Terveyspalvelut ulkomaalaisille Helsingin kaupungissa Pia Tuovinen 07

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Asiakasmaksulainsäädännön mukaiset kuntoutushoidon asiakasmaksut Lakimies Mari Laurén.
Advertisements

POTILAAN OIKEUDET JA POTILASASIAMIESTOIMINTA
Avoimeen yhteistyöhön perustuva tehokas ja monipuolinen terveydenhuoltojärjestelmä
SOTE-ESITYKSEN ARVIOINTIA Juhani Lehto
eläkkeensaajan asumistuki
HAMMASHOITO HAMINASSA
KUNTOUTUSKESKUS MENTAL OY SOSIAALINEN YRITYS. SOSIAALINEN YRITYS VAI YRITYS ? MENTAL OY ON PIRKANMAAN ENSIMMÄINEN REKISTERÖITY SOSIAALINEN YRITYS. TARKOITUKSENA.
Yksityisen sosiaali- ja terveydenhuollon lakien uudistaminen
ULKOMAALAISTAUSTAISTEN TOIMEENTULOTUKIOHJE
Työolosuhteiden järjestelytuki
Psykiatrian päivystys KYMSHP:ssa
Mielipidekysely terveyspalvelujen tuottamisesta 1 (kansanedustajat)
Korvaukset ryhmätapaturmavakuutuksessa Kuparivuoren koulu Henna Piirainen.
Eija Peltonen, TtM, suunnittelija
1 Mielipidekysely terveyspalvelujen tuottamisesta.
Pohjois-Savon vakuutuspiiri Sosiaaliturva Pohjoismaissa opiskelun aikana Anita Leskinen
Sosiaalihuoltolain mukainen kuljetuspalvelu (607/ , 9§) Osastonhoitaja Katri Idström.
Lasten päivähoito 2010 Salla Säkkinen ja Tuula Kuoppala
Tekesin Asiointipalvelut. Miksi Asiointiin?  Asioinnissa annetut tiedot tallentuvat suoraan Tekesin tietokantaan, mikä vähentää virheiden mahdollisuutta.
Tieto-osasto / PATI1 Hoitoonpääsy Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiössä (YTHS) Maaliskuu 2013 Suun terveydenhuollon hoitoonpääsy.
PÄIVYSTYKSEN UUDELLEEN JÄRJESTELY Arto Honkala Forssan seudun terveydenhuollon kuntayhtymä.
Hurtig TE1 Suomalainen terveys- ja sosiaalihuoltojärjestelmä.
LAKI POTILAAN ASEMASTA JA OIKEUKSITA Potilaan keskeiset oikeudet Oikeus hyvään terveyden- ja sairaanhoitoon ja siihen liittyvään kohteluun Pääsy hoitoon.
OPINTOTUKI OPINTOIHIN ULKOMAILLA KELA MYÖNNETÄÄN  Jos opinnot vastaavat Suomessa tuettavia opintoja tai sisältyvät Suomessa suoritettavaan tutkintoon.
Palveluvalikoimaneuvoston avoin seminaari Reima Palonen Erityisasiantuntija
Asiakaslähtöisyys, dialogisuus ja monialaisuus Kouvolan yhteispäivystysmallissa?? Kimmo Salmio Akuuttilääketieteen ja yleislääketieteen el Ylilääkäri,
Työolosuhteiden järjestelytuki Laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta 10 luku 3 § VnA JTYPL, 9: Ohje JTYPL, sivut 275, , ja.
Tunne lääkkeesi Lääkityslista kuntoon  Kuvata mikä on lääkityslista  Kertoa mistä sen saa  Kertoa miksi ajantasainen lääkityslista on tärkeä.
Kuinka teen perhe- etuutta koskevan maksuvaatimuksen Kelalle? Päivitetty 05/2016.
Sote-palvelut ja valinnanvapaus Yhdessä kohti yhä laadukkaampia palveluja Maijaliisa Junnila, johtava asiantuntija Sote-palvelut ja valinnanvapaus.
Perusterveydenhuolto. Perusterveydenhuollon avohoidon kaikki lääkärikäynnit / asukasta.
Opiskelijaterveyden- huolto Joni Huttula,
TIEDELEIRIMATKAN KÄYTÄNNÖN JÄRJESTELYT LUKIO/CERN-2016.
Potilaan asema ja oikeudet
Pohjois-Savon kuntapäivä- valinnanvapaus sote-palveluissa
Mitä lääkärissä tapahtuu - oireesta diagnoosiin
Salla Säkkinen ja Tuula Kuoppala
Tuula Miettinen/ Espoon kaupunki
Esiselvitys.
Terveydentilatietojen toimittaminen vakuutuslaitokselle – työtapaturmat, ammattitaudit, liikennevahingot Julkinen terveydenhuolto, yksittäisen hoitokäynnin.
Mitä valinnanvapaus tarkoittaa minulle
10 Kunta pitää huolta asukkaistaan s
ASIAKKAAN JA POTILAAN OIKEUDET JA VELVOLLISUUDET
Kuva C. Hoidon ja laskutuksen kulku tapauksessa, jossa kunta ohjaa potilaan hoitoon erikoishammasteknikolle tai muulle proteettista hoitoa antamaan hyväksytylle.
Vapaaehtoistyön vakuuttaminen vapaaehtoiset henkilövakuutukset vastuuvakuutus Jarno Rova,
Kotikunnan rekisteröinti maistraatissa
Perusterveydenhuolto
Nopeasti hyvään hoitoon
Potilaan oikeudet / Terveydenhuollon eettisiä kysymyksiä
HOITOON PÄÄSY Voi valita itselleen terveysaseman oman kunnan sisällä
Turvapaikanhakija- ja pakolaislapset perusopetuksessa
Tampereen kaupunkikonsernin vakuutuskassa Virpi Tenhunen
Toiminnanohjaus sosiaali- ja terveydenhuollossa 2017
TK- johdon ja PPSHP:n yhteistyöseminaari
Hoitopaikan valinta -verkkosivuhanke
Perhevapaakorvaus työnantajalle
Asiakkaan valinnanvapaus
Hoidon saatavuus alatyöryhmä
Terveydentilatietojen toimittaminen vakuutuslaitokselle – työtapaturmat, ammattitaudit, liikennevahingot Kun hoitolaitos/lääkäri laskuttaa hoitokäynnin.
Kelan vakuuttamispäätökset
Valinnanvapauslaki- luonnos Ylitornio
Terveydenhuollon avovastaanottotoiminta
Health Premium Services -kortti
Mitä sote-uudistus tarkoittaa minulle
Terveydenhuollon matkakustannukset maakuntiin
Rajat ylittävä terveydenhuolto ja järjestöyhteistyö
Sosiaali- ja terveyspalveluinfo
Potilas digi- ja datataloudessa
Potilas – renki vai isäntä
Esityksen transkriptio:

