Osallisuutta ja yhteisöllisyyttä tukeva toimintakulttuuri 20. 3

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Alueverkoston ohjelma Nuorten Ystävien tervehdys, pääsihteeri Arja Sutela Järjestöjen mahdollisuudet Oulun kaupungin kuntalaislähtöisen kaupunkikehittämisen.
Advertisements

TORNION KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT STRATEGIA
SenioriKaste Lapin toiminnallinen osakokonaisuus Ohjausryhmä Projektipäällikkö Leila Mukkala.
Ikäihmisten hyvinvointipalvelut nyt ja tulevaisuudessa vanhustyön johtaja Anna Haverinen
Innovatiiviset hankinnat vauhdittamaan SOTE-kehitystä Kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee STM, Meritulli.
Nuorisolaki ja järjestötoiminta Hilkka Näse, Suomen 4H-liitto Kuva: Jenni Heinonen.
Kampa-hankkeen päätösseminaari , Kansantaiteenkeskus Kaustinen Maaseudun yhteisöllisyydestä mallia hyvinvointiin JYTA-alueen Kampa-hanke alueellinen.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Ikäihmisten arjen ja palvelujen parantamiseksi
MYK Päivätoiminnan sisällön kehittäminen Päivätoiminnan laajentuminen Vuosikello Henkilöstölle ja asiakkaille Haasteita: -Muistisairaita 1599.
Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Sote-tiimi / Eija Rintala
Varhaiskasvatus lapsen hyvinvoinnin tukena Kehittämistyöryhmän tapaaminen klo 9-11 Tampereen virastotalo, rh 2, 5 krs Susanna Raivio ja Maria.
Pie huolta-koulutuspäivä
Hyvinvointi yhteisenä tehtävänä Paneelikeskustelu
ERITYISLAPSEN ÄITI,SOSIONOMIOPISKELIJA
Toimintakulttuurin muutos
Päijät-Hämeen alueverkosto
LAPE Lasten ja perheiden palveluiden muutosohjelman tavoitteet ja toimeenpano Lasten- ja nuorisopsykiatrian koulutuskokonaisuus 31.8, 6.9, Seinäjoki.

Millaisin mittarein vaikuttavuutta voidaan mitata?
LAPE kutsuu ja haastaa ”En usko, että milloinkaan aiemmin seurakuntien tekemä pitkän linjan työ lasten, nuorten ja perheiden parissa on nostettu näin.
Uudenmaan SOTE-valmistelu Lapset, nuoret ja perheet
Uudenmaan LAPE 2017 Hanke käynnistyy TYÖPAJA
<Maakunnan nimi>
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Tulevaisuuden kansalaistoiminta – ekosysteemi ja uusi tapa toimia
Sosiaalialan tehtävärakenne
Ryhmäytyminen nivelvaiheissa
YHDESSÄ OLEMME ENEMMÄN Lape Uusimaa Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma (LAPE) / STM HANKKEEN ESITTELY Muutosagentti Hanna Tiirinki & Hankepäällikkö.
Esityksen nimi / Tekijä
Oma tupa, oma lupa - Kotona asuvan ikääntyvän itsemääräämisoikeuden tukeminen palveluilla Keski-Suomen hankesuunnitelma vanhuslain toimeenpanoon varattuun.
Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma
Lastensuojelun sosiaalityön moniammatillinen toimintamalli 26. 4
Risto Kuronen Vastuuvalmistelija
Perhekeskus kevätseminaari 23. 5
Ajankohtaista ennakkoarvioinnista Terve Kunta –verkostolle
LAPE LAPSI – JA PERHEPALVELUIDEN MUUTOSOHJELMAN KOKONAISUUS
Miina Sillanpää Seuran ja Valtaa vanhuus –liikkeen seminaari
Iäkkäiden yhteen sovitettujen palvelujen kokonaisuus Päijät-Hämeessä Tiedotustilaisuus Anu Olkkonen-Nikula, I&O kärkihankkeen muutosagentti.
OT-keskus Erityistaso
Hankkeen tavoitteet Kehitetään ja levitetään lapsiystävällinen kunta- toimintamallia hankekunnissa Edistetään lapsen oikeuksia ja tietoperustaisuutta vahvistavaa.
LAPE PKS Lapsen paras - yhdessä enemmän Lape Uusimaa Yhdessä olemme enemmän Perhekeskusseminaari Hankepäälliköt Maikki Arola ja Mette Kontio.
Muutosagentin terveiset Lape Uusimaa Ohry
Varhaisvuosien erityiskasvatuksenhanke 2005 – 2007 VARVEKA
Päätösten lapsivaikutusten arviointi
TOIMINTASUUNNITELMAT 2018
OTE maakunnassa -Polut kuntoon
Edistetään terveyttä ja hyvinvointia sekä vähennetään eriarvoisuutta
Oma roolini osallistajana ja vuorovaikuttajana
Tervetuloa Innokylään!
Asiakas- ja palveluohjaustyöryhmä helmikuu 2018
Kirjoita omia muistiinpanoja tähän
PERHEEN AITO KOHTAAMINEN
JUURRUTTAMISTYÖTÄ OHJAAVAT ASIAT
Innokylästä tukea järjestöille sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutyöhön , Tampere Erityisasiantuntijat Jaana Joutsiluoma & Minttu Ojanen.
Ajankohtaiskatsaus Lape Uusimaa ohjausryhmän kokous 7. 3
Monikulttuurisuustyön avainhenkilöverkoston
Tulosten raportointi HALLITUKSEN KÄRKIHANKE OSATYÖKYKYISILLE TIE TYÖELÄMÄÄN (OTE) Projektin nimi ja numero SATAOSAA.
PERHETYÖN UUDET KUVIOT JA PALVELUOHJAUS
Osallisuuden toimintamalli
Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
PoSoTellen kohti tulevaisuutta
IkäArvokas-hanke Löytävää vanhustyötä edistämässä
Lisätietoa hankkeen toiminnasta
Maakunta- ja sote-uudistuksen jälkeen
LAPSI- JA PERHEJÄRJESTÖT KESKI-SUOMESSA
Opiskeluterveydenhuollon kehittäminen Lapessa Opiskeluterveydenhuollon verkosto Marjaana Pelkonen, STM 8/29/2019 Etunimi Sukunimi.
Koulutuskiertue Suomen Sotaveteraaniliitto, Leena Seppälä.
Esityksen transkriptio:

