Vapaaehtoistyö osana opintoja

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Onko yhden ihmisen teoilla merkitystä?
Advertisements

Punaisen Ristin kansainvälinen nuorisotoiminta
Nuorten vapaaehtoisten rekrytointi
ISBN USKALLA VÄLITTÄÄ PUNAINEN RISTI MAAILMASSA.
Punainen Risti on valtioiden valtuuttama järjestö
Punaisen Ristin nuorisotoiminta
Suomen Punaisen Ristin varhaisnuorten toiminta
LÄHELLÄ AVOIMIA TYÖMARKKINOITA – Palkkatukityöllistämiseen ja työkokeiluihin liittyvät vastuut Punaisen Ristin Tampereen Kontti-kierrätystavaratalon näkökulmasta.
Suomen Punaisen Ristin toimintalinjaus
Opas vapaaehtoiselle  Toimintamuodot listattuna Vapaaehtoisen tukeminen – opas työntekijöille  Toimintamuototaulukko  Toimintamuotojen lyhyet kuvaukset.
ILOA AUTTAMISESTA 2015, 1 Punaisen Ristin periaatteet 50 vuotta Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun liikkeen perusperiaatteiden historiaa.
Kasvatamme uutta auttajien sukupolvea Suomen Punaisen Ristin nuorisotoiminta.
Makupaloja monikulttuurisuudesta 2015 Makupaloja monikulttuurisuudesta Suomen Punainen Risti.
Punaisen Ristin periaatteet 50 vuotta
Suomen Punainen Risti - The Power Of Humanity
Lasten oikeudet. Lapsen oikeuksien sopimus Maailman laajin ihmisoikeussopimus Hyväksyttiin 1989, Suomessa voimaan maata hyväksynyt, vain Yhdysvallat.
Vapaaehtoistoiminta Suomen Punaisessa Ristissä Tulijan tukena pikakoulutus.
TORNION KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT STRATEGIA
Punaisen Ristin rooli ja periaatteet turvapaikanhakijoiden vastaanottotoiminnassa.
Lapsi- keskeinen yhteisökehitys Itä-Timorilla Lapsen oikeudet; oikeusperustainen ohjelmatyö – seminaari Elina Salonen, Plan Suomi Säätiö.
Autismi- ja Aspergerliitto ry Autismi- ja Aspergerliitto ry edistää ja valvoo autismin kirjon henkilöiden ja heidän perheidensä yleisiä yhteiskunnallisia.
Nuorisotakuu nuorisotoimen näkökulmasta Nuorisotoimen ylitarkastaja Kirsi-Marja Stewart, Opetus- ja kulttuuritoimi.
Kirjasto kaikille Kirjastoalan AMK-koulutuksen näkökulma Päätösseminaari Ritva Hyttinen, Kirjasto- ja tietopalvelualan koulutus Turku AMK.
NettiSaapas Vanha idea, uusi toimintaympäristö. NettiSaappaalla samat Saappaan periaatteet etsivän työn menetelmin toteutettavaa auttamis- ja sielunhoitotyötä.
Jokaisella ihmisellä on oikeus hakea turvapaikkaa 2016 Suomen Punainen Risti Vapaaehtoisena SPR:n osastossa (osaston nimi)
Kummina olet korvaamaton Suomen Lähetysseuran kummityö on kanava, jonka kautta voimme parantaa lasten asemaa ympäri maailmaa.
Monipuolista tietoa nuoren elämään liittyvistä asioista yhdestä paikasta asuminen, opiskelu, työ, terveys, miten maailmalle, vapaa-aika ja niin edelleen.
Punaisen Ristin kummiluokkatoiminta
Lapsen oikeudet toteutuvat arjessa
Mikkeli Pasi Savonmäki Kohtaamo-hanke
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Selvitys järjestöjen palveluista 2016
Tuhat uutta työpaikkaa Pohjois-Karjalan Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu Pohjois-Karjalan ELY-keskus.
Työpaikalla järjestettävän koulutuksen, ammattiosaa-misen näyttöjen ja tutkintotilaisuuksien suunnittelu Tavoitteena on, että työpaikkaohjaaja Tuntee tutkintorakenteen.
USKALLA VÄLITTÄÄ PUNAINEN RISTI MAAILMASSA.
Tervetuloa Innokylään
TEEMAKOULUSOPIMUS Helsingin ja Uudenmaan piiri
Plan ~Perustettu v (suomessa 1998)
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
LAPE kutsuu ja haastaa ”En usko, että milloinkaan aiemmin seurakuntien tekemä pitkän linjan työ lasten, nuorten ja perheiden parissa on nostettu näin.
Verkostotapaaminen Tampere
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
OSUMA-Visio syntynyt työpajassa
Tuomo Lähdeniemi työelämä ja nuoret - - KAKSI ERI MAAILMAA? Tööelu ja noored – - kaks eri maailma?
Punaisen Ristin kotimaan apu
Päijät-Hämeen Salibandyseura ry
Päätösten lapsivaikutusten arviointi
Haaga-Helia amk Liiketalouden koulutusyksikkö, Helsinki
Yrittäjyys ja yritystoiminta BUS1LH001-opintojakso, 6 op
Ystävänpäivän kampanja 2019 Info vapaaehtoisille
SEURAKUNTAVAALIT 2018.
Kouluttajan rooli SPR:n valmiudessa
OULUN NORMAALIKOULUN TAKSVÄRKKIKOHTEET
Suomen Punainen Risti Varsinais-Suomen piiri
Mitä seurakunta tekee? Miksi seurakunta on?.
Viestinnän työkalupakki
Suomen Punaisen Ristin valmiuden perusta ja rooli
HAAGA-HELIA amk Liiketalouden koulutusyksikkö Pasila
Ohjaamot.
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
Oma osaston käyttöön! Esityksen tavoitteena:
Suomen Punaisen Ristin valmiuden perusta ja rooli
Oma Punainen Risti – ota Oma omaksi!
Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoiset terveyttä edistämässä
NUORTEN TURVATALO ESPOO
Inarin nuorisovaltuuston kärkihankelista
Kentän uudet nettisivut Kentän
Nuorten kuuleminen Valtakunnallisen nuorisotyön ja –politiikan ohjelman valmistelu Materiaalin tuottaneet 1. vuosikurssin yhteisöpedagogi (AMK) -opiskelijat.
Koulutuskiertue Suomen Sotaveteraaniliitto, Leena Seppälä.
Kumppanuus-/yrityspolkumalli
Esityksen transkriptio:

