Kuntoutusverkosto KUVE:n 14.suunnittelukokous

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kommentti ÄI1.
Advertisements

Tampereen yhdistysrakenne hanke
Toimintasuunnitelma 2010 Draft 1.0 AYYE iltakoulu
Luottamushenkilötoiminta Näkökulmia Saija Karnisto
Yrityksen hallitustyöskentely: perusasiat
TYK Työkykyä ylläpitävä ja parantava valmennus
Juttuja (verkko)lehteen. Metakka Mediataitoja oppimaan/ mediataitoja kaikille ( OPH:n tukema mediakasvatushanke Saimaan mediakeskuksen.
Varsinais-Suomen maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) koulutusjaosto.
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
Ops seminaari Askola.
VISIO ARVOT KEHITTÄMIS- TOIMET MISSIO Naisten aseman, sukupuolten välisen tasa-arvon ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksien edistäminen yhdessä jäsenjärjestöjen.
Vinkkilista hyvän yhteistyön rakentamiseen järjestön luottamusjohdon ja operatiivisen johdon välille Vinkit poimittu OK-opintokeskuksen ja SOSTEn järjestämässä.
KUVE 2. kokous Kuntoutussäätiö Asialista Kokouksen avaus ja lähetekeskustelu KUVEn verkostotyölle Kuntoutus keskiöön –ja heti! professori Erkki.
Palvelutoiminta haastaa vapaaehtoistoiminnan vai toisin päin? Järjestöt - kansalaistoiminnan koordinoijia vai palveluntuottajia Puheenjohtaja / STKL Raimo.
Aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden eurooppalainen teemavuosi Eeva Karjula Eläkeliiton Keski-Suomen piirin toiminnanjohtaja.
Pelastusalan naiset Tilannekatsaus Komission ajankohtaiset asiat  Viimeisin, järjestyksessään 8.kokous Lontoossa lokakuussa 2015  Päätettiin.
UNIVERSITY OF JYVÄSKYLÄ Tutkimussuunnitelma Jaakko Seikkula
KUVEN KOKOUS Soile Kuitunen. KUVE ON VAIKUTTAMISVERKOSTO HALUTAAN TEHDÄ KUNTOUTUSTA NÄKYVÄKSI HALUTAAN NOSTAA KUNTOUTUKSEN ARVOSTUSTA HALUTAAN.
Tervetuloa Welcome Pauliina Lampinen Tominnanjohtaja Vammaisten lasten ja nuorten tukisääitö Rifi ry:n puheenjohtaja.
Kuntoutuksen asema sosiaali- ja terveysalan muutoksessa – kokemuksia Suomesta ja Ruotsista Rehabilitation Finland ry:n järjestämä seminaari kuntoutusalan.
Kuntoutusta uudistamaan kuntoutujan etu edellä
Varhaiskasvatuksen arvioinnin lähtökohtia
TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Hallituksen ehdotus
Uudenlainen yhteistyöfoorumi
Vaikuttamistyön jatkaminen – miten KUVE osallistetaan Kuntoutuskomitean työhön Sostessa P. Lapinleimu.
Harvinaiset-verkosto Harvinaissairaan kokonaisvaltaisen arjen asiantuntijuutta Järjestöjen yhteistyötä harvinaisten sairaus- ja vammaryhmien hyväksi.
Kelan tules-kuntoutuksen toteutuminen kuntoutujan ja kuntoutuksen palveluntuottajan näkökulmista Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu toteuttaa tutkimuksen.
Ajankohtaista sote-uudistuksesta ja valinnanvapaudesta
Erityisasiantuntija Jaana Joutsiluoma
sähköposti: internet:
Ikäihmisten kuntoutus
ICF moniammatillisena arviointimenetelmänä
Kuntoutuksen Living Lab suomalaisen yhteiskunnan vahvistajana
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
KUNTOUTUSVERKOSTO (KUVE) 3. kokous
Uskonto ja kriisit nuoren elämänkulussa
Kirjallisuus vaikuttajana: draama, proosa ja runous
Kelan AVH-kuntoutus kuntoutujan arjen selviytymisessä ja
Suomen Ekonomien jäsenlähettilyys
Erityisasiantuntija Jaana Joutsiluoma
Tarvekartoituksen yhteenveto
Kuntoutusverkosto KUVE:n 12.kokous Säätytalo
Kuntoutuspäivät 2018 KUVE:n suunnittelukokous
Kuntoutuspäivät 2018 KUVE:n suunnittelukokous 6. 2
Kuntoutuksen kuumat perunat
Strategiset ohjelmat hyvinvointia rakentamassa - kommenttipuheenvuoro Tilaajapäällikkö Taru Kuosmanen T A M P E R E E N K A U.
Oppimiskäsitykset Maanantaina Torstaina 24.9.
Verkoston ammattilaiset työkykyä tukemassa – työpaja
Projektin tilannekatsaus
MAAHANMUUTTAJIEN AMMATILLINEN KUNTOUTUS -TYÖPAJAN KOOSTE
LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN RYHMÄÄN – VERTAISUUDESSA ON VOIMAA!
Valtakunnallisen ELO-ryhmän kokous
SOTE-Koordinaatioryhmälle informoitavat asiat /HYTE työryhmä
Saumaton hoitoketju ja kuntoutuspolku työikäiselle – Keski-Suomi
Tervetuloa sosiaalisen kuntoutuksen kehittäjäverkoston ensimmäiseen tapaamiseen!
B-salissa, Otakaari 1, 2. kerros
Kuntoutuspäivät 2018 Työryhmien puheenjohtajien/ työryhmien vastuuvetäjien yhteinen tapaaminen Kuntoutussäätiö Jaana Joutsiluoma
Kuntoutuspäivät 2018 KUVE:n suunnittelukokous
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Kuntoutuspäivät 2018 KUVE:n suunnittelukokous
Keski-Suomen alueverkosto -Kolmikko
Laadunvarmistuksen työkalut Laadunvarmistus, toimijat ja niiden roolit
Arvokas-aloitusseminaarin pienryhmät Jaana Joutsiluoma
Nuorisotyön laadun ja menetelmien kehittäminen Osaamiskeskus Kanuunan TOIMINTAPERIAATTEET Kanuuna-seminaari Jyväskylä
Alueverkoston ohjelma
Työelämätoimikuntien tehtävät pähkinen kuoressa
Osallisuus voi toteutua monella eri tavalla
Kuntoutusverkoston (KUVE) arviointikyselyn tulokset
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Lapsivaikutusten arviointi LAVA
Esityksen transkriptio:

