Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

1. Algoritmi.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "1. Algoritmi."— Esityksen transkriptio:

1 1. Algoritmi

2 Sisällys Algoritmin määritelmä. Aiheen pariin johdatteleva esimerkki.
Algoritmista ohjelmaksi.

3 Algoritmin määritelmä
Ohjelmointi vaatii abstraktia ajattelua, jonka apuvälineinä käytetään algoritmeja (algorithm). Algoritmi on vaiheittainen kuvaus jonkin tehtävän suorittamista varten äärellisessä ajassa. Algoritmilla on siis alku-, väli- ja loppuvaiheet. Mikäli äärellinen aika ei riitä, on kyseessä algoritmin asemasta niin sanottu proseduuri tai algoritmissa on virhe (ikuinen silmukka).

4 AvaaOvi-algoritmi Tehtävänä kertoa erityisen älykkäälle robotille kuinka avata ovi. Tehdään aluksi joitakin algoritmin muotoilemista helpottavia oletuksia: ovi on kunnossa, paikallaan, kiinni, lukitsematon, ovessa on kahva eikä kahvaa tarvitse painaa. - Tartu kahvaan. - Vedä kahvasta, kunnes ovi on auki.

5 AvaaOvi-algoritmi Usein ensimmäisessä hahmotelmassa havaitaan virhe (niin sanottu bugi): Edellä ei huomioitu sitä, että jotkut ovet voi avata myös työntämällä. - Tartu kahvaan. - Jos ovi on vedettävää mallia, niin vedä kahvasta, kunnes ovi auki. - Muuten työnnä kahvasta, kunnes ovi on auki. ?

6 Algoritmista ohjelmaksi
Ohjelma on algoritmin konkreettinen toteutus jollakin ohjelmointikielellä. Algoritmeja hahmotellaan usein vuokaavioiden tai pseudokoodin avulla ennen varsinaista toteutusta.


Lataa ppt "1. Algoritmi."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google