Terveyspalvelut ulkomaalaisille Helsingin kaupungissa Pia Tuovinen 07 Terveyspalvelut ulkomaalaisille Helsingin kaupungissa Pia Tuovinen 07.12.2016 tiimiesimies Helsingin Terveysneuvonta

Ulkomaalaisen asiakkaan tai potilaan oikeus hoitoon Jos kotikunta on Helsinki on oikeutettu kaikkiin julkisen terveydenhuollon palveluihin. Tuolloin ei ole merkitystä , mistä valtiosta potilas on tullut suomeen tai minkä valtion kansalainen hän on. Lähde Kansaneläkelaitos: Ulkomailta tulevien sairaanhoito Suomessa ja Helsingin kaupungin pysyväisohje PYSY011

Kotikunta määrittää oikeuden hoitoon Kotikunta-hakemus Helsingin maistraatista Hae pysyväksi kotikunnaksi Helsinki Mikäli maistraatti ei myönnä Helsinkiä kotikunnaksi, voit hakea KELAlta oikeutta sairausvakuutukseen Suomessa. (Kelan oma lomake, neuvonta p. 020 634 0200 Kela voi myöntää oikeuden sairausvakuutukseen oleskeluluvan perusteella.

Ulkomaalaisen asiakkaan tai potilaan oikeus hoitoon Jos potilaalla ei ole kotikuntaa Suomessa, tulee hänellä olla hoito-oikeustodistus, joka on esim. Kela-kortti Eurooppalainen sairaanhoitokortti Kelan myöntämä eläkeläisen sairaanhoitokortti Todistus hoitoetuuksista Suomessa Jos potilaalla ei ole kotikuntaa tai hoito-oikeustodistusta on potilaalla oikeus kiireelliseen hoitoon, jolloin potilas maksaa enintään palvelun tuottamisesta aiheutuneet kustannukset tai yksityinen vakuutus voi vastata kustannuksista

Kaikilla on oikeus kiireelliseen hoitoon Välitön hoito (kiireellinen hoito) tulee antaa kaikille sitä tarvitseville asuinpaikasta riippumatta. Kiireellistä hoitoa tarvitaan esim. vakavissa tapaturmissa ja äkillisissä sairauskohtauksissa. Hoitava lääkäri arvioi hoidon kiireellisyyden. Hoidetulta peritään kuitenkin asiakasmaksuasetuksen 24 §:n nojalla palvelujen tuottamisesta aiheutuvien kustannusten suuruinen maksu.

Kiireetön hoito Helsingin kaupungin terveyspalveluissa Mikäli kotikunta on Helsinki ota yhteys oman alueesi terveysasemaan Helsingin Terveysneuvonta palvelee 24/7 numerossa 09-310 10023 myös englanniksi. Terveysasemille on mahdollista tilata tulkki asioinnin helpottamiseksi. Pyydä tulkkipalvelua tilatessasi aikaa. Mikäli ei ole hoito-oikeutta Suomessa ohjataan kiireetön hoito yksityiselle palvelun tuottajille. Huom. Matkavakuutuksen tai yksityisen sairausvakuutuksen korvausehdot.

Helsingin kaupungin terveyspalvelut Kiireellisessä sairaustapauksessa soitto hätäkeskukseen hätänumeroon 112 Terveysasemat ovat auki arkisin klo 8-16 Terveysasemien ollessa suljettuina päivystävinä yksikköinä yli 16-vuotiaille toimivat: Haartmanin sairaala Haartmaninkatu 4, rakennus 12 Malmin sairaala Malmin sairaala, Talvelantie 6, J-porras Alle 16-vuotiaille lapsille päivystys on Lasten- ja nuorten sairaala Stenbäckinkatu 11

Kiitos!