Vapaaehtoistyö osana opintoja Kuva: Joonas Brandt, SPR Kuva: Jukka-Pekka Moilanen, SPR

Punainen Risti – apua lähelle ja kauas Punainen Risti on valmiusjärjestö, jonka päätehtävänä on maailmanlaajuinen avustustyö ja pysyvän rauhan turvaaminen. Punainen Risti auttaa niitä, jotka tarvitsevat eniten apua, tukee kansojen välistä yhteistyötä ja suojelee ihmisarvoa ja elämää. Punainen Risti syntyi vuonna 1859, kun sveitsiläinen Henry Dunant matkusti sota-alueella Pohjois-Italiassa ja hankki vapaaehtoisia auttamaan sodan uhreja ja perusti sairaalan kirkkoon. Myöhemmin Genevessä laadittiin valtioiden välinen humanitaarisen oikeuden sopimus, jonka allekirjoittivat lähes kaikki maailman valtiot. Kuva: Nina Svahn, SPR Kuva: SPR

Punainen Risti maailmalla ja Suomessa Punaisen Ristin liike Kansallinen yhdistys lähes kahdessasadassa maassa, joissa toimii yhteensä miljoonia jäseniä ja vapaaehtoisia. Suurin osa humanitaarisesta työstä tehdään paikallistasolla. Punaisen Ristin maailmanlaajuinen toimintakyky perustuu sen puolueettomuuteen ja riippumattomuuteen. Suomen Punainen Risti Suomen Punainen Risti perustettiin 1877. Yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä, jäseniä 80 000 ja vapaaehtoisia 35 000. Toimintakenttänä koko Suomi, joka jakautuu 12 piiriin. Jäsenet ja vapaaehtoiset toimivat paikkakuntansa paikallisosastossa, joita on lähes 470.

