Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Lastensuojelun sosiaalityön moniammatillinen toimintamalli 26. 4

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Lastensuojelun sosiaalityön moniammatillinen toimintamalli 26. 4"— Esityksen transkriptio:

1 Lastensuojelun sosiaalityön moniammatillinen toimintamalli 26. 4
Lastensuojelun sosiaalityön moniammatillinen toimintamalli kokousversio

2 Asialista Kuulumisia paikallisesta ja kansallisesta kehittämistyöstä Ryhmäläisten ja pilottien kuulumiset Monitoimijainen työskentely ja lastensuojelun systeeminen toimintamalli Kehittämistyöryhmän itsearviointi Loppuseminaari Muut asiat ja seuraavat askeleet

3 Kuulumisia paikallisesta ja kansallisesta kehittämistyöstä
Ajankohtaisimmat tiedot kehittämistyöstä on koottu Tampere-talon LAPE-info tapahtumassa julkaistuun LAPE-esitteeseen. Nykyinen LAPE-hanke päättyy vuoden 2018 lopussa. Välivuoden 2019 aikana tehtävän kehittämistyön rahoitus on vielä avoinna, jatko selvinnee kevään ja kesän aikana. Siltaamissuunnitelma saa näiden päätösten jälkeen vahvemmin lihaa luidensa päälle.

4 Systeemisen lastensuojelun levittäminen ja juurruttaminen maakuntiin saa jatkoa
LAPE-ohjelman johtaja Maria Kaisa Aula on kertonut LAPE- päivillä , että Aulikki Kananojan selvityksessään tekemä ehdotus lastensuojelun systeemisen toimintamallin levittämiseksi koko maahan on saamassa lisätukea. STM ja THL sopivat yhdessä tavan, jolla systeemistä mallia lähdetään levittämään ja juurruttamaan maakunnissa. Työ jatkuu jo tänä syksynä. THL:ssä on mietinnässä, voidaanko kouluttaa systeemisen mallin levittämiseksi maakunnittain uusia tiimien kouluttajia siten, että mallin edellyttämiin koulutustarpeisiin voitaisiin vastata kattavasti maakunnan omien, pysyvien kouluttajakoulutuksen saaneiden työntekijöiden voimin. Tällainen ratkaisu olisi maakunnille ja kunnille taloudellisesti helpompi kuin koulutusten ostaminen ulkopuolisilta kouluttajilta. THL:ssä suunnitelmana kehittää kouluttajakoulutusta ja tiimikoulutusta eteenpäin. Jatkon suunnittelussa tullaan hyödyntämään sekä saatuja kokemuksia, kansainvälisiä esimerkkejä että malliin liittyvän arviointitutkimuksen tuottamaa tietoa.

5 THL:n lastensuojelun avohuollon linjaustyöryhmät
TYÖRYHMÄ I: Lastensuojelun avohuollon sosiaalityössä tarvittavan osaamisen määrittely TYÖRYHMÄ II: Lastensuojelun sosiaalityön roolin selkiyttäminen asiakkaana olevan lapsen ja perheen palvelukokonaisuutta koordinoivana tahona ja koordiointi/verkostotyön jäsentäminen osaksi lastensuojelun systeemistä toimintamallia TYÖRYHMÄ III: Sosiaalihuollon ja lastensuojelun rajapintateemat eli asiakassegmentointi ja lastensuojelun asiakkaaksi siirtymisen kriteerit.

6 Tulevia Pirkanmaalla järjestettäviä LAPE-tapahtumia
Sähköisten palvelujen kevään ja kesän koulutukset: Skype – koulutukset perjantaina 4.5. klo ja klo Koulutukset pidetään Tampereella, paikka ilmoitetaan myöhemmin. Sähköinen ajanvaraus perjantaina klo Tipotien sosiaali- ja terveysaseman luento-salissa 5. krs. (Tipotie 4, Tampere). Sähköiset palvelut osana lasten ja perheiden palveluita. Kuulemme erilaisista chat-palveluista, snapchatin käytöstä ja iPanasta eli sähköisestä äitiyskortista. Tilaisuus pidetään tiistaina 8.5. klo Tipotien sosiaali- ja terveysaseman luentosalissa 5. krs. (Tipotie 4, Tampere).

7 Muut tilaisuudet "Odotustilasta osallistumiseen" – Aikuisten, lasten ja perheiden palveluiden yhteistyöpaja järjestetään yhteistyössä Pikassoksen, Pirkanmaa2019-valmistelun, LAPE-hankkeen ja PROSOS-hankkeen kanssa Tampereella klo 9:00-15:30. Työpajaan ovat tervetulleita ensisijaisesti Pirkanmaan aikuisten, lasten ja perheiden palveluiden asiakkaat sekä heidän kanssaan työskentelevät monialaiset toimijat. Tilaisuuden kutsu ja ohjelma julkaistaan huhtikuun aikana klo Lapset puheeksi -menetelmän avausseminaari Tipotien sosiaali- ja terveysasemalla. Johtamisen seminaarin ajankohta jo kalenteriin laitettavaksi kaikille sote-palveluissa, sivistyspalveluissa, järjestöissä ja seurakunnilla toimiville esimiehille, päälliköille ja johtajille. Tilaisuuden kutsu ja tarkempi ohjelma ilmestyy myöhemmin. Lastensuojelun yhteiskehittämispäivä - erityisen vaativien palveluiden asiakkuudet ja OT-rakenteet. Tilaisuus järjestetään Tampereella. Tarkempi ohjelma ja kutsu tulee myöhem- mässä vaiheessa.

8 Systeeminen lastensuojelukoulutus ja työskentelyn aloitus
Hankkeeseen sitoutuneiden kuntien lastensuojelutiimit: Akaan koulutus , ja , työskentelyn aloitus 5/2018, työnohjaukset aikataulutettu, info- tilaisuus Valkeakoski , ja (koulutus kesken) Ylöjärvi , ja , työnohjaukset ja työskentelyn aloitustiimit aikataulutettu Urjala , ja (koulutus kesken) Tampere syksyllä 2018 (suunnittelu kesken) Sastamala ja Punkalaidun työnohjaukset jatkuvat noin kerran kuukaudessa, info-tilaisuus .

9 Kehittämistyöryhmän itsearviointi
Itsearvioinnin seuraavassa vaiheessa ryhmän kanssa käydään yhdessä keskustelu (n. tunti) vastausten pohjalta, jossa haetaan vastausta seuraaviin kolmeen kysymykseen: Missä on onnistuttu? Missä on parantamisen varaa? Ryhmän kolme seuraavaa tärkeintä tehtävää? Nämä vastaukset voidaan täyttää suoraan tai jälkikäteen sähköiselle lomakkeelle. Lomake on auki saakka.

10 Kehittämistyöryhmätyöskentely
Kehittämistyön tukemiseksi perustetun kehittämistyöryhmän työskentely jatkuu. Kevään tapaamisilla on tarkoitus kuulla ja jakaa kokemuksia systeemisestä lastensuojelukoulutuksesta ja mallin mukaiseen työskentelyyn siirtymisestä sekä informoida muiden lasten ja perheiden palveluiden osalta tehdystä muutostyöstä. Tapaamiset syksylle 2018: klo klo

11 Loppuseminaari

12 Tiina Civil stm.fi/lape #lapemuutos #kärkihanke


Lataa ppt "Lastensuojelun sosiaalityön moniammatillinen toimintamalli 26. 4"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google