Tutkimme, mitä ilmastonmuutoksen estämiseksi voitaisiin tehdä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Väder- och Klimatförändringar
Advertisements

Peltojen f osforihuuhtoumat kiinni kipsillä: Miten? Viljelijäpäivä Nurmijärvi Liisa Pietola.
4. Tulevaisuuden mahdollisuuksia energiantuotannossa.
FYKE6 Arkista kemiaa. 9. Kemiaa keittiössä Hiiva Hiiva sieni, pilkkoo taikinan sokerin hiilidioksidiksi ja vedeksi, kohottaa taikinan sieni, pilkkoo taikinan.
ENERGIAN TUOTANTO SUOMESSA. SUOMEN TÄRKEIMMÄT ENERGIANLÄHTEET Puupolttoaineet: Energiakäyttöön puun kuori, sahanpuru ja mustalipeää. Myös oksat ja kannot.
© Otava-konserni 1 Ympäristövastuu © Otava-konserni Otava-konserni.
Ilmanpaine- ja Tuulivyöhykkeet  Auringon valo- ja lämpösäteily  => Maapallolla vallitsee säteilytasapaino, sillä tulosäteily palaa ajan myötä lähtösäteilynä.
ILMASTONLÄMPENEMI NEN. YLEISESTI Ilmastonlämpeneminen on maapallon keskilämpötilan kohoamista. Merien ja alailmakehän lämpötila kohoaa ja sen on ennustettu.
Toimintaympäristö Roi-ryhmä Kehittämispäällikkö Eva Repo.
Hurtig Te1 Ympäristöterveys. Ympäristön terveyteen vaikuttavat tekijät: 1. Fysikaaliset: melu, tärinä, säteily, kuumuus, kylmyys 2. Kemialliset:
Kulutuksesta kestävään ja vastuulliseen kuluttamiseen
VEROTUS.
Aurinkoenergiasta uutta liiketoimintaa
Suomalaisten Energia-asenteet 2016
Miten Aloittaa Valokuvaus Liiketoimintaa
Ilma.
12. Ilmakehä, Maan suojamuuri
Varhaiskasvatuksen liikuntasuositukset
Keskustelua kannabiksesta
Kuinka eläintuotanto voisi vaikuttaa ympäristöön?
Tutkimme, mitä ilmastonmuutoksen estämiseksi voitaisiin tehdä.
Energian säästäminen.
Vety energiaNlähteenä
Tutustutaan PaikkaOppiin
Öljy energianlähteenä
Kerro lauseella mikä on ryhmän tarkoitus?
Syöpää aiheuttavia elintapoja
Digitaalisuus opistojen strategiaan, pedagogiikkaan ja käytäntöön
Energian tuotanto ja ympäristövaikutukset
Vesi Maailman tila vihkonen s :
ILMAKEHÄ.
SYÖPÄ.
Vesivoima.
Yhteyttäminen.
ILMASTONMUUTOS.
Tuulivoima.
Riittääkö ravinto? Nälänhädän syitä: ravinnon epätasainen jakautuminen
Petroskoin keskikoulu № 46
Monipalveluasiakkaan palvelujen tiedolla johtaminen
Luonnonvarat Luonnonvaroja on uusiutuvia ja uusiutumattomia
Elinympäristömme alkuaineita
Lämmön johtuminen ja eristäminen
Riittääkö ravinto? Nälänhädän syitä: ravinnon epätasainen jakautuminen
GE3 Haasteiden maailma.
Koulutuskeskus Salpaus Hanna Salminen 2011
OSA IV SÄÄSTÄMINEN JA TALOUDEN SUUNNITTELU
Osallisuus Yhteisissä keittiöissä
Suoramyynnissä mahdollisuus
Veget ja hiilet haltuun pk-ruokapalveluyrityksissä –hanke Kick off
Mitä mallit kertovat asiasta Mitä voimme päätellä havainnoista
Mikä on tuotteen ELINKAARI?
Tietopaketti kompostointipuiston vierailun jälkeen
Ystävänpäivän kampanja 2019 Info vapaaehtoisille
Vapaa aika, ulkoiset uhat ja muut esiin tulleet asiat
Viestinnän työkalupakki
II Ekologia.
Lapsen ihon suojaaminen auringolta
MINÄ JA VASTUULLISET RUOKAVALINNAT
Oppimisen arviointi uudessa OPSissa
Kerro lauseella mikä on ryhmän tarkoitus?
Lämpö ja infrapunasäteily
Kestävä ja vastuullinen vedenkulutus
Autokaupan toimintaympäristö
PERHEPÄIVÄHOIDON TUTKINTOTOIMIKUNNALLE
Vaatteet vastuullisesti
VEROTUS.
Annukka Harjula, kokemusasiantuntija
Ydinvoimala? This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No
Video.
VEROTUS.
Esityksen transkriptio:

Tutkimme, mitä ilmastonmuutoksen estämiseksi voitaisiin tehdä. Ilmastonmuutos Tutkimme, mitä ilmastonmuutoksen estämiseksi voitaisiin tehdä. 8B-luokka, Mukkulan koulu

Mitä ilmastonmuuutos tarkoittaa, ja millaisia ongelmia se tuo ? Johtuu kasvihuonekaasujen nousevasta määrästä. Ilmastonmuutos on voimistunut kasvihuoneilmiö, mutta kasvihuoneilmiö on itsessään täysin normaali ilmiö. Aiheuttaa arvaamattomia sääolosuhteita ja lisää ääriolosuhteita. Napajäätiköt sulavat. Lämpimät päivät lisääntyvät, kylmät päivät ja yöt vähenevät. Viljelykelpoiset alueet vähenevät, kuivuus lisääntyy. Veden ja ruoan tarve lisääntyy. Vahvempi UV-säteily lisää ihosyövän riskiä.