Vapaaehtoistoiminnan monet vaihtoehdot Ystävätoiminta Lasten ja nuorten kerhotoiminta Nuorten turvatalojen toiminta Monikulttuurisuustyön tehtävät Kouluyhteistyön tehtävät Viestinnän tehtävät Kuva: Jani Rutanen, SPR Humanitaarinen oikeus eli sodan oikeussäännöt Ensiapu- ja valmiustoiminta Terveys- ja päihdetyön tehtävät Omaishoitoperheiden tukitoiminta Kontti-kierrätystavaratalojen toiminta Ystävätoiminta: Nuori nuorelle –ystävätoiminta, Verkkoystävätoiminta Lasten ja nuorten kerhot: Reddie Kids (7-12-vuotiaat), Läksyhelppi (eri-ikäiset lapset ja nuoret), leiritoiminta Nuorten turvatalot: Turvatalot sijaitsevat Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella ja Turussa. Sekasin -chat Monikulttuurisuustyö: Ystävätoiminta, kielikerhot, läksykerhot, kansainvälinen klubi, leiritoiminta, asumisapu Kouluyhteistyö: Kouluvierailut, teemapäivien toteutukset, InAction! -hätäensiapukoulutus 8.luokkalaisille Viestintä: Piirien ja osastojen viestinnän kehittäminen Humanitaarinen oikeus: Kouluvierailut, yleisökoulutukset ja teemaillat Ensiapu- ja valmiustoiminta: Ensiapupäivystäjä festareilla Terveys- ja päihdetyö: Päihde- ja seksuaalityön vapaaehtoinen festareilla tai muissa tapahtumissa (Kumikoulu, Kondomiajokortti), terveyspisteen vapaaehtoisena tai päihdeneuvojana toimiminen Kontti-kierrätystavaratalot: Ota yhteys lähimpään Konttiin. Yhteystiedot löytyvät täältä: https://kontti.punainenristi.fi/tavaratalot Kuva: Joonas Brandt, SPR

Kuva: Hanna Linnakko, SPR Toimivaa yhteistyötä Yhteistyön tavoitteena on olla molemmille osapuolille hyödyllistä ja antoisaa. Hieno mahdollisuus oppia puolin ja toisin. Arvostamme opiskelijan aktiivisuutta ja oma-aloitteisuutta. Tarjoamme kaikkiin vapaaehtoistoiminnan tehtäviin koulutuksen sekä tukea ja ohjausta vapaaehtoistehtäviin. Kuva: Hanna Linnakko, SPR

Punaisen Ristin periaatteet ohjaavat toimintaa Toimiessasi Punaisessa Ristissä sitoudut noudattamaan ja kunnioittamaan keskeisiä periaatteitamme ja arvojamme, jotka ovat: Inhimillisyys Tasapuolisuus Puolueettomuus Vapaaehtoisuus Riippumattomuus Ykseys Yleismaailmallisuus Miten nämä periaatteet näkyvät käytännön toiminnassa? Kuva: Teemu Ullgrén, SPR

Miten mukaan toimintaan? Vapaaehtoistoiminnan mahdollisuudet vaihtelevat alueittain. Parhaiten saat tietoa alueesi vapaaehtoistoiminnasta ottamalla yhteyttä lähimmän piirisi työntekijään tai lähiosastosi vapaaehtoistyöntekijään. Piirien ja osastojen yhteystiedot löydät täältä: https://rednet.punainenristi.fi/piirit Kuva: Miisa Kaartinen, SPR