhoitopaikaksi kaikentyyppisiin navetoihin. Sorkkienhoitotelineinä yleistyvät lähiaikoina nousevat telineet, joitten mittoja on käytetty tässä diasarjassa. Tällä hetkellä niitä on viisi Suomessa.