Osallisuutta ja yhteisöllisyyttä tukeva toimintakulttuuri 20. 3 Osallisuutta ja yhteisöllisyyttä tukeva toimintakulttuuri 20.3.2018 Maikki Arola/LAPE Soili Partanen/ I&O

> Lisää > alatunniste: lisää oma nimi Tervetuloa Osallisuutta ja yhteisöllisyyttä tukevan toimintakulttuurin pariin! Päivässä luodaan Uudenmaan ikäihmisille ja perheille suunnattujen palveluiden osallistavaa toimintakulttuuria. Kuulemme esimerkkejä palveluista joissa edistämme osallisuutta ja yhteisöllisyyttä tukevaa toimintakulttuuria ja pysähdymme pohtimaan omaa rooliamme osallistajina ja vuorovaikuttajina. > Lisää > alatunniste: lisää oma nimi

Lapsi ja perhepalveluiden muutosohjelma Teemme yhdessä lasten, nuorten ja perheiden hyvää arkea. Lähellä. Muutosohjelman tavoitteena on lapsen, nuoren ja perheen hyvä arki. Kaikkien toimijoiden yhteistyöllä tuomme tarpeeseen sopivaa, oikea-aikaista, yksilöllistä neuvontaa, ohjausta, tukea ja hoitoa lapsille, nuorille ja monimuotoisille perheille. Tuemme vanhempia heidän tärkeässä tehtävässään. Yhdessä olemme enemmän. Tunnistamme lapsen oikeudet aikuisen velvollisuuksina. Muutostyötä tehdään kansallisesti sekä kaikkien maakuntien alueella yhteistyössä vanhempien, lasten ja nuorten, valtion ja kuntien, sivistyksen ja soten, järjestöjen, seurakuntien ja yksityisten toimijoiden kanssa. 14.11.2017 Projektipäällikkö Kati Honkanen, THL ja Hankepäällikkö Maikki Arola, LAPE Uusimaa

Lape Uusimaa – Yhdessä olemme enemmän Kehitämme toimintakulttuurin muutosta, perhekeskuksia, varhaiskasvatusta ja koulua sekä erityisen- ja vaativan tason palveluita integroidusti. Kehitämme 18 kunnassa yhdessä sosiaalialan osaamiskeskusten, seurakuntien, järjestöjen ja oppilaitosten kanssa yhteistyössä PKS Lapen ja I&O – kärkihankkeen kanssa. Uudellamaalla kehitetään ketterästi kokeillen. Käynnissä yli 70 ketterää kokeilua. Kokeilut löytyvät nettisivuiltamme. Yhteiskehittämisen alustoina toimivat maakunnalliset kehittämisryhmät, työpajat, kokeilujen puimalat sekä työryhmätyöskentely. Kati Honkanen, THL & Maikki Arola, LAPE Uusimaa

I&O Kärkihankkeen tavoitteet Lisätä terveen ja toimintakykyisen ikääntymisen turvaavia palveluja, monialaista kuntoutusta ja erilaisia asumisen vaihtoehtoja Kehittää iäkkäidenihmisten kotiin annettavien palvelujen määrää ja sisältöä Kehittää asiakas- ja palveluohjausta Lisätä ikäihmisten perhehoitoa Juurruttaa omais- ja perhehoitajien jaksamista tukevia käytäntöjä Lisätä ikääntyneen väestön osallisuutta Soili Partanen, muutosagentti, Uusimaa

Uudenmaan I&O kehittämiskärjet KAAPO = Keskitetty alueellinen asiakas-/palveluohjaus Asiakas saa koordinoidun palvelutarpeen arvion ja tarvittavat palvelut tai muun tuen viiveettä. KOTIKUNTOUTUS Varhaista ennaltaehkäisevää tukea Kotona asumista tukevaa kuntoutusta Tehostettua kotikuntoutusta, jossa tavoitteena on paluu omannäköiseen arkeen OMAIS- JA PERHEHOITO Mahdollistetaan omais- ja perhehoito osaksi iäkkäiden palveluja antamalla tukea, valmennusta ja kuntoutusta. Luodaan yhteinen toimintamalli HYTE = Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Tarkastelussa kunnan ja maakunnan välinen vastuunjako Tähtäämme kohti ikäihmisten yhteensovitettua palvelukokonaisuutta Soili Partanen, Muutosagentti, Uusimaa

Yhteystiedot SOILI PARTANEN soili.partanen@porvoo.fi p. 040 676 1460 stm.fi/io #ikiomat #kärkihanke #Uusimaa2019

LAPE Uusimaa Hankepäällikkö Maikki Arola Maikki.arola@lohja.fi 044-369 1661 stm.fi/hankkeet/terveys ja hyvinvointi #lapemuutos #kärkihanke