Ruoan vaikutukset ilmastonmuutokseen Riisinviljely Ilmakehän nouseva hiilidioksidipitoisuus ja lämpötila nostavat riisintuotannon metaanipäästöjä kasvuun. Kun ilmakehän hiilidioksidipitoisuus nousee, riisi kasvaa nopeammin. Tällöin myös viljelemän mikrobitoiminta kiihtyy ja tuotettua riisikiloa kohti vapautuu enemmän metaania.

Lihantuotanto Kasvissyöjien hiilijalanjälki on puolet pienempi kuin lihansyöjillä. Nauta on lihoista pahimpia päästöjen aiheuttaja. Se aiheuttaa jopa kolme kertaa enemmän päästöjä kuin porsaanliha. Lihantuotanto kuluttaa paljon vettä ja toisaalta tuottaa suuret määrät jätevettä, mikä ei ole ekologista.

Sähköauto Sähköauto voi vähentää ilmastonmuutoksen edistymistä Sähköautoon ei tarvitse polttoainetta, joten se ei saastuta luontoa Sähköauto maksaa enemmän uutena, kuin polttoaine auto Sähköauto kuluttaa 10-15kWh/100km

Ferrari vs Lamborghini Lähteet: autowiki Etsimme tietoa eri Lamborghineista & Ferrareista, jotta saisimme tietoa kumpi on ympäristöystävällisempi Olemme tulleet siihen tulokseen että Ferrarit ovat ympäristöystävällisempiä kun Lamborghinit Lamboghinit: Ferrarit: Aventador Enzo Kulutus: 17,2l/100km Hiilidioksidipäästöt: 39,8kg/100km Kulutus: 24,6l/100km Hiilidioksidipäästöt: 57,81kg/100km Gallardo California Kulutus: 19,5l ​Hiilidioksidipäästöt: 40kg/100km Kulutus: 13,2l/100km ​Hiilidioksidipäästöt: 31kg/100km

Detroit Electric SP:01 Nopeus 250km/h Kulkee latauksetta n. 300km Etsimme tietoa myös maailman nopeimmasta Sähköautosta vertaillaksemme sen ja edellä Mainittujen superautojen nopeuksia: Detroit Electric SP:01 Nopeus 250km/h Kulkee latauksetta n. 300km Kiihtyy 0-100km/h 3.7:ssä sekunnissa

Gallup-kyselyn tuloksia: Voiko ilmastonmuutosta estää? Miten? YRITTÄÄ VÄLTTÄÄ LUONNON VAROJEN TURHAA TUHLAUSTA. EI KERTAKÄYTTÖ TAVAROITA, MUOVIPUSSIT JA - ASTIAT VÄLTTÄÄ TURHAA ENERGIAN KULUTUSTA VEDEN JA SÄHKÖN SÄÄSTELIÄS KÄYTTÖ VÄLTTÄÄ MONINKERTAISTA PAKKAAMISTA TUOTTEIDEN ELINKAAREN JATKAMINEN ESIM. VIEDÄÄN VAATTEET KIRPPUTORILLE TAI KERÄYS LAATIKKOON SÄHKÖINEN MAAILMA VÄHENTÄÄ PAPERIN KULUTUSTA SUOSII KÄVELYÄ, PYÖRÄILYÄ JA JULKISIA KULKUNEVOJA SUOSII LÄHIRUOKAA JA KOTIMAISTA RUOKAA, NIIN KULJETUSPÄÄSTÖJÄ EI TULE NIIN PALJON

kokeellinen osuus Teimme kokeita ilmastonmuutoksen mallintamisesta. Käytimme radiometriä lamppujen lämpöerojen vertaamiseen. Lamput oli LED- ja hehkulamppuja. Radiometri pyöri nopeammin hehkulampun avulla kuin LED-lampun avulla. tummat siivekkeet keräsivät enemmän lämpöä, joten siivekkeet lähtivät pyörimään.

Tumma tölkki sitoi ja säteili enemmän lämpöä kuin vaalea tölkki Tumma tölkki sitoi ja säteili enemmän lämpöä kuin vaalea tölkki. Ilmassa kasvihuonekaasut toimivat samalla tavalla kuin tumma tölkki. Sitovat enemmän Auringon lämpöä kuin ilmakehän happi ja typpi.

Johtopäätös Omilla valinnoilla (mm. kulkuneuvo, ravinto) on mahdollista vaikuttaa kasvihuonepäästöjen määrään, ja siten myös ilmastonmuutokseen. Tehdään yhdessä hyviä valintoja! 8B Mukkulasta KIITTÄÄ!