Kuntoutusverkosto KUVE:n 14.suunnittelukokous 30.5.2018 Tervetuloa! 21.3.2018 Jaana Joutsiluoma

21.3.2018 Jaana Joutsiluoma

Asialista: Kokouksen avaus – puheenjohtaja Seuraavan kokouksen suunnittelu – 19.6 klo 13-15 Verkoston arviointisuunnitelma – Jaana esittelee ja kertoo verkoston kommentit vaikuttamissuunnitelmaan M/S SOSTE – ”Arkikuntoutuminen” – aktiivisia tekoja oman kuntoutumisen eteen Syksyn kokousten ajankohdat ja teemat Vaikuttamistyö ja –suunnitelma – SOSTEn Kirsi Marttinen ja Eija Tynnilä suunnittelun tukena Muut asiat Kokouksen päättäminen – puheenjohtaja 21.3.2018 Jaana Joutsiluoma

KUVE- verkoston vuoden 2018 vaikuttamiskärjet Kuntoutuksen kokonaisuudistus ja sen toimeenpanon seuraaminen ja vaikuttaminen ovat iso teema, jossa ollaan edelleen mukana. Tämän lisäksi: 1)Kuntoutuksen laaja-alaisuudesta huolehtiminen (myös STEA:n suuntaan) 2) Järjestöjen moninainen rooli tutkijoina ja kehittäjinä (ei vain kurssien tai vertaistuen kehittäjinä) 3) Kokemusperäinen tieto, sen esille tuominen - kuntoutujan osallisuus 21.3.2018 Jaana Joutsiluoma

Jäsenten kommentteja vaikuttamissuunnitelmaan Miten ja millä menetelmillä vaikutusten tulosodotuksia arvioidaan. Nämä välineet/mittari voisi kirjata tiedoksi, jotta verkoston jäsenjärjestöt voisivat myös tuottaa arviointitietoa tavoitteiden toteutumisesta. Järjestöjen rooli myös tutkijoina ja kehittäjinä kaipaisi esiin nostamista. Tiedon tuottamisen tärkeys myös tästä näkökulmasta ansaitsee huomiota. Ammatillisen kuntoutuksen esiin nostamista, siinä on useita tarttumapintoja moneen meneillään olevaan uudistukseen. Näiltä osin siitä voisi syntyä myös tiiviimpää yhteistyötä vaikkapa järjestöjen ja työeläkelaitosten välillä – siitä pystyy sitten rakentamaan jo arviointiakin eli miten se tuottaa tulosta ja näkyvyyttä. Toimintasuunnitelma vaikuttaa hyvältä. Ammatillisesta kuntoutuksesta näkisi, että aihe on tärkeä ainakin niiden osalta, joilla ei ole työnantajaa. Kaikkien osalta ilman muuta täytyy korostaa lääkinnällisen kuntoutuksen turvaamista myös työkyvyn kannalta. Ehdotan, että valmistellaan kokeilulakiesitykseen lausunto kesän aikana. Ehdotan myös, että oli asia lakitekstissä tai ei kommentoimme siinä kaikkia aspekteja jotka vaikuttavat potilaan palveluihin ja asemaan: hankintalainsäädäntö, subjektiivinen oikeus mutta kenelle, valinnanvapaus, palvelusetelin käyttö kuntoutuksessa, laadun ja tuloksellisuuden varmistaminen ja raportointi. 19.6.2018 Jaana Joutsiluoma